Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Bayern7
#43223 Επειδή δε γίνεται λοιπόν να αφήσεις ούτε το πορτοφόλι, ούτε τα κλειδιά, ούτε το κινητό, ούτε βέβαια τα τσιγάρα :lol: (αυτά είναι τα προσωπικά αντικείμενα που κουβαλάω),πάμε στην λύση της ενημέρωσης του μαγαζάτορα ή του σερβιτόρου κάθε μισή ώρα -> "αδερφέ πάμε έξω για τσιγάρο δεν είμαστε τπτ λαμόγια". :lol:
i' ll pass.
Άβαταρ μέλους
By Mad_Max_Geo
Bayern7 έγραψε:Δε ξέρω. Αν ποτέ πετύχω μαγαζί που τηρεί τον νόμο, θα το δοκιμάσω και θα σας πω. :innocent:
Όποτε επανέρχεται η συζήτηση στο παρόν τοπικ στο "βγαίνω έξω 10 λεπτά και κάνω το τσιγάρο μου", θα επαναφέρω την ερώτηση. :lol:

Αυτο και αν ειναι τρισμεγιστη βλακεια. Το καλο ειναι οτι το μαγαζι δε γινεται τεκες ομως ετσι! :metalo:
Άβαταρ μέλους
By kyr80
Bayern7 έγραψε:Επειδή δε γίνεται λοιπόν να αφήσεις ούτε το πορτοφόλι, ούτε τα κλειδιά, ούτε το κινητό, ούτε βέβαια τα τσιγάρα :lol: (αυτά είναι τα προσωπικά αντικείμενα που κουβαλάω),πάμε στην λύση της ενημέρωσης του μαγαζάτορα ή του σερβιτόρου κάθε μισή ώρα -> "αδερφέ πάμε έξω για τσιγάρο δεν είμαστε τπτ λαμόγια". :lol:
i' ll pass.

Στο καλό.... Αν πρέπει να επιλέξω ανάμεσα στον καπνιστή και τον μη καπνιστή, διαλέγω τον δεύτερο.
α) είμαι μη καπνιστής
β) ο νόμος το προστάζει
γ) αν εξαιρέσουμε τα πηγαδάκια των καπνιστών, που νομίζουν ότι η ευημερία ενός καταστήματος εξαρτάται από αυτούς, είμαι κερδισμένος ΚΑΙ οικονομικά μακροχρόνια. Και εξηγώ... Εκτός από το γεγονός ότι πλέον οι καπνιστές είναι λιγότεροι, είναι πολύ θετική η διαφήμιση του μη καπνιστή. Οι περισσότεροι αναφέρονται με κολακευτικά σχόλια(και εδώ μέσα έγινε), στο πόσο ωραία ήταν που γύρισαν σπίτι τους χωρίς να βρωμάνε.
δ) το προσωπικό μου, δεν καπνίζει. Είτε είναι μη καπνιστές, είτε απαγορεύεται το κάπνισμα εν ώρα εργασίας. Και για τις δυο περιπτώσεις, είναι εξαιρετικά δυσάρεστο να εργάζονται σε χώρο που καπνίζουν.
ε) τα παρουσιάζεις τραγικά. Δηλαδή σε μια μεγάλη παρέα, δεν μπορεί να αφήσει κανείς τίποτα πάνω στο τραπέζι-καρέκλα, που να δηλώνει ότι δεν έριξαν πιστολιά;; Και προφανώς μιλάμε για το τέλος του δείπνου. Δε θα σηκωθεί να φύγει ο πιστολέρο φαντάζομαι, με το κυρίως πάνω στο τραπέζι. Στο φινάλε αν κάτσει να σκηνοθετήσει ολόκληρη απόδραση για να γλιτώσει το λογαριασμό, μπορώ να σου πω πολλά τερτίπια που σκαρφίζονται λαμόγια για να μην πληρώσουν. Πρόφαση δηλητηρίασης, τρίχες μέσα στο πιάτο(στην τελευταία κυριολεκτικά μπουκιά), καβγά με σερβιτόρο κλπ κλπ
Άβαταρ μέλους
By mjacob
#43259 Υπάρχει και το σύστημα "χαρτοπετσέτα πάνω στο ποτήρι" που για κάποιο λόγο σημαίνει "έχω πάει έξω για τσιγάρο".
Γιατί εκτός του να απαγορεύεται το τσιγάρο εντός, παίζει ταυτόχρονα και το απαγορεύεται το ποτό εκτός :lol: [ :protest: ]

Όσες φορές το έχω κάνει, δεν μου έχει δημιουργήσει πρόβλημα.
Άβαταρ μέλους
By Bayern7
kyr80 έγραψε:
Bayern7 έγραψε:Επειδή δε γίνεται λοιπόν να αφήσεις ούτε το πορτοφόλι, ούτε τα κλειδιά, ούτε το κινητό, ούτε βέβαια τα τσιγάρα :lol: (αυτά είναι τα προσωπικά αντικείμενα που κουβαλάω),πάμε στην λύση της ενημέρωσης του μαγαζάτορα ή του σερβιτόρου κάθε μισή ώρα -> "αδερφέ πάμε έξω για τσιγάρο δεν είμαστε τπτ λαμόγια". :lol:
i' ll pass.

ε) τα παρουσιάζεις τραγικά. Δηλαδή σε μια μεγάλη παρέα, δεν μπορεί να αφήσει κανείς τίποτα πάνω στο τραπέζι-καρέκλα, που να δηλώνει ότι δεν έριξαν πιστολιά;; Και προφανώς μιλάμε για το τέλος του δείπνου. Δε θα σηκωθεί να φύγει ο πιστολέρο φαντάζομαι, με το κυρίως πάνω στο τραπέζι. Στο φινάλε αν κάτσει να σκηνοθετήσει ολόκληρη απόδραση για να γλιτώσει το λογαριασμό, μπορώ να σου πω πολλά τερτίπια που σκαρφίζονται λαμόγια για να μην πληρώσουν. Πρόφαση δηλητηρίασης, τρίχες μέσα στο πιάτο(στην τελευταία κυριολεκτικά μπουκιά), καβγά με σερβιτόρο κλπ κλπ

Ε δε ξέρω. Δε μου ρχεται κάτι στο μυαλό που μπορεί να αφήσει κάποιος το οποίο να μην έχει αξία.
Γιατί
1) είτε έχει αξία οπότε δεν το αφήνεις για να μην κάνει φτερά όσο θα λείπεις
2) είτε δεν έχει αξία οπότε δε σε νοιάζει να το "θυσιάσεις" εφόσον έχεις σκοπό να πιστολιάσεις.

Ανάποδα το βλέπεις, δεν έχω σκοπό να πιστολιάσω, ούτε ψάχνω τρόπο. Από τη μεριά του μαγαζάτορα το βλέπω, πως θα καλύπτεται αυτός από το να είναι συνέχεια στην τσίτα να ελέγχει τις παρέες. Εγώ ας πούμε, στην θέση του, θα αισθανόμουν πολύ άβολα με τόσους κρετίνους και ειδικά στις περιόδους που διανύουμε.
Άβαταρ μέλους
By kyr80
#43270 Μα σου είπα, υπάρχουν λιγότερο επικίνδυνοι τρόποι να πιστολιάσεις. Γιατί, δεν ξέρεις που μπορεί να καταλήξει αν σε πιάσει ο μαγαζάτορας-υπεύθυνος, να τον κλέβεις.
Πίστεψέ με, το σενάριο του να πιστολιαστείς από καπνιστή, είναι το μικρότερο πρόβλημα σε ότι αφορά το κάπνισμα σε χώρους εστίασης.
Άβαταρ μέλους
By DAP
#43288 Αφου δεν εχετε σκοπο να την κοπανισετε φωναξετε το γκαρσονι και του δινετε ενα ποσο περιπου στο πραγματικο ποσο του λογαριασμου.Νομιζω οτι θα φχαριστηθητε και σεις το τσιγαρακι σας και ο μαγαζατορας το ταμειο του.....
Άβαταρ μέλους
By Dodger
italakias έγραψε:Δεν κοιτατε εκει περα τα σκατα που μας ταιζουν,που ολοι οι ανθρωποι πεθαινουν απο καρκινο ειτε καπνιζουν ειτε οχι,οι δυο ωρες την εβδομαδα σε ενα μαγαζακι σας πειραξαν.

Δεν καπνίζουν μόνο σε ένα μαγαζάκι για 2 ώρες την εβδομάδα. Πχ στη δουλειά που είμαι, από τα 14 άτομα σε ένα γραφείο, καπνίζουν οι 12. Φαντάζεσαι τι επικρατεί;
Άβαταρ μέλους
By saxon_747
Dodger έγραψε: στη δουλειά που είμαι, από τα 14 άτομα σε ένα γραφείο, καπνίζουν οι 12. Φαντάζεσαι τι επικρατεί;

Τελικά οι καπνιστές τι ποσοστό του πληθυσμού είναι; Υπάρχει κάποια έρευνα; Ο kyr υποστηρίζει ότι πλέον οι καπνιστές είναι λιγότεροι, εσύ λες ότι 12/14 είναι καπνιστές.

< μου
Άβαταρ μέλους
By Bayern7
#43670 Τις προάλλες είχα πάει στο ΙΚΑ για μια δουλειά. Ο υπάλληλος στο μητρώο (το τμήμα της διοικητικής υπηρεσίας που εξυπηρετεί τον περισσότερο κόσμο καθημερινά) κάπνιζε αρειμανίως στο γκισέ ενώ εξυπηρετούσε κόσμο.
Άσχημη εικόνα.
Άβαταρ μέλους
By mirage
#43678 Γιατι ρε συ; Δυσκολη δουλεια, ντερτια ενα τσιγαρο του εχει μεινει να του δινει λιγη χαρα και διασκεδαση. Και τι να κανει; Να αφησει την θεση του να βγει εξω να καπνισει; Και ο κοσμος; Ποιος θα εξυπηρετησει τον κοσμο; Ασε που μπορει να του σουφρωσουν και καμια στρογγυλη οσο λειπει και να μπλεξει. Καλα κανει!

Sent from Corsair's brick
Άβαταρ μέλους
By Bayern7
mirage έγραψε:Γιατι ρε συ; Δυσκολη δουλεια, ντερτια ενα τσιγαρο του εχει μεινει να του δινει λιγη χαρα και διασκεδαση. Και τι να κανει; Να αφησει την θεση του να βγει εξω να καπνισει; Και ο κοσμος; Ποιος θα εξυπηρετησει τον κοσμο; Ασε που μπορει να του σουφρωσουν και καμια στρογγυλη οσο λειπει και να μπλεξει. Καλα κανει!

Sent from Corsair's brick

Έθεσες το θέμα στη σωστή βάση.
Αν είναι να κάνει κάθε τρεις και λίγο διάλειμμα, σαφώς και προτιμώ να με εξυπηρετεί καπνίζοντας. :thumbsup: