Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
#83707 δε λέω ότι η ζωή έξω είναι τσάμπα για το εισόδημά τους, το μόνο που είπα είναι ότι η ελλάδα σε καμιά περίπτωση δεν είναι φθηνή χώρα και δε νομίζω κανείς να πιστεύει ότι με τον επίσημο βασικό γίνεται να ζήσεις

είναι τελείως άκυρες οι συγκρίσεις με τους "παγωμένους" μισθούς έξω και τη "λιτότητα" που υπάρχει έξω

στην ελλάδα το θες το 800-1000αρικό σου για να ζεις ψιλοανθρώπινα (και να μην έχεις ΤΙΠΟΤΑ έτοιμο, όλα από το μηδέν)
Άβαταρ μέλους
By red_monster
#83710 Η Ελλάδα έχει πολύ φτηνά ΜΜΜ (στις μεγάλες πόλεις, γιατί οι υπόλοιποι να πάνε να πεθάνουν) και παν φθηνα φάρμακα... Στοπ, στα υπόλοιπα είμαστε το ίδιο ίσως και χειρότερα από
Άβαταρ μέλους
By Panosss
Hellenic tifosi έγραψε:Όλη η κουβέντα για "γερμανοτσολιάδες" και "δοσίλογους", καθώς και "εραστές της δραχμής" έχει δηλητηριάσει ανεπανόρθωτα την πολιτική ζωή.

Αφού όποιος δεν έχει την ίδια άποψη με τη δική μας τι άλλο μπορεί να είναι αφού;
Άβαταρ μέλους
By Panosss
KiloMeater έγραψε:Με αφορμή τις ευχές που στέλνουμε σήμερα μέσω Facebook σε φίλο μου που μεταναστεύει Γερμανία, συνειδητοποίησα ότι στον κύκλο μου φτάσαμε τα 8 άτομα , ηλικίας 35-40, που παραιτήθηκαν τις δουλειές τους (στελέχη επιχειρήσεων κυρίως) και φύγανε έξω, ενώ υπάρχουνε 2 ακόμα που είναι στο στάδιο της αναζήτησης.(

Αυτά παθαίνει όποιος δεν διαβάζει dimviii :rtfm: .
Άβαταρ μέλους
ByF&G
#83718 Τα ουζερί και τα κεφενεία στην Ελλάδα είναι τόσα πολλά (ειδικα στην επαρχία) που δεν θες μεταφορικό μέσο να πας. Ασε που γίνεσαι ντίρλα ακόμα και χωρίς λεφτά. :lol: ''Στα δίνω αύριο κουμπάρεεεεεε!!'' :lol:
Τιμές? Καφες καπουτσίνο hausbrandt 1,80 euro. Ouzo μερίδα 2 euro. Με μεζε κατευθείαν απο την πάνω κουζίνα της μαμάς του ιδιοκτήτη. Ξέρεις τι τρώς! :thumbsup:
Ποιά Ευρώπη.
Άβαταρ μέλους
By Panosss
#83724 Κομπάρε, αν με έλεγες εμένα 'στα δίνω αύριο' απλά δεν θα 'χες αύριο.
Και δεν μιλάω μεταφορικά.
Ειδικά αν πληρώνεσαι από το δημόσιο, όπως στην περίπτωσή σου, που τα παίρνεις όχι απλά στην ώρα τους, αλλά χθες.
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
#83732 Κουπεα μιλάμε για διαβίωση όχι για διασκέδαση, κι εγώ μπορώ να πάω να γίνω ντιρλα με ελάχιστα λεφτά εδώ που μένω αλλά αυτό είναι τελείως άλλο θέμα

Σα διασκέδαση εννοείται ότι η Ελλάδα είναι σαφώς ανώτερη από άλλες χώρες, αλλά δε ζεις με διασκέδαση
Άβαταρ μέλους
ByF&G
#83766 Πανο σιγουρα κι εγω το ιδιο θα ελεγα. Αν ηταν και καποιος με μισθο σαν εμενα ειδικα . Ειναι φθηνα ομως. Και για να δινει σερβιρει καφε μια καφετερια τοσο φθηνα σημαινει οτι το κερδος ειναι ελαχιστο . Σαφως και ολοι εχουν αναγκη να πιουν εναν καφε και ενα τσιπουρο .Ειναι μερος των καθημερινων αναγκων μας. Το παραδοξο για τον ελληνα ειναι οτι μπορει να μην πληρωσει τον ενφια η το φορο για να μην στερηθει αυτες του τις αναγκες. Ο ελληνας δινει πολλα λεφτα στο φαγητο και τη διασκεδαση δηλ. Ξερω ανθρωπους ανεργους με επιδομα ανεργιας που πηγαινουν με την γυναικα τους για καφε σε συγκεκριμενη καφετερια και πληρωνουν καθε τελος του μηνα η οταν πληρωνονται. Σαφως και υπαρχουν οικογενειες που δυσκολα αγοραζουν τα απαραιτητα διαβιωσης. Οταν ομως ακουω οτι ατομα με μισθους η ανετα οικονομικα πηγαινουν σε κοινωνικα συσιτια η παντοπωλεια λεω ποσο δηθεν και απληστοι γινομαστε.
Παντα ο ελληνας θα βρει τροπο να ψωνισει και να ζησει. Δυσκολα αλλα θα βρει.
Α και αν ηταν ολοι οι ελληνες σαν και μενα να πληρωνουν και να μην μιλανε θα ειχαμε ξεχρεωθει. :iconcool:
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
F&G έγραψε: Και για να δινει σερβιρει καφε μια καφετερια τοσο φθηνα σημαινει οτι το κερδος ειναι ελαχιστο .

καλά ελάχιστό δεν είναι
Άβαταρ μέλους
By Panosss
F&G έγραψε:Πανο σιγουρα κι εγω το ιδιο θα ελεγα. Αν ηταν και καποιος με μισθο σαν εμενα ειδικα .

Οκ, χαίρομαι που το δέχεσαι.
F&G έγραψε:Ειναι φθηνα ομως. Και για να δινει σερβιρει καφε μια καφετερια τοσο φθηνα σημαινει οτι το κερδος ειναι ελαχιστο .

Ή και καθόλου.
Οι περισσότερες παράγουν χρέη.
F&G έγραψε:Σαφως και ολοι εχουν αναγκη να πιουν εναν καφε και ενα τσιπουρο .Ειναι μερος των καθημερινων αναγκων μας. Το παραδοξο για τον ελληνα ειναι οτι μπορει να μην πληρωσει τον ενφια η το φορο για να μην στερηθει αυτες του τις αναγκες. Ο ελληνας δινει πολλα λεφτα στο φαγητο και τη διασκεδαση δηλ. Ξερω ανθρωπους ανεργους με επιδομα ανεργιας που πηγαινουν με την γυναικα τους για καφε σε συγκεκριμενη καφετερια και πληρωνουν καθε τελος του μηνα η οταν πληρωνονται.

Καλά, αυτοί (οι άνεργοι που...πληρώνουν κάθε μήνα σε καφετέρια... :innocent: έλεος) χρειάζονται ψυχολογική βοήθεια.

F&G έγραψε:Σαφως και υπαρχουν οικογενειες που δυσκολα αγοραζουν τα απαραιτητα διαβιωσης. Οταν ομως ακουω οτι ατομα με μισθους η ανετα οικονομικα πηγαινουν σε κοινωνικα συσιτια η παντοπωλεια λεω ποσο δηθεν και απληστοι γινομαστε.
Παντα ο ελληνας θα βρει τροπο να ψωνισει και να ζησει. Δυσκολα αλλα θα βρει.

Αν αυτό ισχύει, τότε μια χαρά χώρα έχουμε, δεν χρειάζεται ν' αλλάξει κάτι.

F&G έγραψε:Α και αν ηταν ολοι οι ελληνες σαν και μενα να πληρωνουν και να μην μιλανε θα ειχαμε ξεχρεωθει. :iconcool:

Εσύ έχεις ένα βασικό προσόν: πληρώνεσαι.
Υπάρχει τεράστιο ποσοστό εργαζόμενων, στον ιδιωτικό τομέα φυσικά, που πληρώνονται μετά από κάνα εξάμηνο.
Και ΑΝ.
Ξέρω άτομα που χάσανε δεκάδες χιλιάδες ευρώ, γιατί περίμεναν να πληρωθούν, κι η εταιρεία που δουλεύανε, απλά χρεοκόπησε. Και φυσικά...πήρανε τα @@ τους.
Άβαταρ μέλους
ByF&G
#83863 30ρης φίλος μου ζητησε βοήθεια για πρόσληψη στο δημόσιο . Δούλευε σε καφε μέσα στο μπαρ με μισθό 700κ με ασφάλεια. Ειχε τα διπλώματα του εναερίτη και όπως ειναι φυσικό τον προώθησα για ΔΕΗ μεριά. Υπήρχε θεση σε υδροηλεκτρικό φραγμα με προσληψη θυμάμαι με σύμβαση 8μηνη. Του ζήτησαν βεβαίωση ότι δεν εργάζεται πουθενά αλλού και εκείνος δεν έφερε γιατί προτίμησε το μπαρ. Ο μισθός θα ήταν σαφως ανώτερος . Τωρα αναγκάστηκε να φυγει απο εκει που δουλευε για να πάει αλλου με περισσότερα 900 χωρις ασφαλεια.
Του λέω'' θες να γίνεις διευθυντής ?'' Όχι μου λέει .'' Θέλω να παίρνω τα λεφτά του ιπταμένου. ''
:s_wacko

Γειά σου Ελλάδα!!
Άβαταρ μέλους
By IKE
#83866 edit [mod]
Άβαταρ μέλους
By dimviii
Panosss έγραψε:
KiloMeater έγραψε:Με αφορμή τις ευχές που στέλνουμε σήμερα μέσω Facebook σε φίλο μου που μεταναστεύει Γερμανία, συνειδητοποίησα ότι στον κύκλο μου φτάσαμε τα 8 άτομα , ηλικίας 35-40, που παραιτήθηκαν τις δουλειές τους (στελέχη επιχειρήσεων κυρίως) και φύγανε έξω, ενώ υπάρχουνε 2 ακόμα που είναι στο στάδιο της αναζήτησης.(

Αυτά παθαίνει όποιος δεν διαβάζει dimviii :rtfm: .

δεν σε επιασα Πανοςς?