Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By dimitrisB
#113829 Συμβουλή για το χ-ψ πηχάκι, που θα καλύψει το κενό :
Το κόβεις 4 χιλ. στενότερο απο το πραγματικό κενό και πάς ... JUMBO ! :lol:
Πουλάνε με 1€ ρολλό αυτοκόλλητου πλαστικού (γύρω στα 5 μέτρα συσκευασία), πάχους 3 χιλ και πλάτους 6χιλ, το οποίο "συμπιέζεται" μέχρι και 50% του πάχους του.
Εικόνα
Το κολλάς πάνω-κάτω στο πηχάκι., ώστε να έχεις ελαστικότητα (για τυχόν κραδασμούς) και απόλυτη εφαρμογή-στεγανοποίηση μεταξύ πάγκου και πλυντηρίου.
:)
Άβαταρ μέλους
By g47
#113832 Ωπ, καλη ιδεα, σιγουρα καλυτερη απο το να εβαζα σιλικονη.
Ευχαριστω! :)
Άβαταρ μέλους
By trident1971
#113970 Τετοια ετοιμα ειχε μεσα στη συσκευασια του πλυντηριου πιατων. Βοηθουν λιγο στο να αποφυγονται και φαινομενα ενισχυσης του ηχου στο ντουλαπι που περιεχει τη συσκευη που σε ορισμενες περιπτωσεις ενεργει σαν ηχειο κιθαρας.
Άβαταρ μέλους
By xenos
#119031 Σκοπεύω να πάρω άμεσα ένα ψυγείο. Θα ήθελα να μου πείτε γενικά τι να προτιμήσω σε:

*διαστάσεις/χωρητικότητα (δεδομένου ότι θα αλλάξω και σπίτι κάποια στιγμή)
*ενεργειακή κατηγορία
*κάτι που δεν έχω σκεφτεί :hmmm:

Γενικά θα ήθελα να είναι αρκετά μεγάλο, γιατί το υπάρχον είναι μικρο, με αποτέλεσμα κάθε εβδομάδα να πετάω τα πάντα. :rant:
Άβαταρ μέλους
By gianik
#119057 :lol: :lol:
είναι σαν να ρωτάς '' ρε σεις θέλω να πάρω ένα αυτ/το , τι μάρκα να πάρω?''

γράψε λίγες πληροφορίες..
1. είσαι φοιτητής , έχεις οικογένεια ή πρόκειται να αποκτήσεις στο προσεχές μέλλον?
2. πόσο χώρο έχεις διαθέσιμο στην κουζίνα? έχεις π.χ χώρο για 70άρι ψυγείο? ή για ψυγείο ντουλάπα?
3. πόσα λεφτά διαθέτεις??
4. Τι χρήση θα του κάνεις?? :s_biggrin :s_biggrin (άντε μην απαντήσεις σε αυτή , για να ευθυμήσουμε την έβαλα..)
Άβαταρ μέλους
By dimviii
giannik1977 έγραψε::lol: :lol:

1. είσαι φοιτητής , έχεις οικογένεια ή πρόκειται να αποκτήσεις στο προσεχές μέλλον?
2. πόσο χώρο έχεις διαθέσιμο στην κουζίνα? έχεις π.χ χώρο για 70άρι ψυγείο? ή για ψυγείο ντουλάπα?
4. Τι χρήση θα του κάνεις?? :s_biggrin :s_biggrin (άντε μην απαντήσεις σε αυτή , για να ευθυμήσουμε την έβαλα..)

+1

κουβαλας κρεατα απο χωριο? :iconcool:
Άβαταρ μέλους
By xenos
giannik1977 έγραψε::lol: :lol:

1. Οικογενειάρχης πλέον και είναι κ από τους λόγους που χρειάζεται αναβάθμιση. Πολλά φρούτα, λαχανικά, κλπ.
2. Αυτή τη στιγμή χωράει οποιοδήποτε ψυγείο, αλλά καλό είναι να ακολουθεί το πιο κοινό πλάτος (60cm; :hmmm: )
3. Στο μέσο όρο, όχι υπερβολές
5. Πιο πολύ για ταξίδια. :lol:

Απ ότι καταλαβαίνω καλύτερα να μην έχει έξοδο για νερό/παγάκια για να μεγιστοποιηθεί η χωρητικότητα.
Επίσης να μην κάνει ιδιαίτερο θόρυβο. :oops:
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#119179 τον χωρο που θα σου φαει το συστημα παγου-νερου θα ειναι μικροτερο απο τον ογκο που θα σου τρωνε οι σακουλες των παγακιων,και τα μπουκαλια του νερου.
Εχω βαρεθει οποτε εχω κοσμο(και οχι μονο) να μενω απο κρυο νερο και παγακια καλοκαιριατικο.
Άβαταρ μέλους
By gakost
#119245 Είναι και τι σηκώνει η τσέπη σου βρε. Για μένα βασικό είναι να είναι η κατάψυξη κάτω και η συντήρηση να είναι από 200λίτρα+. Για τα παγάκια και το νερό δεν ξέρω ποτέ δεν είχα ποτέ. Full no frost πιστέυω είναι όλα πλέον. Όσο ανεβαίνεις σε λεφτά παίρνεις και άλλες λειτουργίες που εσύ ξέρεις αν θέλεις. Πχ οθόνες, λειτουργία διακοπών ζώνες θερμοκρασίας.
Άβαταρ μέλους
By xenos
#119342 Δεν θέλω κάτι εξειδικευμένο (οθόνες, μλκίες, κλπ). Θέλω ένα κλασσικό, σύγχρονο ψυγείο! :lol:
Όχι τεράστια κατάψυξη (νορμάλ). Σε λίτρα θα με βόλευε κάτι σε ~350 λτ.
Α++ είναι οκ;
Από μάρκες; Προτεινόμενες; :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By The Ace
#119347 Στο ψυγείο, ένεκα του ότι είναι 24/7 ανοιχτό και ο βασικότερος καταναλωτής ενέργειας, αξίζει να πας και σε Α++ και Α+++, με το ανάλογο τίμημα. Οι παλιές γνωστές μάρκες (π.χ. GE) έχουν ψιλοχαλάσει, δεν είναι δηλαδή του στυλ "είχαμε ένα GE από το 1960, δεν χάλασε ποτέ", οπότε δεν είναι και τίποτα εγγυημένο. Μπορείς να πας σε κορεάτη, που έχουν features και καλές τιμές, αλλά έχουν ένα θεματάκι με το design. Επίσης οι "γερμανοί" (BSH) είναι καλή λύση, αν και έχουν κάποια -τεχνικά- θεματάκια (π.χ. για τον θόρυβο που λες).

Η παγομηχανή είναι μεγάλη ευκολία ΚΑΙ ταυτόχρονα πιθανός μπελάς (σωληνάκια, τροφοδοσία, κόφτης κλπ). Αν προγραμματίζεις επισκέψεις ή έχεις κόσμο στο σπίτι συχνά, τότε για μένα είναι μονόδρομος. Σε κάθε περίπτωση, αν μπορείς, πάρε επέκταση εγγύησης, αφού το κόστος της επέκτασης θα το κερδίσεις με την πρώτη ζημιά που θα σου βγάλει μετά τη διετία :thumbsup:
Τελευταία επεξεργασία από The Ace και 04 Ιουν 2015, 11:49, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
xenos έγραψε:2. Αυτή τη στιγμή χωράει οποιοδήποτε ψυγείο, αλλά καλό είναι να ακολουθεί το πιο κοινό πλάτος (60cm; :hmmm: )

60 είναι μικρό. Θα κοιτάς τουλάχιστον 70ρι, αν χωράει βέβαια.
Άβαταρ μέλους
By gianik
#119354 70άρι LG με βρυσάκι νερού (με ενσωματωμένο δοχείο , όχι με παροχή) στα 1.000 € (κωτσόβολος)
Εικόνα

αν θέλεις ίδιας τεχνολογίας αλλά σε 60άρι πας στα 750-850 €..., αλλά αν έχεις χώρο στην κουζίνα , εννοείτε πας σε 70άρι..
εγώ έχω εδώ και 6 χρόνια ένα bosch , full no frost , αστέρι , αν εξαιρέσεις λίγο τον θόρυβο που κάνει όταν σπάει τον πάγο (όλα το κάνουν) , είναι σούπερ , και χωρίς πολλά πολλά μπιχλιμπίδια μέσα , πλαστικά κ.λ.π που να κόβουν lt από τον ωφέλιμο χώρο..

αν δεν θες οπωσδήποτε βρυσάκι και έχεις κανά 200άρι παραπάνω να δώσεις πηγαίνεις σε liebherr 75άρι :oops:
η απόλυτη εκμετάλλευση χώρου..
Εικόνα

αν θες παροχή νερού και παγάκια και έχεις χώρο , μπορείς να πας σε λύση ντουλάπας , αν και νομίζω εκεί για να παρεις κάτι αξιόλογο (και σε ποιότητα αλλά και σε lt) θες παραπάνω από 1400 €
Άβαταρ μέλους
By makis_kanatselis
#119415 Το liebherr εχω εγω και ειμαι πολυ ικανοποιημενος. Και αξιοπιστο αν και ειναι 2ετιας και με πολυ καλη διαρυθμιση του χωρου εσωτερικα.
Άβαταρ μέλους
By xenos
Dimitris_P έγραψε:
xenos έγραψε:2. Αυτή τη στιγμή χωράει οποιοδήποτε ψυγείο, αλλά καλό είναι να ακολουθεί το πιο κοινό πλάτος (60cm; :hmmm: )

60 είναι μικρό. Θα κοιτάς τουλάχιστον 70ρι, αν χωράει βέβαια.

Ποια είναι η συνηθέστερη δίασταση σε πλάτος; :hmmm:

Ο μάρκες που βλέπω να υπάρχουν είναι Bosch/Siemens/Pitsos, samsung & liebherr. Tα τελευταία τι λένε;