Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By rx8_drifter
#518746 Ουτε κι εγω γι αυτο ρωταω.

Ειναι δεδομενο οτι δεν εχει υπαρξει κυβερνηση μεχρι τωρα που να εφαρμοσει πιο πιστα και με τοση χαρη τις υποχρεωσεις της. Τα αποτελεσματα για την οικονομια και τους πολιτες ειναι μαλλον τραγικα και μεχρο τωρα πουλαγαν το παραμυθι της ελαφρυνσης.

1)ειναι εντελως αστειο να μιλαμε για ελαφρυνση αρα πληρης αποτυχια
2)το προγραμμα ειναι για τα πανηγυρια αλα εμεις το τηρουμε

και ερχεσαι και μας γραφεις οτι τι? ναι μεν κακο αλλα :dizzy:
Άβαταρ μέλους
By diplomat
#518749 Δεν είναι εύκολο αυτό το πραγματάκι. Πράγματα τα οποία είναι "θετικά" για την οικονομία επισύρουν τρομακτικές καταστάσεις για διάφορους συμπολίτες μου, γεγονός που δεν μου επιτρέπει να βγαίνω και να κουνάω δάκτυλα υπέρ ανηλεών μεταρρυθμίσεων.

Προσωπικά είμαι φίλα προσκείμενος σε ατζέντα ιδιωτικοποιήσεων, περικοπών δαπανών, επενδύσεων, εξωστρέφειας, ενίσχυσης της ιδιωτικής παιδείας, σταθεροποίησης της οικονομίας με βλέμμα την συνεχή παρουσία στις αγορές, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι κλείνω τα μάτια μου στις επιπτώσεις στην κοινωνία.

Είμαι σίγουρος όμως ότι, εάν είχε ακολουθηθεί μια συγκεκριμένη πορεία, όπως τώρα με τη ΔΦΑ, που κλείνει κεφάλαια (μακεδονικό, δικαιώματα LBGT, σύμφωνο συμβίωσης κτλ.) στο κομμάτι της φιλελευθεροποίησης των δικαιωμάτων, μαζί με καλύτερη συνεννόηση στο οικονομικό και δημοσιονομικό κομμάτι, όπου υπάρχουν μεγάλες ευθύνες εκ μέρους των θεσμών, θα είχαμε μικρότερες απώλειες σαν πολίτες.

Θυμίζω και τις τεράστιες υποχρεώσεις που εξυπηρέτησε το γιουνάνισταν, ειδικά την περίοδο της φασιστεράς, παρότι βρέθηκε σε εντελώς αποδυναμωμένη θέση.
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
diplomat έγραψε:Προσωπικά είμαι φίλα προσκείμενος σε ατζέντα ιδιωτικοποιήσεων, περικοπών δαπανών, επενδύσεων, εξωστρέφειας, ενίσχυσης της ιδιωτικής παιδείας, σταθεροποίησης της οικονομίας με βλέμμα την συνεχή παρουσία στις αγορές, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι κλείνω τα μάτια μου στις επιπτώσεις στην κοινωνία.

Ενώ σε γενικές γραμμές έχεις συγκροτημένη σκέψη, εδώ σε χάνω. Δηλαδή ας πάρουμε αυτά τα μέτρα που είναι καλά για τους αριθμούς και η κοινωνία να πάει να... :lipsealed:

:s_dunno :s_dunno :s_dunno
Άβαταρ μέλους
By diplomat
#518752 Η χιουμοριστική (λέμε τώρα :lol: ) απάντηση είναι ότι με χάνετε επειδή δεν είμαι αριστερός. :lipsealed: :shifty:

Η σοβαρή (λέμε πάλι :lol: ) απάντηση είναι ότι οι αριθμοί λειτουργούν κάπως έτσι:
-θετικοί αριθμοί -> υποπολλαπλάσια θετικό αντίκτυπο στους πολίτες, και μάλιστα σε μεσοπρόθεσμο (at best) χρονικό διάστημα.
-αρνητικοί αριθμοί -> υπερπολλαπλάσια αρνητικό αντίκτυπο στους πολίτες, και μάλιστα σε βραχυπρόθεσμο (και βλέέέπουμε) χρονικό διάστημα.

Μου είναι αδιανόητο μετά από τόσο αίμα να μην καρπωθεί ο πολίτης κάτι θετικό. Λίγο, ελάχιστο έστω, due diligence ρε παιδί μου.
Άβαταρ μέλους
By red_monster
#518753 Σε περιόδους ύφεσης το κράτος ρίχνει χρήμα στην κοινωνία σε περιόδους ανάπτυξης τραβάει. Πως ακριβώς θα δουλέψει αυτό που λες βρε ντιπλοματ;
Άβαταρ μέλους
By diplomat
#518756 Δεν εξετάζω το ρόλο του κράτους σε αυτό το πλαίσιο, γιατί δεν έχει δικαίωμα να ρίξει ούτε ευρώ χωρίς τη συγκατάθεση των εταίρων.

Αυτό δουλεύει δημιουργώντας νέο pluto (sic). Μόνο έτσι, και μόνο εάν παλέψεις με νύχια και δόντια για να είσαι εντός της φασολάδας (ακόμα και το χαμένο QE αποτελεί καλό παράδειγμα).
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
diplomat έγραψε:Η χιουμοριστική (λέμε τώρα :lol: ) απάντηση είναι ότι με χάνετε επειδή δεν είμαι αριστερός. :lipsealed: :shifty:

Η σοβαρή (λέμε πάλι :lol: ) απάντηση είναι ότι οι αριθμοί λειτουργούν κάπως έτσι:
-θετικοί αριθμοί -> υποπολλαπλάσια θετικό αντίκτυπο στους πολίτες, και μάλιστα σε μεσοπρόθεσμο (at best) χρονικό διάστημα.
-αρνητικοί αριθμοί -> υπερπολλαπλάσια αρνητικό αντίκτυπο στους πολίτες, και μάλιστα σε βραχυπρόθεσμο (και βλέέέπουμε) χρονικό διάστημα.

Μου είναι αδιανόητο μετά από τόσο αίμα να μην καρπωθεί ο πολίτης κάτι θετικό. Λίγο, ελάχιστο έστω, due diligence ρε παιδί μου.

Φαντάζομαι εκεί στην Σχολή Διεθνών & Ευρωπαϊκών Σπουδών (σχώρα με αν λανθάνω για το Alma Mater σου) έχετε κάνει και 2-3 courses Micro & Macro. Που είδες εσύ να ευημερούν οι άνθρωποι (έστω και ελάχιστα) σε εισαγωγική οικονομία με τέτοια πρωτογενή πλεονάσματα και άγρια λιτότητα. :lol:
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#518764 Συνεχίζω να μην καταλαβαίνω τελικά, ίσως ο αγαπημένος σου χρήστης σου έχει κάνει περισσότερη ζημιά απ' αυτό που φοβόμουν.
Θα πω ξανά πως σχεδόν 10 χρόνια μνημονίων, έχουν κάνει περισσότερο κακό, παρά καλό και πως ΑΚΟΜΗ το χρέος δεν θεωρείται βιώσιμο (ουσιαστικά, αυτή τη στιγμή είναι βιώσιμο γιατί τα δάνεια του EFSF θα τα πληρώσουμε αργότερα. Μόλις έρθει εκείνη η ώρα, πάλι θα έχουμε πρόβλημα).
Επομένως, και το μείγμα της πολιτικής είναι λάθος, και το χρέος είναι πρόβλημα, και όλο το πρόγραμμα που μας επιβλήθηκε ήταν απολύτως αποτυχημένο.
Το ότι ο ΣΥΡΙΖΑς πανηγυρίζει και ο άλλος ο βλάκας ο Μητσοτάκης το μόνον που λέει είναι πως αυτός μπορεί καλύτερα (εννοείται πως γι' ακόμη μια φορά ψεύδεται...) δεν αλλάζει τίποτε.
Κάποια από τα μέτρα επίσης που σου αρέσουν, είναι... :lipsealed:
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
#518765 @diplomat

ακόμα και αν δεχτούμε ότι κάποιες θυσίες είναι απαραίτητες για το γενικότερο καλό, στη προκειμένη περίπτωση δεν βλέπω κάποιο γενικότερο καλό

επίσης στην κοινωνική ομάδα που νιώθω ότι ανήκω (νέος άνθρωπός που ζει και εργάζεται στην ελλάδα στο μη δημόσιο) δεν βρίσκω κανένα προφανή λόγο να αισθάνομαι ιφιγένεια έτοιμη για θυσία μπας και φυσήξει κάνας αέρας

τα νούμερα diplomat θα μπορούσαν να βγουν και αλλιώς χωρίς να καταστραφούν οι ζωές μας..
Άβαταρ μέλους
By italakias
#518769 Αμα δεν θελετε να καταστραφουν οι ζωες σας να γινετε περισσοτερο εργατικοι και εξυπνοι μπας και αυξηθουν τα εισοδηματα σας.
Άβαταρ μέλους
By dimviii
italakias έγραψε:Αμα δεν θελετε να καταστραφουν οι ζωες σας να γινετε περισσοτερο εργατικοι και εξυπνοι μπας και αυξηθουν τα εισοδηματα σας.

αυτα ειναι μαλακιες. Εγω εχω βρει το στοιχημα και συμπληρωνω το εισοδημα ευκολα.
Άβαταρ μέλους
By diplomat
#518777 Δεν είστε ωραίοι, τόσα quotes σαββατοαπογευματιάτικο. Η διπλωμάταινα θα παραπονεθεί ότι την παραμελώ. :lipsealed:

REALZEUS έγραψε:Φαντάζομαι εκεί στην Σχολή Διεθνών & Ευρωπαϊκών Σπουδών (σχώρα με αν λανθάνω για το Alma Mater σου) έχετε κάνει και 2-3 courses Micro & Macro. Που είδες εσύ να ευημερούν οι άνθρωποι (έστω και ελάχιστα) σε εισαγωγική οικονομία με τέτοια πρωτογενή πλεονάσματα και άγρια λιτότητα. :lol:

Σωστά φαντάζεσαι. Στα οικονομικά μαθήματα (κάτι ποσοτικές μέθοδοι και οικονομική ανάλυση) βέβαια δεν ήμουν oύτε καλός, ούτε κακός, αλλά ποτέ δεν υποστήριξα καμία άγρια λιτότητα. Το ελ πρόγραμμα είχε να αντιμετωπίσει μια οικονομία η οποία ήταν μονίμως ελλειμματική, με τραγικό ισοζύγιο και πολλές δανειακές υποχρεώσεις, οπότε αντιμετώπισε μια χρεωκοπία και όχι μια διαχείριση οικονομικών μεγεθών με ένα νέτο - σκέτο scarcity.

Anonymous Founder έγραψε:Συνεχίζω να μην καταλαβαίνω τελικά, ίσως ο αγαπημένος σου χρήστης σου έχει κάνει περισσότερη ζημιά απ' αυτό που φοβόμουν.
Θα πω ξανά πως σχεδόν 10 χρόνια μνημονίων, έχουν κάνει περισσότερο κακό, παρά καλό και πως ΑΚΟΜΗ το χρέος δεν θεωρείται βιώσιμο (ουσιαστικά, αυτή τη στιγμή είναι βιώσιμο γιατί τα δάνεια του EFSF θα τα πληρώσουμε αργότερα. Μόλις έρθει εκείνη η ώρα, πάλι θα έχουμε πρόβλημα).
Επομένως, και το μείγμα της πολιτικής είναι λάθος, και το χρέος είναι πρόβλημα, και όλο το πρόγραμμα που μας επιβλήθηκε ήταν απολύτως αποτυχημένο.
Το ότι ο ΣΥΡΙΖΑς πανηγυρίζει και ο άλλος ο βλάκας ο Μητσοτάκης το μόνον που λέει είναι πως αυτός μπορεί καλύτερα (εννοείται πως γι' ακόμη μια φορά ψεύδεται...) δεν αλλάζει τίποτε.
Κάποια από τα μέτρα επίσης που σου αρέσουν, είναι... :lipsealed:

Αφενός να ξεκαθαρίσω ότι ένας χρήστης είναι αγαπημένος ανεξαρτήτως από τα πιστεύω του για την οικονομία, δε σημαίνει ότι επηρεάζει ο ένας τον άλλον.

Αφετέρου, εφόσον έχεις διαβάσει τί γράφω εδώ και τόσο καιρό στο δντοπικό, ξέρεις ότι διαφωνώ και με τα νούμερα και ειδικότερα τραβάω τα μαλλιά μου και τα βυζιά μου σε ό,τι έχει να κάνει με μείωση του αεπ, όπως και γενικότερα θεωρώ το πρόγραμμα ετεροβαρές και ανισόρροπο, υπό την έννοια ότι δεν εξασφαλίζεται η αύξηση της πίτας αλλά η πιστοποίηση της προσήλωσης στο πρόγραμμα. Ειδικά για κάποιους ειδήμονες οι οποίοι θα μας κουνήσουν το δακτυλάκι με το dsa τους έχουν ιδιαίτερη πλάκα, γιατί είναι οι ίδιοι που... μπέρδεψαν συντελεστές. Το ίδιο ισχύει και για το χρέος, ήδη από το πρώτο πρόγραμμα όπου ήταν απελπιστικά εκτός πραγματικότητας, αλλά και για τα επόμενα τα οποία θεωρητικά κλειδώνουν μία κατάσταση η οποία, στην ουσία, θα χρειαστεί ονειρικά πλεονάσματα και σταθεροποιημένη παρουσία ελ ομολόγων, πράγμα για το οποίο γκρινιάζω εδώ και καιρό φυσικά. Τέλος, υπάρχει το απλούστατο ζητηματάκι τον cc's, ουδέποτε θα ισχυριζόμουν ότι μπορεί να προκαλέσει πανηγύρια μια οικονομία που το τραπεζικό της σύστημα παραπαίει (κάτι παρόμοιο ισχύει και για το χρηματιστηριακό τομέα). Λαμβάνω τέλος ως θετικό το τέταρτο iirc συναπτό τρίμηνο ανάπτυξης.

QsisVTS έγραψε:@diplomat

ακόμα και αν δεχτούμε ότι κάποιες θυσίες είναι απαραίτητες για το γενικότερο καλό, στη προκειμένη περίπτωση δεν βλέπω κάποιο γενικότερο καλό

επίσης στην κοινωνική ομάδα που νιώθω ότι ανήκω (νέος άνθρωπός που ζει και εργάζεται στην ελλάδα στο μη δημόσιο) δεν βρίσκω κανένα προφανή λόγο να αισθάνομαι ιφιγένεια έτοιμη για θυσία μπας και φυσήξει κάνας αέρας

τα νούμερα diplomat θα μπορούσαν να βγουν και αλλιώς χωρίς να καταστραφούν οι ζωές μας..

Δεν σου επέβαλα, ούτε επικρότησα τίποτε απ' αυτά εγώ κιούση. Εγώ μιλάω για ένα συνεχές damage control που αναγκαζόμαστε να υπομένουμε εδώ και μια δεκαετία. Για να μην παρεξηγηθώ όμως, δε θεωρώ καθόλου εύκολο να βγουν τα νούμερα, γιατί όπως προανέφερα στο ποστίδιό μου, οι συνθήκες στο μαγαζί γκρέτσια είναι εξαιρετικά αντίξοες, με ένα θηρίο στο 183% του (βαίνοντας μειουμένου μέχρι πρότινος) αέπ, με τις υποχρεώσεις να κρέμονται σαν πέλεκυς πάνω από τα κεφάλια μας. Δεν έχουν γίνει κάποια πράγματα που όντως θα περιμέναμε, αλλά μαγικό ραβδάκι σε τόσο μεγάλο πρόβλημα δεν υπάρχει.