Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Scotch
Bayern7 έγραψε:
Scotch έγραψε:
Bayern7 έγραψε:...και θέλεις να κάνεις ένα κάθε μισή ώρα...

Νομίζω εδώ κρύβεται η απάντηση :)
Tapatalk & XT1068

Νομίζω είναι λογική η συχνότητα που έβαλα για έναν μέσο καπνιστή τα 2 τσιγάρα σε μια ώρα.
Εγώ ας πούμε κάνω περισσότερα όταν πίνω αλκοόλ/καφέ. :help: Μη μιλήσουμε για τον ιταλάκια. :shifty:

Λογική συχνότητα τα 2 τσιγάρα μπορεί να είναι για κάποιον καπνιστή. Για όσους δεν καπνίζουν λογικό είναι να μην καπνίζουν καθόλου. Ωστόσο, εφόσον επιλέγουν να συνεχίσουν να καπνίζουν, καλό θα ήταν να μπορούν να το ελέγχουν (να μην το έχουν τόσο ανάγκη) και να το κάνουν όπου επιτρέπεται (δηλαδή σε - πραγματικά - ανοιχτό χώρο).

Tapatalk & XT1068
Άβαταρ μέλους
By JBT
#42632 Ε μη χαλάσει κι η παρέα.

Άνετα.
Άβαταρ μέλους
By Bayern7
Scotch έγραψε:
Bayern7 έγραψε:
Scotch έγραψε:
Bayern7 έγραψε:...και θέλεις να κάνεις ένα κάθε μισή ώρα...

Νομίζω εδώ κρύβεται η απάντηση :)
Tapatalk & XT1068

Νομίζω είναι λογική η συχνότητα που έβαλα για έναν μέσο καπνιστή τα 2 τσιγάρα σε μια ώρα.
Εγώ ας πούμε κάνω περισσότερα όταν πίνω αλκοόλ/καφέ. :help: Μη μιλήσουμε για τον ιταλάκια. :shifty:

Λογική συχνότητα τα 2 τσιγάρα μπορεί να είναι για κάποιον καπνιστή. Για όσους δεν καπνίζουν λογικό είναι να μην καπνίζουν καθόλου. Ωστόσο, εφόσον επιλέγουν να συνεχίσουν να καπνίζουν, καλό θα ήταν να μπορούν να το ελέγχουν (να μην το έχουν τόσο ανάγκη) και να το κάνουν όπου επιτρέπεται (δηλαδή σε - πραγματικά - ανοιχτό χώρο).

Tapatalk & XT1068

Μα δεν διαφωνούμε επί της ουσίας. Η οποία είναι ότι πρέπει να εφαρμοσθεί ο νόμος της απαγόρευσης.
Το θέμα είναι η, έστω χαζή για μερικούς, ερώτηση που έκανα παραπάνω. Πως θα αντιδρούσε ο υπεύθυνος σε ένα υπαρκτό, θεωρώ, πρόβλημα.
Είμαι έξω με τον κολλητό/γκόμενα και χαρμανιάσαμε και ήρθε το πλήρωμα του χρόνου να κάνουμε τσιγάρο. Το να βγούμε εναλλάξ δεν είναι επιλογή για τους λόγους που ανέφερα. Τι κάνει ο υπεύθυνος του μαγαζιού τότε; :lol:
Άβαταρ μέλους
By JBT
#42697 Αυτοκτονεί; μεταναστεύει για νησιά Μπόρα μπόρα; τα παρατάει όλα και γίνεται νταγκ κουιν;;
Άβαταρ μέλους
By Bayern7
#42745 Δε ξέρω. Αν ποτέ πετύχω μαγαζί που τηρεί τον νόμο, θα το δοκιμάσω και θα σας πω. :innocent:
Όποτε επανέρχεται η συζήτηση στο παρόν τοπικ στο "βγαίνω έξω 10 λεπτά και κάνω το τσιγάρο μου", θα επαναφέρω την ερώτηση. :lol:
Άβαταρ μέλους
By Χρήστος Λάππας
#42776 Η απάντηση είναι προφανής. Όταν η παρέα αποτελείται αποκλειστικά από άτομα που θέλουν να βγουν για να καπνίσουν, κάποιος θα μείνει μέσα να κρατάει την θέση. Ή αν θέλουν οπωσδήποτε να είναι όλοι μαζί έξω, η παραμονή στο κατάστημα θα διαρκεί μόνο όσο αντέχουν άκαπνοι. Μετά πληρώνουν και φεύγουν για να κάνουν το τσιγαράκι τους με την ησυχία τους.

Από την μια έχουμε την ανάγκη να ικανοποιηθεί ένας χημικός εθισμός ενόσω είσαι με την παρέα σου (αν και οι περισσότεροι καπνιστές πιστεύουν ακράδαντα ότι δεν είναι εθισμένοι) και από την άλλη την ανάγκη των υπολοίπων, πελατών και εργαζομένων, να αναπνέουν καθαρό αέρα. Μάντεψε ποιο από τα δύο έχει το μεγαλύτερο ειδικό βάρος.
Άβαταρ μέλους
By Hellenic tifosi
#42782 Στη Γερμανία υπήρχαν και έξω τραπεζάκια, με κουβερτούλες μάλιστα σε κάθε καρέκλα για όσους ήθελαν να καπνίζουν συνεχώς.

Χτες βράδυ στην Αγία Παρασκευη ήμασταν μεγάλη παρέα (>10 άτομα), δεν κάπνιζε ΚΑΝΕΙΣ μας, όμως όταν γυρίσαμε σπίτι βρωμοκοπούσαμε τσιγαρίλα και η σύζυγος, και εγώ. Κάναμε μάλιστα τη σύγκριση με τις εξόδους μας μια βδομάδα πριν στο Μόναχο και μελαγχολήσαμε.....
Άβαταρ μέλους
By italakias
Hellenic tifosi έγραψε:Στη Γερμανία υπήρχαν και έξω τραπεζάκια, με κουβερτούλες μάλιστα σε κάθε καρέκλα για όσους ήθελαν να καπνίζουν συνεχώς.

Χτες βράδυ στην Αγία Παρασκευη ήμασταν μεγάλη παρέα (>10 άτομα), δεν κάπνιζε ΚΑΝΕΙΣ μας, όμως όταν γυρίσαμε σπίτι βρωμοκοπούσαμε τσιγαρίλα και η σύζυγος, και εγώ. Κάναμε μάλιστα τη σύγκριση με τις εξόδους μας μια βδομάδα πριν στο Μόναχο και μελαγχολήσαμε.....

Eιδες τι κανουν οι γερμανοι για να κρατησουν τους πελατες τους; :( :yahoo:
Άβαταρ μέλους
By Bayern7
Χρήστος Λάππας έγραψε:Η απάντηση είναι προφανής. Όταν η παρέα αποτελείται αποκλειστικά από άτομα που θέλουν να βγουν για να καπνίσουν, κάποιος θα μείνει μέσα να κρατάει την θέση. Ή αν θέλουν οπωσδήποτε να είναι όλοι μαζί έξω, η παραμονή στο κατάστημα θα διαρκεί μόνο όσο αντέχουν άκαπνοι. Μετά πληρώνουν και φεύγουν για να κάνουν το τσιγαράκι τους με την ησυχία τους.

Προφανώς καταλαβαίνεις ότι, ειδικά αν η παρέα είναι 2 άτομα, δε γίνεται αυτό. Να βγαίνουν εναλλάξ.
Οπότε η επόμενη εφικτή λύση είναι να μην πάμε σε αυτό το μαγαζί (ή να πάμε και να πιούμε ένα ποτό στα γρήγορα και να φύγουμε, αντί για 3 ας πούμε).
Άρα μένει να δούμε αν βγαίνει χαμένος ο καταστηματάρχης και κατά πόσο. Ή αν μπορεί να ισοφαρίσει (ή και να υπερκαλύψει) αυτή τη χασούρα από τους περισσότερους μη καπνιστές, που υποστηρίζετε, ότι θα έρχονται λόγω της καθαρής ατμόσφαιρας.
Χρήστος Λάππας έγραψε:Από την μια έχουμε την ανάγκη να ικανοποιηθεί ένας χημικός εθισμός ενόσω είσαι με την παρέα σου (αν και οι περισσότεροι καπνιστές πιστεύουν ακράδαντα ότι δεν είναι εθισμένοι) και από την άλλη την ανάγκη των υπολοίπων, πελατών και εργαζομένων, να αναπνέουν καθαρό αέρα. Μάντεψε ποιο από τα δύο έχει το μεγαλύτερο ειδικό βάρος.

Συμφωνούμε. Η υγεία εννοείται.
Άβαταρ μέλους
By italakias
#42793 Δεν κοιτατε εκει περα τα σκατα που μας ταιζουν,που ολοι οι ανθρωποι πεθαινουν απο καρκινο ειτε καπνιζουν ειτε οχι,οι δυο ωρες την εβδομαδα σε ενα μαγαζακι σας πειραξαν.
Άβαταρ μέλους
By diplomat
Bayern7 έγραψε:Πάντα είχα την εξής βλακώδη απορία: είσαι στο μαγαζί του kyr80 για παράδειγμα, με την παρέα σου (4 άτομα σύνολο όλοι καπνιστές) και τρώτε/πίνετε ποτά whatever. Σε κάποια φάση θέλετε να κάνετε τσιγάρο. Δε λέει να χαλάσει η παρέα και η κουβέντα, οπότε αποφασίζετε να βγείτε όλοι μαζί έξω για τσιγάρο. Σηκώνεστε φοράτε τα πανωφόρια σας, παίρνετε τα προσωπικά σας αντικείμενα (τσάντες, τσαντάκια, πορτοφόλια, ταμπακιέρες και ότι άλλο έχετε) και βγαίνετε έξω. Τι κάνει ο kyr80 ή ο υπεύθυνος του μαγαζιού εκείνη την ώρα; Έρχεται και σας ζητάει τον λόγο που φεύγετε χωρίς να πληρώσετε; Παρακολουθεί διακριτικά τις κινήσεις σας ενώ τον έχουν ζώσει τα φίδια μήπως είστε αμακατζήδες και περιμένει να δει πόσο και αν απομακρυνθείτε από το μαγαζί και ύστερα τρέχει να σας ζητήσει το λόγο; :lol:

Στο σκηνικό που περιγράφεις, θα μυρίσει τόσο πολύ το πιστόλι που θα είναι σχεδόν κρίμα να μην το ρίξει η παρέα. :lol:

Πέρα από την πλάκα όμως, το θέμα είναι ότι εγώ όταν βγαίνω κάνω σχεδόν αδιαμαρτύρητα τουμπέκα στο ότι θα γυρίσω μυρίζοντας σαν σταχτοδοχείο. Αυτό κάποια στιγμή πρέπει να αλλάξει.
Άβαταρ μέλους
By Hellenic tifosi
italakias έγραψε:
Hellenic tifosi έγραψε:Στη Γερμανία υπήρχαν και έξω τραπεζάκια, με κουβερτούλες μάλιστα σε κάθε καρέκλα για όσους ήθελαν να καπνίζουν συνεχώς.

Eιδες τι κανουν οι γερμανοι για να κρατησουν τους πελατες τους; :( :yahoo:

Ας το κάνουν και οι δικοί μας εδώ - αφού πρώτα εξασφαλίσουμε ότι τα μαγαζιά θα είναι εντελώς άκαπνα.
Άβαταρ μέλους
By JBT
#42832 Μας έχετε πρήξει με τα μαγαζιά, τα ποτά και τους τζίρους που κάνετε. Α, Και την ατυχία βέβαια που θα έχει ο κάθε τίμιος μεροκαματιάρης μαγαζάτορας να σας χάσει.

Welcome in GR, 2015 Edition. :s_whiteflag
Άβαταρ μέλους
By kyr80
#42834 α) Οι ίδιοι οι πελάτες όταν αδειάζει εντελώς το τραπέζι είτε ενημερώνουν όταν βγαίνουν όλοι μαζί για τσιγάρο, είτε αφήνουν αρκετά από τα πράγματά τους ώστε να δηλώσουν το ίδιο. Όσο άβολο είναι για τον υπεύθυνο να έχει το νου του, μήπως φάει πιστόλι, άλλο τόσο είναι άβολο για τον πελάτη να τον περάσουν για φεσατζή. Αν ο άλλος θέλει να αφήσει πιστόλι, υπάρχουν πάρα πολλοί τρόποι. Το τσιγάρο με την περιγραφή που δόθηκε, είναι απλά άλλος ένας.
β) Δεν είναι 2 ώρες την εβδομάδα. Πρώτον επισκέπτομαι καθημερινά, τουλάχιστον 2 φορές την ημέρα κάποιο μαγαζί εστίασης. Δεύτερον οι υπάλληλοι δεν κάθονται 2 ώρες την εβδομάδα. Κάθονται 8-10 ώρες την ημέρα.
γ) Σταματήστε να πιστεύετε οι καπνιστές, ότι ο λόγος που δεν εφαρμόζεται ο νόμος, είναι ότι θα κλείσουν τα μαγαζιά. Είναι σαν να πιστεύουμε ότι θα σταματήσουν να πωλούνται αυτοκίνητα, αν εφαρμοστούν οι νόμοι για το παρκάρισμα...
Ιταλάκιας με 2 ώρες την εβδομάδα που βγαίνεις, μιλάμε για πελάτη βράχο.....