Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By socratesn
#810088 Κλασσικά δε μεταφέρατε το Ε9 στην επόμενη χρονιά.
Πολύ συχνή παρερμηνεία για όσους δε γνωρίζουν. Οτιδήποτε είναι μετά την 01/01 ενός έτους, οφείλει αν δε συντρέχει άλλος λόγος να αποτυπωθεί στο Ε9 της επόμενης χρονιάς (για αυτό και αν μπει κανείς σήμερα στο Ε9 του εμφανίζει στα έτη και το 2024).
Άρα μπαίνοντας εσείς στις αρχές του 2022 έπρεπε να ενημερώσετε και το Ε9 του 2023.
Άβαταρ μέλους
By Hellenic tifosi
#810092 Ω κατάλαβα!

Άρα κάνω πάλι δήλωση, και βάζω να ενημερώσει και 2024.

Ευχαριστώ πάρα πολύ!

edit: Το εκανα, μου τη μετεφερε και στο 24 - οριστικοποιώ ΚΑΙ εκει, σωστά;
Άβαταρ μέλους
By socratesn
Hellenic tifosi έγραψε:Ω κατάλαβα!

Άρα κάνω πάλι δήλωση, και βάζω να ενημερώσει και 2024.

Ευχαριστώ πάρα πολύ!

edit: Το εκανα, μου τη μετεφερε και στο 24 - οριστικοποιώ ΚΑΙ εκει, σωστά;

Ναι κανε οριστικοποιηση και στο 2024!

@dimitris_p
Εχει ξανασυζητηθει τα συστηματα καλως κακως ειναι αυτα που ειναι, απο κει και περα γ αυτο υπαρχουν και οι σχετικοι επαγγελματιες.

Κ εγω αν παω να λυσω μοτερ χωρις να ειμαι μηχανολογος ή να βγαλω ενεργειακο πιστοποιητικο ακινητου χωρις να ειμαι πολιτικος μηχανικός λογικα user unfriendly θα το θεωρησω το «συστημα»
Άβαταρ μέλους
By PeterPan
#811327 Το Σάββατο λάβαμε η σύζυγος και εγώ γράμμα προς τον καθένα μας πως διωκόμαστε για φοροδιαφυγή στη Γερμανία, μιας και βρήκαν πως κατέχουμε ακίνητα, λογαριασμό και εισοδήματα στην Ελλάδα. Στην Ελλάδα κάνουμε δήλωση αλλά δεν τα αναφέραμε ποτέ στη Γερμανία 12 χρόνια μιας κ η πρώτη λογιστής έλεγε πως εφόσον είμαστε εκεί τακτοποιημένοι, είναι οκ. Αν σας καλέσουν, θα τους θα δείξετε. Υπόψιν τα ακίνητα φορολογούνται στον τόπο που βρίσκονται. Δεν υφίσταται διπλή φορολόγηση. Απλώς πχ στη Γερμανία θα συνυπολογίζονταν θεωρητικά στο εισόδημα (χωρίς να ξαναφορολογηθούν) και απλώς ανεβάζουν τον συντελεστή φορολογίας. Εμένα ευτυχώς δε με επηρεάζει αυτό, δλδ δεν ανεβαίνει άλλο.

Εφόσον 2 μέρες σκεφτόμασταν της φυλακής τα σίδερα, τί θα λέγαμε στην ακρόαση και πόσο μ@λ@κες ήμασταν που ακούμε τον καθένα που θέλει να κάνει τη δουλειά του εύκολα και χωρίς κόπο (δες λογιστή που της έδινα και 450€ τον χρόνο εδώ, ποσό μεγάλο για δήλωση μισθωτού) πήγε σήμερα μετά από συστάσεις η σύζυγος σε λογιστή που εξειδικεύεται σε τέτοιες υποθέσεις με εμπειρία στο θέμα και μας είπε αυτά που ανέφερα παραπάνω και εν ολίγοις τα ξέραμε εν μέρει. Βασικά μας καθησύχασε πως γίνονται έλεγχοι τα τελευταία χρόνια και πως θα μας καλέσουν κάποια στιγμή για ακρόαση, θα πάει αυτός σαν εκπρόσωπος και θα δείξει τα ελληνικά εκκαθαριστικά που του πήγα για τα τελευταία 12 χρόνια. Ελπίζω να γίνει έτσι, γιατί σήμερα μέχρι να ακούσω αυτά, νόμιζα πως πηγαίναμε δικαστήριο με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Ευτυχώς τα εκκαθαριστικά θα τα δεχτούν και στα ελληνικά, είπε. Ούτε καν μετάφραση. Μακάρι να γίνουν όλα όπως τα είπε.

Έμπειρος αυτός, μας καθησύχασε. Βασικά μας είπε να θεωρούμε το θέμα λήξαν...

Αυτό το γράφω κυρίως για όσους μένουν έξω, να έχουν τον νου τους.
Άβαταρ μέλους
By mousatos
PeterPan έγραψε:διωκόμαστε για φοροδιαφυγή στη Γερμανία, μιας και βρήκαν πως κατέχουμε ακίνητα, λογαριασμό και εισοδήματα στην Ελλάδα.

Πως το βρήκαν ;
Άβαταρ μέλους
By kubiak
PeterPan έγραψε:Το Σάββατο λάβαμε η σύζυγος και εγώ γράμμα προς τον καθένα μας πως διωκόμαστε για φοροδιαφυγή στη Γερμανία, μιας και βρήκαν πως κατέχουμε ακίνητα, λογαριασμό και εισοδήματα στην Ελλάδα. Στην Ελλάδα κάνουμε δήλωση αλλά δεν τα αναφέραμε ποτέ στη Γερμανία 12 χρόνια μιας κ η πρώτη λογιστής έλεγε πως εφόσον είμαστε εκεί τακτοποιημένοι, είναι οκ. Αν σας καλέσουν, θα τους θα δείξετε. Υπόψιν τα ακίνητα φορολογούνται στον τόπο που βρίσκονται. Δεν υφίσταται διπλή φορολόγηση. Απλώς πχ στη Γερμανία θα συνυπολογίζονταν θεωρητικά στο εισόδημα (χωρίς να ξαναφορολογηθούν) και απλώς ανεβάζουν τον συντελεστή φορολογίας. Εμένα ευτυχώς δε με επηρεάζει αυτό, δλδ δεν ανεβαίνει άλλο.

Εφόσον 2 μέρες σκεφτόμασταν της φυλακής τα σίδερα, τί θα λέγαμε στην ακρόαση και πόσο μ@λ@κες ήμασταν που ακούμε τον καθένα που θέλει να κάνει τη δουλειά του εύκολα και χωρίς κόπο (δες λογιστή που της έδινα και 450€ τον χρόνο εδώ, ποσό μεγάλο για δήλωση μισθωτού) πήγε σήμερα μετά από συστάσεις η σύζυγος σε λογιστή που εξειδικεύεται σε τέτοιες υποθέσεις με εμπειρία στο θέμα και μας είπε αυτά που ανέφερα παραπάνω και εν ολίγοις τα ξέραμε εν μέρει. Βασικά μας καθησύχασε πως γίνονται έλεγχοι τα τελευταία χρόνια και πως θα μας καλέσουν κάποια στιγμή για ακρόαση, θα πάει αυτός σαν εκπρόσωπος και θα δείξει τα ελληνικά εκκαθαριστικά που του πήγα για τα τελευταία 12 χρόνια. Ελπίζω να γίνει έτσι, γιατί σήμερα μέχρι να ακούσω αυτά, νόμιζα πως πηγαίναμε δικαστήριο με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Ευτυχώς τα εκκαθαριστικά θα τα δεχτούν και στα ελληνικά, είπε. Ούτε καν μετάφραση. Μακάρι να γίνουν όλα όπως τα είπε.

Έμπειρος αυτός, μας καθησύχασε. Βασικά μας είπε να θεωρούμε το θέμα λήξαν...

Αυτό το γράφω κυρίως για όσους μένουν έξω, να έχουν τον νου τους.
Είναι επειδή σκέφτεστε να επιστρέψετε... :lol:
Άβαταρ μέλους
By thednick
socratesn έγραψε:
@dimitris_p
Εχει ξανασυζητηθει τα συστηματα καλως κακως ειναι αυτα που ειναι, απο κει και περα γ αυτο υπαρχουν και οι σχετικοι επαγγελματιες.

Κ εγω αν παω να λυσω μοτερ χωρις να ειμαι μηχανολογος ή να βγαλω ενεργειακο πιστοποιητικο ακινητου χωρις να ειμαι πολιτικος μηχανικός λογικα user unfriendly θα το θεωρησω το «συστημα»

Ναι, μόνο που δεν μιλάμε ούτε για μοτέρ ούτε για έκδοση ενεργειακού πιστοποιητικού. Πρόκειται για υπηρεσία που απευθύνεται στον μέσο πολίτη. Διαφορετικά θα απαιτούσε κωδικούς λογιστή για την υποβολή της δήλωσης ή θα ήταν κλειστή η πλατφόρμα, π.χ. μόνο για συμβολαιογράφους. Από τη στιγμή λοιπόν που το κράτος έχει ανοικτή την υπηρεσία στον καθένα, οφείλει να είναι αρκούντως εύχρηστη για να μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τον καθένα με ένα μέσο μορφωτικό επίπεδο - ειδικά τη στιγμή που η μη εκπλήρωση της αντίστοχης υποχρεώσης συνεπάγεται πρόστιμο.
Άβαταρ μέλους
By thednick
mousatos έγραψε:
PeterPan έγραψε:διωκόμαστε για φοροδιαφυγή στη Γερμανία, μιας και βρήκαν πως κατέχουμε ακίνητα, λογαριασμό και εισοδήματα στην Ελλάδα.

Πως το βρήκαν ;

Κατά 99% με το ελληνικό ΑΦΜ που συνήθως σου ζητάνε να δηλώσεις όταν κάνεις δήλωση στο εξωτερικό. Υπάρχει διαευρωπαικό σύστημα με το οποίο μπορούν να γίνουν αναζητήσεις (τουλάχιστον για τους λογαριασμούς) και τα κράτη υποτίθεται ότι ανταλλάσσουν φορολογικά στοιχεία, άσχετα αν στην πράξη μέχρι τωρα δεν χρησιμοποιούνταν για μικρές υποθέσεις.
Άβαταρ μέλους
By Serf
#813787 Αναφέρεσαι στη διαδικασία που περιγράφεται στο https://www.efka.gov.gr/el/epistrophesy ... -eisphoron ; Πού βλέπει κάποιος τα ποσά προς επιστροφή για τα έτη 2019-20;
Άβαταρ μέλους
By bibendum
#813822 Δεν αναφέρομαι στους αχρεωστητως. Υπάρχει άλλη κατηγορία μισθωτών.

https://www.taxheaven.gr/circulars/4310 ... -10-4-2023

Κάνεις την αίτηση και έχει αναλυτικά κάποια ποσα που μάλλον αντιστοιχούν σε μήνα και βγάζει και σύνολο.

< >
Άβαταρ μέλους
By Serf
#813829 Ευχαριστώ. Καταλαβαίνω ότι προϋπόθεση είναι "εφόσον, έχει προηγηθεί τροποποίηση της ασφάλισής τους - από τους εργοδότες τους - μέσω της προαναφερθείσας «Ηλεκτρονικής Υπηρεσίας Τροποποίησης της Ασφάλισης», για την ίδια περίοδο."

Έχουμε τρόπο να μάθουμε κατά πόσο το έπραξε ο πρώην εργοδότης της συζύγου...χωρίς να μπούμε στη διαδικασία επικοινωνίας μαζί του;
Άβαταρ μέλους
By bibendum
#813835 Όταν μπαίνεις να κανεις αίτηση βγάζει αμέσως τον εργοδότη, κανεις επιλογή και συμπληρώνει αμέσως τα στοιχεία. Κάνε μια προσπάθεια και δες.

Δεν ξέρω λεπτομέρειες απλά μπήκα ακολούθησα τα βήματα και ειπα να ενημερώσω και εδώ γιατι και εγώ από σπόντα το εμαθα.

< >