Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Chris
#827282 Οι μισες απο αυτες παιζει να παρασκευαζονται σε καποιο τελειως ασχετο μερος εντωμεταξυ.

E.g.
Saronic, Ελληνική lager μπύρα με 5,0 % αλκοόλ. Παράγεται και εμφιαλώνεται από την εζα (Ελληνική Ζυθοποιία Αταλάντης) στο Κυπαρίσσι Φθιώτιδας.
:dizzy:

https://www.beerologio.gr/2017/05/saronic.html?m=1
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#827291 Γιατί σας κάνει εντύπωση; Εδώ η ολλανδική Αθηναϊκή Ζυθοποιία σας πουλάει "ελληνικής καταγωγής" μπύρα ονόματι Άλφα και Μάμμος, αυτό το badge engineering είναι τίποτε.
Άβαταρ μέλους
By ArrowsFA1
#827302 Η "Σκιαθίτικη" μπύρα "Ρέπι" παρασκευάζεται κάπου στην ηπειρωτική Θεσσαλία (νομίζω Βόλο).
Η Σκοπελίτικη "Σπείρα" πάντως, που είναι ωραιότατη, αν δεν κάνω μεγάλο λάθος, παρασκευάζεται πράγματι στην Σκόπελο.
Η Αλοννησιώτικη "Hoppy Seal" νομίζω ότι παρασκευάζεται εκτός της φερώνυμης νήσου, αλλά μπορεί να κάνω και λάθος, δεν το θυμάμαι καλά...
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
#827307 Διαφήμιση μαγαζιού φίλου μου μεν, επιτρεπτό ως διαφήμιση γενικότερα της μπύρας δε. Ολοκαίνουριο beer tasting room ουσιαστικά, στην Επανομή, από την ομάδα της γνωστής στους Θεσσαλονικείς Hoppy Pub. Οι μπύρες είναι δικής του παραγωγής και προς το παρόν φτιάχνονται σε άλλα ζυθοποιία σε Ελλάδα και Δανία. Προσεχώς θα φέρει και τα δικά του μηχανήματα και θα γίνεται η ζυθοποίηση σε εκείνο το σημείο: https://www.facebook.com/search/top?q=3 ... rs%20brews

Εικόνα

Χθες δοκίμασα τις 5. 6 και 10. Καλύτερη η Sunshine Day, σύμφωνα με τα δικά μου γούστα. Θολή ΙΡΑ, που φέρνει προς weiss, με σχετικά γλυκιά γεύση (μετρημένη ποσότητα λυκίσκου) και επίγευση βανίλιας και φρούτων. Η Core Red πολύ πικρή, στα όρια των αγγλικών Bitter. Η Old Shipwreck, ενώ έχει υποσχόμενο όνομα και είναι ζυθοποίησης της διάσημης Amager (https://www.amagerbryghus.dk/en/vores-oel/), μου φάνηκε μέτρια, με flat σώμα και ουδέτερη επίγευση.
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#886389 Ξυπνάω το θέμα των μπυρών.
Καταρχήν ζητώ ταπεινά συγνώμη από τους μπυρόβιους. Ίσως αυτά που θα εκστομίσω να θεωρούνται αιρετικά και προσβλητικά αλλά ο σκοπός μου είναι το αντίθετο, υμνώ τις μπύρες και τις προωθώ σε ευρύτερο κοινό.
Δεν λέω ότι δεν εκτιμώ ένα παγωμένο μπυρόνι σε κάποιες περιπτώσεις αλλά γενικά δεν μου πολυαρέσουν οι μπύρες, προτιμώ μακράν τον μηλίτη (cider). Τον τελευταίο καιρό ξεκίνησα και δοκιμάζω τις διάφορες μπύρες 0-0,5%. Ξέρω ότι λένε ότι είναι χάλια αλλά νομίζω τοι τεχνικές έχουν εξελιχθεί και πλέον τις βρίσκω από μια χαρά ως πάρα πολύ καλές. Μάλλον μου αρέσουν περισσότερο από τις κανονικές, καταλαβαίνω καλύτερα τη γεύση τους χωρίς την αλκοολίλα. Δροσερές, ωραία γεύση και δεν με ζεσταίνει μετά το αλκοόλ. Και λιγότερες θερμίδες. Και πίνεις και μία και δύο και τρεις και οδηγάς χωρίς πρόβλημα.
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
#886395 Θα συμφωνήσω μόνο για το cider... :s_drinks
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
sknipper έγραψε:Ξυπνάω το θέμα των μπυρών.
Καταρχήν ζητώ ταπεινά συγνώμη από τους μπυρόβιους. Ίσως αυτά που θα εκστομίσω να θεωρούνται αιρετικά και προσβλητικά αλλά ο σκοπός μου είναι το αντίθετο, υμνώ τις μπύρες και τις προωθώ σε ευρύτερο κοινό.
Δεν λέω ότι δεν εκτιμώ ένα παγωμένο μπυρόνι σε κάποιες περιπτώσεις αλλά γενικά δεν μου πολυαρέσουν οι μπύρες, προτιμώ μακράν τον μηλίτη (cider). Τον τελευταίο καιρό ξεκίνησα και δοκιμάζω τις διάφορες μπύρες 0-0,5%. Ξέρω ότι λένε ότι είναι χάλια αλλά νομίζω τοι τεχνικές έχουν εξελιχθεί και πλέον τις βρίσκω από μια χαρά ως πάρα πολύ καλές. Μάλλον μου αρέσουν περισσότερο από τις κανονικές, καταλαβαίνω καλύτερα τη γεύση τους χωρίς την αλκοολίλα. Δροσερές, ωραία γεύση και δεν με ζεσταίνει μετά το αλκοόλ. Και λιγότερες θερμίδες. Και πίνεις και μία και δύο και τρεις και οδηγάς χωρίς πρόβλημα.

Ποια "γευση χωρις την αλκοολιλα" και τριχες κατσαρες ωρε Σκνιππερ? :dizzy:

Τις μπυρες (και τα λοιπα αλκοολουχα) τις πινουμε για να κανουμε κεφαλι. Αν θελουμε να πιουμε κατι νοστιμο πινουμε κανενα σοκολατουχο γαλα Κουκακη :rtfm:
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
sknipper έγραψε:Ξυπνάω το θέμα των μπυρών.

Για τον μηλιτη οκ, συμπαθητικος αλλα μεχρι εκει.

Τις μπυρες 0-0,5% ομως δεν λενε οτι ειναι χαλια, ειναι χαλια και να ψαξεις τους γευστικους σου καλυκες, κατι δεν παει καλα. :lol: :lol: Οι πρωτες υπονοιες μου μπηκαν με τον cold brew καφε, αλλα τωρα το σιγουρεψα :s_tongue :s_tongue

Ειναι τοσο χαλια που δεν κανουν για τιποτα πλην να τις ριξεις απευθειας στον υπονομο και να ανοιξεις μια κανονικη :s_cool
Άβαταρ μέλους
By Chris
#886437 Καταρχην γιατι το συζηταμε στο θεμα μπυρες????
Άβαταρ μέλους
By sknipper
Chris έγραψε:Καταρχην γιατι το συζηταμε στο θεμα μπυρες????
Γιατί είναι μπύρες, ζυμώνονται κανονικά. Απλά μετά υφίστανται διαφορετική επεξεργασία. Δηλαδή άλλες πχ τις φιλτράρουν, αυτό κάνουν στις περισσότερες, ε, σε αυτές κάνουν κάτι κόλπα για να τους κάψουν το αλκοόλ.
Εγώ δεν θέλω να κάνω κεφάλι με την μπύρα. Όποιος το θέλει απλά τρέχει στην τουαλέτα για κατούρημα. Αν θέλω έχω μηλίτη ή κρασί ή τα σοβαρά (τζιν, ουίσκυ κλπ). Αλλά μου αρέσει η υφή και η δροσιά της μπύρας. Και κάποιες γεύσεις.
Και περί γούστου (ή γεύσης στη περίπτωσή μας) κολοκυθόπιτα. Έχω συναίσθηση, και γεύση και συμφωνώ ότι παλιότερα ήταν τελείως άγευστες αλλά πιστέψτε με οι 0% μούρες έχουν κάνει σημαντικά γευστικά άλματα τα τελευταία 1-2 χρόνια.
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
#886693 Ντροπή να μιλάμε μπύρες χωρίς αλκοόλ. :lol:
Άβαταρ μέλους
By egobrain
#892764 σφίξαν οι ζέστες.
πετάω πρόταση αν και μάλλον έχει γραφτεί ήδη: πολύ καλή η Χιώτικη Ζυθοποιεία!
τουλάχιστον για την κίτρινη IPA και την pale ale.

Εικόνα