Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By g47
#113502 Μιας και πιασατε τα πλυντηρια, ειναι αυτο σε αναμονη για να μπει αυριο:

Εικόνα

το οποιο ειναι αυτο:
http://www.kotsovolos.gr/site/household ... g-f14b8tda

Στα 8 κιλα με τετοια ενεργειακη κλαση, θορυβο κλπ, ειναι καλη αγορα πιστευω.
Άβαταρ μέλους
By bill33
#113506 Τις βίδες του κάδου να βγάλεις!!!!
Άβαταρ μέλους
By g47
bill33 έγραψε:Τις βίδες του κάδου να βγάλεις!!!!

Θα ερθει ενας υδραυλικος γιατι ειμαι ασχετος και θα παρει και το χαλασμενο. Λογικα θα το ξερει αλλα θα τον παρακολουθω απο κοντα. Που βρισκονται αυτες? Απο πισω?

dimitrisB ευχαριστω για το λινκ, θυμομουν το ποστ σου αλλα με τιποτα δεν συνεδεσα οτι μιλουσες για το ιδιο πλυντηριο.
Δεν εχω ιδεα για την παροχη αλλα θα το εχω υποψην μου. Νομιζω ειναι επισης μακρυα.
Κατα τα λοιπα, τωρα που περασαν καποιοι μηνες εισαι ευχαριστημενος?
Άβαταρ μέλους
By Arrow
#113551 Τέμπελχοφ και ο g47, περιμένει κουμπάρους να βάλουν τις κουρτίνες! Ντροπή!
Άβαταρ μέλους
By The Ace
Arrow έγραψε:Τέμπελχοφ και ο g47, περιμένει κουμπάρους να βάλουν τις κουρτίνες! Ντροπή!

Sorry, αλλά πρέπει να τηρήσουμε τα ήθη και έθιμα

Κάρτα και ο g47 λοιπόν

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By g47
#113569 Οχι κοκκινη ρε παιδια, μισο λεπτο ρε παιδια. :lol:

Ειναι εντοιχισμενο με αριστερα, δεξια και πανω του φορμαικα και σφραγισμενο με σιλικόνη. Εχει ειδοποιηθει να φερει απ'ολα γιατι δεν εχω καν υλικα, ισως χρειαστει το καπακι να το βαλουμε πιο ψηλα πχ.
Θα παρει και το παλιο...
Δεν τον θελω για να μου το βαλει στη πριζα και να μου συνδεσει εισοδο και εξοδο, αυτα οκ.

Να τη κανουμε κιτρινη? Κουρτινες μπορω να βαλω και καζανακια φτιαχνω. :x

εδιτ, για του λογου το αληθες

Εικόνα

Δε ξερω τι πατεντες εχουν γινει, οπως το βλεπω παντως δεν το πειραζω. :lol:
Άβαταρ μέλους
By manosky
#113585 Καλά πλυντήρια είναι. Το πήρα ως φθηνή λύση όταν κάηκε ένα 10ετίας και βγήκε αθόρυβο, αποδοτικό και μια χαρά τέλος πάντων. Συν ότι ζυγίζει τα ρούχα και αναλόγως διαρκεί η πλύση.
Αν μπουν υπερβολικά πολλά ρούχα ή κανένα χοντρό πάπλωμα, μπορεί να βαρέσει μπιέλα, ειδικά στο στύψιμο, και να σταματήσει με φωτάκια αναμένα και κάτι μπιπ. Αφήνουμε να στραγγίξει κανα μισάωρο και το ξαναβάζουμε να στίψει μόνο.

Εγκατάσταση έκανα εγώ, γιατί οι γύφτοι το παράτησαν στην πόρτα ενώ έλειπα. Το χειρότερο ήταν ότι δεν είχα πρίζα, αλλά καλώδιο που βγαίνει κατευθείαν από τον τοίχο. Αναγκάστηκα να κόψω το καλώδιο με το φις και να κάνω συνδέσεις με μονωτική ταινία.
Βίδες βγήκαν κοιτάζοντας το manual (εύκολο), μια παροχή νερού είχε, μια αποχέτευση (πάλι οι οδηγίες έδειχναν τι να ΜΗΝ κάνεις), δούλεψε, τέλος.

Προσοχή στο ότι ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΠΑΙΝΕΙ ΠΟΛΥ ΑΠΟΡΡΥΠΑΝΤΙΚΟ! Όσο λέει στη συσκευασία και ΛΙΓΟΤΕΡΟ. Αλλιώς μαζεύει υπόλοιπα και μπορεί ν' αρχίσει να "καίγεται" στις αντιστάσεις.
Μια στις τόσες, πχ 1 φορά το μήνα, μια πλύση στη μεγαλύτερη θερμοκρασία ΑΔΕΙΟ για να καθαρίζει καλά.
Άβαταρ μέλους
By krom
Dodger έγραψε:Κάτι ηλεκτρικές σκούπες ρομπότ, που βλέπω σε Media Markt, αξίζουν; Τι λένε οι γνώστες; Ή να τα σκάσω καλύτερα για μια ηλεκτρική σκούπα που καθαρίζει υγρά, σκόνες κτλ;

Έχω το Neato Botvac, έχει LIDAR (σκανάρει με laser το χώρο) και έχει πολύ καλό και γρήγορο pattern καθαρισμού σε σχέση με το turn when hit σχεδόν τυχαίο σύστημα των roomba, επίσης είναι δυνατότερο, τετραγωνισμένο -μπαίνει εύκολα σε γωνίες. Οι μπαταρίες κρατάνε πάνω από 1 ώρα, με μια φόρτιση καθαρίζει 80τμ άνετα. Για χαλιά κάνει με max. 2cm κρόσι. Κάνει αρκετο θόρυβο, αλλά μαζεύει μπίχλα, ειδικά με την pet βούρτσα μαμάει ( η βασικη βούρτσα χτυπάει αρκετά).
Σε όλες τις εκδόσεις η συσκευή είναι ίδια, αλλάζει μόνο φίλτρο και βούρτσα. Πήρα τη βασική έκδοση 70e και ξεχωριστά hepa φίλτρο και βούρτσα, βγήκε αρκετά φτηνότερα σε σχέση με την ίδια ακριβότερη έκδοση.
Άβαταρ μέλους
By nEK
#113593 Ποσο βγηκε το πλυντηριο?

Αλλο θεμα, γιορταζει η γυναικα μου και θελω να τις κανω ενα δωρο πουβθελει απο παλια και χρησιμο. Η κουζινα μας μετραει 15 χρονια και εχει καψει λαμπακια, πλαστικα κλπ. Δουλευει δηλαδη αλλα ειναι ολιγο ρημαδι.
Κανα σετ φουρνο εστια εχετε να προτεινε σε αριστη τιμη/ποιοτητα? θα ηθελα να ειναι ανω φουρνου μιας και, ελπιζω δηλαδη, συντομα να κανουμε μια ανακαινηση και στη κουζινα. Τωρα θα μπει κανονικα, χαμηλα σε θεση ανεξαρτητης, οποτε θα χρειαστει να κανουμε και κουτι.
Άβαταρ μέλους
By dimitrisB
#113594 @ The Ace : :lol:
@ g47 : Αυτό το Bosch ακριβώς αντικατέστησε το LG, όπως γράφω και στο πόστ που έβαλα παραπάνω στη σελίδα, ως link "οδηγιών".
H σύζυγος του ... "έπλεκε" το εγκώμιο, γιατί θεωρούσε οτι έβγαζε τα πλέον στεγνά και, με διαφορά καθαρά ρούχα απο 3 άλλα που υπήρξαν -υπάρχουν στην οικογένεια : Philips, Siemens και Candy.
Είδα και έπαθα (για οικονομικούς λόγους) να την πείσω να συμβιβαστεί με Samsung-LG, που "πρόσφεραν" τα ιδια με τα Γερμανικά σε τιμές +30%.
Σήμερα είναι απόλυτα ευχαριστημένη, μετά απο 6 μήνες χρήσης.
Τώρα , για την εγκατάσταση ομολογώ πως ... δεν σε δικαιολογώ :innocent: , αλλά ... δεν μου πέφτει και λόγος.
Τέτοια 30-40ευρα, τα θεωρώ "πεταμένα λεφτά". Να μου πείς "επισκευή" απο τεχνικό, να το δεχτώ, αλλά τοποθέτηση, την ακούω.... κάπως ! :oops:
Και μιά λεπτομέρεια : Στη φωτό, αλλά και το LG που αγόρασες-σα, δεν είναι "εντοιχισμένα".
Το ότι το τοποθετούμε κάπου κάτω απο πάγκο κουζίνας (σπάνια) - μπάνιου (συνήθως) δεν συνεπάγεται εντοιχισμένο με την απόλυτη έννοια των συσκευών.
Εντοιχισμένο πλυντήριο θεωρείται εκείνο που διαθέτει πρόσοψη ανοιγόμενη σαν πόρτα, που "καλύπτει " την πόρτα εισαγωγής ρούχων στον κάδο!
Ιδού το εντοιχισμένο Siemens, μοντέλο του .... 1989 :
Εικόνα
Τέλος, σωστές οι συμβουλές του manosky . :)
Άβαταρ μέλους
By g47
dimitrisB έγραψε:
@ g47 : Αυτό το Bosch ακριβώς αντικατέστησε το LG, όπως γράφω και στο πόστ που έβαλα παραπάνω στη σελίδα, ως link "οδηγιών".
Τώρα , για την εγκατάσταση ομολογώ πως ... δεν σε δικαιολογώ :innocent: , αλλά ... δεν μου πέφτει και λόγος.
Τέτοια 30-40ευρα, τα θεωρώ "πεταμένα λεφτά". Να μου πείς "επισκευή" απο τεχνικό, να το δεχτώ, αλλά τοποθέτηση, την ακούω.... κάπως ! :oops:
Και μιά λεπτομέρεια : Στη φωτό, αλλά και το LG που αγόρασες-σα, δεν είναι "εντοιχισμένα".

Mηπως εχουμε και ιδιο φουρνο? :lol:

Η εγκατασταση ειναι κατι που δε νιωθω ανετα να τη κανω, γιαυτο και το μεροκαματο στον υδραυλικο.
Π.χ αυτο με τις βιδες στον καδο δεν υπηρχε περιπτωση να το σκεφτω.
Δεν το εχω κανει ποτε και προτιμω να βλεπω αυτη τη φορα ωστε να ξερω πανω κατω τι παιζει.
Επισης η παροχη και αποχετευση ειναι μακρια και απο ο.τι ειδα εχει γινει πατεντα με ενωση σε καποιο σημειο και για τους δυο σωληνες.
Στις επομενες φορες που θα χρειαστει να κανω κατι τετοιο λογικα δεν θα υπαρχει λογος να ερθει υδραυλικος μιας και θα ξερω τη κατασταση απο πισω.
Στα συν το οτι παιρνει το παλιο μιας και μονος δεν μπορω να το παω σε καδο ανακυκλωσης (που ειναι μακρυα και στο αυτοκινητο δεν χωραει καν). Καλως η κακως δεν υπαρχει αλλο ατομο για βοηθεια για να κατεβει απο τον δευτερο οροφο. Δεν χωραει στο ασανσερ btw.
Για αυτους τους λογους επιλεχθηκε ο υδραυλικος. Δεν τα δινω ελαφρα τη καρδια τα χρηματα προφανως αλλα δεν περισσευουν ουτε τα 300+ που εδωσα για τη συσκευη. Οποτε better safe...
Για την εντοιχιση προφανως εχεις δικιο αλλα συννενοουμαστε πιστευω. :)
Άβαταρ μέλους
By dimitrisB
g47 έγραψε:Για την εντοιχιση προφανως εχεις δικιο αλλα συννενοουμαστε πιστευω. :)

Επειδή είμαι λίγο.... "γεροντάκι" :innocent: και κυρίως, παλαιός (ως οικογενειάρχης) αιμοδότης σε αυτά τα είδη "οικοσκευής", ακριβολογώ προσπαθώντας να ενημερώσω κιόλας τους υποψήφιους αγοραστές.
Άβαταρ μέλους
By The Ace
g47 έγραψε:Οχι κοκκινη ρε παιδια, μισο λεπτο ρε παιδια. :lol:

Να τη κανουμε κιτρινη? Κουρτινες μπορω να βαλω και καζανακια φτιαχνω. :x

Μετά από συνεννόηση με τον τέταρτο για διευκρινήσεις που δεν φάνηκαν στη ζωντανή ροή του αγώνα, αλλάζει απόφαση ο referee

Εικόνα

Που να σας είχα στην τοποθέτηση της κολώνας πλυντήριο-στεγνωτήριο, μαζί με μείκτη-θερμοστάτη ζεστού-κρύου για την διπλή παροχή του πλυντηρίου :superman:

Βοήθεια πήρα μόνο για να σηκώσω το στεγνωτήριο και να το βιδώσω πάνω από το πλυντήριο :s_cool
Άβαταρ μέλους
By g47
#113605 :yahoo: :yahoo:

Εδω αλλος βγαζει φωτο οταν φτιαχνουν το καζανακι. :rtfm:
Λιγο selfrespect να 'ουμ..

Απο αυτο που ειπες δε καταλαβα τιποτα. :lol: Τα χερια μου (μαλλον) πιανουν σε αλλα θεματα, αυτα δεν τα εχω.