- 30 Ιαν 2017, 18:40
Deleted User 1 έγραψε:Οπότε διαλέγεις και παίρνεις. Ή δίνεις τη δυνατότητα στο Stefan και τον κάθε Stefan να παράξει υπεραξία και να αμειφθεί αναλόγως ή τον αφήνεις στα σημερινά δεδομένα και τον κρατάς έμμεσα (ή και άμεσα) εξαρτώμενο από τη σύνταξη του γέρου του!
Τα περι tough luck τα παραβλέπω, γιατί θα ήθελα να σε δω τι θα έλεγες αν μετά από οικονομίες 3-4 δεκαετιών κάποιος σου έλεγε tough luck...
Συμφωνώ όμως με το παραπάνω. Πως ακριβώς συνδέεται η δυνατότητα του κάθε στεφαν να παράξει με το να σκίσει το κράτος τους ΔΥ και τους συνταξιούχους, η πλειοψηφία των οποίων ας μην ξεχνάμε ΗΔΗ παίρνει πολύ χαμηλές και πετσοκομμένες συντάξεις.
Όπως είπε και ο σύντροφος eddy:
EDDIE_147 έγραψε:markvag έγραψε:Ξαναλέω, μπορούμε να σταματήσουμε να πληρώνουμε τελείως μισθούς στο δημόσιο και συντάξεις ή να δίνουμε 100 ευρώ / άτομο και να πιάσουμε πλεόνασμα 20% του ΑΕΠ (ούτε ο Σόιμπλες όταν αυνανίζεται
), να δούμε πόσο καλό θα μας κάνει αυτό και πόσο θα βοηθήσει την ανάπτυξη της οικονομίας μας 
Μαρκοβάγγο από τη στιγμή που αυτό δεν έχει ειπωθεί σε κανένα τοπικό σε κανένα φόρουμ γιατί το λες και το ξαναλές συνέχεια;
Ούτε ο otso στο τρολάρισμα του δεν προτείνει κάτι τέτοιο.
Πιστεύεις ότι η ρητορική οχτάρια προσθέτει κάτι;
Είναι σαν να βγει η Novartis και να πει "Τι θέλετε δηλαδή, να κόψουμε τελείως τα φάρμακα και να παίρνει ο κόσμος ματζούνια;".
Ούτε για λολ βασικά.

Δεν το διάβασα ακριβώς έτσι, είναι γεγονός, αλλά όχι και πολύ μακριά...

Αν δεν θυμάσαι επιχειρήματα που περιστρέφονταν γύρω από το να "κοπούν οι μισθοί στο δημόσιο, αφού ο εργοδότης έχει χρεοκοπήσει γιατί τους πληρώνει, κτλ", μάλλον πρέπει ν' αρχίσω το ψάξιμο... Τεσπα... και εν πάσει περιπτώσει, δεν το αποδίδω σε κανέναν συγκεκριμένα, αλλά ο σκοπός μου είναι να τονίσω πως αυτές οι ενέργειες (μειώσεις συντάξεων, μειώσεις μισθών στο δημόσιο, από τα ήδη πετσοκομμένα επίπεδα) απλούστατα ΔΕΝ θα έχουν ΚΑΝΕΝΑ αποτέλεσμα. Αυτό που θέλω να τονίσω δηλαδή, δεν είναι τόσο το επιχείρημα (σύνταξη στα 100ευρώ), αλλά το αποτέλεσμα. Ακόμα και αν η σύνταξη πάει εκεί, αποτέλεσμα δεν θα υπάρχει.
Ξαναλέω φυσικά πως δεν αναφέρομαι στον Χ βολεμένο που παίρνει 5Κ σύνταξη ή 10Κ μισθό από το δημόσιο, αλλά για τη μεγάλη πλειοψηφία τόσο των υπαλλήλων, όσο και των συνταξιούχων που παίρνουν τραγικά μειωμένες συντάξεις. Πολύ θα ήθελα για παράδειγμα να μου δικαιολογήσει κάποιος τη λογική του πετσοκόματος επικουρικής σύνταξης σε ΙΥ, που δεν δούλεψε ούτε μία μέρα στο δημόσιο και πως αυτό βοηθάει τα δημόσια οικονομικά (υπενθυμίζω, πως σε αντίθεση με την κύρια σύνταξη που είναι αναδιανεμητική, οπότε εκεί να δεχτώ ας πούμε τη λογική "τόσα έχω, τόσα θα πάρεις", η επικουρική είναι προσωπικός κουμπαράς).
Σαφέστατα (το ξαναλέω) ΠΡΕΠΕΙ να διορθωθούν οι αδικίες του συστήματος (οι οποίες είναι σαφέστατα ένα μεγάλο πρόβλημα, αλλά δεν είναι ΤΟ πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας), αλλά το να επιμένουμε πως μόνο με πούτσα και ξύλο θα βγούμε από την κρίση είναι όχι μόνο ανεδαφικό, αλλά και επικίνδυνο. Παίζει ανελέητο ξύλο τα τελευταία 7-8 χρόνια. Βγήκαμε από την κρίση;;; Γιατί;;; Δεν έπαιξε όσο έπρεπε;;;

Δεν νομίζω... Η λογική "ξέρουμε ότι είναι λάθος, αλλά πρέπει να τα κάνουμε γιατί τότε ίσως δεήσουν οι κσένοι και μας ρίξουν κανένα ξεροκόματο" είναι ανεδαφική και έχει αποδειχθεί αυτό αρκετές φορές. Πότε θα καταλάβουμε ότι πρέπει κάποια στιγμή πρέπει να σταματήσουμε να χτυπάμε στον τοίχο στο ίδιο σημείο και να πάμε παραδίπλα που έχει πόρτα;;;
Then:
Peugeot 206 1.6 110ps
Citroen C4 Picasso 1,8
MWB 320i Ε90
Now:
Audi A3 1,6 FSI =>