Govus έγραψε:QsisVTS έγραψε:επίσης μια άλλη παρατήρηση για τη κουβέντα που γίνεται..
άλλο κόστος, άλλο μεικτά άλλο καθαρά
πχ βασικός 586.08 μεικτά = 492.31 καθαρά και 732.95 κόστος
Στον ιδιωτικό τομέα έτσι είναι, μεικτός μισθός+εργοδοτικές εισφορές (ΙΚΑ) = κόστος.
Θα ήθελα πολύ όμως να δω μια αντίστοιχη ανάλυση για το δημόσιο, ώστε να δούμε τι πληρώνει αυτό το δύσμοιρο το "κράτος" και πού αναφέρονται οι κακοί οι ξένοι, όταν ζητούν να μειωθούν οι δαπάνες του...
ναι η αλήθεια είναι ότι στο κράτος δε ξέρω πώς πάει αλλά υποθέτω όχι πολύ διαφορετικά
επίσης στο κράτος είναι και παράξενες κάποιες έννοιες όπως το ότι ο φόρος μισθωτών (που προκύπτει από ένα ποσό και πάνω ακόμα και στους συνταξιούχους) είναι μεν και έξοδο μισθοδοσίας από την άλλη είναι και έσοδο του κράτους
οπότε ένα ποσό που κυριολεκτικά πρόκειται για εγγραφές μπορεί να ερμηνευτεί διαφορετικά ανάλογα με το ποιος το ερμηνεύει
δηλαδή θα μου παρουσιάσει ως έσοδο/έξοδο το κράτος ποσά που "βγήκαν/μπήκαν από τη τσέπη του" αλλά στην ουσία δε μπήκαν/βγήκαν ποτέ;
θα μπορούσε πχ ο τσίπρας να μιλήσει για έσοδα φόρων και ο κούλης για αυξημένο (σε σχέση με το πραγματικό) κόστος δημοσίου

στο τέλος βέβαια στο ίδιο αποτέλεσμα θα καταλήξουμε αν έχουμε όλα τα στοιχεία πχ
dstou έγραψε:-Γύρω στα 15δις μισθοδοσία δημοσίων υπαλλήλων (περίπου 750.000 δικαιούχοι).
-Γύρω στα 27δις συνταξιοδοτικές δαπάνες (περίπου 2.600.000 δικαιούχοι).
-Γύρω στα 55δις φορολογικά έσοδα.
από την άλλη αν κάποιος αναφερθεί σε μέρος των παραπάνω ας πούμε στοιχείων μπορεί για τους δικούς τους λόγος να κατευθύνει τον άλλον εκεί που θέλει παρουσιάζοντας του μέρος της αλήθειας
αλλά ακόμα και τα παραπάνω νούμερα, εγώ προσωπικά μην ξέροντας αν αναφέρονται και σε κρατήσεις του δημοσίου (τα έσοδα ας πούμε) ή αν είναι μόνο φόροι από ιδιωτικό τομέα δε μπορώ να καταλήξω και κάπου..

...
, άσε μας να φάμε τώρα