Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By markvag
gianik έγραψε:Κόστος περίπου 130€ για τον κοτσαδορο + 80 η thule express 970....και πήγαινε εθνική με όσο θες.....

.

Ενδιαφέρον αυτό...

Αλήθεια, τα φώτα πως φαίνονται;;;; Με 2 ποδήλατα μπορεί ο από πίσω να δει τα φώτα σου;;;; :hmmm:

Επιπλέον, υπάρχει έκδοση για να παίρνει 3 ποδήλατα;;;

Εγώ πιο πολύ για σχάρα σκέφτομαι (που μπορείς να μεταφέρεις και άλλα πράγματα άμα χρειαστεί...) :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By gianik
#248947 Υπάρχει έκδοση με 3. Εγώ βάζω φαναριερα της thule κ ειμαι κ ήσυχος κ νόμιμος...

.
Άβαταρ μέλους
By markvag
#248950 :s_thumbsup Ευχαριστώ!!
Άβαταρ μέλους
By Cosmonaut21
#248973 Ο κοτσαδόρος φαντάζομαι μπαινοβγαίνει εύκολα και το κόστος που λες είναι χαμηλό.Χρειάζεται μετά να τον δηλώσω και στην ασφαλιστική; Τα εξτρα φώτα για πίσω πόσο πάνε;
Άβαταρ μέλους
By xenos
#248989 Εμενα γιατι μου ακουγονται ελαχιστα αυτα τα χρηματα για κοτσαδορο;

<
Άβαταρ μέλους
By Cosmonaut21
#249097 Τώρα το κοίταξα και όντως τον έχει 130 για το Swift και 150 για τη C-Class.Το θέμα είναι αν χρειάζεται να τον δηλώσω στην ασφαλιστική εφόσον θα βγαίνει αν δεν έχω τη βάση για τα ποδήλατα και πλην αυτής,τρέιλερ ή οτιδήποτε άλλο δε θα βάλω επάνω.
Άβαταρ μέλους
By gianik
#249144 Δεν χρειάζεται να δηλωθεί στην ασφαλιστική εφ όσον τον βγαζεις τον κοτσαδορο.Εγώ τον βάζω 20 μέρες το καλοκαίρι στις διακοπές. Για φαναριερα κοίτα αυτή (κόστος 70€) , πολύ ποιοτική κατασκευή (thule light board 976).
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By bill33
gianik έγραψε:Δεν χρειάζεται να δηλωθεί στην ασφαλιστική εφ όσον τον βγαζεις τον κοτσαδορο.Εγώ τον βάζω 20 μέρες το καλοκαίρι στις διακοπές. Για φαναριερα κοίτα αυτή (κόστος 70€) , πολύ ποιοτική κατασκευή (thule light board 976).
Εικόνα

Μηπως να το διευκρινήσεις με τον ασφαλιστή σου;Πχ κάνεις όπισθεν και γρατζουνίζεις κάποιον με τον κοτσαδόρο/φαναριέρα.Σε καλύπτει;
Άβαταρ μέλους
By gianik
#249151 Όταν είχα το φουσκωτό , το είχα δηλώσει στην ασφαλιστική . τώρα μου είχαν πει δεν χρειάζεται..Θα ξαναπαρω αυριο πουρνο πουρνο να ρωτησω.
Πάντως το άρθρο 32 του Κ.Ο.Κ (φόρτωση οχημάτων) ρυθμίζει τις λεπτομέρειες σε τέτοια θέματα.

Αν χρειάζεται πάντως θα χρειάζεται για όλες τις βάσεις , όχι μόνο αυτές του κοτσαδορου αλλά κ για τις απλές με τους ιμάντες....
Άβαταρ μέλους
By ArrowsFA1
#249156 Για τις απλές όχι, νομίζω ότι εμπίπτουν στο γενικό περιορισμό του άρθρου 32, και δεν μπορούν να θεωρηθούν ρυμουλκούμενα σε καμία περίπτωση.
"To φoρτίo απαγoρεύεται να πρoεξέχει από τo πίσω τμήμα τoυ oχήματoς περισσότερo από 30% τoυ μήκoυς τoυ αμαξώματoς."

Έψαχνα τον ΚΟΚ για ορισμό του "ρυμουλκούμενου" και δε βρήκα κάτι πάντως...
Άβαταρ μέλους
By Cosmonaut21
#249865 Όταν τσουλάει το ποδήλατο χωρίς να κάνω πετάλι μου φαίνεται ότι κάνει πιο πολύ αυτό το κλικάρισμα που συνήθως ακούγεται.Γίνεται να το ελατώσω;
Άβαταρ μέλους
By Dodger
Cosmonaut21 έγραψε:Όταν τσουλάει το ποδήλατο χωρίς να κάνω πετάλι μου φαίνεται ότι κάνει πιο πολύ αυτό το κλικάρισμα που συνήθως ακούγεται.Γίνεται να το ελατώσω;

Προφανώς αναφέρεσαι στη πίσω κασέτα. Αν είναι καθαρή και "λαδωμένη" δεν μπορείς να κάνεις τίποτα. Γιατί όμως σε ενοχλεί; Εμένα μου αρέσει :metalo:
Άβαταρ μέλους
By travelman
#249906 Δεν είναι ακριβώς η κασσέτα, είναι το ελεύθερο, ο μηχανισμός που επιτρέπει να κλειδώνει όταν δίνεις πετάλι και να ξεμπλοκάρει όταν δεν κάνεις.

Εάν ήταν από την αρχή έτσι, δεν θα καταφέρεις να μειώσεις το θόρυβο του, είναι απλά το σχέδιο του. Χαρακτηριστικός είναι ο σπαστικός ήχος των καμπανιόλο, που απορώ πως τον αντέχουν οι κουρσάδες.

Εάν νομίζεις ότι χρειάζεται συντήρηση και είσαι γενναίος, ιδού οδηγίες συντήρησης για διάφορα τύπου ελεύθερα http://www.parktool.com/blog/repair-hel ... -section-5

Εγώ δεν έχω ασχοληθεί ποτέ με τη συντήρηση του...
Άβαταρ μέλους
By cmarin
Cosmonaut21 έγραψε:Οκ ευχαριστώ.Θα το αφήσω έτσι να με ακούνε και οι πεζοί άμα είναι πιο εύκολα.
:lol:

Αυτός είναι και ο λόγος. Οι εταιρίες (απ'ότι έχω διαβάσει) θέλουν να υπάρχει αυτός ο ήχος για ασφάλεια και ειδικά στους αγώνες. Όταν τον ακούς σε κατηφορικά σημαίνει ότι ο πίσω σου δεν κάνει πετάλι και το αντίθετο βέβαια. Αλλιώς θα μπορούσαν να παστώσουν γράσο την καστάνια του κεντρικού ρουλεμάν και σίγουρα θα ακουγόταν ελάχιστα. Παρατήρησε ότι σε ακριβά κέντρα και κασέτες, το τακ-τακ είναι μεγαλύτερο.