Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Panosss
dimviii έγραψε:
Panosss έγραψε:
KiloMeater έγραψε:Με αφορμή τις ευχές που στέλνουμε σήμερα μέσω Facebook σε φίλο μου που μεταναστεύει Γερμανία, συνειδητοποίησα ότι στον κύκλο μου φτάσαμε τα 8 άτομα , ηλικίας 35-40, που παραιτήθηκαν τις δουλειές τους (στελέχη επιχειρήσεων κυρίως) και φύγανε έξω, ενώ υπάρχουνε 2 ακόμα που είναι στο στάδιο της αναζήτησης.(

Αυτά παθαίνει όποιος δεν διαβάζει dimviii :rtfm: .

δεν σε επιασα Πανοςς?

Εσύ δεν λες ότι ο Συριζα τα πάει μια χαρά;
Επομένως η χώρα έχει μέλλον.

Αυτοί όμως κάνανε τη, χοντρή θα έλεγα μ@λακία, να μη σε διαβάσουν.
Με αποτέλεσμα να μη βλέπουν την πραγματικότητα, το φως που φαίνεται στο τούνελ χάρις στον Αλέξη.
Και να σηκωθούν να φύγουν. Πράγμα που δεν θα κάνανε αν σε διαβάζανε.
Μ@λακία τους, αυτοί θα χάσουν.
Και θα το σκεφτούμε πάρα πολύ αν θα τους δεχτούμε να τους πάρουμε πίσω όταν θα μας παρακαλάνε. :iconcool:
Άβαταρ μέλους
By dimviii
Panosss έγραψε:Εσύ δεν λες ότι ο Συριζα τα πάει μια χαρά;
Επομένως η χώρα έχει μέλλον.
οχι αυτο ειναι το δικο σου συμπερασμα.
Εγω δεν μπορω να το ξερω αυτο.Εαν καταφερουν καποια ευνοικοτερα μετρα μπορει.Εαν δεν τα καταφερουν ετοιμασου με κονσερβες και σφαιρες.
Αυτοί όμως κάνανε τη, χοντρή θα έλεγα μ@λακία, να μη σε διαβάσουν.
Με αποτέλεσμα να μη βλέπουν την πραγματικότητα, το φως που φαίνεται στο τούνελ χάρις στον Αλέξη.
Και να σηκωθούν να φύγουν. Πράγμα που δεν θα κάνανε αν σε διαβάζανε.
Μ@λακία τους, αυτοί θα χάσουν.
Και θα το σκεφτούμε πάρα πολύ αν θα τους δεχτούμε να τους πάρουμε πίσω όταν θα μας παρακαλάνε. :iconcool:

οχι δεν εχω πει οτι παει μια χαρα.Εχω πει οτι αυτη η κυβερνηση κανει μια προσπαθεια που οι προηγουμενοι δεν εκαναν.Το αν θα τα καταφερουν και τι θα καταφερουν θα το δουμε εν καιρω.
Εαν καταφερουν καποια ευνοικοτερα μετρα μπορει.Εαν δεν τα καταφερουν ετοιμασου με κονσερβες και σφαιρες.
το τι θα κανει ο καθενας ειναι ελευθερος να το πραξει,αναλογα με τις καταστασεις, τις δυνατοτητες του,και καποιες φορες και τυχη.
Άβαταρ μέλους
By manosky
dimviii έγραψε:Εαν δεν τα καταφερουν ετοιμασου με κονσερβες και σφαιρες.

Μέχρι στιγμής τα πάνε τόσο καλά που μάλλον πρέπει να ζωστώ τα φυσεκλίκια και να προμηθευτώ πολλά γιαλαντζί ντολμαδάκια. :adminpower:
Άβαταρ μέλους
By dimviii
manosky έγραψε:
dimviii έγραψε:Εαν δεν τα καταφερουν ετοιμασου με κονσερβες και σφαιρες.

Μέχρι στιγμής τα πάνε τόσο καλά που μάλλον πρέπει να ζωστώ τα φυσεκλίκια και να προμηθευτώ πολλά γιαλαντζί ντολμαδάκια. :adminpower:

και κωλοχαρτο μην ξεχασεις.
Άβαταρ μέλους
By Eliaskat
#84174 να προσθέσω την εμπειρία μου από την αγορά εργασίας και εγώ,

μια ωραία πρωία με παίρνει τηλέφωνο ένας ευγενικός νέος από το τμήμα προσωπικού μια εταιρίας σχετικά μεγάλης θα έλεγα, και μου λέει , γεια σας είδαμε το βιογραφικό σας στο τάδε site και θα θέλαμε ένα ραντεβού μαζί σας ,
-μάλιστα απαντάω εγώ για τι θέση είναι
για προϊστάμενος πωλήσεων .
- οκ και κανονίζουμε το 1 ραντεβού,
τελικά πήγε καλά και με μου κλείνουν και 2 ραντεβού μέσω skype αυτήν την φορά .

και αυτό πήγε καλά τελικά και μου κλείνουν και άλλο ραντεβού με τον Γενικό.

και αυτό μάλλον πήγε καλά και μου λένε τα εξής , έλα ξανά να κάνεις 2 case study (κάνα 3ωρο θα σου πάρει) να δούμε αν ταιριάζει ο τρόπος σκέψης σου με τον δικό μας .

οκ λέω, και θα πάω και το καλύτερο είναι ότι αν και εφόσον ταιριάζουμε θα πάω 15 ήμερες δοκιμαστικά και μετά θα κάνουν την πρόσληψη..

και φυσικά με συστατικές επιστολές από προηγούμενους εργοδότες έτσι..

λεφτά όπως καταλαβαίνετε δεν έχει γίνει ιδιαίτερη κουβέντα παρά μόνο πόσα έπαιρνες στην προηγούμενη εργασία σου .

είμαι στο τσακ να τους πω ότι αν εσείς δεν είστε σίγουροι για έμενα τότε εγώ πως θα σιγουρευτώ για εσάς ?

υπερβολή η όχι αυτό που γίνεται ?
Άβαταρ μέλους
By GTS
#84183 Είναι υπερβολή από την δικη σου την πλευρα να τους πεις πως να κανουν τις διαδικασιες που θελουν, από την στιγμη που αυτοι είναι ο εργοδότης.

Αν πιστευεις ότι το παρακανουν (και ισως να ισχυει σε πολλες περιπτώσεις) απλα ευγενικα τους λες μια δικαιολογια και δεν το συνεχιζεις.
Άβαταρ μέλους
By Panosss
#84189 Όταν λες υπερβολή, εννοείς ότι σε ελέγχουν υπερβολικά;
Πολύ πιθανό, αλλά εργοδότες είναι, μάλλον αυτοί μπορούν να βρουν μερικές χιλιάδες υπαλλήλους ενώ εσύ μια δυο θέσεις.
Οπότε όσο υπάρχει αυτή η διαφορά προσφοράς ζήτησης, θα έχουν το πάνω χέρι.
Το αν θα το δεχτείς αυτό, εξαρτάται στην τελική, φυσικά από εσένα.

Και φυσικά να μιλήσετε για το οικονομικό, γιατί στην Ελλάδα ευδοκιμεί το είδος του "επιχειρηματία" και του "δεν πληρώνω".
Τελευταία επεξεργασία από Panosss και 03 Μαρ 2015, 12:51, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By The Ace
#84191 Πάντως τα 2-3 interviews, ειδικά για αυτούς που θέλουν να δουν πιο επισταμένα, είναι λογικά και αναμενόμενα. Εδώ πήγα εγώ πριν κανά μήνα σε interview κατευθείαν με τον ιδιοκτήτη/πρόεδρο, και το αφήσαμε εντελώς φλου "για το επόμενο interview"...

Τα case studies είναι ίσως λόγω θέσης και αρμοδιοτήτων, δεν ξέρουμε περισσότερα ούτε μπορούμε να κρίνουμε τις διαδικασίες της εταιρείας. Πάντως το ότι δεν έχετε ακόμα μιλήσει καθόλου για το οικονομικό ίσως αποδειχτεί λίγο σπαστικό, καθώς μπορεί να ακούσεις στο τέλος κάτι εντελώς εκτός -προς τα κάτω- των προσδοκιών/επιθυμιών σου και να απογοητευτείς....
Άβαταρ μέλους
By 21 quadra
#84202 Αφού ψάχνεις και εκείνοι έχουν όπως ειπώθηκε τη δυνατότητα μέσω άλλων εκατοντάδων να βρούν τους 2 που χρειάζονται, να ακολουθήσεις μέχρι τέλους το πρόγραμμα τους και αν δεν σου κάνει ή δεν ικανοποιεί το οικονομικό να αρνηθείς ευγενικά και να αποχωρήσεις, στην αγορά χτίζουμε το όνομα μας και με την συμπεριφορά μας και δεν κλείνουμε ποτέ πόρτες ούτε περνουμε επί προσωπικού το οτιδήποτε εκτός και αν είναι κάτι χοντρό και ξεφεύγει από τα όρια της επαγγελματικής συμπεριφοράς.

Αν δεν τα βρείτε μπορεί οι ίδιοι να σε προτείνουν αλλού, έχει συμβεί άπειρες φορές, ή τουλάχιστον δεν θα σε βάλουν σε καμμία black list σαν μη συνεργάσιμο η οποία κυκλοφορεί μέσα στον ίδιο κλάδο, και αυτό έχει συμβεί επίσης άπειρες φορές αφού οι ομοειδείς εταιρίες είναι συγκοινωνούντα δοχεία όσο και αν ανταγωνίζονται μεταξύ τους αφού πάντα υπάρχει επικοινωνία των στελεχών μεταξύ τους σε φιλικό επίπεδο, παλιοί συμμαθητές κλπ, ποτέ δεν ξέρεις από που θα βρείς δουλειά ή γιατί έχασες μια δουλειά, καλή συμπεριφορά και ανοιχτές πόρτες είναι η συμβουλή μου μετά από άπειρα χρόνια σε μικρές και μεγάλες εταιρίες και σαν τεχνικός και σαν τεχνικός επί των πωλήσεων.

Η καλή συμπεριφορά όσο και αν μας έχει ταλαιπωρήσει μία εργασία είναι το κλειδί για την επόμενη καλή θέση, δεν πέρνουμε τίποτα επί προσωπικού στις bussiness.
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
bibendum έγραψε:Βασικα το 15ημερο δοκιμαστικο είναι υπουλο. Τι μπορεις να προλάβεις να δειξεις στο 15ημερο;

Αυτό γίνεται απλά για να μην τον πληρώσουν, δεν υπάρχει άλλος προφανής λόγος
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#84216 Και να τον στείλουν στα γρήγορα αν δεν τους κάνει. Αναρωτιέμαι επίσης, πόσο νόμιμο είναι κάτι τέτοιο... Παλιότερα που ήμουν κλασικός μισθωτός, ήξερα πως ο πρώτος ή και ο δεύτερος μήνας που γίνεται πρόσληψη κάποιου θεωρείται δοκιμαστικός ούτως ή άλλως και μπορεί να σε απολύσει άμεσα η εταιρεία, πληρώνοντάς σου τα δεδουλευμένα.
Τώρα δεν ξέρω τι ισχύει, αυτό που ξέρω πάντως είναι πως οι εταιρείες βρίσκουν και τα κάνουν: τι θα πάθει δηλαδή μια εταιρεία μεγάλη να πληρώσει 2 εβδομάδες κάποιον; Είναι αστεία τα νούμερα.
:hmmm:
Άβαταρ μέλους
By Panosss
21 quadra έγραψε:οι ομοειδείς εταιρίες είναι συγκοινωνούντα δοχεία όσο και αν ανταγωνίζονται μεταξύ τους αφού πάντα υπάρχει επικοινωνία των στελεχών μεταξύ τους σε φιλικό επίπεδο, παλιοί συμμαθητές κλπ, ποτέ δεν ξέρεις από που θα βρείς δουλειά ή γιατί έχασες μια δουλειά

Τα 'συγκοινωνούντα δοχεία' πολύ χλωμό να ανταγωνιστούν πραγματικά μεταξύ τους.
Βασικό γνώρισμα άρρωστων αγορών, δεν θα μπορούσε, φυσικά, να λείπει από την ελληνική.