Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By glf
#828567 Α δηλαδή τη γέφυρα του Γοργοπόταμου κακώς την ανατινάαμε και μεις το 42. Αφού πάλι δικιά μας θα ήταν. :)
Άβαταρ μέλους
By drdino
#828692 Για τον ίδιο μιλάμε;
https://www.thedailybeast.com/gonzalo-l ... ting-coach

Δεν τον είχα ακούσει μέχρι σήμερα και ψάχνω να δω ποιος είναι.
Άβαταρ μέλους
By markvag
#828734 Α, δηλαδή ένας γνωστός alt right blogger conspiracy theorist... :inlove:
Άβαταρ μέλους
By rafi
markvag έγραψε:Α, δηλαδή ένας γνωστός alt right blogger conspiracy theorist... :inlove:
Α ωραια αυτά δηλαδή είναι ικανά να για να συμφωνήσουμε για τη φίμωση της ελευθερίας του λόγου; Κατά τα άλλα γιουροπιαν παλιούς, γιουκρειν ντιμοκρασι κλπ.
Και γω θα γουσταρα πολύ πχ ο Μπογδάνος η ο Βοριδηςνα σαπίσει στη φυλακή αλλά δεν είναι νομιμο ούτε και ηθικό ευτυχώς.
Τα νταμπλ στάνταρτ σας έχουν ξεφύγει πολύ.
Αυτό είναι κονσερνινγκ θα έλεγα εγώ.

.
Άβαταρ μέλους
By drdino
#829121 Δίκαιο δημοκρατίας =/= δίκαιο πολέμου. Εσύ τι περιμένεις να γίνει αν σε περίπτωση πολέμου με την Τουρκία βγαίνεις και λες ότι καλά έκαναν και μας την έπεσαν κλπ κλπ, λειτουργείς σαν πράκτορας κοκ; Αλλά θα μου πεις ο άλλος ο μπαγλαμάς έξω από την Σαλαμίνα έδινε τις κινήσεις του ΠΝ και δεν έγινε τπτ, μάλλον έχουμε παράδοση.
Άβαταρ μέλους
By rafi
#829129 Πρώτον ο ίδιος έχει ήδη ελεγχθεί νομίζω παραπάνω από 1 φορά για το αν έχει σχέση με ρωσικές μυστικές υπηρεσίες, πράγμα προφανώς λογικό, αλλά ακόμα και οι Ουκρανοί με τους ναζί στην εξουσία δεν κατάφεραν να του απαγγείλουν κατηγορίες.
2ον εφόσον ενοχλούν αυτά που λέει, πράγμα και πάλι λογικό, εφόσον δεν είναι Ουκρανός πολίτης τον διώχνεις εφόσον δεν μπορείς να του απαγγειλεις αληθινές κατηγορίες.

Όσο για την Ελλάδα, κλαφτα Χαράλαμπε.
Μόλις η Τουρκία παρατήσει και επίσημα το δυτικό μαντρί η Ελλάδα μάντεψε, θα γίνει η νέα Ουκρανία όπου τα γουέστερν βαλιους θα αντιταχθούν μεχρι τον τελευταίο Έλληνα στην οθοριταριαν ανατολή.

.
Άβαταρ μέλους
By drdino
#829140 1. Ο ίδιος ανέβασε χαρτί με τις κατηγορίες, άρα προφανώς κι του έχουν απαγγείλει κατηγορίες.
2. Δεν μπορώ να ξέρω γιατί δεν τον απελάσουν και με τη βούλα, αλλά αφήνοντας τον ελεύθερο με εγγύηση και δίνοντάς του το διαβατήριό του είναι σαν να του λένε στα τσακίδια. Είναι ελεύθερος να πάει στη Ρωσία που τόσο του αρέσει (αλλά φυσικά δεν είναι κορόιδο για να το κάνει, εκεί αν έκανε ό,τι έκανε στην Ουκρανία κατά του Πούτιν θα τον ψάχνανε στα γκούλαγκ) ή στην Ουγγαρία (φιλικά προσκείμενη στη Ρωσία, τι έκπληξη!).

Η ιστορία επαναλαμβάνεται:
Τα ίδια έκανε και το ΗΒ και η ΗΠΑ στον Β' ΠΠ:
https://en.wikipedia.org/wiki/Oswald_Mosley#Internment
https://en.wikipedia.org/wiki/Fritz_Jul ... eportation
Δεν διαφέρουν δλδ τα στάνταρ των δυτικών όπως διατείνεσαι όταν βρίσκεται μια χώρα σε πόλεμο.
Άβαταρ μέλους
By markvag
rafi έγραψε:
markvag έγραψε:Α, δηλαδή ένας γνωστός alt right blogger conspiracy theorist... :inlove:
Α ωραια αυτά δηλαδή είναι ικανά να για να συμφωνήσουμε για τη φίμωση της ελευθερίας του λόγου; Κατά τα άλλα γιουροπιαν παλιούς, γιουκρειν ντιμοκρασι κλπ.
Και γω θα γουσταρα πολύ πχ ο Μπογδάνος η ο Βοριδηςνα σαπίσει στη φυλακή αλλά δεν είναι νομιμο ούτε και ηθικό ευτυχώς.
Τα νταμπλ στάνταρτ σας έχουν ξεφύγει πολύ.
Αυτό είναι κονσερνινγκ θα έλεγα εγώ.

.

Κανένα double standard, η ελευθερία του λόγου έχει συγκεκριμένα όρια. Όπως είναι παράνομο το να καταφέρεσαι μειωτικά για συγκεκριμένες εθνότητες, το να φωνάζεις φωτιά σε ένα θέατρο γεμάτο κόσμο, να προτρέπεις σε πράξεις βίας, κτλ...

Το ότι δεν έχει όρια είναι γνωστό alt+right επιχείρημα για να πετάξουν το γνωστό τους δηλητήριο κατά της ανθρωπότητας. Δεν εννοώ ότι είσαι alt+right, μην παρεξηγηθώ, αλλά καλό θα ήταν να μην υιοθετούμε άκριτα ότι λέει η μεριά που για τον Χ ή Ψ λόγο προτιμάμε.

Επίσης, όπως αναφέρθηκε, δεν πήγε στην αγαπημένη του Ρωσία, στην οποία οι διαφωνούντες "πέφτουν" από παράθυρα ή βρίσκονται στη Σιβηρία, ενώ του έχουν απαγγελθεί συγκεκριμένες κατηγορίες.

Να ξαναρωτήσω: Το ότι η Ουκρανική κυβέρνηση είναι ναζί πώς υποστηρίζεται; Γιατί ακόμα και οι Ρώσοι πλέον δεν μιλάνε για αποναζιστικοποίηση της Ουκρανίας (προφανώς γιατί έχουν εμπεδώσει ότι είναι αδύνατη η αλλαγή καθεστώτος της Ουκρανίας με κάποιο φιλικό τους, όπως ήθελαν να κάνουν από την αρχή), ούτε για νεοναζί στην κυβέρνησή της.
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
glf έγραψε:Α δηλαδή τη γέφυρα του Γοργοπόταμου κακώς την ανατινάαμε και μεις το 42. Αφού πάλι δικιά μας θα ήταν. :)

Μα δεν το είπα εγώ. Το Δίκαιο του Πολέμου θεωρεί τις πολιτικεές στρατηγικές εγκαταστάσεις ως νόμιμο στόχο, υπό την προυπόθεση ότι μπορούν να χρησιμοποιηθούν για στρατιωτικούς σκοπούς (με αιτιολόγηση). Άλλοι εδώ έλεγαν ότι δεν είναι δυνατόν οι Ουκρανοί να βομβαρδίζουν δικά τους (υπό κατοχή) εδάφη και άρα οι Ρώσοι το έκαναν και σκοτώνουν Ουκρανούς αμάχους... Εδώ ακούγαμε μέχρι πρότινος ότι οι Ρώσοι βομβαρδίζουν το πυρηνικό εργοστάσιο της Ζαπορίζια, το οποίο είναι υπό την κατοχή τους!!! :s_crazy Χθες η ΙΑΕΑ επιθεώρησε τον πυρηνικό σταθμό κα ιδνε βρήκε τα εκρηκτικά που έλεγαν οι Ουκρανοί ότι τοποθέτησαν οι Ρώσοι. :roll:

glf έγραψε:Ουκρανικό drone τορπίλη έπεσε πάνω σε ρωσικό αποβατικό.

https://twitter.com/PStyle0ne1/status/1 ... 3501471744

Δυνατό χτύπημα. Βέβαια για να ξέρουμε ποιο πλοίο χτύπησαν, μιλάμε για ένα αρχαίο, landing ship, όχι για πλοίο μάχης:

Εικόνα

Εικόνα

Μπράβο τους πάντως, έβγαλαν ένα αποβατικό off, για μερικούς μήνες. Το αποτέλεσμα θα είναι να καεί πάλι το Κίεβο και η Λβιβ...

markvag έγραψε:Γιατί ακόμα και οι Ρώσοι πλέον δεν μιλάνε για αποναζιστικοποίηση της Ουκρανίας

Πριν από μερικές μέρες το είπε ο Μεντβέντεφ.
Άβαταρ μέλους
By glf
#829199 Πριν σχεδόν ένα μήνα οι Ρώσοι είπαν ότι σταματά η "ειρήνη" για τη μεταφορά σιτηρών και κάθε εμπορικό πλοίο που θα μπει στα χωρικά ύδατα της Ουκρανίας (πρακτικά προς Οδυσσό) θα θεωρείται εχθρικό και θα βυθίζεται.
Μετά ξεκίνησαν να ρίχνουν πυραύλους στις λιμενικές εγκαταστάσεις της Ουκρανίας (που δεν έχει τώρα πια πολεμικά πλοία) και τώρα τελευταία σε σιλό γεμάτα σιτάρι.
Αυτό για το context.

Σε απάντηση οι Ουκρανοί ανακοίνωσαν ότι και τα εμπορικά πλοία που πλησιάζουν την κατεχόμενη Κριμαία θα θεωρούνται από εδώ και στο εξής στόχοι.
Και χθες βράδυ χτυπήθηκε πάλι με drone-τορπίλη ένα σύγχρονο Ρωσικό τάνκερ κατασκευής 2015. Γενικά τα μεγάλα πλοία στη Μαύρη Θάλασσα δεν θα έχουν ήρεμη θάλασσα..

Για να δούμε πόσο θα τσιμπήσει το πετρέλαιο στο Ελληνικό πρατήριο..
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
#829200 Δεν διαφωνώ με κάτι από αυτά που λες glf. Λογικό είναι να κάνουν ανταρτοπόλεμο οι Ουκρανοί και να χτυπήσουν ένα αδύναμο καράβι. Στόχος ευκαιρίας λέγεται αυτός.

Το πρόβλημά τους δεν είναι στον αέρα και στην θάλασσα, που δεν είχαν ποτέ ελπίδα, έτσι κι αλλιώς. Το θέμα είναι ότι λένε ότι κάνουν αντεπίθεση στην ξηρά και σήμερα ανακοίνωναν ότι αμύνονται και προσπαθούν να κρατήσουν τις θέσεις τους. Εγώ πάντως αλλιώς την έμαθα την επίθεση/αντεπίθεση... :s_dunno Μπορεί βέβαια επειδή είχα ΝΑΤΟική εκπαίδευση να μην ξέρω τι μου γίνεται, πράγμα που φαίνεται πιθανόν πλέον, σύμφωνα με όσα βλέπουμε εκεί. :lol:
Άβαταρ μέλους
By glf
#829204 Οι Ρώσοι τι... λένε, γιατί δεν έχουν τελειώσει την κατάληψη της Ουκρανίας τόσο καιρό; Γιατί δεν συνεχίζουν την επέλαση;