Deleted User 1 έγραψε:Η λύση είναι να μειωθεί οτιδήποτε αποτελεί μη βιώσιμο κόστος για το κράτος. Αν αυτό λέγεται σύνταξη, μισθός ΔΥ, αεροπλάνα Καμμένου κτλ, θα έπρεπε να είναι το τελευταίο που μας απασχολεί. Σαφώς και στόχος δεν είναι να πλήξουμε τους πάντες και τα πάντα αλλά τόσο όσο να βγαίνουν τα νούμερα.
Ο στόχος είναι να λειτουργεί το κράτος όπως πρέπει.
Και από ένα επίπεδο δαπανών και κάτω, αυτό απλά δεν γίνεται. Στο ξαναλέω: Ο μέσος μισθός σήμερα είναι 800 ευρώ. Άρα οι εισφορές από τον μέσο εργαζόμενο είναι περίπου 400 ευρώ (χοντρικά). Από αυτά ένα κομμάτι πάει για τις συντάξεις, ένα άλλο για την περίθαλψη (έχω την εντύπωση πως είναι 50-50 πάνω κάτω), δηλαδή έχουμε 200 ευρώ / εργαζόμενο για συντάξεις. Η αναλογία είναι 1,7 εργαζόμενοι / συνταξιούχο. Δηλαδή ο κάθε συνταξιούχος θα έπρεπε να παίρνει 340 ευρώ. Με βάση δεδομένα του 2015 (που είναι τα τελευταία που βρήκα πρόχειρα με μία γρήγορη αναζήτηση), ο μέσος συνταξιούχος παίρνει 882 ευρώ. Δηλαδή αυτό που προτείνεις είναι να πάει η ΜΕΣΗ σύνταξη στα 340 ευρώ (ή κάπου εκεί).
Δοκίμασε να ζήσεις πρώτα με 340 ευρώ / μήνα και μετά έλα να το ξανασυζητήσουμε.
Ένας λόγος ύπαρξης ενός κράτους είναι και η εξασφάλιση αξιοπρεπούς διαβίωσης για τους πολίτες του και αν νομίζεις πως με 340 ευρώ / μήνα αυτό γίνεται, δοκίμασέ το για έναν μήνα.
Επίσης, ξαναλέω, ότι τα αποθεματικά των ταμείων έχουν ΛΕΗΛΑΤΗΘΕΙ πλειστάκις από μία σειρά κυβερνήσεων, από τη δεκαετία του '80 κι έπειτα.
Και όχι αν δεν τα είχαν πειράξει, δεν θα είχε λυθεί το πρόβλημα (αυτό οφείλεται στην υπογεννητικότητα και στο λάθος σύστημα), αλλά δεν θα είχαμε τόσο μεγάλο πρόβλημα σήμερα. Deleted User 1 έγραψε:Τον έχεις για |λογοκρισία| δηλαδή? Δεν αντιλαμβάνεται πιστεύεις σε τι στοχεύει ο Τσίπρας και ο κάθε Τσίπρας με τέτοιου είδους μέτρα? Και άντε αυτός πες είναι σκατόψυχος και λειτουργεί εκδικητικά. Όλοι οι άλλοι το ίδιο?
Ξέρω πολύ καλά ότι τα μέτρα που ανακοίνωσε ο Τσίπρας είναι μία βλακεία και μισή. Αλλά κανείς δεν είπε "ρε παιδιά, μην κάνετε χαζομάρες, κάντε κάτι που να πιάσει τόπο, φτιάξτε κανέναν δρόμο, εξοφλήστε κανέναν προμηθευτή που έχετε φεσώσει το σύμπαν". Αυτό που είπαν είναι "ρίξτε τα στη μαύρη τρύπα".
Άρα ναι, τον έχω για |λογοκρισία| (τεραστίων διαστάσεων μάλιστα), το ίδιο και τους υπόλοιπους που λένε το ίδιο.
Deleted User 1 έγραψε:Το θέμα είναι ότι συνεχίζεται το ίδιο τροπάρι και για τους επόμενους και άρα διαιωνίζεται το πρόβλημα.
ΟΚ, προφανώς και έχεις δίκιο.
Peugeot 206 1.6 110ps
Citroen C4 Picasso 1,8
MWB 320i Ε90
Now:
Audi A3 1,6 FSI =>

Άρα 300 ευρώ για συντάξεις Χ 1,7 = 510. Δεν αλλάζουν και πολλά στον συλλογισμό μου.
Εννοώ το να ζεις με τόσα λεφτά.