Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By babs1.6
markvag έγραψε:
socratesn έγραψε:Anyway καταληγουμε στο σημειο 0 παλι,οτι ολα ξεκινανε απο το να αποφασισω ακριβως τι θελω να κανω :lol:

:s_thumbsup

socratesn έγραψε:θα τελειοποιησω αγγλικα / pc ο,τι μπορω να παρω απ αυτα τα ''τυπικα'' ,θα συμμετεχω οσο πιο ουσιαστικα γινεται στο γραφειο και ελπιζω απο το '16 και μετα να χω μια πιο ξεκαθαρη εικονα. :ninja:

:s_thumbsup για το bold. Δες τη δουλειά πως είναι στην πράξη...

Για τυπικά προσόντα σε pc μην ασχοληθείς. Πεταμένα λεφτά... ΚΑΝΕΙΣ δεν θα κοιτάξει αν έχεις ECDL εκτός κι αν πας για διορισμό στο δημόσιο :lol: Για αγγλικά θα σου χρειαστεί σίγουρα κανένα καλό πτυχίο (IELTS για παράδειγμα) αν πας σε ξένο πανεπιστήμιο, πιθανώς και σε Ελληνικό (πχ στο ΠαΜακ ζητούσαν γνώση αγγλικών με πτυχίο + GMAT). Μην δώσεις GMAT έτσι από μόνος σου, πρέπει να σου πει η σχολή, μιας και τα αποτελέσματα τα στέλνουν οι αμερικάνοι στη σχολή απ' ευθείας... :rtfm:

+1!
Αν αυτός ο χρόνος προβλέπεται ήσυχος, παράτα τα ECDL kai λοιπά. Ουδείς νοιάζεται. Βελτίωσε Αγγλικά και σκέψου τι θα θελες να κάνεις. Το GMAT έιναι παλουκάκι και κοστίζει. Οπότε το κάνεις μονο αφού θελήσεις σε σχολή που το έχει ως προαπαιτούμενος. Τα Αγγλικά (IELTS) είναι must, είτε πας μτπτυχ ΑΣΟΕΕ, είτε εξωτερικό. Οπότε ξεκίνα από αυτά.
Άβαταρ μέλους
By famas
#189537 Φίλος έγινε δεκτός για μεταπτυχιακό στο Διεθνές πανεπιστήμιο στη Θεσσαλονίκη, με υποτροφία με αντικείμενο τη λογιστική. Πώς σου φαίνεται τον ρωτάω; Μου λέει έχει ένα αστέρι, την ρωτάω που δουλεύεις, μου λέει στη Namco. :lol:
Άβαταρ μέλους
By The Ace
#192681 Οι άνθρωποι είναι non-stop καραγκιόζηδες

Πρόταση «βόμβα»: Εισαγωγή χωρίς εξετάσεις σε ΑΕΙ-ΤΕΙ

Τα πάντα όλα ίσιωμα ρε σεις :protest:
Άβαταρ μέλους
By markvag
#192700 Δηλαδή ρε πστ μου, πόσο δύσκολο είναι να κάνουμε ότι κάνουν τόσες και τόσες χώρες;;;;; :rant:

Από τη μία βλακεία στην άλλη πρέπει να πηγαίνουμε;;;;; :rant:

Το ότι το σύστημα των πανελληνίων είναι άθλιο και πρέπει ν' αλλάξει (όπως και η όλη νοοτροπία του εκπαιδευτικού μας συστήματος που περιστρέφεται γύρω από τις εξετάσεις και την παπαγαλία) είναι το μόνο σίγουρο... Ας δούμε τι σκατά κάνει καμιά άλλη χώρα με πιο πετυχημένο σύστημα και πιο ευτυχισμένα παιδιά και ας το προσαρμόσουμε εδώ! :rant: Δεν είναι και τόσο δύσκολο...

BTW, στο σχολείο έχουν αποβλακωθεί εντελώς... Η μεγάλη μου είναι δευτέρα δημοτικού και πέρισυ (και συνεχίζεται και φέτος) έγραψαν πιο πολλά τεστ και επαναληπτικά διαγωνίσματα απ' ότι εγώ στην τρίτη λυκείου με τις δέσμες... :rant: :rant: :rant: :rant: :rant: Προχθές για παράδειγμα έγραψαν επαναληπτικό όλο το πρώτο βιβλίο της γλώσσας!!!!! :dizzy: :rant: :rant: :rant:

Στο λύκειο τι θα κάνουν δηλαδή;;;; Θα πρέπει να διαβάζουν κανένα 15ωρο κάθε μέρα για να ανταποκρίνονται;;;; :rant: :rant: :rant:

Γιατί κάνουμε ότι μπορούμε για να μισήσουν τα παιδιά μας τη μάθηση;;;;; :rant: :rant: :rant: :rant: :(
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
#192702 Τι είπες τώρα! Ο δικός μου στην Β δημοτικού δεν έχουν γράψει κανένα τεστ !!
Έχουν φτάσει στο 5 στην προπαίδεια, προσθέτουν μέχρι το 100 και στην γλώσσα τελειώνουν το πρώτο τεύχος της γλώσσας

Από το Moto G
Άβαταρ μέλους
By Adriver
The Ace έγραψε:Οι άνθρωποι είναι non-stop καραγκιόζηδες

Πρόταση «βόμβα»: Εισαγωγή χωρίς εξετάσεις σε ΑΕΙ-ΤΕΙ

Τα πάντα όλα ίσιωμα ρε σεις :protest:

Κάνεις λάθος, είναι μια ιδέα προς εξορθολογισμό του συστήματος. Το είχα συζητήσει λίγο καιρό πριν σαν το μόνο θετικό που είχα διαβάσει από τις ιδέες του προηγούμενου υπουργού(Α. Μπαλτά).
Βεβαίως, όπως είχε σχολιάσει κάποιος δεν έχει νόημα όσο ισχύει το δικαίωμα "αιώνιου φοιτητή"! :lol:
Άβαταρ μέλους
By criuser
#192732 Οταν περνάνε 9 στους 10 και μένουν πάλι κενές θέσεις , τότε πράγματι υπάρχουν σχολές χαμηλής ζήτησης , που μπορούν να δεχθούν χωρίς εξετάσεις , με κάποια άλλα στοιχεία όπως και στο εξωτερικό .

Τώρα το ποιές είναι χαμηλής ζήτησης και γιατί άλλες είναι υψηλής ζήτησης , είναι άλλης συ-ζήτησης θέμα :lol:
Άβαταρ μέλους
By pipinos1976
markvag έγραψε:Στο λύκειο τι θα κάνουν δηλαδή;;;; Θα πρέπει να διαβάζουν κανένα 15ωρο κάθε μέρα για να ανταποκρίνονται;;;; :rant: :rant: :rant:

Γιατί κάνουμε ότι μπορούμε για να μισήσουν τα παιδιά μας τη μάθηση;;;;; :rant: :rant: :rant: :rant: :(

Θα σου πω τι έχω βάλει εγώ φέτος σε Β΄ Λυκείου Γενικής Παιδείας. Στο 1ο κεφάλαιο (ηλεκτροστατική) μέχρι στιγμής έχω βάλει test: Εισαγωγή, Ν. Coulomb, Ηλεκτρικό πεδίο και θα βάλω σε Δυν. Ενέργεια/Δυναμικό και σε όλο το κεφάλαιο επαναληπτικό (και όλα αυτά σε 4 τμήματα και με 2 εβδομάδες χαμένες λόγω καταλήψεων κτλ). Όσοι είναι θεωρητική κατεύθυνση με βρίζουν γιατί τα έχουν βρει μπαστούνια. Οι άλλοι προπονούνται γιατί δεν βάζω δύσκολα (μέτρια βάζω), αλλά καλύπτω τα πάντα.

Πάμε τώρα στην εξήγηση. Οι λόγοι είναι πολλοί: (α) Αν δεν ξέρεις τα παιδιά χρειάζεται να βάλεις αρκετά test για να δεις πού βρίσκονται, (β) για τους προβληματικούς γονείς χρειάζονται αποδείξεις για τον βαθμό που θα βάλεις, γιατί διαμαρτύρονται γιατί του έβαλες 19 αντί για 20 ή 17 αντί για 18, ασχέτως αν στο τέλος θα γράψουν 8 ή και λιγότερο, (γ) πρέπει να προπονήσεις αυτούς που θα είναι στην κατεύθυνση, ώστε να μάθουν να είναι αποτελεσματικοί και γρήγοροι, (δ) πρέπει να τους δώσεις αρκετά θέματα, ώστε στο τέλος να έχουν ένα καλό πακέτο με παρόμοια με τα τελικά θέματα, (ε) πρέπει να ανταγωνιστείς τα φροντιστήρια που κάνουν αυτή την δουλειά και σε κατηγορούν για να έχουν πελάτες, (στ) τα πολλά test για τους γονείς δείχνουν αποτελεσματικότητα και δουλειά, αφού τα παιδιά αναγκάζονται να δουλέψουν. Τώρα, υπάρχουν και περισσότερες εξηγήσεις που δεν μου ταιριάζουν: π.χ. παίρνεις ιδιαίτερα από αυτούς που δεν γράφουν καλά, δικαιολογείς την φήμη σου ως δύσκολος καθηγητής κτλ, αλλά δεν μπορώ να πω ότι για αυτά ενδιαφέρομαι ιδιαιτέρως.

Ευχαριστώ.
Άβαταρ μέλους
By markvag
Νίκος Παππάς έγραψε:Τι είπες τώρα! Ο δικός μου στην Β δημοτικού δεν έχουν γράψει κανένα τεστ !!
Έχουν φτάσει στο 5 στην προπαίδεια, προσθέτουν μέχρι το 100 και στην γλώσσα τελειώνουν το πρώτο τεύχος της γλώσσας

Από το Moto G

Καλά, έχουμε μπλέξει με παράξενη δασκάλα :rant: , αλλά έχω την εντύπωση ότι και το υπουργείο ζητάει να γράφουν σχετικά συχνά τεστ και επαναληπτικά... :rant:

pipinos1976 έγραψε:
markvag έγραψε:Στο λύκειο τι θα κάνουν δηλαδή;;;; Θα πρέπει να διαβάζουν κανένα 15ωρο κάθε μέρα για να ανταποκρίνονται;;;; :rant: :rant: :rant:

Θα σου πω τι έχω βάλει εγώ φέτος σε Β΄ Λυκείου Γενικής Παιδείας. Στο 1ο κεφάλαιο (ηλεκτροστατική) μέχρι στιγμής έχω βάλει test: Εισαγωγή, Ν. Coulomb, Ηλεκτρικό πεδίο και θα βάλω σε Δυν. Ενέργεια/Δυναμικό και σε όλο το κεφάλαιο επαναληπτικό (και όλα αυτά σε 4 τμήματα και με 2 εβδομάδες χαμένες λόγω καταλήψεων κτλ). Όσοι είναι θεωρητική κατεύθυνση με βρίζουν γιατί τα έχουν βρει μπαστούνια. Οι άλλοι προπονούνται γιατί δεν βάζω δύσκολα (μέτρια βάζω), αλλά καλύπτω τα πάντα.

Πάμε τώρα στην εξήγηση. Οι λόγοι είναι πολλοί: (α) Αν δεν ξέρεις τα παιδιά χρειάζεται να βάλεις αρκετά test για να δεις πού βρίσκονται, (β) για τους προβληματικούς γονείς χρειάζονται αποδείξεις για τον βαθμό που θα βάλεις, γιατί διαμαρτύρονται γιατί του έβαλες 19 αντί για 20 ή 17 αντί για 18, ασχέτως αν στο τέλος θα γράψουν 8 ή και λιγότερο, (γ) πρέπει να προπονήσεις αυτούς που θα είναι στην κατεύθυνση, ώστε να μάθουν να είναι αποτελεσματικοί και γρήγοροι, (δ) πρέπει να τους δώσεις αρκετά θέματα, ώστε στο τέλος να έχουν ένα καλό πακέτο με παρόμοια με τα τελικά θέματα, (ε) πρέπει να ανταγωνιστείς τα φροντιστήρια που κάνουν αυτή την δουλειά και σε κατηγορούν για να έχουν πελάτες, (στ) τα πολλά test για τους γονείς δείχνουν αποτελεσματικότητα και δουλειά, αφού τα παιδιά αναγκάζονται να δουλέψουν. Τώρα, υπάρχουν και περισσότερες εξηγήσεις που δεν μου ταιριάζουν: π.χ. παίρνεις ιδιαίτερα από αυτούς που δεν γράφουν καλά, δικαιολογείς την φήμη σου ως δύσκολος καθηγητής κτλ, αλλά δεν μπορώ να πω ότι για αυτά ενδιαφέρομαι ιδιαιτέρως.

Ευχαριστώ.

Ναι... εγώ βέβαια μιλούσα για β δημοτικού... :lol: :lol:

Και στο λύκειο πρέπει να βλέπουμε βέβαια ότι μιλάμε για παιδιά 16-17 χρονών που πρέπει να έχουν και ελεύθερο χρόνο... Αν χρειάζεται να διαβάζουν 1-2 ώρες για κάθε μάθημα για την επόμενη μέρα, τότε δεν θα έχουν χρόνο ούτε για ύπνο το βράδυ... Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι σε κάθε ηλικία, ιδίως όμως στην εφηβία, εξίσου σημαντικό με τις όποιες υποχρεώσεις είναι και το να έχεις ελεύθερο χρόνο για τον εαυτό σου, για να δεις τους φίλους σου, να βγεις μία βόλτα, να ερωτευτείς, κτλ...

Δεν θα ξεχάσω σε ποιο σημείο της ανατομίας μου έγραφα 2-3 καθηγητές που μου είχαν τύχει που έλεγαν ότι πρέπει για το μάθημά τους να διαβάζουμε τουλάχιστον 2 ώρες την ημέρα... :twisted: 2-3 τέτοιους να έχεις στην τάξη δεν θα σου μείνει χρόνος ούτε για ύπνο... Χαρακτηριστικά, στη β λυκείου θυμάμαι ότι, αν άκουγα τι έλεγαν για το πόσο πρέπει να διαβάζουμε, θα έπρεπε να διαβάζουμε 6-8 ώρες καθημερινά. Δηλαδή 7 ώρες σχολείο, +7 διάβασμα, σύνολο 14 ώρες... :dizzy: :rant: :rant: Δεν έχω ακούσει εργαζόμενο να απαιτείται να εργάζεται τόσο πολύ και να μην είναι παράνομο... Πόσο μάλλον από παιδιά που πρέπει (επαναλαμβάνω) να βρουν χρόνο και να είναι... παιδιά! :rtfm:

Είναι τυχαίο άραγε ότι, παρόλο που στη σχολείο μας παραφορτώνουμε τόσο πολύ τα παιδιά και κάνουμε ύλη τόσο προχωρημένη που αλλού την κάνουν στα πανεπιστήμια, τα παιδιά μας είναι κατά μέσο όρο στο κάτω μέρος της βαθμολογίας διεθνών τεστ και αξιολόγησης γνώσεων;;;; Είτε έχουμε χαζά παιδιά, είτε το εκπαιδευτικό μας σύστημα τα κάνει χαζά (ενώ είναι το ίδιο έξυπνα / χαζά με τα παιδιά όλου του κόσμου). Διαλέξτε και πάρτε...

Και για να λύσω τυχόν απορίες, τελείωσα με 19,5 στη γ λυκείου και έγραψα 18,725 στις πανελλήνιες με την πρώτη. Επιπλέον λίγα χρόνια αφού τελείωσα το σχολείο, ανακάλυψα πόσο μ΄ αρέσει η φυσική και τα αρχαία (μαθήματα που το σχολείο μ' είχε μάθε να σιχαίνομαι)...
Άβαταρ μέλους
By kovathe
#192810 Το εκπαιδευτικό σύστημα είναι εντελώς παρωχημένο και βασισμένο σε ιδέες κ πρότυπα απαρχαιωμένα (100 χρόνια πίσω).
Δεν είναι τυχαίο που τα μεγαλύτερα μυαλά της εποχής συνήθως δεν είχαν καλες σχολικές επιδόσεις ή παράτησαν σχολεία, πανεπιστήμια κλπ.
Άβαταρ μέλους
By kovathe
#192815 Πχ
http://steam-notstem.com/articles/our-e ... -outdated/

http://www.tmg100.com/forum/2015/2/28/e ... stem-needs

Ο elon musk για αυτο το λογο έφτιαξε δικο του σχολείο να στείλει τα παιδιά του...

https://www.google.gr/url?sa=t&source=w ... xUIp6D2R9w
Άβαταρ μέλους
By kovathe
#192817 Και δε μιλάω μονο για το ελληνικό εννοείται αλλά το γενικό πρότυπο που ισχυει ακόμη.
Τώρα με τον μικρο με έχει προβληματίσει ιδιαίτερα το θέμα και πως θα το αντιμετωπίσουμε όταν έρθει η ωρα.
Άβαταρ μέλους
By thednick
#192821 Ακριβώς!

Ο σκοπός της υποχρεωτικης εκπαίδευσης είναι να προετοιμάσει κάθε άτομο της κοινωνίας ώστε να είναι "καλός πολίτης" και να καταστείλει κάθε τάση δράσης έξω από το "κανονικό". Το πιό τρομερό είναι ότι αυτό πολλές φορές δεν γίνεται καν συνειδητά απο τους δασκάλους/καθηγητές... Και αυτό φυσικά "τσακίζει" και καθε δημιουργική τάση των παιδιών (είτε σε καλλιτεχνικούς τομείς είτε όχι).

Ενα πρόσφατα παράδειγμα που έρχεται και απο την Αμερική είναι ο μηδενισμός του μαθητή που έγραψε 5*3 = 5 + 5 + 5 = 15 αντί να γράψει το "σωστό" 5 * 3 = 3 + 3 + 3 + 3 + 3 = 15 . Προσωπικά θεωρώ ο συγκεκριμένος μαθητής θα έπρεπε να επιβραβευτεί γιατί α) κατανόησε την αντιμεταθετική ιδιότητα και β) την εφάρμοσε ώστε να εκτελέσει μικρότερο πλήθος πράξεων.

Στην α' και β' λυκείου μισουσα τα αρχαία (είμασταν και απο τους τυχερούς που κάνανε και κάτι 10ωρα αρχαίων για καποιον λόγο). Ε... είχα παντού 18-19 και κάτω απο την βάση στα αρχαία... Την ώρα των αρχαίων έλυνα ασκήσεις μαθηματικών γιατί δεν άντεχα το μάθημα :lol: Στην τρίτη λυκείου όμως είχα έναν εκπληκτικό καθηγητή που με έκανε να λατρέψω τα αρχαία... Τι έκανε αυτός ο καθηγητής? Δεν καθόνταν στις λεπτομέρειες της γραμματικής/συντακτικού αλλά πήγαινε στην ουσία των κειμένων. Πως γίνεται να μην λατρέψεις τα αρχαία κείμενα αν διδάσκονται έτσι?
Άβαταρ μέλους
By socratesn
#204566 Δυο ερωτησεις στους πιο εμπειρους.Σκεφτομαι να ετοιμασω χαρτια για ενα μεταπτυχιακο στο Πα.Μακ και επειδη χρειαζεται προφανως ενα βιογραφικο και 2 συστατικες απο καθηγητες θελω να ρωτησω τα εξης:
-Στο βιογραφικο μου να δηλωσω σαν εθελοντικη εργασια τους μηνες που εχω δουλεψει στον πατερα μου.?Δεν περιμενω προφανως οτι θα προσδωσει κατι,απλα δε θελω και να χτυπησει αρνητικα.Γενικα σε τετοιες περιπτωσεις τι συνηθιζεται?
Επισης πρακτικη εχω κανει στο ιδιο γραφειο.Τη δηλωνω ξεχωριστα την πρακτικη?

-Με τις συστατικες πως λειτουργει το θεμα?Εχω ξεχωρισει 4-5 καθηγητες στους οποιους εχω γραψει απο 8αρια και πανω.Υπαρχει περιπτωση καποιος να αρνηθει να μου δωσει?Θελω να πω ειναι γενικα συνηθισμενο να δινονται ευκολα ή πρεπει αυστηρα ο καθηγητης να εχει συνεργαστει μαζι σου και να σε ξερει?
Επισης,ζηταω μονο τη μια απο τον καθενα που χρειαζομαι λεγοντας και τον σκοπο που την θελω ή μαζευω 2-3 απ τον καθενα να βρισκονται?

Ευχαριστω προκαταβολικα :iconcool: