Θα δοκιμάσω να αλλάξω ξανά μπαταρία, μην τυχόν κι έπεσα σε λεμόνι αλλά κατά τα άλλα δεν έχω ιδέα...
stavrosg έγραψε:Η 5D mark II μου έφαγε κάποιο σκάλωμα και δεν παίρνει ημερομηνία... Έχει κολλήσει στις 1/1/2008
Μπορεί να μην θέλει να μεγαλώσει
Θα δοκίμαζα να ξανα αλλάξω μπαταρία CMOS, θα καθάριζα όσο καλύτερα μπορούσα τις επαφές από την μπαταρία CMOS (όσο είναι εφικτό κάτι τέτοιο) και της κανονικής μπαταρίας και τέλος θα περνούσα το τελευταίο firmware της μηχανής.
Μήπως αναβαθμίστηκε πρόσφατα το firmware της μηχανής και είναι πρόβλημα του τελευταίου firmware;
Fubar, δυστυχώς όπως τα λες είναι. Δε μπα να έχει ωριμάσει πλέον η ψηφιακή τεχνολογία; Θεωρώ πως καλή και σχετικά φτηνή φωτογραφική μηχανή δεν βρίσκεις. Είχαμε παλιά μια Canon A720, αντικαταστάθηκε από μια πολύ νεότερη Canon η οποία δεν χρησιμοποιήθηκε ποτέ γιατί ήταν πραγματικά άθλια. Αγοράστηκε πρόσφατα μια Sony WX350 γύρω στα 200€. Αξιοπρεπής αλλά μέχρι εκεί. Από το αποτέλεσμα διαπιστώνεις πως με την βοήθεια αλγορίθμων προσπαθούν να βγάλουν ένα καλό αποτέλεσμα. Βγάζεις μια φωτογραφία και επειδή ο φακός είναι σκοτεινός η μηχανή ανεβάζει αυτόματα πολύ τα ISO. Επειδή ο αισθητήρας όμως είναι μικρός και ο θόρυβος έντονος, η μηχανή μετά εφαρμόζει φίλτρα για την εξάλειψη του θορύβου με αποτέλεσμα η φωτογραφία να είναι αφύσικη. Η μηχανή σου δίνει την εντύπωση πως είναι για χρήση μόνο ημέρα με άπλετο φως. Προφανώς η χρήση αλγορίθμων είναι πολύ οικονομικότερη λύση από την τοποθέτηση φωτεινότερων φακών στις μηχανές ;-)
Θεωρώ πλέον πως θέλεις σήμερα τουλάχιστον 300-350€ για να έχεις ένα καλό αποτέλεσμα.
Ασε την και μερικες ώρες έτσι και ξαναδοκίμασε.
axel12p έγραψε:stavrosg έγραψε:Η 5D mark II μου έφαγε κάποιο σκάλωμα και δεν παίρνει ημερομηνία... Έχει κολλήσει στις 1/1/2008
Μπορεί να μην θέλει να μεγαλώσει![]()
Θα δοκίμαζα να ξανα αλλάξω μπαταρία CMOS, θα καθάριζα όσο καλύτερα μπορούσα τις επαφές από την μπαταρία CMOS (όσο είναι εφικτό κάτι τέτοιο) και της κανονικής μπαταρίας και τέλος θα περνούσα το τελευταίο firmware της μηχανής.
Μήπως αναβαθμίστηκε πρόσφατα το firmware της μηχανής και είναι πρόβλημα του τελευταίου firmware;
Μπα, το συγκεκριμένο μοντέλο έχει να δει νέο firmware από το 2012 (αν δεν κάνω λάθος)
Θα ξαναδω τι παίζει με τις επαφές των μπαταριών αν και δε νομίζω.
axel12p έγραψε:Την οποία LX3 μπορείς να βρεις μεταχειρισμένη με 100€, ενώ μια Fujifilm X10 με κάτω από 200, όσα δηλαδή έδωσα εγώ για την Sonyέχω και τις 2 να κάθονται οπότε όποιος ενδιαφέρεται τις πουλάω
< with smoke signals cause New tapatalk sucks
Red Garland έγραψε:Η Yongnuo έβγαλε και τον Canon 35mm f.2 σε κόπια (λυγκας)![]()
Και το σχετικό βίντεο
otso έγραψε:μια ερωτηση , μπορουμε να καταλαβουμε απο μια μηχανη αν ειναι καλος (καθαροτητα)ο φακος προτου την αγορασουμε; υπαρχει καποιο νουμερο που προσδιοριζει την ποιοτητα του φακου; και αν ναι απο ποσο και πανω ειναι αποδεκτος ενας φακος;
Σε τι μηχανή αναφέρεσαι, σε compact ή DSLR; Το κυριότερο κριτήριο για την "ποιότητα" ενός φακού είναι η φωτεινότητα του η οποία συμβολίζεται με το γράμμα f. Όσο χαμηλότερη τιμή έχει τόσο "καλύτερος" ο φακός. Συνήθως μια μηχανή με φακό ζουμ, έχει f γύρω στο 3.5-5.6, όπου το 3.5 αναφέρεται στην τιμή στο wide και το 5.6 στην τιμή στο tele (φουλ ζουμαρισμένος ο φακός). Φυσικά σε πιο φτηνές μηχανές θα δεις χειρότερα νούμερα και από αυτά.
Όσο πιο φωτεινός ο φακός τόσο περισσότερο φως περνά από μέσα του, οπότε το κλείστρο χρείαζεται να μείνει λιγότερο χρόνο ανοιχτό. Κατ'επέκταση είναι πιο πιθανό η φωτογραφία σου να μην βγει κουνημένη.
Φωτεινοί φακοί θεωρούνται αυτοί που έχουν f κάτω από 2.8 (προσωπική άποψη!). Όσο πιο φωτεινός ο φακός τόσο περισσότερο το κρύσταλλο, τόσο μεγαλύτερο το βάρος και τόσο μεγαλύτερη η τιμή
Ο φωτεινότερος που γνωρίζω έχει f 0.95. Φυσικά το ότι δύο φακοί έχουν το ίδιο f δεν σημαίνει ούτε ότι έχουν την ίδια ποιότητα μεταξύ τους, ούτε το ίδιο κόστος κτήσης.
Ελπίζω να βοήθησα λίγο

ΥΓ. Ένα ακόμη θετικό των φωτεινών φακών είναι πως όσο πιο φωτεινός είναι ένας φακός, τόσο πιο εύκολο είναι να απομονώσεις το θέμα που φωτογραφίζεις από το περιβάλλον του.
αυτη που παραγγειλα εχει f/3.8-6.9 opote κλαφτα μπαμπη
αυτη ειναι αρκετα καλυτερη ετσι; http://www.electrostudio.gr/product/160 ... 085950177-
να αλλαξω παραγγελια;
αν και το συγκριτικο μου βγαζει καλυτερη την canon http://www.pcmag.com/products/compare/1 ... 999,320785
βοηθεια
1. αυτές που έχουν μεγάλο zoom και σκοτεινό φακό
2. αυτές που έχουν μικρό zoom(από 3x έως 6χ περίπου) που έχουν φωτεινό φακό.
Αυτή η canon που έβαλες ανήκει στην πρώτη κατηγορία οπότε ψάξε κάποια που να ταιριάζει στη δεύτερη.
Η canon δεν είναι απαραιτήτως για τα μπάζα εφόσον αυτά που θέλεις να βγάζεις φωτό έχουν ικανοποιητικό φωτισμό,ΟΜΩΣ από βαθύ απόγευμα και μετά θα έχει δυσκολία να σου βγάζει χωρίς φλας φωτογραφίες και χωρίς παράλληλα να ανεβάζει υψηλά το ISO(κάτι που αυξάνει το θόρυβο και άρα μειώνει την ποιότητα των φωτογραφιών).
otso έγραψε:ευχαριστω βοηθησες πολυ
αυτη που παραγγειλα εχει f/3.8-6.9 opote κλαφτα μπαμπη
αυτη ειναι αρκετα καλυτερη ετσι; http://www.electrostudio.gr/product/160 ... 085950177-
να αλλαξω παραγγελια;
αν και το συγκριτικο μου βγαζει καλυτερη την canon http://www.pcmag.com/products/compare/1 ... 999,320785
βοηθεια
http://snapsort.com/compare/Canon-Power ... ung-WB350F