Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By PeterPan
Anonymous Founder έγραψε:Προτιμώ να πάω για μπάνιο στην ελεύθερη παραλία με μπυρίτσα από το περίπτερο και το απίθανο μωρό δίπλα μου, παρά να πάω στον Αστέρα, με 25€ και να είμαι μόνος ή με κάνα μπάζο.
Πόσο μάλλον να μπορώ να πάω στην παραλία με την γυναίκα που αγαπώ ΚΑΙ το παιδί μου.

(Δεν έχω παιδιά και δεν ξέρω αν θα κάνω, αλλά το συναίσθημα το καταλαβαίνω).

Οπότε, Μ' αρέσει που ο JimClark, είτε το καταλαβαίνει, είτε όχι, είναι πολύ ευτυχισμένος και τυχερός άνθρωπος.
:)

Κάτσε ρε HF, όσοι (κοιλαράδες) πλούσιοι πάνε στον Αστέρα έχουν κάτι γκομενάρες δίπλα τους, εσύ γιατί να πας με μπάζο δλδ, εφόσον είσαι κ όμορφο παλικάρι ? :lol:

Τα ισοπεδώνεις...

κ εγώ θεωρώ τον jim τυχερό, αν κ έχει δυσκολίες. γιατί τα ταξίδια που κάνει εγώ δεν τα έχω δει με το κυάλι... γιατί κ εγώ όπως ο HF δουλεύω σαν σκύλος κ αν με ρωτήσεις τί κατάλαβα τα τελευταία 5 χρόνια που το κάνω, δε θα έχω τόσες αναμνήσεις όσες ο jim. επίσης ζηλεύω όσους βγάζουν φωτογραφιάρες κτλ, κ ας έχω αντίστοιχη κάμερα κτλ... Μου λείπει ο χρόνος για να ασχοληθώ... Ο χρόνος είναι το πιο ακριβό πράγμα στον κόσμο...

όταν φεύγω 5:15 το πρωί κ γυρνώ στην καλύτερη στις 19:00 σπίτι, τότε, λείπω 14 ώρες κάθε μέρα + 1 εφημερία ΣΚ κάθε 3 ΣΚ + 3 εφημερίες μέσα στην εβδομάδα όπου δουλεύω 36 ώρες σερί (μη ρωτάτε γιατί κ πως, το κάνουμε κ εδώ). Και 2-3 Σάββατα πάω 4 ώρες με πήγαινε-έλα με την ομάδα στα ματς...

Μπορεί να μην είχα τα χρήματα που έχω τώρα ούτε δικό μο σπίτι τότε που σπούδαζα Θεσνικη, αλλά με τα 300-400€ που μου έδιναν για δικά μου έξοδα το 2003-2009 αισθανόμουν άνετος κ είχα κ το αμάξι της μαμάς (πόλο 1.4 του 1999). Μπορεί να μετρούσα καμιά φορά κ τα 10€ ή 20€ που έδινα παραπάνω, ενώ τώρα μπορεί να δώσω κ φιλοδώρημα 5 ή κ 10 € κ να μη με πειράξει αν ο άλλος το αξίζει... Αλλά έκανα τότε τις καλύτερες διακοπές κ σε κάμπινγκ με τους φίλους μου (Αρμενιστής, Ισπανία κτλ, ξέρει ο drdino)

Τώρα το μόνο που έχω διαρκώς στο μυαλό είναι πράγματα της δουλειάς, τραυματισμοί ποδοσφαιριστών κ πως πάνε κτλ.

Με πιάνω να οδηγώ κ να σκέφτομαι τα εργαστηριακά των ασθενών μου, τη θλάση του τερματοφύλακα που έκανε μαγνητική πριν 2 μέρες, αν η τάδε ασθενής έχει φλεβοθρόμβωση κτλ, τον ποδοσφαιριστή της Skoda Ξανθης που κάναμε χιαστό την Τρίτη κ χθες πέταξε Ελλάδα κτλ...

Γενικά δεν είμαι ανέμελος πλέον, δεν έχω κουράγιο να διαβάσω λογοτεχνικό βιβλίο, δεν μπορώ να παίξω τέννις που έπαιζα τότε 3 φορές την εβδομάδα κ ας ήταν τσιμεντένιο το γήπεδο κτλ... Και ας έχω λίγα λεφτά παραπάνω στην άκρη.

jim clark είσαι πραγματικά ευτυχισμένος, να το ξέρεις... και η ευτυχία δε σχετίζεται με τα λεφτά...

Deleted User 1 έγραψε:
markvag έγραψε:
Έχεις δίκιο, αλλά για σκέψου το να είσαι 35-40 χρονών και να χρειάζεται κάθε μήνα να τσοντάρει ο μπαμπάς γιατί αλλιώς δεν βγαίνει... και δεν μιλάω προφανώς για το παντεσπάνι, αλλά για το ψωμί... :rtfm:

Γιατί μία οικογένεια με 1-2 παιδιά χωρίς νοίκι, χρειάζεται με πολύ ζόρι κανένα 1000ρικο / μήνα... πιθανώς και παραπάνω... Και σε μία χώρα που η ανεργία είναι στο 1/3 και ο μέσος μισθός κάπου στα 800 ευρώ, είναι πάρα πολλές αυτές οι οικογένειες που χρειάζονται το επιπλέον τσοντάρισμα για να βγει ο μήνας... :(

Και το ερωτημα ειναι το εξης: γιατι να κανεις 1-2 παιδια οταν εχεις καποια οικονομικα δεδομενα που δεν επαρκουν? (Προσοχη μιλαω για δεδομενα και οχι για ξαφνικες απροσδοκητες αλλαγες πχ απολυση, προβλημα υγειας κτλ)

Εαν το κανεις συνειδητα επειδη ειναι η μεγαλυτερη σου επιθυμια και γνωριζοντας οτι θα πιεστεις, δεν σου φταιει κανεις και δεν θα πρεπει επ' ουδενι να γκρινιαζεις.

Μιλαω γενικα φυσικα και δεν επευθυνομαι προσωπικα σε καποιον.

<+

τα παιδιά τα κάνεις γιατί θέλεις... αν περιμένεις να βγάλεις λεφτά για να κάνεις παιδιά, ίσως να φτάσεις τα 60... στο 70% των περιπτώσεων τα βγάζεις πέρα στην πορεία... βέβαια δε λέω να κάνεις 12 παιδιά κ να έχεις ταμείο ανεργίας.
Τελευταία επεξεργασία από PeterPan και 22 Μάιος 2016, 14:58, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By italakias
#258655 Η ευτυχια δεν ειναι κατι μονιμο αλλα προσωρινο.
Τα λεφτα δεν φερνουν παντα την ευτυχια αλλα μην τρελαθουμε κιολας,εαν εγω σημερα κερδισω 1.000.000 ευρω σιγουρα θα αλλαξει η ζωη μου προς το καλυτερο.
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
#258656 Νομίζω χάνουμε το νόημα , το νόημα είναι ότι ακόμα και αν κάνεις και τη πιο "απλή" δουλειά ακόμα και σαν ανειδίκευτος εργάτης να μπορείς να ζήσεις αξιοπρεπώς εσύ και η οικογένεια σου και φυσικά να υπάρχουν δουλειές

Στη σημερινή ελλαδα ούτε το ένα έχουμε, ούτε το άλλο
Άβαταρ μέλους
By italakias
QsisVTS έγραψε:Νομίζω χάνουμε το νόημα , το νόημα είναι ότι ακόμα και αν κάνεις και τη πιο "απλή" δουλειά ακόμα και σαν ανειδίκευτος εργάτης να μπορείς να ζήσεις αξιοπρεπώς εσύ και η οικογένεια σου και φυσικά να υπάρχουν δουλειές

Το νοημα ειναι οτι στην σημερινη ελλαδα πρεπει ολοι μας να ειμαστε πιο εξυπνοι,δραστηριοι και να στροφαρουμε περισσοτερο εαν θελουν να κανουμε μια σωστη ζωη.
Οι εποχες που ο καθε βλαξ εβγαζε λεφτα ή τα επαιρνε απο τους γονεις του περασαν ανεπιστρεπτι.
Και εγω ο ιδιος στην δουλεια μου εχω γινει σκληρος με τους συναδελφους και οποιος μου σταθει εμποδιο απλα τον ''τσακιζω''.
Αλλα δουλευω και δουλευω σκληρα,γιαυτο πηρα και αυξηση.
Πρωτα ο εαυτος μου και οι υπολοιποι να πανε να .............!
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#258697 Peterpan, οι κοιλαράδες έχουν πολύ περισσότερα λεφτά από εμένα, οπότε κάπως έτσι εξηγούνται και οι γκόμενες αυτού του βεληνεκούς δίπλα τους!
Εμένα δεν με νοιάζει να μπω στον Αστέρα, αν και τα έχω τα χρήματα, προτιμώ να τα δώσω αλλού, γιατί δεν μπορώ να ανταγωνιστώ τους κοιλαράδες...
Και στην τελική, δεν έγινε και κάτι: ο καθένας θα πάρει αυτού που του αξίζει σ' αυτήν την ζωή (βγάζω από την εξίσωση την υγεία και αυτούς που είναι πάρα πολύ φτωχοί και δεν είναι καθόλου εύκολο να ξεφύγουν από αυτή).
Οι υπόλοιποι, θα έχουμε τις ευκαιρίες μας με τον έναν τρόπο ή τον άλλο.
Εγώ ήθελα κυρίως να πω τον εναλλακτικό τρόπο σκέψης. Μια φορά σε μέλος του φόρουμ που γκρίνιαζε για το αμάξι του, του είπα : το αμάξι μου, για το κορίτσι σου. Ε, προφανώς είπε όχι!
Και μάλλον όχι γιατί είναι τόσο χάλια το αυτοκίνητό μου! ;)
Κάποιες φορές, δεν καταλαβαίνουμε πόσο πλούσιοι είμαστε.
Και θα το ξαναπώ, γνωρίζω πολύ καλά πόσο σημαντικά είναι τα χρήματα. Αλλά κάποια άλλα πράγματα είναι σημαντικότερα. Και από τα τελευταία, ο φίλος μας είναι ευλογημένος τώρα.
Ας σκεφτεί πως κάποιοι άλλοι δεν τα έχουν και δεν έχουν κάπου ωραία να χαλάσουν τα χρήματά τους..
Άβαταρ μέλους
By rx8_drifter
QsisVTS έγραψε:Νομίζω χάνουμε το νόημα , το νόημα είναι ότι ακόμα και αν κάνεις και τη πιο "απλή" δουλειά ακόμα και σαν ανειδίκευτος εργάτης να μπορείς να ζήσεις αξιοπρεπώς εσύ και η οικογένεια σου και φυσικά να υπάρχουν δουλειές

Όχι μόνο στην Ελλάδα. Θα έπρεπε να είναι αδιανόητο για τον ανεπτυγμένο κόσμο το να δουλεύεις σε ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ εργασία και να μην μπορείς να ζήσεις αξιοπρεπώς.
Άβαταρ μέλους
By KiloMeater
#258762 Αμα δεν εχεις καλύψει τις βασικές ανάγκες , σιγα σιγα αυτες οι σκεψεις εμφανίζονται αναπόφευκτα
Εικόνα
Αυτη ειναι μια απο τις βασικες μου παρατηρησεις απο τη ζωη στη Βιέννη τα τελευταια 2 χρόνια σε κοινωνικό επίπεδο, συγκρίνοντατς με τη ζωή στην Ελλάδα της κρίσης των τελευταίων 6-7 ετών.
Αμα δε σε απασχολει το να μην εχεις να φας, η εργασιακή σταθερότητα κτλ, να παράσχεις τα βασικά για εσένα και τα παιδιά σου, αρχιζεις και εχεις άλλες αναζητήσεις/ανησυχίες . Δυστυχώς αμα δεν καλύψεις τα πρώτα επίπεδα , ειτε ατομικά είτε σε επίπεδο κοινωνίας δεν μπορείς να καλύψεις τα παραπάνω.
Άβαταρ μέλους
By dimviii
dimviii έγραψε:δεν μου αρεσε η κληση που εφαγα σημερα στον ΒΟΑΚ. :(

ουτε η σημερινη αναμεσα Κυπαρισσια- Ζαχαρω. :(

γτχκτπμ
Άβαταρ μέλους
By JimClark
#260328 Μου αρεσει η ενδεκατη τετραδα λαστιχα που δοκιμαζω. Εφορέθησαν p zero nero gt. Εντυπωσεις ... κάποτε... και στο σωστο τοπικό.

Στάλθηκε από φάμπλετ Note 3
Άβαταρ μέλους
By italakias
#260339 Μαρεσει που γυρισα σπιτι μετα απο 13ωρες δουλειας και απολαμβανω την τηγανια με τις καιζερ μπυρες.
Δεν μαρεσει που περναει η ωρα και πρεπει να παω για υπνο να σηκωθω παλι το πρωι.
Άβαταρ μέλους
By rx8_drifter
JimClark έγραψε:Μου αρεσει η ενδεκατη τετραδα λαστιχα που δοκιμαζω. Εφορέθησαν p zero nero gt. Εντυπωσεις ... κάποτε... και στο σωστο τοπικό.

Στάλθηκε από φάμπλετ Note 3

Τα έχουμε στο μάζντα, σε 225/45?/17 απλά γαμάνε. Το αμάξι μπαίνει με όσα, το τιμόνι έχει αίσθησι και είναι και σχειτκά αθόρυβα. Χιλιόμετρα δεν ξέρω αν βγάζουν :lol:
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
#260677 Ρε τι ναι αυτά τα ξεφτιλίκια; Έχουν κόψει την άνω με τη κάτω γλυφαδα στα δύο και δε μπορείς να διασχίσεις τη βουλιαγμενης και έχει κλείσει η παραλιακή στη βούλα με το |λογοκρισία| που μας μπαστακώθηκε