Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By glf
#751579 Φαίνεται πολύ καλό και οι κριτικές το λένε. Πήγαινε κάπου να τα ακούσεις.
Άβαταρ μέλους
By NickTG
#751583 Είχα και εγώ 5.1 τα Ζ506 της Creative και στη θέση τους πήρα μια LG SJ3.
Κανένα παράπονο μέχρι τώρα και γλίτωσα κάμποσα καλώδια.
Στα παιχνίδια που με ενδιέφερε να ακούω από που έρχεται ο ήχος χρησιμοποιώ ακουστικά.
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#751603 Καλά μάλλον θα μείνω με τα ηχεία και ίσως πάω σε soundbar για την τηλεόραση. Τσάμπα έξοδο θα ήταν άλλωστε.

Θα ποσταρω στο αντίστοιχο ποστ όταν είναι
Άβαταρ μέλους
By Scotch
#751660 Τώρα τελευταία ο ανεμιστήρας του Nuc κάνει πολύ θόρυβο. Πρόσβαση στον ανεμιστήρα δεν έχω, πρέπει να ξηλώσω πολύ πράμα και φοβάμαι μην κάνω ζημιά. Ψέκασα όπου μπορούσα με πεπιεσμένο αέρα, μήπως έχει πιάσει σκόνη, αλλά δεν άλλαξε κάτι. Έχουμε καμιά ιδέα; Από το να παιδεύομαι, αν ξέρουμε κάποιο αξιόπιστο μαγαζί να πεταχτώ να το δουν, δεν θα με χάλαγε (αρκεί να είναι όσο πιο κοντά γίνεται σε Παλλήνη/Γέρακα).
Άβαταρ μέλους
By glf
#751664 Αν το έχεις πολύ καιρό (3-4 χρόνια και περισσότερο) μπορεί να έχει κενά ο άξονας με το κουζινετο και να θέλει αντικατάσταση.
Δε ξέρω τι ανεμιστήρα φοράνε τα nuc αλλά λεω να έχουν και ανταλλακτικό σε στοκ μη χρειαστεί να το παραγγείλουν και να πρέπει να ξαναπάς
Άβαταρ μέλους
By Scotch
#751665 Το έχω 3 χρόνια ακριβώς. Άρα καλό θα είναι να πάω σε κάποιον που τα εμπορεύεται :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By Scotch
#751670 Το έχω ρυθμίσει στη 1 ώρα να μπαίνει σε stand by, οπότε ουσιαστικά μόνο το βράδυ σταματάει να λειτουργεί ο ανεμιστήρας.
Άβαταρ μέλους
By glf
#751708 Στο θέμα με το εσωτερικό μου.. τηλεφωνικό κέντρο, όλα πάνε μια χαρά.
Πήρα 2 σταθερά voip τηλέφωνα της snom από αγγελία και τελείωσα με το θέμα intercom γκαράζ με σπίτι.
Έβαλα και το παλιό account που είχα στην Omnivoice για τις εξερχόμενες κλήσεις στο 1/10 της χρέωσης του ΟΤΕ (βασικά δεν παίρναμε απο το σταθερό).

Και τώρα έκανα και το.. μεγάλο βήμα που δεν είχα ξανακάνει, να "ρίξω" το SIP account με το σταθερό νούμερο του ΟΤΕ, απευθείας στον asterisk.
Πρέπει να "βγει" off η επιλογή SIP account από το Speedport του OTE, ζήτησα και μου στείλανε τον κωδικό για το sip account και το πέρασα σαν νέο PJSIP endpoint στον asterisk.

Και το πρώτο dialplan ήταν φυσικά να χτυπάνε όλα τα τηλέφωνα όταν έχω εισερχόμενη. Μια χαρά πάει.
Αν υποψιαστώ ότι θα μπορέσω σε κάποια φάση να κλείσω και τις ενοχλητικές εισερχόμενες με καμιά λίστα αριθμών από API θα πεθάνω αχαχαχα
Άβαταρ μέλους
By axel12p
Scotch έγραψε:Τώρα τελευταία ο ανεμιστήρας του Nuc κάνει πολύ θόρυβο. Πρόσβαση στον ανεμιστήρα δεν έχω, πρέπει να ξηλώσω πολύ πράμα και φοβάμαι μην κάνω ζημιά. Ψέκασα όπου μπορούσα με πεπιεσμένο αέρα, μήπως έχει πιάσει σκόνη, αλλά δεν άλλαξε κάτι. Έχουμε καμιά ιδέα; Από το να παιδεύομαι, αν ξέρουμε κάποιο αξιόπιστο μαγαζί να πεταχτώ να το δουν, δεν θα με χάλαγε (αρκεί να είναι όσο πιο κοντά γίνεται σε Παλλήνη/Γέρακα).

Ποιο μοντέλο είναι; Είσαι σίγουρος ότι είναι πολύ δύσκολη η αντικατάσταση του; Θα μπορούσε επίσης να θέλει απλά καθάρισμα.
Άβαταρ μέλους
By Scotch
#751712 Intel NUC Kit NUC8I5BEH2, i5-8259U/2x DDR4 SODIMM/2.5-Inch SSD-HDD+M.2/WiFi+BT/HDMI, USB-C, USB3.1

Πήρα σε δύο μαγαζιά τηλέφωνο, και οι δύο μου είπαν πως πρέπει να το δουν, να το ακούσουν, να ανοιχτεί για να δουν το πρόβλημα και να κρίνουν αν παίρνει επισκευή. Διαφορετικά βλέπουν το part number και παραγγέλνουν το ανταλλακτικό.

Εμένα μου φάνηκε δύσκολο. Και οι τεχνικοί το ίδιο είπαν (ότι είναι ιστορία και πως πρέπει να λυθεί όλο), αν και δεν περίμενα να έλεγαν "εύκολο είναι, δοκιμάστε το".

< >
Άβαταρ μέλους
By glf
#751714 Το μόνο σίγουρο είναι ότι παίρνουν ειδικό ανεμιστήρα, δεν είναι κοινό ανταλλακτικό.
Τό πόσο εύκολο ή δύσκολο φαίνεται εδώ
Άβαταρ μέλους
By Scotch
#751717 Χμ.. μέχρι το 2,29 το έχω ανοίξει χωρίς το video, οπότε ίσως μπορώ και πιο πέρα. Θα δω μήπως το παλέψω κι άλλο. Ένα καλώδιο δεν είμαι σίγουρος αν το τραβάω ή έχει κόλπο για να βγει, αυτό με αποθάρρυνε κυρίως.

< >
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
glf έγραψε:Στο θέμα με το εσωτερικό μου.. τηλεφωνικό κέντρο, όλα πάνε μια χαρά.
Πήρα 2 σταθερά voip τηλέφωνα της snom από αγγελία και τελείωσα με το θέμα intercom γκαράζ με σπίτι.
Έβαλα και το παλιό account που είχα στην Omnivoice για τις εξερχόμενες κλήσεις στο 1/10 της χρέωσης του ΟΤΕ (βασικά δεν παίρναμε απο το σταθερό).

Και τώρα έκανα και το.. μεγάλο βήμα που δεν είχα ξανακάνει, να "ρίξω" το SIP account με το σταθερό νούμερο του ΟΤΕ, απευθείας στον asterisk.
Πρέπει να "βγει" off η επιλογή SIP account από το Speedport του OTE, ζήτησα και μου στείλανε τον κωδικό για το sip account και το πέρασα σαν νέο PJSIP endpoint στον asterisk.

Και το πρώτο dialplan ήταν φυσικά να χτυπάνε όλα τα τηλέφωνα όταν έχω εισερχόμενη. Μια χαρά πάει.
Αν υποψιαστώ ότι θα μπορέσω σε κάποια φάση να κλείσω και τις ενοχλητικές εισερχόμενες με καμιά λίστα αριθμών από API θα πεθάνω αχαχαχα

Ωραίος

Δεν το έβαλες σαν trunk του ΟΤΕ;
Άβαταρ μέλους
By glf
#751720 Ναι trunk είναι. Το είπα με όρους του pjsip module γιατί ρυθμίζονται διαφορετικά από το κλασικό sip module που έχουν όλα τα tutorial.

Μόλις που κατάφερα και intercom όπως το θέλουν τα snom. Η εταιρεία δίνει παράδειγμα στη σελίδα της για ρύθμιση στο sip, έκανα όμως μετατροπή και δοκιμές για να παίξει στο pjsip.

Αν πάρω ένα νέο extension, τα snom κάνουν auto answer και παίζουν την ομιλία από το μεγάφωνο!

Και επειδή βλέπω υποστηρίζουν και web API εντολές, ποιος ξέρει τι σενάρια μπορούν να παίξουν με το smart home.

Ήδη βλέπω ότι τόσο καιρό που περίμενα και δεν έπαιρνα wifi θυροτηλεφωνα ήταν για καλό.
Πρέπει να βάλω sip θυροτηλεφωνα και να παίζουν μέσω του asterisk.