Βάλε κι ένα νομίζω...
.
Fiat Panda 7,6l/100km
PaNick67 έγραψε:Βασικα στα Β κατηγοριας εσοδων - εξοδων κανει αυτο που ειπα.![]()
Απο εταιριες δεν ξερω
)
pro έγραψε:Προφανώς υπάρχουν ΕΕ με μικρά εισοδήματα. Αυτό δεν αναιρεί ότι η κύρια κατηγορία που φοροδιαφεύγει είναι οι ΕΕ και όχι οι ΙΥ ή οι ΔΥ, όπως εντέχνως προσπαθεί να περάσει ο Μάτσος. Και η πλειοψηφία τους δεν είναι νοικοκυρές που δουλεύουν παρτ τάιμ, ούτε κάποιοι που ασκούν επάγγελμα από χόμπι, είναι κάποιοι που ασκούν επάγγελμα και φοροδιαφεύγουν κατά συρροή, καθ έξιν, κατ εξακολούθηση και κατ επάγγελμα για να το πούμε στην ορολογία Μάτσου. Οπότε ας μας πει πως να φορολογηθούν αυτοί, κι ας αφήσει τις ματσακονιές.
Το 54% των αμιγώς ελεύθερων επαγγελματιών δηλώνουν μηδενικό εισόδημα, ενώ το 85% αυτών δηλώνει ετήσιο εισόδημα κάτω από τις 10 χιλιάδες ευρώ. Ο μέσος φόρος εισοδήματος που εισπράττει το κράτος από αυτό το 85% των ελευθέρων επαγγελματιών – δηλαδή 425.000 ελ. επαγγελματίες – είναι 217 ευρώ ετησίως, ποσό που ανεβαίνει στα 867 ευρώ με το τέλος επιτηδεύματος.

Anonymous Founder έγραψε:Άραγε με τι ποσοστό κέρδους δουλεύει ένα ψιλικατζίδικο; Και πόσα να βγάζει το χρόνο;
Εγώ την εντύπωση πως οι μικροί θα ψοφολογησουν με το νέο νόμο.
Γενικώς θα την πληρώσουν αυτοί που δεν μπορούν να κάνουν αλλιώς και οι κατεξοχήν φοροφυγάδες θα γελάνε πάλι.

Anonymous Founder έγραψε:Άραγε με τι ποσοστό κέρδους δουλεύει ένα ψιλικατζίδικο; Και πόσα να βγάζει το χρόνο;
Γενικώς θα την πληρώσουν αυτοί που δεν μπορούν να κάνουν αλλιώς και οι κατεξοχήν φοροφυγάδες θα γελάνε πάλι.
socratesn έγραψε:Kαι να προσθέσω το εξής, βλέπω πολύ συχνά αποτελέσματα μεγάλων επιχειρήσεων, π.χ. προχθές κοιτούσα της ελληνικής HERTZ η οποία με τζίρο 760κάτι μύρια, έβγαλε καθαρά κέρδη προ φόρων 76κάτι εκατομμύρια, "δούλευε" λοιπόν με ένα περιθώριο κέρδους στο 10% και το κράτος το θεωρεί καθόλα αποδεκτό.
Το κράτος αυτή τη στιγμή θεωρεί ότι π.χ. δεν υπάρχουν πάροχοι υπηρεσιών ή μικρά καταστήματα με τζίρο στα 30-40-50 χιλιάρικα ετησίως και έτσι το 10% περιθώριου κέρδους σ' αυτούς του φαίνεται παράλογο? Άρα θεωρεί ντε φάκτο ότι είτε πρέπει όλοι να δουλεύουν με μεγαλύτερα περιθώρια κέρδους απ΄οτι μία proven πετυχημένη πολυεθνική, είτε ότι όλες οι επιχειρήσεις τζιράρουν άνετα 100Κ το χρόνο. Guess what, δεν γίνεται να ισχύει τίποτα απ'΄τα δύο.
socratesn έγραψε:Άρα για ποιους φοροδιαφεύγει ο ΕΕ? Για τον συνταξιούχο, τον ΔΥ, τον ΙΥ....
pro έγραψε:socratesn έγραψε:Άρα για ποιους φοροδιαφεύγει ο ΕΕ? Για τον συνταξιούχο, τον ΔΥ, τον ΙΥ....
και τη φουκαριάρα τη μάνα του.
.
dimviii έγραψε:ο ηλεκτρολογος/υδραυλικος που εκανε 100κ και πληρωνε 2κ φορο τωρα θα πήρωσει 5κ φορο.
Παμε να δούμε πώς εξελίσσονται τα επραγματα σε εκε[…]
Πήρα μια προκαθορισμένη μάζα εδάφους και, μέσω μηχ[…]