Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By GTS
Anonymous Founder έγραψε:
bebes έγραψε:οσοι εχετε αυτονομο ΦΑ σε τι θερμοκρασια εετε ρυθμίσει τον κυκλοφορητή;

Είχα φτιάξει πρόγραμμα πέρυσι, ιδού:
https://www.petrolheads.gr/viewtopic.ph ... 98#p795398
Anonymous Founder έγραψε:Εμείς ακόμη αντιστεκόμαστε, η θερμοκρασία ακόμη και το βράδυ κρατιέται μέσα στο σπίτι πάνω από 20 βαθμούς, αλλά δεν νομίζω πως θ'αντέξει για πολύ ακόμη. Μέσα στην εβδομάδα, θα χρειαστεί θέρμανση, και τώρα θα καθίσω να προγραμματίσω τον θερμοστάτη να είναι όσο πιο... έξυπνος γίνεται, για να μην ανοίγει ώρες που δεν χρειάζεται. Λέω να φτιάξω ένα πρόγραμμα κάπως σαν το παρακάτω:
Καθημερινές:
06:30-08:00: 21 βαθμοί
8:00-16:00 : 19 βαθμοί
16:00-20:00: 21 βαθμοί
20:00-23:00: 22 βαθμοί
23:00-06:30: 19 βαθμοί
Αυτό λογικά θα σημαίνει λιγότερο από 2 ώρες άνοιγμα του λέβητα ΦΑ την ημέρα, αν δεν έχει ψόφο.

Σαββατοκύριακα:
06:30-11:00: 21 βαθμοί
11:00-20:00 : 19 βαθμοί
Αυτό λογικά θα σημαίνει λιγότερο από 2 ώρες άνοιγμα του λέβητα ΦΑ την ημέρα, και αν θέλουμε λίγη ζέστη παραπάνω, θα μπορούμε να το κάνουμε on demand.

Αυτά θα είναι τα στάνταρντ, και φυσικά το αλλάζω εύκολα αν λείπουμε ή μείνουμε όλη μέρα στο σπίτι αν έχει πολύ κρύο μέσα στο ΣΚ.

Μέχρι πέρυσι αντίστοιχα το είχα σε ένα πιο απλό mode τύπου 19 την νύχτα και 22 την ημέρα, αλλά αυτό σημαίνει αναγκαστικά σχεδόν 50% παραπάνω κόστος ενέργειας χοντρικά.

Μετά μου έλεγαν βέβαια πως είναι πολύ ψηλά ο θερμοστάτης, μιας και κάποιοι μέσα στο σπίτι τον έχουν στους... 19 βαθμούς ακόμη και την μέρα.
:help:

Οταν λειπεις απο το σπιτι στην δουλεια τον εχεις στο 16 (σε κρυα χωρα, Αθηνα Γλυφαδα που εισαι εγω θα το εβαζα στο 8 να μην αναβει καθολου) και σταδιακα ανεβαζεις 1 ωρα πριν επιστρεψεις. Το 19 ειναι πεταμενα χρηματα. Και το βραδυ νομιζω μπορεις να το βαλεις στο 18 οταν κοιμασαι. Το μονο θεμα αν μεινεις εκτος απο το σπιτι για καποια εκδηλωση παλι πετας χρηματα.

Σε καθε περιπτωση ειναι υπερβολικα αυτα που κανεις ειδικα Γλυφαδα που ειναι ποιο ζεστα απο εμας. Θερμανση ανοιγεις λιγο το πρωι πριν ξυπνησεις για να ετοιμαστεις να πας στην δουλεια και το βραδυ οταν γυρνας για να χαλαρωσεις. Τις αλλες ωρες πρεπει να ειναι τελειως κλειστη καθως ο καιρος βασικα καλοκαιρι ειναι. Τωρα αν εισαι στην Σουηδια εκει πρεπει να κρατας την θερμοκρασια στο σπιτι γιατι αν την κλεισεις την θερμανση θα παγωσουν τα παντα μαζι με τις σωληνες του νερου.
Άβαταρ μέλους
By bebes
#847245 Kάτι αντίστοιχο εχω κι εγω, αλλά οχι τόσο αναλυτικό.
Ο θερμοστατης χωρου δίνει δικαίωμα για 4 αλλάγες ημερησίως.

Καθημερινές:
6:15 -->21 βαθμούς
7:15--> 18 βαθμους
14:30 --> 21 βαθμους
23:00 --> 19 βαθμούς

ΣΚ:
6:15 -->21 βαθμούς
23:00 --> 19 βαθμούς

Γενικά το σπίτι ειναι προφυλαγμενο και δεν πεφτει ευκολα η θερμοκρασια κατω απο 18 βαθμους.

Το προβλημα μου ηταν οτι δεν "καινε" τα σωματα. Ειχα ρυθμίσει θερμοκρασία νερού θέρμανσης στους 65 βαθμους
Άβαταρ μέλους
By otso
GTS έγραψε:
Anonymous Founder έγραψε:
bebes έγραψε:οσοι εχετε αυτονομο ΦΑ σε τι θερμοκρασια εετε ρυθμίσει τον κυκλοφορητή;

Είχα φτιάξει πρόγραμμα πέρυσι, ιδού:
viewtopic.php?p=795398#p795398
Anonymous Founder έγραψε:Εμείς ακόμη αντιστεκόμαστε, η θερμοκρασία ακόμη και το βράδυ κρατιέται μέσα στο σπίτι πάνω από 20 βαθμούς, αλλά δεν νομίζω πως θ'αντέξει για πολύ ακόμη. Μέσα στην εβδομάδα, θα χρειαστεί θέρμανση, και τώρα θα καθίσω να προγραμματίσω τον θερμοστάτη να είναι όσο πιο... έξυπνος γίνεται, για να μην ανοίγει ώρες που δεν χρειάζεται. Λέω να φτιάξω ένα πρόγραμμα κάπως σαν το παρακάτω:
Καθημερινές:
06:30-08:00: 21 βαθμοί
8:00-16:00 : 19 βαθμοί
16:00-20:00: 21 βαθμοί
Αυτό λογικά θα σημαίνει λιγότερο από 2 ώρες άνοιγμα του λέβητα ΦΑ την ημέρα, αν δεν έχει ψόφο.

Σαββατοκύριακα:
06:30-11:00: 21 βαθμοί
11:00-20:00 : 19 βαθμοί
Αυτό λογικά θα σημαίνει λιγότερο από 2 ώρες άνοιγμα του λέβητα ΦΑ την ημέρα, και αν θέλουμε λίγη ζέστη παραπάνω, θα μπορούμε να το κάνουμε on demand.

Αυτά θα είναι τα στάνταρντ, και φυσικά το αλλάζω εύκολα αν λείπουμε ή μείνουμε όλη μέρα στο σπίτι αν έχει πολύ κρύο μέσα στο ΣΚ.

Μέχρι πέρυσι αντίστοιχα το είχα σε ένα πιο απλό mode τύπου 19 την νύχτα και 22 την ημέρα, αλλά αυτό σημαίνει αναγκαστικά σχεδόν 50% παραπάνω κόστος ενέργειας χοντρικά.

Μετά μου έλεγαν βέβαια πως είναι πολύ ψηλά ο θερμοστάτης, μιας και κάποιοι μέσα στο σπίτι τον έχουν στους... 19 βαθμούς ακόμη και την μέρα.
:help:

Οταν λειπεις απο το σπιτι στην δουλεια τον εχεις στο 16 (σε κρυα χωρα, Αθηνα Γλυφαδα που εισαι εγω θα το εβαζα στο 8 να μην αναβει καθολου) και σταδιακα ανεβαζεις 1 ωρα πριν επιστρεψεις. Το 19 ειναι πεταμενα χρηματα. Και το βραδυ νομιζω μπορεις να το βαλεις στο 18 οταν κοιμασαι. Το μονο θεμα αν μεινεις εκτος απο το σπιτι για καποια εκδηλωση παλι πετας χρηματα.

Σε καθε περιπτωση ειναι υπερβολικα αυτα που κανεις ειδικα Γλυφαδα που ειναι ποιο ζεστα απο εμας. Θερμανση ανοιγεις λιγο το πρωι πριν ξυπνησεις για να ετοιμαστεις να πας στην δουλεια και το βραδυ οταν γυρνας για να χαλαρωσεις. Τις αλλες ωρες πρεπει να ειναι τελειως κλειστη καθως ο καιρος βασικα καλοκαιρι ειναι. Τωρα αν εισαι στην Σουηδια εκει πρεπει να κρατας την θερμοκρασια στο σπιτι γιατι αν την κλεισεις την θερμανση θα παγωσουν τα παντα μαζι με τις σωληνες του νερου.

Aντε παλι , ρε συ καταντας γραφικος, μ ολο το θαρρος . Ο ηπειρωτης στο εχει πει 10 φορες , δεν μενει Γλυφαδα αλλά εκ διαμετρου αντιθετα στο βορα . Θα σου ελεγα που μενει αλλα θα φωναζει μετα (το προηγουμενο σπιτι το ειχαν βρει μελη που τον κυνηγουσαν και ειχε αναγκαστει να εχει αστυνομικη καλυψη σαν τον φουρθιωτη).
Ασε που ολο το καλοκαιρι που γραφει οτι εχει κοψομεσιαστει να κατεβαζει το σκαφος στις νοτιοδυτικες παραλιες (ανατολικα δεν παει με την πλεμπα ) αν εμενε Γλυφαδα θα ειχε θεση στην μαρινα με τα γιοτ.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#847295 19 βαθμοί στο δικό μου διαμέρισμα, ουσιαστικά σημαίνει πως δεν ανοίγει ποτέ ο λέβητας. To παραπάνω πρόγραμμα εξυπηρετεί στο να μην κρυώνει το σπίτι υπερβολικά, και ειδικά όταν κάποια στιγμή θα έχουμε ανοίξει για να αερίσουμε και να φύγει η υγρασία, δεν γίνεται μετά να επανέλθει η θερμοκρασία σε... βιώσιμα επίπεδα, χωρίς βοήθεια από τον καυστήρα.
Προφανώς ακόμη δεν έχουμε ανάψει, το βράδυ στο πιο κρύο δωμάτιο παραμένει πάνω από τους 20 βαθμούς, άρα πορευόμαστε έτσι, μιας και την ημέρα, ο ήλιος το ζεσταίνει αρκετά το σπίτι μόνος του.
Σε κάθε περίπτωση, θερμοκρασία χαμηλότερα από 19, ακόμη και το βράδυ, είναι δυσάρεστη. Μην ξεχνάμε πως ο θερμοστάτης είναι στο κέντρο του σπιτιού που η θερμοκρασία είναι πάντοτε κατάτι υψηλότερη από το πιο εκτεθειμένο δωμάτιο.
Η λογική είναι να μην κρυώνεις και να μην πρέπει να είσαι ντυμένος με χοντρά ρούχα μέσα στο σπίτι σου. Θα φορέσεις μια φόρμα ΟΚ, δεν θα καθίσεις με το κοντομάνικο, αλλά το να φοράς fleece ξέρω γω, δεν είναι θερμική άνεση. Καταλαβαίνω πως ο κόσμος δεν έχει λεφτά, αλλά τόσο χάλια δεν είμαι, μπορώ να πληρώσω μερικά ευρώ παραπάνω για να νιώσω όμορφα μέσα στο σπίτι μου.
Στην Αθήνα (από Β. Προάστια και κάτω), μιλάμε για χειμώνα με ανάγκες θέρμανσης, πόσο; 4 μήνες; 5 μήνες το πάρα πολύ και όχι για πολλές ώρες. Αν μπορείς να το πληρώσεις, δεν υπάρχει λόγος να κρυώνεις.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#847320 @GTS
Νομίζω η ακριβής διεύθυνση του σπιτιού μου, δεν αφορά κανέναν ούτε βοηθάει την κουβέντα, σωστά;
Θα παρακαλούσα λοιπόν να μείνουμε στην κουβέντα και ν'αφήσουμε τα προσωπικά δεδομένα του καθενός στην ησυχία τους.
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
#847357 Θέλω να αλλάξω το σώμα του μπάνιου με πετσετοκρεμαστρα.

Το υπάρχον σώμα είναι 40Χ100. Γράφουν κάπου θερμίδες για να πάρω το αντίστοιχο;
Ξέρει κανείς εμπειρικά το κατάλληλο;

.
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#847385 Οι ηλίθια εταιρεία που έχει αναλάβει τη διαχείριση άργησε να κινηθεί και έτσι η αλλαγή λεβήτων κλπ στην πολυκατοικία αντί να γίνει καλοκαίρι καθυστέρησε και είμαστε ακόμα χωρίς θέρμανση.... χθες το πρωί είχε περί τους 0°C. :rant:
Άβαταρ μέλους
By GTS
Anonymous Founder έγραψε:@GTS
Νομίζω η ακριβής διεύθυνση του σπιτιού μου, δεν αφορά κανέναν ούτε βοηθάει την κουβέντα, σωστά;
Θα παρακαλούσα λοιπόν να μείνουμε στην κουβέντα και ν'αφήσουμε τα προσωπικά δεδομένα του καθενός στην ησυχία τους.

Που ανεφερα την ακριβη διευθυνση του σπιτιου σου που ουτε την ξερω ουτε με ενδιαφερει; Γλυφαδα ειναι μια τεραστια περιοχη. Δηλ οταν ο Μαρκος πχ αναφερεται στην καθημερινοτητα του δεν θα πρεπει να πει οτι αυτη ειναι στην Δραμα γιατι εμεις στην Αθηνα βλεπουμε αλλα πραγματα και εχουμε και αλλο καιρο. Η καποιος αλλος που ειναι Θεσ ή Κοζανη.

Ειλικρινα δεν βλεπω γιατι δεν θελεις να πεις αν εισαι νοτια βορεια κλπ Κρυονερι πχ ειναι αρκετα χαμηλοτερα σε θερμοκρασιες απο την υπολοιπη Αθηνα.
Άβαταρ μέλους
By skous
GTS έγραψε:Οταν λειπεις απο το σπιτι στην δουλεια τον εχεις στο 16 (σε κρυα χωρα, Αθηνα Γλυφαδα που εισαι εγω θα το εβαζα στο 8 να μην αναβει καθολου) και σταδιακα ανεβαζεις 1 ωρα πριν επιστρεψεις. Το 19 ειναι πεταμενα χρηματα. Και το βραδυ νομιζω μπορεις να το βαλεις στο 18 οταν κοιμασαι. Το μονο θεμα αν μεινεις εκτος απο το σπιτι για καποια εκδηλωση παλι πετας χρηματα.

Νομίζω οτι αυτή η λογική είναι εντελώς λάθος και εντελώς αντι-οικονομική, εφόσον κάποιος έχει θερμοστάτη με αυτοπροσαρμογή / αντιστάθμιση κλπ.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
Arrow έγραψε:Όπως πχ σπουδές μελών του φόρουμ κτλ κτλ κτλ +1

Το ποια εκπαιδευτική βαθμίδα έχει τελειώσει κάποιος, δεν είναι προσωπικό δεδομένο.
Και είναι στην διακριτική ευχέρεια του οποιουδήποτε να ρωτήσει, όπως και να μην λάβει απάντηση από τον ερωτώμενο.
Η ερώτηση γίνεται χωρίς κανένα ζήτημα παραβίασης προσωπικών δεδομένων από τις περισσότερες έρευνες εκεί έξω.
Η εξίσωση ανόμοιων καταστάσεων, το μόνο που πετυχαίνει είναι να αδυνατίζει το επιχείρημα.

ΥΓ: Υπάρχουν εξαιρετικά μορφωμένοι άνθρωποι χωρίς πτυχίο πανεπιστημίου. Λόγω ακριβώς αυτού, κανείς δεν θα τολμούσε να πει πως η ποιότητα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης κρίνεται από την ποσότητα συνθημάτων στους τοίχους ή στο αν είναι καθαρά τα πατώματα.
Επειδή νομίζω κατάλαβα που πάει το σχόλιο.
:s_dance
Άβαταρ μέλους
By mjacob
PaNick67 έγραψε:Θέλω να αλλάξω το σώμα του μπάνιου με πετσετοκρεμαστρα.

.

Μπορείς να το βρεις ανάλογα με τον τύπο του καλοριφέρ. Δεν νομίζω να το γράφουν κάπου πάνω.
Στα παλιά με τις φέτες μετράς στήλες, φέτες και ύψος.
Στα πάνελ πας με συνολικές διαστάσεις.
Αν google "θερμίδες καλοριφέρ πάνελ υπολογισμός" νομίζω θα βρεις.

Οι πετσετοκρεμάστρες πάντως γενικά αποδίδουν λιγότερο από τα σώματα (δεν έχουν τις πτυχώσεις για να έχουν μεγαλύτερη συνολική επιφάνεια), οπότε για να είναι αντίστοιχες οι θερμίδες θα πρέπει να είναι πολύ μεγαλύτερη από το σώμα.
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
mjacob έγραψε:
PaNick67 έγραψε:Θέλω να αλλάξω το σώμα του μπάνιου με πετσετοκρεμαστρα.

.

Μπορείς να το βρεις ανάλογα με τον τύπο του καλοριφέρ. Δεν νομίζω να το γράφουν κάπου πάνω.
Στα παλιά με τις φέτες μετράς στήλες, φέτες και ύψος.
Στα πάνελ πας με συνολικές διαστάσεις.
Αν google "θερμίδες καλοριφέρ πάνελ υπολογισμός" νομίζω θα βρεις.

Οι πετσετοκρεμάστρες πάντως γενικά αποδίδουν λιγότερο από τα σώματα (δεν έχουν τις πτυχώσεις για να έχουν μεγαλύτερη συνολική επιφάνεια), οπότε για να είναι αντίστοιχες οι θερμίδες θα πρέπει να είναι πολύ μεγαλύτερη από το σώμα.

Σε ευχαριστω πολυ! :s_roses

Βρηκα 2-3 εκανα τους υπολογισμους και βγηκε περιπου 650kcal.

Οποτε βρηκα μια 120Χ50 και σε χρωμε για την τσαχπινια :lol:

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By mjacob
PaNick67 έγραψε:Βρηκα 2-3 εκανα τους υπολογισμους και βγηκε περιπου 650kcal.

λογικό μοιάζει. Εκτός από το Τζι που έχει 35τμ μπάνιο (το ensuite, το μικρό), κάπου εκεί παίζεις, 600-700.

PaNick67 έγραψε:Οποτε βρηκα μια 120Χ50 και σε χρωμε για την τσαχπινια :lol:

Εικόνα

Βολεύουν πολύ αυτά που είναι ανοιχτά στη μία πλευρά (σα... τσατσάρα) γιατί μπαίνουν πιο εύκολα πετσέτες.

Πάντως θα πρέπει να δεις να ταιριάζει με την παροχή του υπάρχοντος σώματος (ελπίζω να είναι στο πάτωμα γιατί αλλιώς έως και αποκλείεται), γιατί αλλιώς θα έχεις εξωτερικούς σωλήνες (γιατί σιγά μη ξηλώσεις πλακάκι για να αλλάξεις ένα σώμα)