Master (MA) in Advertising Communications
Applications are now open for Spring Term 2024
Classes start: April 15
Round 1 Applications Deadline: March 15, 2024
Χρήστος Λάππας έγραψε:Και εγώ είχα την ελπίδα ότι δεν θα χρειαζόταν εξήγηση για τα αυτονόητα, αλλά φεύ!
Μια φοιτητική εστία δεν είναι το σπίτι μας στο οποίο μπορούμε να κάνουμε ό,τι θέλουμε, αλλά χώρος που διέπεται από συγκεκριμένους κανόνες σχεδιασμένους να διαφυλάξουν τον σκοπό για τον οποίο δημιουργήθηκε.
Έχει και στη Σιβηρία έναν πολύ αυστηρό νόμο, για ψάξτο... Επίσης, δεν πιστεύω να τραβάς καζανάκι μετά τις 10 το βράδυ, σε κάποια καντόνια της Ελβετίας απαγορεύεται!
Σοβαρά τώρα; Είναι σπίτι τους, μιας και εκεί μένουν. Τελεία. Και τελευταία φορά που κοίταξα δεν έλεγε για καλόγερους σε μοναστήρι...
otso έγραψε:Ενταξει ειναι και πως θα τυχει . Ο Μαρκος στην καλαμαρια ζουσε σε μια γειτονια οπου κυριαρχουσε η κοινη λογικη η ανθρωπινη κατανοηση και ενσυναισθηση ακομα και τωρα στην Ξανθη δεν αντιμετωπιζει προβληματα , χαρουμενος παει στη δουλεια χαρουμενος γυριζει .
Κοίτα, στην Καλαμαριά είχα έναν γείτονα (φοιτητή) που μία μέρα έκανε φασαρία γιατί η τότε 5 ετών κόρη μου έπαιζε με μία φίλη της στο δωμάτιό της (έτρεχαν, έπαιζαν και γελούσαν, ούτε καν φώναζαν) στις 11:30 πρωί Σαββάτου, οπότε δυστυχώς δεν κυριαρχούσε η κοινή λογική. Περιττό να σου πω τι του είπα να κάνει...
Προφανώς και δεν μιλάω για παρανοϊκές καταστάσεις όχλησης, μην το τραβάμε όσο δεν πάει, αλλά όταν ο ο ιδιοκτήτης μπαίνει στο σπίτι μου για να ελέγξει αν καπνίζω ή αν έχω παρέα ή κάνω κάποιο πάρτυ, συγνώμη, είναι παράνοια. Δεν έχει καμία λογική και απαγορεύεται.
Peugeot 206 1.6 110ps
Citroen C4 Picasso 1,8
MWB 320i Ε90
Now:
Audi A3 1,6 FSI =>

markvag έγραψε:Κοίτα, στην Καλαμαριά είχα έναν γείτονα (φοιτητή) που μία μέρα έκανε φασαρία γιατί η τότε 5 ετών κόρη μου έπαιζε με μία φίλη της στο δωμάτιό της (έτρεχαν, έπαιζαν και γελούσαν, ούτε καν φώναζαν) στις 11:30 πρωί Σαββάτου, οπότε δυστυχώς δεν κυριαρχούσε η κοινή λογική. Περιττό να σου πω τι του είπα να κάνει...
Από κάτω έμενε ο γείτονας; Γιατί με μια πρώτη ανάγνωση, δεν μοιάζει να έχεις το δίκιο με το μέρος σου
markvag έγραψε:Χρήστος Λάππας έγραψε:Δεν είναι το σπίτι τους, ούτε το χωράφι του παππού τους. Είναι δωμάτιο σε φοιτητική εστία. Έχει διαφορά.
Στο διπλανό δωμάτιο ο άλλος μπορεί να προσπαθεί να διαβάσει.
Είχα την ελπίδα ότι δεν θα έπρεπε να εξηγήσουμε ότι δεν αναφερόμαστε σε ώρες κοινής ησυχίας. Όπως επίσης και το ότι υπάρχει πάντα η κοινή λογική και η απλή ανθρώπινη κατανόηση.
Από εκεί και πέρα, από τη στιγμή που το νοικιάζουν για να μείνουν, είναι ΣΠΙΤΙ ΤΟΥΣ!![]()
Το μισθωτήριο το οποίο υπογράφουν προφανώς αναφέρει τους κανονισμούς και τις υποχρεώσεις τους. Οπότε δεν ισχύει το ότι νοικιάζουν το σπίτι άρα κάνουν ότι θέλουν.
Όπως αντίστοιχα θα έπρεπε να ισχύει σε κάθε οικοδομή, ασχέτως αν εδώ είναι Ελλάδα και ο καθένας κάνει ότι γουστάρει.
mjacob έγραψε:markvag έγραψε:Κοίτα, στην Καλαμαριά είχα έναν γείτονα (φοιτητή) που μία μέρα έκανε φασαρία γιατί η τότε 5 ετών κόρη μου έπαιζε με μία φίλη της στο δωμάτιό της (έτρεχαν, έπαιζαν και γελούσαν, ούτε καν φώναζαν) στις 11:30 πρωί Σαββάτου, οπότε δυστυχώς δεν κυριαρχούσε η κοινή λογική. Περιττό να σου πω τι του είπα να κάνει...
Από κάτω έμενε ο γείτονας; Γιατί με μια πρώτη ανάγνωση, δεν μοιάζει να έχεις το δίκιο με το μέρος σου
Έλα μου;;; Ναι, από κάτω έμενε και έπαιζαν 2 παιδιά 5 ετών στο δωμάτιο σε ώρα που ήταν πολύ μακρυά από οποιαδήποτε κοινή ησυχία. Δεν έκαναν κάτι υπερβολικό, ούτε φώναζαν, ούτε πηδούσαν πάνω κάτω ούτε τίποτα, πολύ φυσιολογικό παιχνίδι για παιδιά. Δεν ήξερα να τα έχω δεμένα γιατί ο άλλος ενοχλείται όταν αναπνέουμε... Και ναι, συγνώμη έτρεχαν, εντάξει...
Αν θεωρούμε ενόχληση το να τρέχουν 2 παιδιά σε παιχνίδι σε ώρα που δεν είναι κοινής ησυχίας, έχουμε τελείως διαφορετική εικόνα για το τι είναι όχληση. Και δεν μιλάμε για κάποιον άρρωστο άνθρωπο που ΠΡΟΦΑΝΩΣ να το καταλάβω και να του δώσω χίλια δίκια, αλλά για υγιέστατο 20άρη... Εντωμεταξύ εκείνη την ώρα γινόταν χαμός από κόσμο και καφετέριες στον πεζόδρομο, που ήταν ακριβώς έξω από το σπίτι... Αλλά μας έφταιξαν 2 παιδιά που έπαιζαν στο δωμάτιό τους και δεν έχω και δίκιο...
axel12p έγραψε:Το μισθωτήριο το οποίο υπογράφουν προφανώς αναφέρει τους κανονισμούς και τις υποχρεώσεις τους. Οπότε δεν ισχύει το ότι νοικιάζουν το σπίτι άρα κάνουν ότι θέλουν.
Όπως αντίστοιχα θα έπρεπε να ισχύει σε κάθε οικοδομή, ασχέτως αν εδώ είναι Ελλάδα και ο καθένας κάνει ότι γουστάρει.
Μιλάμε για την παράνοια του να μπαίνει ο ιδιοκτήτης στο σπίτι σου να σε ελέγχει τώρα, έτσι;;
Πέρα από το μισθωτήριο (που ο κάθε ανώμαλος μπορεί να γράφει ότι γουστάρει) υπάρχουν και οι νόμοι και δεν προβλέπεται προληπτικός έλεγχος από τον ιδιοκτήτη στον ενοικιαστή. Για να μην αναφέρω και την λογική που την έχουμε (κλασσικά) ξεχειλώσει μέχρι εκεί που δεν πάει... Τέλος πάντων, συνεχίστε, παραιτούμαι!
Peugeot 206 1.6 110ps
Citroen C4 Picasso 1,8
MWB 320i Ε90
Now:
Audi A3 1,6 FSI =>

9.ΕΠΙΣΚΕΨΗ-ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΜΙΣΘΙΟΥ. Ο εκμισθωτής ή ο αντιπρόσωπος του δικαιούται σε κατάλληλες μέρες και ώρες α) να επισκέπτεται και να επιθεωρεί λεπτομερώς το μίσθιο ανά τρίμηνο, συνοδευόμενος από μηχανικό ή εμπειροτέχνη για να εξακριβώσει τυχόν φθορές ή μεταβολές του, β) να επισκέπτεται το μίσθιο δύο φορές την εβδομάδα μαζί με υποψήφιους αγοραστές ή μισθωτές, ήτοι εκάστη ................από ...... έως ........ και εκάστη .......... από ..... έως ..... . Τέλος ο μισθωτής υποχρεούται να ανέχεται τυχόν απαραίτητες εργασίες επισκευής ή ανοικοδομήσεως του κτιρίου όπου ευρίσκεται το μίσθιο.
Corto Maltese έγραψε:Η αλήθεια είναι ότι πριν κουνήσετε το δάχτυλο και πείτε ηθικές βαρυσήμαντες κουβέντες δείτε λίγο τι λέει ο νόμος. Το σπίτι που νοικιάζω είναι σπίτι ΜΟΥ. Το άσυλο μου. Ο ιδιοκτήτης έχει το δικαίωμα μόνο να φέρει υποψηφίους αγοραστές στην προκαθορισμένη ώρα. Και μόνο. Αν περάσει το κατώφλι χωρίς να με ρωτήσει, τον πάω μέσα για παραβίαση ασύλου. Το ξέρω ότι κάποιοι που έχουν σπίτια αισθάνονται λίγο ανασφάλεια. Να το λύσουν με ειδικό δε φταίει ο Μάρκος.
bebes έγραψε:Στη θεσσαλονίκη λειτουργούν εδβ και τουλάχιστον 6 χρόνια.
Δυο παιδια φίλων εχουν πάει, σε διαφορετικές.
Νομίζω ήταν 400 ή 450€ για ενα δωματιο με τουαλέτα και υποτιπώδες κουζινακι που δεν επιτρεπόταν να μαγειρέψεις, μονο κανα καφε ή τόστ.
Περιλάμβανε την καθαριότητα, ιντερνετ και νερο ρευμα θερμανση.
Παρνανε καθε μηνα και ελέγχουν το δωματιο αν ειναι σε καλη κατασταση, απαγορευεται το κάπνισμα, η φασαρία, οι μεγαλες συναθροίσεις κλπ.
Και τα δυο παιδια εφυγαν μετα απο ενα χρονικο διαστημα, βρηκαν σπιτι αλλού

Είναι ενοικίαση διαμερισμάτων που ο ιδιοκτήτης αποκαλεί «φοιτητική εστία». Θα μπορούσε να τα αποκαλεί στρατώνα και θα είχε ακριβώς την ίδια αξία.
Οι φοιτητικές εστίες στη χώρα μας είναι αποκλειστικά δημόσιες.
Αν για φοιτητικη εστια εννοουμε αυτη που βρισκεται στην Πολυτεχνειουπολη τοτε θα πρεπει να ειναι τρελλος ο καθε ιδιοκτητης να ονομαζει φοιτητικη εστια το κτηριο του.