Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By GTS
#846578 Eγω πηγα στο ΔΕΗ 4All αλλα εχω αλλα δυο ακινητα στο Γ1. Ελπιζω να μην ανεβουν πολυ, παντως εχω χαμηλες ακομα καταναλωσεις.
Άβαταρ μέλους
By mousatos
Anonymous Founder έγραψε:10ετιες πάντως μια χαρά τα πήγαν. Τώρα, αγοράζουν τον Κωτσοβολο, για να σου πουλάνε ακριβότερα μπιχλιμπίδια.
Φθηνό ρεύμα δεν θα ξαναδείς ποτέ όμως.
Πλερωνε λοιπόν, τουλάχιστον έχεις κάνει οικονομία στο λάδι αφού έκοψες το ελαιόλαδο.

10ετίες επί κακιάς δεξιάς και χούντας, μέχρι που μπήκαν μέσα οι πειναλέοι "αριστερούληδες" της γενιάς του πολυτεχνείου χωρίς ίχνος εθνικής συνείδησης και συνείδησης γενικότερα, και τώρα η ΕΕ .
Εσύ πλήρωνε τα υπόλοιπα και άσε το ντίζελ και το ηλιέλαιο για μας , δε φτάνουν για όλους.
Άβαταρ μέλους
By glf
#846880 Φέτος έπεσε ένα mini-service στην αντλία θερμότητας, κυρίως για να βρούμε μια διαρροή ψυκτικού υγρού. Τελικά μετά από αδειάσματα (κενό) και δοκιμές με πίεση με άζωτο (το ανάποδο δηλαδή από το κενό) βρέθηκε να χάνει το... ματάκι από ένα φίλτρο κατακράτησης υγρασίας. Ανταλλακτικό τρίτου κατασκευαστή δηλαδή.
Εικόνα
Άντε να δούμε φέτος πως θα μας πάει η χειμερινή σαιζόν και το κυριότερο να μη χάσει πάλι ψυκτικό υγρό.

Όπως κάποιοι αλλάζετε ανταλλακτικά στα BMW, εγώ τα αλλάζω για το σπίτι lol
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#846914 Σε έχει ταλαιπωρήσει η συγκεκριμένη Α/Θ ή είναι η ιδέα μου; Προβληματικό μοντέλο ή κάτι άλλο;
Άβαταρ μέλους
By glf
#846930 Ω ναι από ταλαιπωρία άλλο τίποτα.
Γενικά δύσκολα θα βρω κάποιον που να έχει βάλει τέτοια και να τη... χαίρεται.
Γενικά πότε δεν είχανε σωστή αντιπροσωπεία και εξουσιοδοτημένους..
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
glf έγραψε:Clivet. Ιταλικά.

https://new.abb.com/low-voltage/el/gree ... ems/clivet
Αντιπρόσωπος διαβάζω η ΑΒΒ (που γενικώς έχει αρκετές αντιπροσωπείες), ενώ η Clivet έχει αγοραστεί από την Midea.
Άβαταρ μέλους
By glf
#846966 Ναι, δε λέω. Έχω βρει και τα τηλέφωνα κτλ. Ότι ανταλλακτικό χρειαστεί θα έρθει από Ιταλία, οκ.
Άβαταρ μέλους
By Dodger
#847145 Θέρμανση στο εξοχικό

Εικόνα

Bonus: οι πατάτες σε αλουμινόχαρτο στη στάχτη.
Άβαταρ μέλους
By bebes
#847191 οσοι εχετε αυτονομο ΦΑ σε τι θερμοκρασια εετε ρυθμίσει τον κυκλοφορητή;

edit: τη μέγιστη θερμοκρασία νερού θέρμανσης. Την είχα στους 65 C αλλα δεν εσταινόταν καλά τα σώματα και ανεβασα στους 67.
Τωρα βλεπω κάποιες οδηγιες στο νετ και λένε για λέβητες συμπίεσης εως 60 C :hmmm:
Τελευταία επεξεργασία από bebes και 26 Νοέμ 2023, 21:21, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By Χρήστος Λάππας
224v έγραψε:σημερα στη πολυκατοικια αναψαμε το μεσημερι καλοριφερ για 3 ωρες... Καλα πηγε φετος το θεμα θερμανση...

Και από μεθαύριο θα ξαναέχουμε ζέστες για πολλές μέρες.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
bebes έγραψε:οσοι εχετε αυτονομο ΦΑ σε τι θερμοκρασια εετε ρυθμίσει τον κυκλοφορητή;

Είχα φτιάξει πρόγραμμα πέρυσι, ιδού:
viewtopic.php?p=795398#p795398
Anonymous Founder έγραψε:Εμείς ακόμη αντιστεκόμαστε, η θερμοκρασία ακόμη και το βράδυ κρατιέται μέσα στο σπίτι πάνω από 20 βαθμούς, αλλά δεν νομίζω πως θ'αντέξει για πολύ ακόμη. Μέσα στην εβδομάδα, θα χρειαστεί θέρμανση, και τώρα θα καθίσω να προγραμματίσω τον θερμοστάτη να είναι όσο πιο... έξυπνος γίνεται, για να μην ανοίγει ώρες που δεν χρειάζεται. Λέω να φτιάξω ένα πρόγραμμα κάπως σαν το παρακάτω:
Καθημερινές:
06:30-08:00: 21 βαθμοί
8:00-16:00 : 19 βαθμοί
16:00-20:00: 21 βαθμοί
20:00-23:00: 22 βαθμοί
23:00-06:30: 19 βαθμοί
Αυτό λογικά θα σημαίνει λιγότερο από 2 ώρες άνοιγμα του λέβητα ΦΑ την ημέρα, αν δεν έχει ψόφο.

Σαββατοκύριακα:
06:30-11:00: 21 βαθμοί
11:00-20:00 : 19 βαθμοί
20:00-23:00: 22 βαθμοί
23:00-06:30: 19 βαθμοί
Αυτό λογικά θα σημαίνει λιγότερο από 2 ώρες άνοιγμα του λέβητα ΦΑ την ημέρα, και αν θέλουμε λίγη ζέστη παραπάνω, θα μπορούμε να το κάνουμε on demand.

Αυτά θα είναι τα στάνταρντ, και φυσικά το αλλάζω εύκολα αν λείπουμε ή μείνουμε όλη μέρα στο σπίτι αν έχει πολύ κρύο μέσα στο ΣΚ.

Μέχρι πέρυσι αντίστοιχα το είχα σε ένα πιο απλό mode τύπου 19 την νύχτα και 22 την ημέρα, αλλά αυτό σημαίνει αναγκαστικά σχεδόν 50% παραπάνω κόστος ενέργειας χοντρικά.

Μετά μου έλεγαν βέβαια πως είναι πολύ ψηλά ο θερμοστάτης, μιας και κάποιοι μέσα στο σπίτι τον έχουν στους... 19 βαθμούς ακόμη και την μέρα.
:help:
Άβαταρ μέλους
By PeterPan
#847225 Anonymous Founder o bebes εννοεί το νερό του κυκλώματος που φεύγει από τον λέβητα.

Εγώ έχω το νερό για κουζίνα/μπάνιο στους 45 ή 47 βαθμούς Κελσίου και την ενδοδαπέδια χαμηλότερα, στους 35 αν θυμάμαι καλά. Δεν έχω πρόσβαση τώρα για να σου πω με ακρίβεια.

Αλλά σε θέρμανση με σώματα κάπου εκεί παίζει, στους 60-65, δυστυχώς δε μπορώ να βοηθήσω παραπάνω.
Τελευταία επεξεργασία από PeterPan και 26 Νοέμ 2023, 22:16, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά