- 03 Δεκ 2015, 10:10
Νίκος Παππάς έγραψε:Τι είπες τώρα! Ο δικός μου στην Β δημοτικού δεν έχουν γράψει κανένα τεστ !!
Έχουν φτάσει στο 5 στην προπαίδεια, προσθέτουν μέχρι το 100 και στην γλώσσα τελειώνουν το πρώτο τεύχος της γλώσσας
Από το Moto G
Καλά, έχουμε μπλέξει με παράξενη δασκάλα

, αλλά έχω την εντύπωση ότι και το υπουργείο ζητάει να γράφουν σχετικά συχνά τεστ και επαναληπτικά...
pipinos1976 έγραψε:markvag έγραψε:Στο λύκειο τι θα κάνουν δηλαδή;;;; Θα πρέπει να διαβάζουν κανένα 15ωρο κάθε μέρα για να ανταποκρίνονται;;;;
Γιατί κάνουμε ότι μπορούμε για να μισήσουν τα παιδιά μας τη μάθηση;;;;;

Θα σου πω τι έχω βάλει εγώ φέτος σε Β΄ Λυκείου Γενικής Παιδείας. Στο 1ο κεφάλαιο (ηλεκτροστατική) μέχρι στιγμής έχω βάλει test: Εισαγωγή, Ν. Coulomb, Ηλεκτρικό πεδίο και θα βάλω σε Δυν. Ενέργεια/Δυναμικό και σε όλο το κεφάλαιο επαναληπτικό (και όλα αυτά σε 4 τμήματα και με 2 εβδομάδες χαμένες λόγω καταλήψεων κτλ). Όσοι είναι θεωρητική κατεύθυνση με βρίζουν γιατί τα έχουν βρει μπαστούνια. Οι άλλοι προπονούνται γιατί δεν βάζω δύσκολα (μέτρια βάζω), αλλά καλύπτω τα πάντα.
Πάμε τώρα στην εξήγηση. Οι λόγοι είναι πολλοί: (α) Αν δεν ξέρεις τα παιδιά χρειάζεται να βάλεις αρκετά test για να δεις πού βρίσκονται, (β) για τους προβληματικούς γονείς χρειάζονται αποδείξεις για τον βαθμό που θα βάλεις, γιατί διαμαρτύρονται γιατί του έβαλες 19 αντί για 20 ή 17 αντί για 18, ασχέτως αν στο τέλος θα γράψουν 8 ή και λιγότερο, (γ) πρέπει να προπονήσεις αυτούς που θα είναι στην κατεύθυνση, ώστε να μάθουν να είναι αποτελεσματικοί και γρήγοροι, (δ) πρέπει να τους δώσεις αρκετά θέματα, ώστε στο τέλος να έχουν ένα καλό πακέτο με παρόμοια με τα τελικά θέματα, (ε) πρέπει να ανταγωνιστείς τα φροντιστήρια που κάνουν αυτή την δουλειά και σε κατηγορούν για να έχουν πελάτες, (στ) τα πολλά test για τους γονείς δείχνουν αποτελεσματικότητα και δουλειά, αφού τα παιδιά αναγκάζονται να δουλέψουν. Τώρα, υπάρχουν και περισσότερες εξηγήσεις που δεν μου ταιριάζουν: π.χ. παίρνεις ιδιαίτερα από αυτούς που δεν γράφουν καλά, δικαιολογείς την φήμη σου ως δύσκολος καθηγητής κτλ, αλλά δεν μπορώ να πω ότι για αυτά ενδιαφέρομαι ιδιαιτέρως.
Ευχαριστώ.
Ναι... εγώ βέβαια μιλούσα για β δημοτικού...
Και στο λύκειο πρέπει να βλέπουμε βέβαια ότι μιλάμε για παιδιά 16-17 χρονών που πρέπει να έχουν
και ελεύθερο χρόνο... Αν χρειάζεται να διαβάζουν 1-2 ώρες για κάθε μάθημα για την επόμενη μέρα, τότε δεν θα έχουν χρόνο ούτε για ύπνο το βράδυ... Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι σε κάθε ηλικία, ιδίως όμως στην εφηβία, εξίσου σημαντικό με τις όποιες υποχρεώσεις είναι και το να έχεις ελεύθερο χρόνο για τον εαυτό σου, για να δεις τους φίλους σου, να βγεις μία βόλτα, να ερωτευτείς, κτλ...
Δεν θα ξεχάσω σε ποιο σημείο της ανατομίας μου έγραφα 2-3 καθηγητές που μου είχαν τύχει που έλεγαν ότι πρέπει για το μάθημά τους να διαβάζουμε τουλάχιστον 2 ώρες την ημέρα...

2-3 τέτοιους να έχεις στην τάξη δεν θα σου μείνει χρόνος ούτε για ύπνο... Χαρακτηριστικά, στη β λυκείου θυμάμαι ότι, αν άκουγα τι έλεγαν για το πόσο πρέπει να διαβάζουμε, θα έπρεπε να διαβάζουμε 6-8 ώρες καθημερινά. Δηλαδή 7 ώρες σχολείο, +7 διάβασμα, σύνολο 14 ώρες...

Δεν έχω ακούσει εργαζόμενο να απαιτείται να εργάζεται τόσο πολύ και να μην είναι παράνομο... Πόσο μάλλον από παιδιά που πρέπει (επαναλαμβάνω) να βρουν χρόνο και να είναι... παιδιά!
Είναι τυχαίο άραγε ότι, παρόλο που στη σχολείο μας παραφορτώνουμε τόσο πολύ τα παιδιά και κάνουμε ύλη τόσο προχωρημένη που αλλού την κάνουν στα πανεπιστήμια, τα παιδιά μας είναι κατά μέσο όρο στο κάτω μέρος της βαθμολογίας διεθνών τεστ και αξιολόγησης γνώσεων;;;; Είτε έχουμε χαζά παιδιά, είτε το εκπαιδευτικό μας σύστημα τα κάνει χαζά (ενώ είναι το ίδιο έξυπνα / χαζά με τα παιδιά όλου του κόσμου). Διαλέξτε και πάρτε...
Και για να λύσω τυχόν απορίες, τελείωσα με 19,5 στη γ λυκείου και έγραψα 18,725 στις πανελλήνιες με την πρώτη. Επιπλέον λίγα χρόνια αφού τελείωσα το σχολείο, ανακάλυψα πόσο μ΄ αρέσει η φυσική και τα αρχαία (μαθήματα που το σχολείο μ' είχε μάθε να σιχαίνομαι)...
Then:
Peugeot 206 1.6 110ps
Citroen C4 Picasso 1,8
MWB 320i Ε90
Now:
Audi A3 1,6 FSI =>