Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By skous
nass έγραψε:Χαλαρωτικό μπάνιο και κατ΄ οίκον επισκέψεις μετά δεν είχε το "Ελενα". Ολα τα άλλα ναι.

+1
Και δεν σου λένε "αν δεν είσαι οκ μείνει."
Όλα τα άλλα ισχύουν

< >
Άβαταρ μέλους
By dstou
Αλλά το κουτόχορτο με τον Γιατρό και χέρι-χέρι και αυτός ξέρει τη γυναίκα μου εγώ ( και η γυναίκα μου ) δε το φάγαμε. Τι δε σπούδασαν οι άλλοι που κάνουν εφημερία και το σπούδασε ο/η γυναικολόγος μας?

Χε, χε, τι μου θυμίζεις. Όσες φορές έχω πει σε νέα ζευγάρια (πάνω από 10-15 σίγουρα) να διαλέξουν ΠΡΩΤΑ το μαιευτήριο που θα ήθελαν να γεννήσουν και ΜΕΤΑ τον γιατρό, με κοιτάνε σαν ούφο που μόλις ήρθε από τον Άρη. Το λόγο μετά τα ατέλειωτα δευτερόλεπτα εκφραστικής σιωπής παίρνει πάντα η γυναίκα, πατάει το πλέι και παίζει την κασσέτα ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ :
'Ξέρετε, πήγα ήδη στον γιατρό μου, που τον εμπιστεύομαι πολύ. Ξεγεννάει στο Χ και Ψ μαγαζί. Βέβαια η αδελφή/ξαδέλφη/κολλητή μου πήγε στο Ζ μαιετήτριο που είναι και κοντά στο σπίτι μας και έμεινε πολύ ευχαριστημένη, αλλά τα έχω κανονίσει ήδη με τον δικό μου το γιατρό.-'

Ρισπέκτ στα ντοκτόρια πάντως. Να σου λέει η κάθε μία κατά μόνας ότι έχει εμπιστοσύνη στο δικό της γιατρό και ΟΧΙ στον άλλο. Και να πηγαίνεις μετά στις πελλάτισες του άλλου και να σου λένε ότι έχουν εμπιστοσύνη στον δικό τους και όχι στον πρώτο, κ.ο.κ.
Καλά κάνουνε λοιπόν και χρεώνουνε ένα κάρο λεφτά και έχουμε και 35% καισαρικές. Έτσι θέλουμε. :metalo:
Άβαταρ μέλους
By Scotch
#373750 Πρώτη προτεραιότητα, κατά τη γνώμη μου, δεν είναι το πού αλλά το πώς ξεγεννά (φυσιολογικό vs καισαρική) ο γιατρός.
Άβαταρ μέλους
By skous
#373751 Διαφωνώ κάθετα...
Τον ανθρωπο εμπιστεύεσαι όχι το ινστιτούσιον!
Δεν υπάρχει καμία λογική στο να διαλέξεις μαιευτήριο αντί γιατρού! Μιλάμε για διαδηκασία 3 ημερών, και τι έγινε να ξεβολευτεί κάποιος για 2-3 μέρες (ο πατέρας βασικά, η μάνα απαξ και φτάσει όλα τα ίδια θα είναι σε ότι αφορά το ποσο βολικό/κοντά είναι)

< >
Άβαταρ μέλους
By dstou
#373753 Όπα, τώρα το μαθαίνω αυτό. Υπάρχει γιατρός που ξεγεννάει μόνο με καισαρική και άλλος μόνο κανονικά?
Άβαταρ μέλους
By Scotch
#373756 Υπάρχουν γιατροί που εξαντλούν κάθε ασφαλές περιθώριο για να γεννήσει η γυναίκα φυσιολογικά, υπάρχουν και οι άλλοι που ξέρουμε.
Άβαταρ μέλους
By KWSN-Men
#373758 Να το ξαναπώ όμως.

Υπάρχουν πολλοί κακοί γιατροί εκεί έξω όμως και είναι κρίμα να υπάρχουν αποβολές επειδή οι γιατροί είναι παπάρες.
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
skous έγραψε:Διαφωνώ κάθετα...
Τον ανθρωπο εμπιστεύεσαι όχι το ινστιτούσιον!
Δεν υπάρχει καμία λογική στο να διαλέξεις μαιευτήριο αντί γιατρού! Μιλάμε για διαδηκασία 3 ημερών, και τι έγινε να ξεβολευτεί κάποιος για 2-3 μέρες (ο πατέρας βασικά, η μάνα απαξ και φτάσει όλα τα ίδια θα είναι σε ότι αφορά το ποσο βολικό/κοντά είναι)

< >

Δεν ειναι θεμα αποστασης αλλα θεμα κοστους. Στο δημοσιο μαιευτηριο κοστιζει απο τιποτα μεχρι 500-700€ αν θες πολυτελειες, ενω στο ιδιωτικο χιλιαρικα και το πιο σπαστικο, η αμοιβη του γιατρου ειναι αναλογη του κρεβατιου που θα διαλεξεις.
Άβαταρ μέλους
By nass
Νίκος Παππάς έγραψε:και το πιο σπαστικο, η αμοιβη του γιατρου ειναι αναλογη του κρεβατιου που θα διαλεξεις.

Για εμάς αυτό ήταν το #1: ζήτημα αρχής.
Άβαταρ μέλους
By dstou
Δεν υπάρχει καμία λογική στο να διαλέξεις μαιευτήριο αντί γιατρού!

Υπάρχει, και την έμαθα εκ των υστέρων και με άσχημο τρόπο. Στην πρώτη μας γέννα, πριν από 16 χρόνια, ο γιατρός που πήγε η γυναίκα μου γιατί 'τον εμπιστευόταν' :yahoo: ξεγένναγε σε δύο μαιευτήρια, ένα (μικρό) κρατικό και ένα ιδιωτικό. Έχοντας στριμωγμένα οικονομικά τω καιρώ εκείνω αλλά και για λόγους αρχής, αλλά και μην γνωρίζοντας καλά το θέμα, αρκεστήκαμε στις διαβεβαιώσεις του, και επιλέξαμε το κρατικό.
Κατά το τελευταίο στάδιο εγκυμοσύνης τα πράγματα πήγαν στραβά και ακόμη πιο στρβά στον τοκετό. Το παιδί έφτασε στα χείλη του γκρεμού να αποβιώσει τις πρώτες ώρες του και εμείς τρέχαμε να βρούμε άδεια θέση σε εντατική νεογνών με συγκεκριμένες προδιαγραφές που υπήρχε σε δύο μόνο (κρατικά τότε) νοσοκομεία.
Σαπράιζ : όχι στο δικό μας, ούτε στο ιδιωτικό που συνεργαζόταν ο μαιευτήρας μας. Μετά από 3 ώρες, και ενώ το παιδί βρισκόταν σε κρίσιμη κατάσταση, μεταφέρθηκε στο ένα από τα δύο μεγάλα κρατικά που διέθεταν αυτές τις υποδομές, συγκεκριμένα στη μοναδική θέση που υπήρχε, όπου και παρέμεινε για 50 μέρες περίπου. Για χρόνια μετά τρέχαμε με εξειδικευμένες εξετάσεις, του έχει μείνει δε ένα μικρό κουσούρι.
Ίσως να μην είχε συμβεί τίποτα από αυτά, ή να είχε μικρότερη επίδραση αν είχαμε διαλέξει από την αρχή το μεγάλο κρατικό που διέθετε, δωρεάν μάλιστα, αυτές τις υποδομές. Ένα γνωστό ιδιωτικό λίγο αργότερα μάθαμε ότι χρέωνε 600.000 δρχ. την ημέρα για την εντατική του, με αυτά που έπρεπε να έχουμε εμείς για τον μικρό.
Μετά από αυτό το ακραίο συμβάν, πάντα πρώτα πλήρες δημόσιο μαιευτήριο και μετά γιατρός που να συνεργάζεται με αυτό.
Τελικώς, μόνο στο σόι της γυναίκας μου και σε μία κολλητή της που έζησε από κοντά τον εφιάλτη καταφέραμε να το περάσουμε. Όλοι οι άλλοι μας αποπαίρνουν κι απο πάνω όταν τολμάμε να τους το προτείνουμε.
Άβαταρ μέλους
By DAP
#373783 Κατα την περιγραφη της :inlove: συζηγου στην αιθουσα τοκετων πεφτει χοντρο βρισιδι απο τις μελλουσες μανουλες και με κυριοτερο αποδεκτη τον ανυπομονο μελλοντα πατερα...Αληθευει η ....ηταν δικαιολογια της για τα γλυκολογα που μου σουρε.... :lol: :lol:
Άβαταρ μέλους
By Asimov
#373784 urban legend
Άβαταρ μέλους
By markvag
DAP έγραψε:Κατα την περιγραφη της :inlove: συζηγου στην αιθουσα τοκετων πεφτει χοντρο βρισιδι απο τις μελλουσες μανουλες και με κυριοτερο αποδεκτη τον ανυπομονο μελλοντα πατερα...Αληθευει η ....ηταν δικαιολογια της για τα γλυκολογα που μου σουρε.... :lol: :lol:

Φίλος του πατέρα μου πάει να γεννήσει η γυναίκα του το πρώτο παιδί τους (κάπου τέλη δεκαετίας '70)... Με το που μπαίνουν ακούνε μία τύπισα που γεννούσε και όχι απλά την άκουγε όλη η πόλη, αλλά η γλώσσα θα έκανε seasoned λιμενεργάτη να κοκκινήσει... :lol: Φυσικά τα περισσότερα κατευθύνονταν στον "ευτυχή" πατέρα... :lol: Το κερασάκι ήταν σε κάποια φάση που του λέει: Έτσι όπως τό 'βαλες, έλα να το βγάλεις! :rtfm: :metalo: :s_shout :s_rofl :s_rofl :s_rofl

Βέβαια, μιλάμε για γέννα χωρίς επισκληρίδιο, που η γυναίκα πρέπει να τα είχε δει όλα... :ninja:
Άβαταρ μέλους
By Asimov
#373855 Κι εμείς :shifty: χωρίς επισκληρίδιο γεννήσαμε και δεν είχαμε τέτοια περιστατικά :rtfm:
Νομίζω ότι αυτές οι ιστορίες είναι λιγάκι σαν αυτές από το "στρατό"