Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By dimik
#896223 1000-3000 για μάχαιρια που δεν κόβουν αλλά δεν έχουν χτυπήματα και μετά 4-8000 για ακόνισμα. Τα πρώτα επαναφέρουν την κόψη τα 2α την τελειοποιουν.

Αν είναι να πάρεις του Lidl πάρε από aliexpress ή Temu, το ίδιο πράγμα είναι.

Αν θες να κάνεις δουλειά χωρίς κόπο και σε λίγο χρόνο ανεβαίνεις λεβελ και παίρνεις διαμαντοπετρα Sharpal

https://www.amazon.de/SHARPAL-Whetstone ... th=1&psc=1

Τα πρώτα τα είχα και τα πέταξα γιατί βρεξε, ξυσε, γέμισε σκόνες απο την πέτρα δεν άξιζε τον κόπο.

Τώρα σφάζω την πεθερά στο γόνα εύκολα

< >
Άβαταρ μέλους
By dimik
#896234 Σε ότι έχω δοκιμάσει εγώ τουλάχιστον ναι, αφαιρεί αρκετό υλικό αν το δουλέψεις και η "χοντρή" μεριά είναι 325.

Καλό για μαιχαίρια κουζίνας είναι να υπάρχει και το strop

https://www.amazon.de/-/en/SHARPAL-205H ... SGZKG&th=1

Άβαταρ μέλους
By otso
Chris έγραψε:Αυτό το σαπραλ καλύπτει όλο το ευρος? Δηλαδή από χάλια με χτυπήματα κλπ στα κάνει καινούρια?

Και εσυ προβληματα με την πεθερα ;
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#896237 Αυτά για τα ακονίσματα τα έχουμε ξαναπεί. Αυτά τα δίχρωμα νομίζω είναι αλουμίνιο και δεν είναι της προκοπής. Τα άλλα, τα sharpal είναι τα συνιστώμενα καλά για κοινούς θνητούς.
Άβαταρ μέλους
By otso
#896239 mia χαρα ηταν και των ινδιανων οταν πηραν το σκαλπ του Καστερ και χωρις να ειναι ακονισμενα σε διαμαντοπετρες
Άβαταρ μέλους
By otso
dimik έγραψε:Αν έχεις ακόμα δόντια otso δεν τα χρειάζεσαι τα μάχαιρια

< >

dimik θα σε παραδεχτω αν κοψεις και φωτογραφισεις φετα κρεατος τοσο λεπτη που να βλεπεις απο μεσα .
αλλιως χαρτια κοβω και εγω που ακονιζω με ενα παλιο Fiskars.
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
dimik έγραψε:Για να κάνεις τέτοιο πράγμα απλά παγώνεις το κρέας για ένα μισάωρο

Ασχετα με την επιδειξη μαχαιριων, αυτο ειναι και κολπο για γκουρμεδια πανσετες. Βαζεις ενα κομματι κρεας στην καταψυξη και μετα το κοβεις φετες στη μηχανη που κοβουν τα αλλαντικα και τα τυρια. Μετα το ψησιμο το αποτελεσμα ειναι λες και τρως πατατακια με γευση πανσετας :eat:
Άβαταρ μέλους
By dimik
#896275 Δεν χρειάζεται καν μηχανή, παίρνεις ολόκληρο το κομμάτι τις κοιλιάς το παγώνεις και μετά κόβεις φέτες με το μαχαίρι και έχεις πανσετακι έτοιμο για σαντουιτς.

Τα ιδανικό πάχος είναι περίπου 1cm για να είναι τραγανό απ έξω αλλά να έχει και λίγο ουσία μέσα.

< >
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
#896278 Εγω μιλαω για κατω απο μισο εκατοστο. Αν τα θυμαμαι καλα αυτα που ειχα φαει σε μια ταβερνα, ηταν γυρω στα 3-4 χιλιοστα και ηταν γλυκισμα. Μετα ειχα ρωτησει το χασαπη μου (που παντα του ελεγα να τα κοψει οσο πιο λεπτα γινεται) πως διαλο τα κοψανε ΤΟΣΟ λεπτα και μου ειχε πει το κολπο με την καταψυξη και τον τροχο που κοβουν τα αλαντικα.