Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By axel12p
mousatos έγραψε:Εκτός κι αν είσαι φραγκάτος και φοβάσαι μη τα απαγάγουν για λύτρα.

Πάω πάσο! Δεν είναι η περίπτωση μου, οπότε δεν πήγε καθόλου το μυαλό μου εκεί :lol:
Άβαταρ μέλους
By kubiak
Nosferatu έγραψε:Την ταινία την εχω δει δυο φορες, καταπληκτική οντως.

Το ερώτημα μου παραμένει και πραγματικά δεν τρολαρω κανεναν ουτε εχω ορεξη για καυγα. Οπως προειπα καταλαβαινω το social media aspect και συμφωνω απολυτα οτι παιρνεις αποφασεις για το παιδι χωρις να το ρωτας και να μπορεις να μαντέψεις πως θα εξελιχθεί η κοινωνική του ζωη και πως μπορει αυτο να την επηρεάσει.

Τον κίνδυνο δε μπορω να καταλαβω και το νταβαντουρι που εχει γινει εδω μεσα και στν κοινωνία γενικοτερα τελευταία
Υπάρχει η πτυχή της έκθεσης, της εμπορικής εκμετάλλευσης του παιδιού και της ζωής του αλλά και της αυτοπροβολής του ή των γονιών.
Υπάρχει και η πτυχή της έκθεσης του παιδιού στους θηρευτές πάσης φύσεως. Αυτό είναι υπαρκτό από μόνο του χωρίς να εκτεθεί σε κοινωνικά δίκτυα, αλλά εντείνεται μέσα από αυτά, τα κοινωνικά δίκτυα εργαλειοποιούνται...

Τι άλλο να γράψω, να αναφερθώ σε συγκεκριμένα περιστατικά; Ασχολήθηκα και έμαθα, δεν επιθυμώ να το αναλύσω περαιτέρω (συμπεριλαμβανομένων και των πμ)...

Θα μείνω στο ότι είναι επικίνδυνο και ότι θα πρέπει να αποφεύγεται (μαζί με όλα όσα πρέπει να προσέχει ένας γονιός)...

Υπάρχουν πράγματα που δεν φτάνουν στα αστυνομικά δελτία ή στα ΜΜΕ, ούτε καν στα δικαστήρια...
Άβαταρ μέλους
By g8777
bujinkan έγραψε:
axel12p έγραψε:Η αλήθεια είναι πως και εμένα μου φαίνεται λίγο υπερβολικό όλο αυτό το θέμα με τις φωτογραφίες των παιδιών. Νιώθω σαν να λέμε ότι δεν πρέπει να βγάζουμε μαχαίρια στο τραπέζι επειδή μπορεί υπάρχει ένας σχιζοφρενής τριγύρω που θα το πάρει και θα μας μαχαιρώσει.
Προσωπικά θεωρώ πολύ πιο πιθανό να υπάρχει κάποιος "ανώμαλος" γείτονας, προπονητής, καθηγητής, κλπ που έτσι και αλλιώς είναι πολύ πιο κοντά στο παιδί, παρά να ανεβάσω μια φωτογραφία του παιδιού στο forum και να έρθει ο άλλος να απαγάγει το παιδί μου.
Το έθεσες πολύ σωστά . Άλλου βρισκονται οι πραγματικοί κινδυνοι .

< >

Try googling "sharenting".

2023 και ρωταμε τα βασικα. :vava:
Άβαταρ μέλους
By kubiak
axel12p έγραψε:Νιώθω σαν να λέμε ότι δεν πρέπει να βγάζουμε μαχαίρια στο τραπέζι επειδή μπορεί υπάρχει ένας σχιζοφρενής τριγύρω που θα το πάρει και θα μας μαχαιρώσει.
Να κουβαλάμε μαχαίρια σε συναυλίες; Σε γήπεδα; Στα μπουζούκια; Σε θέατρα; Σε κινηματογράφους; Σε σχολεία; Σε παιδότοπους;

Μου φαίνεται ότι το περιόρισες πολύ...
Άβαταρ μέλους
By axel12p
kubiak έγραψε:
axel12p έγραψε:Νιώθω σαν να λέμε ότι δεν πρέπει να βγάζουμε μαχαίρια στο τραπέζι επειδή μπορεί υπάρχει ένας σχιζοφρενής τριγύρω που θα το πάρει και θα μας μαχαιρώσει.
Να κουβαλάμε μαχαίρια σε συναυλίες; Σε γήπεδα; Στα μπουζούκια; Σε θέατρα; Σε κινηματογράφους; Σε σχολεία; Σε παιδότοπους;

Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω τι προσπαθείς να πεις. Θεωρώ ότι το πλαίσιο χρήσης ενός μαχαιριού είναι πολύ συγκεκριμένο. Όλα αυτά που αναφέρεις δεν γνωρίζω που κολλάνε. :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By kubiak
axel12p έγραψε:
kubiak έγραψε:

Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω τι προσπαθείς να πεις. Θεωρώ ότι το πλαίσιο χρήσης ενός μαχαιριού είναι πολύ συγκεκριμένο. Όλα αυτά που αναφέρεις δεν γνωρίζω που κολλάνε. :hmmm:
edit: Έχεις δίκιο, με συγχωρείς που δεν κατάλαβα εξ'αρχής το σκεπτικό σου...
Η σωστή παρατήρηση είναι:
Στο πλαίσιο που περιέγραψες, μάλλον δε θα πηγαίναμε σε μία ταβέρνα (με μαχαίρια στα τραπέζια), στην οποία θα κυκλοφορούσαν -μεταξύ άλλων και με μεγάλη πιθανότητα- σχιζοφρενείς...
Άβαταρ μέλους
By Nosferatu
g8777 έγραψε:
bujinkan έγραψε:
axel12p έγραψε:Η αλήθεια είναι πως και εμένα μου φαίνεται λίγο υπερβολικό όλο αυτό το θέμα με τις φωτογραφίες των παιδιών. Νιώθω σαν να λέμε ότι δεν πρέπει να βγάζουμε μαχαίρια στο τραπέζι επειδή μπορεί υπάρχει ένας σχιζοφρενής τριγύρω που θα το πάρει και θα μας μαχαιρώσει.
Προσωπικά θεωρώ πολύ πιο πιθανό να υπάρχει κάποιος "ανώμαλος" γείτονας, προπονητής, καθηγητής, κλπ που έτσι και αλλιώς είναι πολύ πιο κοντά στο παιδί, παρά να ανεβάσω μια φωτογραφία του παιδιού στο forum και να έρθει ο άλλος να απαγάγει το παιδί μου.
Το έθεσες πολύ σωστά . Άλλου βρισκονται οι πραγματικοί κινδυνοι .

< >

Try googling "sharenting".

2023 και ρωταμε τα βασικα. :vava:
Σε παρακαλω μπορεις να εξηγήσεις τον κίνδυνο? Νομιζω καταλαβαινουμε και δεν αντιλεγουμε για αυτο που περιγραφει το link, αλλα αυτο δεν ειναι κινδυνος.

Ας εξηγησει καποιος με απλα Ελληνικα γιατι αυτες οι αντιδρασεις γενικα και εδω στο thread ειδικοτερα. Ας μας κανει καποιος ταληρα τον κινδυνο να καταλαβουμε και μεις. Πχ αφηνεις χωρις επίβλεψη τον μπομπιρα στη θάλασσα, ο κινδυνος ειναι οτι θα πνιγεί.

Δε βλεπω την ιδια γκαιλα ας πουμε για το screen time, που το θεωρω ακρως ποιο επιβλαβες. Η επιδραση ειναι αμεση και επιστημονικά αποδεδειγμενη στην ανάπτυξη του παιδιού (και παλι δεν μπορει να χαρακτηριστεί κινδυνος), δεν ειναι σχετικα πιθανολογικη οπως εδω, πως θα επηρεασει το digital footprint τη μετέπειτα ζωη του παιδιου. Μια χαρα βλεπω γονεις εξω με τα παιδια σε κινητα/ταμπλετ αποχαυνωμενα για να μην τους ενοχλουν, και θεωρείται "φυσιολογικό".
Άβαταρ μέλους
By bujinkan
#819984 Και να συμπληρώσω στο ποστ από πάνω ,ότι δεν βλέπω την ίδια γκαιλα στο τι ταιζετε τα παιδιά σας ... Ζάχαρη ,αναψυκτικά ,ψωμί, αλεύρι ,τηγανητά ,ζωικά ...και η λίστα ει αί ατελείωτη σε αυτά που αποδεδειγμένα κανουν κακό στον ανθρώπινο οργανιαμο.
Η φωτογραφία μας μάρανε

< >
Άβαταρ μέλους
By glf
#820011 Το βασικότερο... πόσοι γονείς μπορούν να μάθουν την ενδεδειγμένη χρήση των social media στα παιδιά τους; Εδώ μέσα φυσικά και είμαστε η εξαίρεση αφού είμαστε πιο hi-tech κόσμος σα δείγμα.
Εμείς γενικά δώσαμε βήμα πολύ νωρίς στα παιδιά μας. Μάθανε τόσο νωρίς τους βασικούς κανόνες που μετά τους φαίνεται φυσικό το να είναι επιφυλακτικά σε κάθε τι από έξω.
Και δικό τους email έχουν που φυσικά είναι cc σε μένα και το ξέρουν. Όχι για να κρύψουν κάτι αν θέλουν αλλά για να μάθουν να τα χειρίζονται και να απαντούν.
Μεγάλη κουβέντα. Γι'αυτό είπα, αυτά είναι για το τραπέζι στην παρέα να τα λέμε.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#820014 Η υπερέκθεση ανηλίκου, δεν σημαίνει πως έχει άμεσο κίνδυνο να πάθει κάτι όπως στην περίπτωση του πνιγμού, αλλά έχει συχνά πολύ μεγάλο αντίκτυπο στην ψυχολογία του. Τα παιδιά, πρέπει να είναι προστατευμένα μέσα στην οικογένεια, να μην εκτίθενται. Δείτε ποια είναι η εξέλιξη συχνά των παιδιών που βγήκαν ουσιαστικά πολύ νωρίς στο κόσμο του θεάματος ή της μόδας.
Οι γονείς, αντί να προστατέψουν τα παιδιά τους από την υπερέκθεση, τα χρησιμοποιούν για να γίνουν οι ίδιοι διάσημοι, ή για να βγάλουν χρήματα ή απλώς για να καυχηθούν για το πόσο όμορφο, έξυπνο, κλπ παιδάκι έχουν.
Δεν το πάω καν στο ποινικό/κακόβουλο που αφορά την αστυνομία. Μένω αυστηρά στο πλαίσιο της οικογένειας.
Η οικογένεια λοιπόν, οφείλει σε καθε περίπτωση να προστατεύει τα παιδιά από τέτοιες συμπεριφορές. Είναι απλά βλαπτικό για την ψυχοσύνθεσή τους (και σαφώς δείχνει κάτι και για τους γονείς τους ίδιους θα έλεγα, χωρίς να είμαι και ειδικός...).
Άβαταρ μέλους
By axel12p
kubiak έγραψε:Η σωστή παρατήρηση είναι:
Στο πλαίσιο που περιέγραψες, μάλλον δε θα πηγαίναμε σε μία ταβέρνα (με μαχαίρια στα τραπέζια), στην οποία θα κυκλοφορούσαν -μεταξύ άλλων και με μεγάλη πιθανότητα- σχιζοφρενείς...

Και στις δύο περιπτώσεις δεν γνωρίζεις την ψυχική υγεία των άλλων. Απλά πιστεύω, πως στο κομμάτι των φωτογραφιών των παιδιών, έχουμε φτάσει στο άλλο άκρο, στην υπερβολή. Και το σπαστικό είναι ότι έχουμε μπει στο τριπάκι ότι κυκλοφορούν full ανώμαλοι τριγύρω.

Εξακολουθώ να πιστεύω πως υπάρχει πολύ μεγαλύτερος και υπαρκτός κίνδυνος από τον χώρο στον οποίο κινείται καθημερινά το παιδί, και όχι από μία φωτογραφία του που θα ανέβει στο flickr ή σε ένα forum.

Glf, σιγά μην ήμασταν σε τραπέζι και καθόμασταν να συζητάμε για τους ανώμαλους :lol:

HF, πολύ σωστά αυτά που αναφέρεις και θα συμφωνήσουμε όλοι. Έχω όμως την αίσθηση πως δεν αφορά την περίπτωση μας, μιας και η όλη συζήτηση ξεκίνησε από μια φωτογραφία του Χρήστου που φαινόταν το παιδί του. Δεν πιστεύω ότι ο Χρήστος ή οποιοσδήποτε άλλος εδώ μέσα έχει διάθεση να υπερεκθέσει το παιδί του.

Όπως πολύ σωστά ανέφερε ο glf για εμένα το πρόβλημα ξεκινά όταν το παιδί θα αρχίσει να έχει το δικό του κινητό και πρόσβαση στα social media. Κατά πόσο δηλαδή θα έχει προλάβει ο γονιός να ενημερώσει το παιδί του για τους κινδύνους του να μοιράζεται φωτογραφίες του ή να προσπαθεί να μιμηθεί influencers.
Άβαταρ μέλους
By saxon_747
bujinkan έγραψε:Και να συμπληρώσω στο ποστ από πάνω ,ότι δεν βλέπω την ίδια γκαιλα στο τι ταιζετε τα παιδιά σας ... Ζάχαρη ,αναψυκτικά ,ψωμί, αλεύρι ,τηγανητά ,ζωικά ...και η λίστα ει αί ατελείωτη σε αυτά που αποδεδειγμένα κανουν κακό στον ανθρώπινο οργανιαμο.
Η φωτογραφία μας μάρανε

< >

Γι'αυτό δεν τα φωτογραφίζουμε. Τα δικά μας παιδιά είναι άσχημα, παχύσαρκα με ανεβασμένα τριγλυκερίδια.