Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By JBT
#116369 Αυτό με την αντίστροφη λειτουργία για το χειμώνα δεν το έπιασα (περί ανεμιστήρα ο λόγος).

Θα με βόλευε και τέτοιο είναι η αλήθεια, του χρόνου σίγουρα θα βάλω.
Άβαταρ μέλους
By mjacob
#116372 η χειμερινή λειτουργία νομίζω αφορά πολύυυυυ ψηλοτάβανες καταστάσεις. Όπου η "μεταφορά" του ζεστού αέρα που είναι ψηλά έχει μεγαλύτερη επίπτωση από την έξτρα αίσθηση "κρυάδας" του μετακινούμενου αέρα.

Εγώ πάντως σε οποιαδήποτε θερμοκρασία και ελληνική υγρασία (που δεν έχουμε ποτέ τροπικές 90% καταστάσεις), σε κρεβατοκάμαρα προτιμώ ανεμιστήρα οροφής από κλιματιστικό.
Σε καθιστικό ή γραφείο προτιμώ κλιματιστικό.
Άβαταρ μέλους
By Morx
#116378 Μια και μοναδικη φορα, χρησιμοποιησα ανεμιστηρα οροφης.... αξεχαστη εμπειρια.

Στα λελε μου, 4 μηνες πριν απολυθω...
Γραφειο δικο μου, ΑΡΧΟΝΤΑΣ ... δε με κουναγε τιποτα!
Οι δαφνες ειχαν βαρυνει τοσο που δε μπορουσα να σταθω ορθιος και οσα μεσημερια ειχα υπηρεσια ... ενωνα 3 καρεκλες και ξαπλωνα απο κατω ακριβως.
Εβαζα το A/C στους 16 βαθμους (ειχε και λειτουργια TURBO !! :metalo: )
Ο ανεμιστηρας λοιπον στην 5η σκαλα (τερματισμενος) να κανει σαν Chinook.
Χαρτια απο το γραφειο να ιπτανται απο 'δω και απο 'κει ... μεχρι και ονειρο ειχα δει κοιμουμενος ετσι, οτι ταχα και καλα εκανα skydiving. :dizzy:

Ξυπναγα κατα το απογευμα οταν ο αρχιφυλακας πυλης επαιρνε τα πυρομαχικα! :metalo:
Ανοιγα πορτα και εβγαινα στον Αυγουστιατικο καυσωνα... αντικατοπτρισμος :lol:

Ακομα και χωρις A/C .. τα βραδια ας πουμε ηταν απολαυση!!
Αν ημουν κουπεας θα τολμουσα να πω πως μονο μια εποπινα θα συμπληρωνε την κατασταση.
Άβαταρ μέλους
By trident1971
CARυοθραύστης έγραψε:Αυτό με την αντίστροφη λειτουργία για το χειμώνα δεν το έπιασα (περί ανεμιστήρα ο λόγος).

Θα με βόλευε και τέτοιο είναι η αλήθεια, του χρόνου σίγουρα θα βάλω.

Αργη σχετικα περιστροφη, (για να αποφευχθει αυτο που περιγραφει ο mjacob), παιρνει "κρυο" αερα απο κατω και τον στελνει στο ταβανι, διασκορπιζοντας καλυτερα το ζεστο που ειναι συγκεντρωμενος επανω, πετυχαινοντας καλυτερη εκμεταλλευση της ενεργειας που σπαταλας για να ζεστανεις το σπιτι.
Άβαταρ μέλους
By Serf
#116520 Ο "γιατρός" του ηλιακού απεφάνθη ότι είναι στα τελευταία του... έχει σπάσει εσωτερικά ο σωλήνας του υγρού που ζεσταίνεται από τα κάτοπτρα με αποτέλεσμα να αναμιγνύεται με το νερό της παροχής. Οπότε πάμε για άλλα... Ο "γιατρός" πρότεινε Calpac Mark 4... Ισχυρίζεται ότι μεγάλο πλεονέκτημα των Calpac είναι η 12ετής εγγύηση και για κάτοπτρα και για δεξαμενή μιας και οι άλλες εταιρείες προσφέρουν λιγότερα χρόνια για τη δεξαμενή. Επίσης, είπε ότι οι Calpac έχουν καλύτερο μονωτικό υλικό, δε θυμάμαι τι, από τον κλασικό υαλοβάμβακα (;) των υπολοίπων.

Ακούω προτάσεις/εμπειρίες :) Νομίζω 170lt είναι ο υπάρχων ηλιακός. Δε νομίζω ότι χρειαζόμαστε κάτι παραπάνω σε χωρητικότητα.
Άβαταρ μέλους
By The Ace
#116527 Αν πας για κάτι ελληνικό, *συνήθως* λέμε ότι πάνω-πάνω είναι ο Μαλτέζος (με την ιδιότυπη ενεργειακή σήμανση του ΕΛΟΤ) και μετά ακολουθούν οι 2-3 γνωστοί παλιοί κατασκευαστές (μεταξύ των οποίων και οι Calpak). Είναι από τις λίγες κατηγορίες προϊόντων που είμαστε από τους καλύτερους κατασκευαστές παγκοσμίως (λόγω και την χοντρής επιδότησης/σπρωξίματος που είχε πέσει στην αγορά το '70 και το '80).

Δεν έχει μόνο ο Calpak τέτοια υλικά, και άλλοι έχουν, π.χ. Μαλτέζος. To κακό με τον Μαλτέζο είναι ότι χρεώνει σχεδόν τα διπλά για το ίδιο περίπου spec-sheet. Αν λοιπόν είναι σίγουρο ότι ο Calpak έχει μεγαλύτερη εγγύηση, εφόσον έχει και τα μισά λεφτά, θα'λεγα καλή πρόταση :thumbsup:
Άβαταρ μέλους
By Pitt
Serf έγραψε:Ο "γιατρός" του ηλιακού απεφάνθη ότι είναι στα τελευταία του... έχει σπάσει εσωτερικά ο σωλήνας του υγρού που ζεσταίνεται από τα κάτοπτρα με αποτέλεσμα να αναμιγνύεται με το νερό της παροχής.

Αν η διάγνωση του τεχνικού είναι σωστή, τότε σε συμβουλεύω να αποσυνδέσεις ΑΜΕΣΩΣ τον ηλιακό και να μην τον ξαναχρησιμοποιήσεις.

Να έχεις υπόψη σου ότι κάποια από τα ψυκτικά υγρά που προορίζονται για ηλιακούς θερμοσίφωνες είναι τοξικά. Αν δεν γνωρίζεις τι είδους υγρό χρησιμοποιείς, σταμάτα την χρήση του το ταχύτερο. Γι’ αυτό θα έπρεπε να σε είχε ενημερώσει και ο "γιατρός".
Άβαταρ μέλους
By Serf
Pitt έγραψε:
Serf έγραψε:Ο "γιατρός" του ηλιακού απεφάνθη ότι είναι στα τελευταία του... έχει σπάσει εσωτερικά ο σωλήνας του υγρού που ζεσταίνεται από τα κάτοπτρα με αποτέλεσμα να αναμιγνύεται με το νερό της παροχής.

Αν η διάγνωση του τεχνικού είναι σωστή, τότε σε συμβουλεύω να αποσυνδέσεις ΑΜΕΣΩΣ τον ηλιακό και να μην τον ξαναχρησιμοποιήσεις.

Να έχεις υπόψη σου ότι κάποια από τα ψυκτικά υγρά που προορίζονται για ηλιακούς θερμοσίφωνες είναι τοξικά. Αν δεν γνωρίζεις τι είδους υγρό χρησιμοποιείς, σταμάτα την χρήση του το ταχύτερο. Γι’ αυτό θα έπρεπε να σε είχε ενημερώσει και ο "γιατρός".

Ο ηλιακός κατά πάσα πιθανότητα δεν είχε γίνει service τα τελευταία πολλάαα χρόνια... Οπότε τα υγρά μάλλον μας έχουν αποχαιρετήσει εδώ και καιρό!!! Σε κάθε περίπτωση θα δρομολογηθεί άμεση αντικατάσταση.
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 3
#116536 Παιδια σας ευχαριστω για τους ανεμιστηρες. Μαλλον θα παρω εναν απο πρακτικερ απλο να κανω την δουλεια μου.
Και εναν χαμηλο σταθερο να ριχνει στα ποδια και στο pc
Άβαταρ μέλους
By Pitt
Geo f1 έγραψε:Παιδια σας ευχαριστω για τους ανεμιστηρες. Μαλλον θα παρω εναν απο πρακτικερ απλο να κανω την δουλεια μου.

Το Praktiker έχει και τον Primo που ανέφερα παραπάνω: ΔΙΑΦΑΝΟΣ ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΑΣ ΟΡΟΦΗΣ
Άβαταρ μέλους
By kacey
#116580 ποια η διαφορα του 44001 με τον 44003 (που τον εχει 139ε το πρακτικερ ενω στο skroutz ειναι στα 103 με τα μεταφορικα)?
Άβαταρ μέλους
By Pitt
#116597 Το χρώμα των πτερυγίων. Αν θυμάμαι καλά ο 44001 έχει ημιδιαφανή πτερύγια ενώ ο 44003 διαφανή. Ίσως να σε μπέρδεψε το link που έβαλα στην προηγούμενη μου ανάρτηση. Όλοι οι ανεμιστήρες της σειράς 4400χ είναι ακριβώς ίδιοι με εξαίρεση το χρώμα των πτερυγίων ενδεικτικό του οποίου είναι το τελευταίο νούμερο του κωδικού. Η ίδια λογική ισχύει και για τους κωδικούς της Gruppe.

Για την διαφορά στην τιμή μεταξύ Skroutz και Praktiker δεν υπάρχει απάντηση. Όσο θέλει ο καθένας πουλάει...
Άβαταρ μέλους
By kacey
#116611 προφανως, απλα λογω και διαφορα κωδικου σκεφτηκα μηπως εχουν καποια αλλη διαφορα που δεν τη βλεπω (και εγω αυτο για το χρωμα καταλαβα).
Άβαταρ μέλους
By nEK
#116650 Διλλημα.
Εχω ενα καυστηρα πετρελαιου που φετος το χειμωνα αξιοπιηθηκε λογω τιμης καυσιμου, αρκετα. Ειναι παλιος ομως και δεν θα το ελεγα αποδοτικος συμφωνα με τα συγχρονα προτιπα. Επειδη δεν ξερουμε φια ρον ςπομενο χειμωνα πως θα εξελιχθουν τα πραγματα σε θεμα ριμης καυσιμου, κρυου αλλα και εσοδων... Σκεφτομαι τι να κανω.
Θελω να βαλω πελλετ λεβητα αλλα επειδη θελω το καλυτερο δυνατο δεν με ικανοποιουν κατι λυσεις γειτωνικων βαλκανικων χωρων κλπ. Υπαρχουν επωνυμες αλλα ξεφευγουν σε ισχυ και τιμη.
Στα 25kw υπαρχει καποιος λεβητας πελλετ αξιοπιστος, συγχρονος με καλη αποδοση πιστοποιημενη?