Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By cosneo
#428973 Την φωτογραφία την πέτυχα στο fb και με πήγε πισω στα τέλη του 1975.
Αυτό το σετ μου το έφερε ως "δώρο" η αδερφή μου όταν γεννήθηκε. Όταν την πρωτοείδα στην κλινική. Στην πρώτη προσπάθεια των γονιών μου ότι αυτό το μωρό που μου έφερε και δώρα θα το έχουμε και στο σπίτι...
Το άσπρο αμαξακι (το οποιο μοιαζει με το τοτε Scirocco) και το λεωφορείο τα έχω ακόμα! ... όπως και την αδερφή μου! Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By Andreasdik
#428981 Ήταν το αγαπημένο μου παιχνίδι!!
Και πόσο high-tec τα φανάρια που άλλαζαν και χρώμα (πράσινο/κόκκινο/πορτοκαλί)
Άβαταρ μέλους
By belgarion
#428985 Και εγώ θυμάμαι να έχω πολλά κομμάτια από τα περιεχόμενα του σετ. Ειδικά τα σήματα θυμάμαι ότι έσπαγαν οι βάσεις και τα έφτιαχνε ο πατέρας μου καίγοντας το πλαστικό ώστε να λιώσει και να ξανακολλησουν. Θυμάμαι σίγουρα να έχω το 0302, τις αντλίες βενζίνης και τα σήματα. Δεν ξέρω αν κυκλοφορούσε και μικρότερο σετ ή απλά τα υπόλοιπα τα είχε φάει η μαρμάγκα...

< >
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
Άβαταρ μέλους
By otso
#436394 Το λαστιχο της σφεντονας εμεις δεν το πιαναμε κατευθειαν πανω στη ξυλινη διχαλα , αλλα δέναμε δυο μακροσταινα πετσια (που περναμε απο τον τσαγκαρη του χωριου ) την μια ακρη στο ξυλο και στην αλλη καναμε τρυπα και περναγαμε απο μεσα το λαστιχο και το δεναμε . ετσι πετυχαιναμε να μην κοβεται το λαστιχο.
αληθεια εχετε δει τετοια λαστιχα πουθενα; τωρα μονο απο φαρμακειο αυτα που δενουν για να σου παρουν αιμα.
Επισης λογο συζητησης με τον dimik περι κοπριας , θυμηθηκα οτι το συχνοτερο που ελεγαν οι μαναδες μας ηταν , που ησταν ρε παλ στς κουπριες;
αυτο γιατι η χωνεμενη που λεμε εμεις κοπρια ηταν ιδανικη για μπαλα καθως επεφτες και δεν χτυπαγες , ειδικα δε ο τερματοφυλακας μπορουσε να κανει εκπληκτικα μπλονζον (υπαρχει τωρα αυτη η λεξη;) .Τοτε ολα τα σπιτια ειχαν προβατα κατσικες και αλογα.
Άβαταρ μέλους
By stavrosg
#436404 Ο παππούς κι ο πατέρας μου έφτιαχναν σφεντόνες από σαμπρέλες ποδηλάτων.
Λογικά μικρότερης αντοχής αλλά το υλικό σε σχετική αφθονία...
Άβαταρ μέλους
By dimik
#436411 Εικόνα

κανα 5χίλιαρο από ότι θυμάμαι από τα Woodland :inlove:

και φυσικά τόξο από κλαδί λυγαριάς με άσπρο βρακολάστιχο και για βέλη καλαμιές κομμένες υπο γωνία
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
dekouk έγραψε:Λάστιχο για ψαροντουφεκο πάτε σε είδη ψαρέματος.

< Note >

Και σε μηχανουργειο για μπιλιες ρουλεμαν :superman: :superman: :superman: :s_cool