Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
trident1971 έγραψε:
vagmann έγραψε:Περα απο το που ειναι η αληθεια,ποιος την εχει και ποιος την εχασε,το δεδομενο:
Η εκπαιδευση ειναι η βαση και το μελλον ενος λαου.-
Υπερ του δημοσιου σχολειου,για ολους,ακομη και στα τωρινα χαλια που καποιοι πρωην τυχαρπαστοι υπουργοι Παιδειας φροντισαν να φτασει... :x

Το θεμα που θιγεται εδω απο καποιους ειναι οτι οχι μονο ο αρχιτεκτονας ειναι για φαπες, αλλα και οτι καμποσοι χτιστες εχουν τα χαλια τους.

Mπορει, αλλα αν ο αρχιτεκτονας τα εχει κανει σκατα, τι να σου κανει ο χτιστης.

Ειναι δυνατον σε διαφορετικα σχολεια να υπαρχει μεγαλη διαφορα στην προοδο της υλης ?
Στο σχολειο του γιου εχουν αρχισει προσθεση και αναγνωση, σε αλλο σχολειο του ιδιου δημου ειναι στο 9 στα μαθηματικα, ενω σε αλλο γειτονικου δημου ειναι στο 5 !!!!!
Άβαταρ μέλους
By mjacob
soch έγραψε:Αυτοί που στοχεύουν (σοβαρά) για νομική Αθήνας απλά δεν πάνε στις εκδρομές αυτές.

soch έγραψε:Για όλους όσοι σπεύσατε να χλευάσετε τα όσα έγραψα: οι ίδιοι οι μαθητές που έχουν στόχους φροντίζουν να μην "σπαταλάνε" το χρόνο τους στη Γ Λυκείου και να τον αξιοποιούν κατάλληλα, ώστε να είναι καλύτερα προετοιμασμένοι. Ξέρουν πως θα έχουν το χρόνο μετά από τις εξετάσεις να αναπληρώσουν αυτά που έχασαν.
Οι υπόλοιποι θα φροντίσουν να περάσουν καλά και κατά τη διάρκεια της χρονιάς, αφού και με 3 θα περάσουν κάπου.
Αυτά από προσωπική άποψη, τα τελευταία χρόνια συναναστροφών με τους μαθητές. Και από συμμετοχές σε πολυήμερες εκδρομές σχολείων.
Αν το βρίσκεται αντιπαιδαγωγικό, βασικά στα παπάκια μου: έχω δει τι γράφετε και πως κρίνετε οπότε ... :roll:

Αν μια βδομάδα περισσότερου διαβάσματος αλλάζει την ποσότητα των πραγμάτων που έχει μάθει κανείς, τότε κάτι πολύ στραβά έχει πάει με τις υπόλοιπες 300 ή και 700τόσες.
Από την άλλη, μια βδομάδα ξελαμπικάρισμα λίγο πριν τις εξετάσεις, μπορεί να αλλάξει πολλά. Μια τόσο μακροχρόνια "υπερπροσπάθεια" (αν μιλάμε για "μαθητές με στόχους") κινδυνεύει περισσότερο από burnout παρά από έλλειψη ωρών.

Η άποψή σου συνάντησε τον χλευασμό, γιατί έτσι όπως την γράφεις "όσοι έχουν στόχους απλά δεν πάνε" είναι για χλευασμό. Για τον απλούστατο λόγο ότι πλείστοι όσοι έχουν περάσει σε νομική αθήνα, ιατρική, ηλ.μηχ. κ.ο.κ. πηγαίνοντας μια χαρά πενθήμερη. Λες αυτοί να μην είχαν σοβαρούς στόχους;
Άβαταρ μέλους
By ripper
red_monster έγραψε:ο χρόνος αποφόρτισης και νοητικής ξεκούρασης είναι "σπατάλημα" χρόνου ? είναι αυτά λόγια εκπαιδευτικού εν έτη 2014???? :omg:

Αυτό πιστεύεις ότι γίνεται στην πενταήμερη;
Αν κάποιος δεν πάει στην εκδρομή έχει χρόνο για αποφόρτιση και νοητική ξεκούραση από τις ώρες του σχολείου στις οποίες δεν θα πάει και από τα μαθήματα που πιθανόν δεν θα κάνει.
Στην εκδρομή (που συνήθως είναι 7 μέρες) έχει χρόνο για αυπνία και ξεσάλωμα που χρειάζεται τουλάχιστον μία ακόμη εβδομάδα για να επανέλθει (2 μέρες πριν, περισσότερες μετά).

Δεν ενθαρρύνουμε κάποιον να μην πάει (τουναντίον), αλλά ότι είναι μειονέκτημα είναι κοινός τόπος.
Άβαταρ μέλους
By pipinos1976
Panosss έγραψε:Μα δεν χρειάζομαι εγώ για να αποκτήσει το παιδί σου αντιπάθεια προς τους δυ, ο παϊπαϊνοζ φροντίζει γι αυτό.
Και δεν είναι ο μόνος, το δημόσιο σφύζει από παϊπαϊνουζ.

Το δημόσιο έχει ένα 10% ατόμων που κυνηγάνε τη δουλειά τους τόσο πολύ και, μάλιστα, με ουσιαστικό τρόπο (δηλαδή χωρίς μούφα μετ/κα σε ΕΑΠ ή πληρωμένα σεμινάρια της πλάκας). Το πρόβλημα με εμένα και αυτό το 10% των ανθρώπων είναι πως δεν πήγαμε για να κάνουμε χατίρια, όπως εσύ επιθυμείς για τα παιδιά σου (βλ. ιδιωτικά σχολεία που θαυμάζεις και αποφυγή μαθημάτων), αλλά πήγαμε για να κάνουμε δουλειά. Έτσι, λοιπόν, γινόμαστε αντιπαθείς στους περισσότερους που είναι πιο ευέλικτοι, τουλάχιστον ως προς τη βαθμολογία (φέτος άκουσα από 2 τμήματα και ένα φίλο / συνάδελφο, ότι έχουν υποσχεθεί 18-20 σε όλη τη Γ΄ Λυκείου, τη στιγμή που εγώ τους είπα Μ.Ο. Test + Διαγωνισμάτων = Βαθμός και τέλος, τόσο απλά), αλλά και στους μαθητές που θέλουν να προσέχουν στο φροντιστήριο και το σχολείο τους χαλάει τη μανέστρα (π.χ. 4 εβδομάδες έχω κάνει στη Γ΄ Κατεύθυνσης και έχουν ήδη γράψει 2 διαγωνίσματα). Επίσης, αντιπάθεια με την έννοια που το γράφεις δεν μου έχει κανείς μαθητής, απλά θα προτιμούσαν κάποιον πιο χαλαρό στο μάθημα (όσο κι αν φαίνεται παράξενο), με πιο εύκολες ασκήσεις, που θα βάζει μεγάλους βαθμούς (δηλαδή να πάνε σε ιδιωτικό σχολείο να καθαρίζουν).

red_monster έγραψε:ας κάνετε τον υπόλοιπο χρόνο σε υποτυπώδη βαθμό την δουλεία σας, και δεν πειράζει, ας χαθούν και 5 μέρες μαθημάτων...

ξέρεις κανέναν μαθητή που έχασε την νομική αθήνας για τις 5 μέρες της 5ήμερης? :vava:

Για εμένα οι εκδρομές αυτές είναι 100% χάσιμο χρόνου. Επισκέπτονται τα παιδιά 2-3 μέρη, αλλά η όλη διαδικασία γίνεται για τη βραδινή έξοδο, μην κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας. Αν υπολογίσεις ότι η εκδρομή τους τρώει 1 εβδομάδα πριν και 1 μετά (οργάνωση και εντυπώσεις), το μάθημα που χάνεται είναι υπερβολικά πολύ και στο ήδη πιεσμένο πρόγραμμα του σχολείου (βλ. σχετικές μου δημοσιεύσεις για τα προγράμματα και τις δράσεις που τρέχουν συνέχεια και μας κάνουν να χάνουμε μαθήματα) αυτός ο χρόνος είναι εξαιρετικά δύσκολο να αναπληρωθεί (βλ. γιατί προτιμούν το φροντιστήριο). Αν προσθέσεις ότι σε πολλές περιπτώσεις (π.χ. η δικιά μου) τοποθετηθήκαμε αρχές Οκτωβρίου, οπότε χάσαμε ήδη 2 εβδομάδες μαθήματα (βάλε και τη γέννα που έχασα άλλα 2 μαθήματα) και το γεγονός ότι τα έκτροπα είναι εξαιρετικά συχνά σε αυτές τις εκδρομές (και τα ακούνε οι καθηγητές, χωρίς να φταίνε - μην μου πεις ότι θα πήγαινε σχολείο εκδρομή και δε θα έβγαινε το βράδυ στα μπουζούκια), με κάνει να μην τις θέλω καθόλου, αφού έχουν χάσει εντελώς τον παιδαγωγικό τους χαρακτήρα (αν τον είχαν και ποτέ).

The Ace έγραψε:Όπως πάντα και παντού, στην διελκυστίνδα ο ένας τραβάει στη μία άκρη, ο άλλος στην άλλη άκρη, αλλά το μαντίλι (και η αλήθεια) είναι περίπου στη μέση :lol:

Πέραν από λειτουργήματα, επαγγέλματα, αμοιβές, ωράρια και άλλα λοιπά όμορφα και περίτεχνα, η πραγματικότητα είναι ότι υπάρχουν δάσκαλοι-λειτουργοί (που πολλά παιδιά χρωστάνε ότι γίνανε άνθρωποι, βρήκαν δουλειές, κάνανε καριέρες κλπ), υπάρχουν δάσκαλοι χαβαλέδες (όχι ο Χαβαλές στο Ρόδα, Τσάντα και Κοπάνα) οι οποίοι είναι καλοί μόνο για να κάνεις παρέα (άντε και καμιά Γυμναστική), και υπάρχουν και δάσκαλοι συνδικαλιστές ή/και απατεώνες, που αν υπήρχε έστω και μαϊμού αξιολόγηση, θα έπρεπε να έχουν μπει φυλακή με τα όσα έχουν ή δεν έχουν κάνει (π.χ. δημοσιεύσεις για να γίνουν Αναπληρωτές ή ακόμα και Πρυτάνεις, κοιτάξτε προς Πάτρα μεριά :s_omg )

Όλα τα υπόλοιπα τραβηγμένα από τα μαλλιά, τα βυζιά και ότι άλλο σας εξέχει είναι τα ίδια λίγο-πολύ που λέμε και συζητάμε στα υπόλοιπα threads, βλέπε Μνημόνιο, Φορολογικά κλπ...κάποιοι είναι κολλημένοι με τους ΔΥ, άλλοι είναι κολλημένοι με τους φοροφυγάδες ε.ε., γενικώς όλοι έχουμε βρει το επιθυμητό ποτάκι και πλανάρουμε στην μ@λ@κί@.... :lol:

Η συζήτηση γίνεται κυρίως μεταξύ εμού και μερικών άσχετων με το αντικείμενο που έχουν απόψεις που πρέπει να διορθωθούν, μιας και είναι τελείως λανθασμένες. Το ζήτημα είναι πως ούτε διελκυστίνδα έχουμε, ούτε έχω τραβήξει καθόλου προς την πλευρά μου τα πράγματα. Αντιθέτως - ειδικά δύο άτομα - επιμένουν και σε προσωπικό επίπεδο, χωρίς να με γνωρίζουν, χωρίς αντίστοιχα προσόντα, να με κρίνουν και να με χαρακτηρίζουν ελλιπή, συλλήβδην μαζί με τους υπόλοιπους εκπαιδευτικούς. Η δική μου άποψη, την οποία έχω γράψει πολλές φορές (αν διαβάσεις προσεκτικά τις δημοσιεύσεις θα το δεις) είναι πως πρόκειται για επάγγελμα όπως όλα τα υπόλοιπα, με ανθρώπους όπως όλοι οι υπόλοιποι. Υπάρχουν οι σωστοί που δίνουν τα πάντα, υπάρχουν οι χάλια που δεν κάνουν τίποτε, υπάρχουν και οι πολλοί μέτριοι. Το σύνηθες είναι το πρόβλημα να μη βρίσκεται στο γνωστικό αντικείμενο (αν και εκεί μπορεί να υπάρχουν προβλήματα, που δεν εμφανίζονται, όμως, εύκολα λόγω χαώδους διαφοράς επιπέδου με τους μαθητές), αλλά κυρίως στο παιδαγωγικό και στον τρόπο διαχείρισης της τάξης. Έτσι, άλλος προτιμά να μείνει στο σχολικό βιβλίο, φοβούμενος τις αντιδράσεις αν τύχει κάτι που ήταν εντός και δεν το έκανε, άλλος που δίνει ασκήσεις φροντιστηρίου και δυσκολεύει τους μέτριους και κάτω μαθητές, άλλος που προσπαθεί με ένα μείγμα να ισορροπήσει τα πράγματα, άλλος που είναι χαλαρός και δεν τιμωρεί κανέναν και άλλος που έχει τους μαθητές σούζα. Επειδή η φύση της δουλειάς είναι τέτοια (άμεσης επαφής με κόσμο) είναι δύσκολο να βρεθεί κάποιος που να μην κάνει ποτέ τίποτε, αλλά ταυτόχρονα είναι εξαιρετικά δύσκολο να βρεθεί και κάποιος που να ικανοποιεί το 100% της τάξης. Μπορώ να σου μιλήσω από προσωπική πείρα ότι σε σχολείο που είναι σε "καλή" περιοχή, που ζητάνε βαθμούς, που είναι όλο απαιτήσεις, το δικό μου στυλ δεν ταιριάζει γιατί δεν μου αρέσει να βγάζω κόσμο έξω*, ούτε να ασχολούμαι με το τι τετράδιο θα φέρεις ή αν θα γράψεις αυτά που γράφονται στον πίνακα. Αντιθέτως, σε περιοχές πιο υποβαθμισμένες, που τα παιδιά προσπαθούν με ό,τι δυνάμεις έχουν να αναδειχθούν και κοιτάνε το μάθημα και όχι να εξασφαλίσουν το 20 χωρίς κόπο (αφού καθαρίζει το φροντιστήριο για τα υπόλοιπα) είμαι σε πολύ πιο ευχάριστο κλίμα και, με λιγότερες ώρες**, το μάθημα προχωράει πιο γρήγορα.

Ευχαριστώ.

* Συμμαθητές τους με έχουν πιάσει πολλές φορές και με ρωτάνε "γιατί δεν τους τιμωρείτε να τελειώνουμε;" κι εγώ απαντώ: "αν 17-18 χρονών παιδιά θέλουν τιμωρία για να καταλάβουν πως το να πίνουν καφέ μέσα στην αίθουσα και το να λύνουν τις ασκήσεις του φροντιστηρίου είναι δείγμα έλλειψης σεβασμού, τότε αποδέχομαι ότι έχουν αποτύχει όλοι οι προηγούμενοι συνάδελφοί μου και οι ίδιοι οι γονείς τους".

** Ίδιο τμήμα, ίδιο μάθημα, ίδιες ώρες, άλλη περιοχή, χειρότεροι μαθητές. Οι χειρότεροι μαθητές (ως Μ.Ο.) βρίσκονται μισό κεφάλαιο μπροστά γιατί ενδιαφέρονται για το μάθημα, προσέχουν, σηκώνονται στον πίνακα να λύσουν ασκήσεις και να αλληλεπιδράσουν με τους συμμαθητές τους μαθαίνοντας από τα λάθη τους χωρίς να υπάρχει ΟΥΤΕ ΕΝΑ αρνητικό σχόλιο από κάτω. Στην καλή περιοχή βρίζουν ο ένας τον άλλο γιατί το r το έκανε να μοιάζει με τ και γιατί έκανε λάθος στο αποτέλεσμα ή σε κάποια ενδιάμεση πράξη.
Άβαταρ μέλους
By gianik
Chris έγραψε:εγώ πήγα 5ήμερη (+άλλες 5 μέρες για να ξεμεθύσω) και πέρασα αέρα εκεί που ήθελα, τι έκανα λάθος?

Παρακαλούνται αυτοί που δεν πήγαν 5ήμερη να μην εκφέρουν γνώμη για αυτήν, xenos εξαιρείσαι :lol:

Τον μουσκεψες καθολου στην 5ημερη; :s_wink
Άβαταρ μέλους
By Chris
giannik1977 έγραψε:
Chris έγραψε:εγώ πήγα 5ήμερη (+άλλες 5 μέρες για να ξεμεθύσω) και πέρασα αέρα εκεί που ήθελα, τι έκανα λάθος?

Παρακαλούνται αυτοί που δεν πήγαν 5ήμερη να μην εκφέρουν γνώμη για αυτήν, xenos εξαιρείσαι :lol:

Τον μουσκεψες καθολου στην 5ημερη; :s_wink

Φάτσα με το τέρμα ήμουν και σφύριξε οφσάιντ το κοράκι :lipsealed:

Και είχα διασχίσει και τη μισή Ρόδο σκαστός μέσα στα άγρια χαράματα για να την βρω :twisted:
Άβαταρ μέλους
By soch
pipinos1976 έγραψε:...
Για εμένα οι εκδρομές αυτές είναι 100% χάσιμο χρόνου. Επισκέπτονται τα παιδιά 2-3 μέρη, αλλά η όλη διαδικασία γίνεται για τη βραδινή έξοδο, μην κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας. Αν υπολογίσεις ότι η εκδρομή τους τρώει 1 εβδομάδα πριν και 1 μετά (οργάνωση και εντυπώσεις), το μάθημα που χάνεται είναι υπερβολικά πολύ και στο ήδη πιεσμένο πρόγραμμα του σχολείου (βλ. σχετικές μου δημοσιεύσεις για τα προγράμματα και τις δράσεις που τρέχουν συνέχεια και μας κάνουν να χάνουμε μαθήματα) αυτός ο χρόνος είναι εξαιρετικά δύσκολο να αναπληρωθεί (βλ. γιατί προτιμούν το φροντιστήριο). Αν προσθέσεις ότι σε πολλές περιπτώσεις (π.χ. η δικιά μου) τοποθετηθήκαμε αρχές Οκτωβρίου, οπότε χάσαμε ήδη 2 εβδομάδες μαθήματα (βάλε και τη γέννα που έχασα άλλα 2 μαθήματα) και το γεγονός ότι τα έκτροπα είναι εξαιρετικά συχνά σε αυτές τις εκδρομές (και τα ακούνε οι καθηγητές, χωρίς να φταίνε - μην μου πεις ότι θα πήγαινε σχολείο εκδρομή και δε θα έβγαινε το βράδυ στα μπουζούκια), με κάνει να μην τις θέλω καθόλου, αφού έχουν χάσει εντελώς τον παιδαγωγικό τους χαρακτήρα (αν τον είχαν και ποτέ)...

Με αυτά που γράφεις, μόλις έχασες την παιδαγωγική σου ιδιότητα. Όπως καταλαβαίνεις, τοπικά ανάλογου τύπου οδηγούνται σε no-win situation.
Η πίκρα είναι πως θα έρθουν να σε (μας) βρουν (αν έρθουν που πολύ αμφιβάλω) στο σχολείο για να συζητήσουμε για το βλαστάρι τους. Άλλα θα λες, άλλα θα (αν) νιώθουν.
Άβαταρ μέλους
By NickTG
ripper έγραψε:Μου αρέσει που πολλοί ξεκαρδίζονται σε πράγματα τα οποία αγνοούν.

Ε, ναι.
Εμείς άλλωστε δεν πήγαμε σχολείο. Δεν είχαμε γνωστούς και φίλους.
Ο Chris για παράδειγμα δεν πέρασε εκεί που ήθελε και με μεγάλη βάση, oh wait...!
Άβαταρ μέλους
By red_monster
ripper έγραψε:
red_monster έγραψε:ο χρόνος αποφόρτισης και νοητικής ξεκούρασης είναι "σπατάλημα" χρόνου ? είναι αυτά λόγια εκπαιδευτικού εν έτη 2014???? :omg:

Αν κάποιος δεν πάει στην εκδρομή έχει χρόνο για αποφόρτιση και νοητική ξεκούραση από τις ώρες του σχολείου στις οποίες δεν θα πάει και από τα μαθήματα που πιθανόν δεν θα κάνει.
Στην εκδρομή (που συνήθως είναι 7 μέρες) έχει χρόνο για αυπνία και ξεσάλωμα που χρειάζεται τουλάχιστον μία ακόμη εβδομάδα για να επανέλθει (2 μέρες πριν, περισσότερες μετά).

Δεν ενθαρρύνουμε κάποιον να μην πάει (τουναντίον), αλλά ότι είναι μειονέκτημα είναι κοινός τόπος.

Ας ξεκινήσουμε απο το γεγονός οτι πήγα και εγω σχολείο και 5ημερη... Γιατι μιλάς σαν να μην έχεις κάνεις άλλος εικόνα για τα τεκταινόμενα

Για ποιους ακριβώς ειναι κοινός τόπος ; :dizzy:
Και εσυ προοδευτικός εκπαιδευτικός ; :omg:
Άβαταρ μέλους
By ripper
#27733 Ναι και εσείς πήγατε σχολείο και πενταήμερη, πριν κάποια χρόνια, και είχατε και φίλους όπως και εγώ.

Καταλαβαίνετε πιστεύω ότι ένας εκπαιδευτικός που βλέπει εκατοντάδες παιδιά για πολλά χρόνια και όχι 1, έχει περισσότερα στοιχεία από εσάς.

Και τι ακριβώς συμφέρον θα είχαμε για να πούμε ψέμματα ότι κάποιοι μαθητές δεν πάνε πενταήμερη για να διαβάσουν παραπάνω, ένας θεός ξέρει.
Σας λέω λοιπόν ότι ξέρω πολλούς που έκαναν ακριβώς αυτό που είπε ο soch και πολλά παιδιά που αμφέβαλλαν για το αν θα έπρεπε να πάνε πενταήμερη ή όχι.
Αφού εσείς και οι φίλοι σας δεν το κάνατε, έτσι θα είναι. Γελάστε ελεύθερα για μία ακόμη φορά.

Ναι και εγώ εκπαιδευτικός, αλλά όχι διορισμένος. Οπότε μην ανησυχείτε δεν με πληρώνετε για να κάθομαι :lol:
Άβαταρ μέλους
By soch
red_monster έγραψε:
ripper έγραψε:

Ας ξεκινήσουμε απο το γεγονός οτι πήγα και εγω σχολείο και 5ημερη... Γιατι μιλάς σαν να μην έχεις κάνεις άλλος εικόνα για τα τεκταινόμενα
Για ποιους ακριβώς ειναι κοινός τόπος ; :dizzy:
Και εσυ προοδευτικός εκπαιδευτικός ; :omg:

Πήγες και συ σχολείο και πενταήμερη. ΟΚ
Κατά τη διάρκεια της οποίας δεν ξεσάλωσες αλλά είχες χρόνο για αποφόρτιση και νοητική ξεκούραση (!). ΟΚ
Και θεωρείς πως όσοι δεν ακολούθησαν, δεν είχαν ανάλογη δυνατότητα (!!). ΟΚ
Ας πούμε καλά μέχρι εδώ.
Το αναγάγεις στο σύνολο λοιπόν και κρίνεις αν είναι κοινός τόπος...
Και αν κάποιοι έχουν αντίθετοι άποψη, τους κατατάσσεις στους προοδευτικούς (υποτιμητικά), στους αντιπαιδαγωγικούς (κάποιος άλλος) ή δεν ξέρω και γω τι άλλο.
Αυτούς οι οποίοι έχουν πολλαπλά παραδείγματα από σένα ή κάθε εσένα.
Και μετά γράφω εκφράσεις "στα παπάκια μου" και ο άλλος σοκάρεται...
Αστεία πράματα.
Άβαταρ μέλους
By gianik
#27743 Ανοιγουμε μεγαλη κουβεντα αλλα νομιζω οτι πλεον καπου εχει ξεφτυσει ο θεσμος της 5ημερης..Εδω απ το γυμνασιο κανουν κατι 3ημερες περιβαλλοντολογικες πως τις λενε , η 5ημερη οταν ερχεται δεν ειναι οπως παλια που ο μαθητης εφευγε 1η φορα απ το σπιτι του..Τωρα οι πιο πολλοι πανε μονοι διακοπες απο την Α λυκειου , χεστηκαν για την 5ημερη..Οι καθηγητες με αυτα που τραβανε με ολα τα καλοπαιδα χεστηκαν κ αυτοι οποτε...
Άβαταρ μέλους
By ripper
#27747 Στο Λύκειο σχεδόν κάθε χρονιά πάνε (πήγαιναν) τριήμερες και η Α και Β.
Τα τελευταία χρόνια όμως, λόγω οικονομικής στενότητας, σπάνια συμπληρώνουν τον απαιτούμενο αριθμό μαθητών.
Άβαταρ μέλους
By manosky
#27749 Εγώ άφησα τον σωρό να πάει να πιει και να ξενυχτίσει και πήγα με παρέα ένα τριήμερο σε νησάκι. Αυτή κι αν ήταν αποφόρτιση.
Όταν επέστρεψαν οι συμμαθητές, ήταν σαν ζόμπι. Αυτό τι ήταν ακριβώς, δεν γνωρίζω.
Άβαταρ μέλους
By NickTG
ripper έγραψε:Και τι ακριβώς συμφέρον θα είχαμε για να πούμε ψέμματα ότι κάποιοι μαθητές δεν πάνε πενταήμερη για να διαβάσουν παραπάνω, ένας θεός ξέρει.

Εγώ έτσι όπως διαβάζω αυτό:

soch έγραψε:Αυτοί που στοχεύουν (σοβαρά) για νομική Αθήνας απλά δεν πάνε στις εκδρομές αυτές.

Δεν καταλαβαίνω πως υπάρχουν και κάποιοι που δεν πάνε, που προφανώς ισχύει, αλλά πως ΟΛΟΙ όσοι στοχεύουν σοβαρά δεν πάνε.
Στη χρονιά μου πάντως όλοι όσι δεν ήρθαν για να διαβάσουν στόχευσαν σοβαρά στο 6-9. Όσοι έβγαλαν από 17 χιλιάδες και πάνω ήταν εκεί και ξεσάλωναν.