Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By mjacob
Anonymous Founder έγραψε:
Υπάρχει άραγε καλύτερη απόδειξη για την ειδική μεταχείριση των γόνων αυτό που έγινε με το Κολέγιο και τον γιο του Σαμαρά; Σίγουρα απόλυση καθηγήτριας γιατί μηδένισε κόλα, δεν θα είχες ποτέ σε δημόσιο, συμφωνούμε σε αυτό; .

Το σίγουρο είναι πτι η δική σου άποψη για το τι συμβαίνει ή όχι δεν παίζει να αλλάξει για κανένα λόγο
Άβαταρ μέλους
By markvag
mjacob έγραψε:μα το σκηνικό έγινε ακριβώς επειδή ο γόνος δεν είχε ίδιαίτερη μεταχείριση, και δεν μπήκε βαθμός :hmmm:

O συγκεκριμένος προφανώς το θεωρούσε δεδομένο ότι το παιδί του θα έπρεπε να πάρει βαθμό γι' αυτό και η φασαρία (και τα σχόλια του στυλ "θα σε λιώσω")

Επίσης, το point ήταν ότι εδώ μέσα κάποιοι θεωρούν πως το ιδιωτικό θα δυσαρεστήσει τους γονείς για κάποιους νεφελώδεις λόγους. :lol: Κάτι, που όπως αποδεικνύει και η ιστορία με τον υιό Σαμαρά, δεν είναι ακριβώς η αλήθεια...
Άβαταρ μέλους
By nass
#856458 Σαφέστατα υπάρχουν ιδιωτικά που στεναχωρούν τους γονείς, είτε βαθμολογώντας δίκαια είτε τιμωρώντας λανθασμένες συμπεριφορές ακόμα και με οριστική αποβολή.
Ξέρω 3-4 περιπτώσεις και τα παιδιά μου δεν πάνε καν σε ιδιωτικό (= είμαι "απέξω")
Οι "νεφελώδεις λόγοι" είναι απλά η διατήρηση της εικόνας και του επιπέδου, που οι ιδιοκτήτες του σχολείου θεωρούν ότι πρέπει να έχουν, που είναι σημαντικότερο για αυτούς από τα €€€ του κάθε πελάτη (και που κάποιοι άλλοι πελάτες πληρώνουν €€€ για αυτά ακριβώς τα χαρακτηριστικά)
Οσο για τα δημόσια, αρκεί να σκεφτούμε τη σκανδαλώδη μεταχείριση των συνδικαλιστών φοιτητών στα δημόσια ΑΕΙ.
(Πάντως προ πολλών χρόνων :whistlink: ήμουν συμμαθητής σε δημόσιο σχολείο γιού υπουργού του ΠΑΣΟΚ και δεν είχε κάποια ιδιαίτερη μεταχείριση)
Άβαταρ μέλους
By ArrowsFA1
#856459 Επί του ερωτήματος που τέθηκε, να πω ότι στο δημόσιο σχολείο που πήγα, φοίτησε επίσης τέκνο βουλευτή-υπουργού και δεν είχε καμία ιδιαίτερη μεταχείριση.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
mjacob έγραψε:
Anonymous Founder έγραψε:
Υπάρχει άραγε καλύτερη απόδειξη για την ειδική μεταχείριση των γόνων αυτό που έγινε με το Κολέγιο και τον γιο του Σαμαρά; Σίγουρα απόλυση καθηγήτριας γιατί μηδένισε κόλα, δεν θα είχες ποτέ σε δημόσιο, συμφωνούμε σε αυτό; .

Το σίγουρο είναι πτι η δική σου άποψη για το τι συμβαίνει ή όχι δεν παίζει να αλλάξει για κανένα λόγο

Στο συμβάν με τον γιο Σαμαρά, υπάρχουν τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις, η δική μου η γνώμη (ή του οποιουδήποτε άλλου) δεν έχει καμία σημασία.

Επίσης, σε ότι αφορά τα ιδιωτικά σχολεία, εγώ το έχω πει πως αν είχα τα λεφτά, στα ιδιωτικά θα τα έστελνα και τα δικά μου παιδιά (και τα 15, από 8 διαφορετικές γυναίκες), γιατί όχι δηλαδή;
:s_biggrin
Σιγά μην τα έστελνα στο δημόσιο με την πλέμπα, είδαμε τι μαθαίνουν εκεί, όλο μπάφους, πορείες, συνθήματα και τραπ.
:s_cry
Άβαταρ μέλους
By fokion
#856467 Νομιζω οτι μεταξυ του ασπρου και του μαυρου υπαρχουν κι αλλες 50 αποχρωσεις του γκρι.

Τι θελω να πω
Ούτε όλα τα ιδιωτικά ειναι "με το παρα μου #$%$^^$# " αλλα ουτε και ολοι ειναι στουρνοι... Σιγουρα παιζει και πολυ "βιτρινα" αλλα και πολυ βρωμα απο κατω απο αυτη τη βιτρινα...

Ομοιως και τα δημοσια.
Απλώς στα Δημοσια το προβλημα ειναι οτι αν εχεις εναν εμπνευσμενο γυμνασιαρχη/Λυκειαρχη πραγματικά τα παιδια "πετανε" με πολλάπλες ασχολείες περναν της διδακτικής υλης, ενω αν εχεις το αντιθετο τα ιδια παιδια "χανουν τον ελεγχο" και γινεται της κακομοιρας.... Μολις εκλεισα το τηλ με τον Προεδρο του Συλογου Γονεων.... :x :x :x :x :x )
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
mjacob έγραψε:Τα συμβάντα όμως δεν είναι συναφή, για μια σειρά λόγων.

Ή και για μια άλλη σειρά λόγων, ίσως να είναι συναφή: και τα δύο αφορούσαν κυβερνητικά στελέχη και άσκηση -παράνομης- ισχύος και πυγμής πάνω σε πιο αδύναμους.
:s_blush

@bebes
Το δημόσιο θα έχει σίγουρα και στούρνους, δεν μπορεί να φιλτράρει κανέναν. Το ιδιωτικό πάλι, φιλτράρει κατά το δοκούν: τα μεγάλα και γνωστά, διαλέγουν, τα μικρά βάζουν τους πάντες.
Τα ιδιωτικά έχουν ένα τεράστιο πλεονέκτημα: η πλειοψηφία τους είναι από οικογένειες με κάποιο εισόδημα. Φτωχοί και αναξιοπαθούντες δεν υπάρχουν. Αυτό βοηθάει πολύ το τελικό αποτέλεσμα της ποιότητας, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.
Άβαταρ μέλους
By red_monster
markvag έγραψε:
mjacob έγραψε:μα το σκηνικό έγινε ακριβώς επειδή ο γόνος δεν είχε ίδιαίτερη μεταχείριση, και δεν μπήκε βαθμός :hmmm:

O συγκεκριμένος προφανώς το θεωρούσε δεδομένο ότι το παιδί του θα έπρεπε να πάρει βαθμό γι' αυτό και η φασαρία (και τα σχόλια του στυλ "θα σε λιώσω")

Και στα δημόσια σχολεία συμβαίνουν ανάλογα σκηνικά. Πλέον οι διδάσκοντες φοβούνται τους μαθητές και τους γονείς αυτών :vava:
Άβαταρ μέλους
By fokion
red_monster έγραψε:
Και στα δημόσια σχολεία συμβαίνουν ανάλογα σκηνικά. Πλέον οι διδάσκοντες φοβούνται τους μαθητές και τους γονείς αυτών :vava:

Αληθές... Απλά εκει ειναι αλλος ο φοβος.......
Φαπες μπουνιδια γρατζουνιες στα αυτοκινητα ή σκασμενα λαστιχα....
Άβαταρ μέλους
By kostis20
markvag έγραψε:

Επίσης, το point ήταν ότι εδώ μέσα κάποιοι θεωρούν πως το ιδιωτικό θα δυσαρεστήσει τους γονείς για κάποιους νεφελώδεις λόγους. :lol: Κάτι, που όπως αποδεικνύει και η ιστορία με τον υιό Σαμαρά, δεν είναι ακριβώς η αλήθεια...

Μαρκο μη τα γενικευεις όλα. Καταρχήν δεν υπάρχει μόνο το κολλέγιο ,όπου η οικογένεια του Σαμαρά εχει ιδιαίτερη επιρροή, αλλά εκατοντάδες αλλά ιδιωτικά.
Επίσης να σε πληροφορήσω οτι εκει που πάνε τα δικά μου παιδιά υπάρχει δυσαρέσκεια με τους βαθμούς εδω και χρόνια αλλά το σχολείο συνεχίζει τη πολιτική του. Και τα ίδια μαθαίνω και απο άλλα ιδιωτικά.Δε ξέρω τι πληροφόρηση εχεις και απο που αλλά μάλλον δεν στα λένε σωστα.
Άβαταρ μέλους
By bebes
#856555 Είμαι κι εγω περίεργος. "τί θα διδάσκει"; :lol:

Καθηγητής στο Χάρβαρντ ο Κώστας Μπακογιάννης / Τι θα διδάσκει

https://foititikanea.gr/%CF%80%CE%B1%CE ... E%B7%CF%82
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#856562 ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Ο τίτλος του μαθήματος που θα κάνει ο Κ. Μπακογιάννης:
"Πώς να ξεκwλιάσεις μια πόλη και να καταφέρεις να χάσεις την δημαρχία μόνος σου, ενώ σε στηρίζει ολόκληρο το σύστημα. Μια ιστορία πάθους (για την εξουσία και το κρατικό χρήμα), έρωτα (στους κατοίκους της), και αριστείας (λόγω Harvard)."

Ξαναλέω, όταν κάποιος σας λέει κάτι για την καιγαμωσύνη του Harvard και πόσο εκλεκτό είναι, να του δείχνετε τον Μπακογιάννη.
Άβαταρ μέλους
By pro
#856566 Resident fellow θα είναι για το εαρινό εξάμηνο και θα έχει ένα group 1 ώρα τη βδομάδα. Σκοπός του προγράμματος:

"For more than 50 years, the Institute of Politics Resident Fellows Program has provided Harvard students with the opportunity to learn from prominent public servants, engage in civil discourse, and acquire a more holistic and pragmatic view of our political world. "

Οπότε μια χαρά εξυπηρετεί τις ανάγκες του προγράμματος, θα λάβουν οι φοιτητές μια πραγματική και ολιστική παρουσίαση της |λογοκρισία| του πολιτικού κόσμου στην Ελλάδα.