Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Corto Maltese
PaNick67 έγραψε:Δημόσια σχολεία με μεγάλα προαύλια που να μπορούν να χωρέσουν τα ιχ των γονέων για την αποβίβαση μαθητών, δεν θυμάμαι να έχω δει ούτε ένα.

Σε ιδιωτικά ναι αν και εκεί πάνε με σχολικά λεωφορεία.

Θα μπορούσε να φτιάξει ο δήμος χώρο αποβίβασης αλλά αυτό θα σήμαινε ότι δεν παρκάρει κανείς έξω από το σχολείο, πράγμα που δεν θα γίνει ποτέ.

Όταν γίνεις γονιός θα κάνεις το ίδιο κι εσύ, οπότε υπομονή ή αλλαγή διαδρομής.

Το 1997 είχε γίνει η Θεσσαλονίκη Πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης (κανείς δεν κατάλαβε τι πάει να πει αυτό). Έξω από ένα σχολείο του κέντρου που είναι ένα 4ωροφο μπουντρούμι με πίσω αυλή λίγο μεγαλύτερη από ένα γήπεδο μπάσκετ ανάμεσα σε 8ωροφες πολυκατοικίες και ένα στενάκι που μετά βίας χωράει ένα αμάξι, είχε γραφτεί ένα σύνθημα:
ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΟΙΑΖΟΥΝ ΦΥΛΑΚΗ
ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ Η ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ
Από τα πιο εύστοχα συνθήματα που έχω δει

30 χρόνια μετά αυτό το μπουντρούμι είναι το ΠΡΟΤΥΠΟ Γυμνάσιο - Λύκειο της πόλης. ΠΡΟΤΥΠΟ. Αριστεία κι ετς. Χωρίς καμία υποδομή χωρίς πρόβλεψη ότι τα παιδία δεν είναι παιδιά της γειτονιάς και θα τα πηγαινοφέρνουν όλα είτε ΙΧ είτε λεωφορεία, χωρίς τίποτα. Αυτή είναι η Παιδεία, αυτή και η Αριστεία
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
kostis20 έγραψε:Καλά τώρα λεπτομέρειες...Εδώ μεταμορφώθηκε το πεντάγωνο σε αρχιτεκτονικό έργο τέχνης και εσείς ασχολείστε με τα σχολεία..

Βιοκλιματικο παρακαλω.

Μπροστα μονο, πισω ειναι αλλουνου παπα ευαγγελιο :lol: :lol: :lol: :lol:
Άβαταρ μέλους
By Lalfamaz
PaNick67 έγραψε:
kostis20 έγραψε:Καλά τώρα λεπτομέρειες...Εδώ μεταμορφώθηκε το πεντάγωνο σε αρχιτεκτονικό έργο τέχνης και εσείς ασχολείστε με τα σχολεία..

Βιοκλιματικο παρακαλω.

Μπροστα μονο, πισω ειναι αλλουνου παπα ευαγγελιο :lol: :lol: :lol: :lol:

Πεντάγωνο last year.
Από τούδε METLEN ARENA :iconcool:
Από μπρος βιοκλίμα από πίσω τα air condition χύμα.

Corto Maltese έγραψε:Το 1997 είχε γίνει η Θεσσαλονίκη Πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης (κανείς δεν κατάλαβε τι πάει να πει αυτό). Έξω από ένα σχολείο του κέντρου που είναι ένα 4ωροφο μπουντρούμι με πίσω αυλή λίγο μεγαλύτερη από ένα γήπεδο μπάσκετ ανάμεσα σε 8ωροφες πολυκατοικίες και ένα στενάκι που μετά βίας χωράει ένα αμάξι, είχε γραφτεί ένα σύνθημα:
ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΟΙΑΖΟΥΝ ΦΥΛΑΚΗ
ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ Η ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ
Από τα πιο εύστοχα συνθήματα που έχω δει

30 χρόνια μετά αυτό το μπουντρούμι είναι το ΠΡΟΤΥΠΟ Γυμνάσιο - Λύκειο της πόλης. ΠΡΟΤΥΠΟ. Αριστεία κι ετς. Χωρίς καμία υποδομή χωρίς πρόβλεψη ότι τα παιδία δεν είναι παιδιά της γειτονιάς και θα τα πηγαινοφέρνουν όλα είτε ΙΧ είτε λεωφορεία, χωρίς τίποτα. Αυτή είναι η Παιδεία, αυτή και η Αριστεία

Οι Άριστοι πάνε τα παιδιά τους σε ιδιωτικά. Αν τα δημόσια γίνουν σαν τα ιδιωτικά, ποιος ο λόγος ύπαρξης των τελευταίων; Πως θα ξεχωρίζει μετά ο άριστος από τον άχρηστο;
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
kostis20 έγραψε:Αν ήταν τα δημόσια της προκοπής σε δημόσια θα τα πήγαιναν οι περισσότεροι.

Kαποιοι φροντισαν να μην ειναι.
Και γεμισε ο τοπος φροντιστηρια ξενων γλωσσων, μελετης, μαθηματων γυμνασιου - λυκειου.
Εχω ακουσει και για μαθητες ιδιωτικων που πανε φροντιστηριο μετα :dizzy:
Άβαταρ μέλους
By Lalfamaz
kostis20 έγραψε:Αν ήταν τα δημόσια της προκοπής σε δημόσια θα τα πήγαιναν οι περισσότεροι.

Τα ιδιωτικά είναι της προκοπής; Ερώτηση κρίσεως.
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#898181 Απλώς στα ιδιωτικά δεν παίζουν καταλήψεις. Κατά τ'άλλα δεν απέχουν πολύ από δημόσιο.
Έχω περάσει αρκετά χρόνια από ιδιωτικό και με φροντιστήριο παράλληλα.
Είναι θέμα καθηγητών και μεταδοτικότητας. Πχ έχει τύχει στο δημόσιο να πάρω σχεδόν άριστα στην Ιστορία που στο ιδιωτικό ήμουν πιο κάτω. Δεν ξέρω τι μου έκανε κλικ ενώ ήμουν 1οΔεσμίτης :lol:
Άβαταρ μέλους
By kostis20
Lalfamaz έγραψε:

Τα ιδιωτικά είναι της προκοπής; Ερώτηση κρίσεως.

Από τα περισσότερα δημόσια μάλλον.Εξαρταται και σε τι περιοχή βρίσκεται ή αν είναι πρότυπο κτλ.
Άβαταρ μέλους
By kostis20
PaNick67 έγραψε:

Kαποιοι φροντισαν να μην ειναι.
Και γεμισε ο τοπος φροντιστηρια ξενων γλωσσων, μελετης, μαθηματων γυμνασιου - λυκειου.
Εχω ακουσει και για μαθητες ιδιωτικων που πανε φροντιστηριο μετα :dizzy:

Προφανώς οπως εχουν αφήσει τα πάντα...Υγεια ,παιδεια ,μεταφορές ,παραγωγή ,ασφαλιστικό κτλ
Άβαταρ μέλους
By markvag
PaNick67 έγραψε:Εχω ακουσει και για μαθητες ιδιωτικων που πανε φροντιστηριο μετα :dizzy:

Τώρα;;; Όταν ήμουν εγώ τρίτη Λυκείου (προ περισσότερων ετών απ' όσο θα ήθελα είναι η αλήθεια :lol: :lol: ), πήγαινα σε ένα φροντιστήριο που το είχαν και δίδασκαν σχεδόν αποκλειστικά καθηγητές από τον Μαντουλίδη, ένα από τα πιο high και καλά ιδιωτικά σχολεία της Σαλλλλλλονικούλλλλλας.

Ε, οι μισοί μαθητές του φροντιστηρίου αυτού ήταν από.... τον Μαντουλίδη! :lol: :lol: :lol: :lol: Δηλαδή, πλήρωναν το πρωί οι γονείς για να ακούσουν τα παιδιά τους τους καθηγητές στον Μαντουλίδη και το απόγευμα, τους ίδιους τους καθηγητές για να τους ξανακούσουν... :lol: :lol: :lol:

Τώρα, αν αυτό είναι λογικό, δεν ξέρω... μάλλον είμαι πολύ μικρός για τέτοια υψηλή διανόηση... :lol: Εγώ πάντως θα αισθανόμουν ολίγον μ@λ@κ@ς αν έπρεπε να το κάνω...
Άβαταρ μέλους
By edmond
#901111 Φοβερή πετυχεσιά περί κλειστών σχολείων κτλ. Έχουμε φτάσει, στην υποψία...στάλας να τα κλείνουμε. Εύγε :metalo:

Μινγουάιλ...

Εκδράμαμε στο χωριό το περασμένο ΣΚΔ για έκδοση νέων ταυτοτήτων μιας και ο μικρός μόλις που πάτησε τα 12.
Μπλόκο οι αγρότες στην έξοδο της Θουρίας. Υπό κσ κλάιν αφού βγαίνω έτσι κι αλλιώς εκεί για Μεσσήνη-->χωριό, ωστόσο μπήκαμε στον "παλιό" προς Καλαμάτα μιας και θέλαμε να μπούμε στην πόλη για δυο δουλειές. Σύντομα περνάμε έξω από το πανεπιστήμιο και η εντμόνταινα που σπούδαζε εκεί μας προτρέπει να κάνουμε μια στάση για φρεσκάρισμα αναμνήσεων (τελευταία φορά είχαμε πάει το μακρινό 2005 στην ορκομοσία της). Σταματάμε, άδειο σαββατιάτικα και μπαίνουμε στην κεντρική είσοδο.
Αντικρίζουμε το παρακάτω θέαμα...

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα

Δεν έχω πάρε δώθε με τριτοβάθμιες, μια φορά είχα μπει στο πα.πει, πείτε μου όμως, είναι συνηθισμένες τέτοιες εικόνες;
Άβαταρ μέλους
By sknipper
Chris έγραψε:Και παστρικό το λες σε σχέση με άλλα
Ακριβώς αυτό μου έκανε εντύπωση, το πάτωμα λάμπει, δεν έχει σπασμένες καρέκλες και γραφεία, σκουπίδια, μισοκαμμένα βιβλία κλπ. Απλά έχουν ταπετσαρία κομματική για να κάνει οικονομία στο βάψιμο η σχολή.

Μου θυμίσατε την γυναίκα μου, σπουδαγμένη στην Αγγλία που όταν πήγε έξω από ελληνικό αμφιθέατρο σαν υποψήφιος τη μέρα των εκλογών της τρόμαξε σε σημείο να θέλει να ρωτήσει αν ήρθε στο σωστό μέρος. Και έτσι έπεσε επάνω μου για να ρωτήσει.... :lol:
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#901144 μεγας γυπαετος ο σκνιπερ. :whistlink: