Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By socratesn
#175154 @Pierce21 ,Eυχαριστω πολυ,κατατοπιστικοτατος :thumbsup:
Τα δεδομενα ειναι τα εξης :
Ακαδημαϊκά θα έχω το πτυχίο μου μ εναν βαθμο οριακα στο λειαν καλώς (περιμενω 2 μαθηματα να βγουν) ,αρα ενα πτυχιο με βαθμο >6.5 και <7.Απο Αγγλικα εχω ''γνώση'' μεχρι επιπεδο advance ,νομιζω το CAE (καπως ετσι,πανε χρονια) και σκοπευω μεχρι το καλοκαιρι να τα τελειοποιησω καθως και να παρω ο,τι πιστοποιηση μπορω για τη χρηση υπολογιστη(ECDL :hmmm: ).Οποτε ο,τι ειναι να γινει θα γινει με τα παραπάνω ''θεμελια''.

Σχετικο - ασχετο : Λογω δουλειας του πατερα μου πρακτικα δουλευω σχεδον μια 2ετια Part Time σε λογιστικο γραφειο ,οχι 100% σε συνθηκες ρεαλιστικου εργασιακου ανταγωνισμου(αφου μπαινει η οικογενεια αναμεσα) ,αλλα τελος παντων λιγο πολυ γνωριζω να κανω τα βασικα σ ενα λογιστικο γραφειο + την καθημερινη τριβη με το ελληνικο δημοσιο και τους ελληνες φορολογουμενους (aka πελατες του γραφειου).Απο αυτη την εμπειρια καταληγω οτι καλο ειναι που υπαρχει κατι ετοιμο αν χρειαστει να δουλεψω,αλλα δε θελω να κανω καποιο μεταπτυχιακο πανω σ αυτο το αντικειμενο.Αρα η λογιστικη μενει απεξω.Οπως και να χει ομως κανοντας μια αιτηση σε καποιο μεταπτυχιακο,η παραπανω εμπειρια μετραει καπου για να με επιλεξουν?
Μετα τραπεζικα,χρηματιστηριακα μ αρεσουν σαν concept αλλα νομιζω πως κ αυτα κορεσμενα ειναι.Επισης δεν ειμαι σιγουρος οτι τα παω καλα με την οικονομετρια :lol:

Τελευταια σκεφτομαι το ανοιγμα προς τα νομικα ,αλλα νομιζω οτι πιο συχνα κανουν το αντιστροφο ,δηλαδη απο νομικη σε οικονομικα. :hmmm:
Overall μια 3αδα (πολυ γενικων) ενδιαφεροντων μαλλον ειναι με σειρα προτιμησης : Management,νομικη,τραπεζικα/χρηματιστηριακα.Αντε να βαλω και τα ναυτιλιακα που ειναι εντελως ξενα σ εμενα,αλλα ξερω κ εγω (οπως λεει κ ο peterpan ) οτι εχουν πολυ ψωμι.

Budget μαζι με το κοστος του προγραμματος να μη ξεπερναει τα 1000 euro
Σορρυ αν γραφω καπως αναρχα,αλλα εχω πολλες σκεψεις για αυτο το θεμα και το εχω ψαξει πολυ λιγο. :help:
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
#175167 Ψάχνω από διάφορους γνωστούς μου που έχουν λογιστικό και δεν έχουν όρεξη να ασχοληθούν να με υιοθετήσουν εμένα οι γονείς τους :lol:

Νομική θα κωλομετραγε πάντως, ξέρουμε πουθενά που να μπορείς να πάρεις πτυχίο πολύ γρήγορα και να έχεις δικαίωμα να κάνεις δικηγορικές δουλειές; Θα μου ήταν πολύ χρήσιμο κάτι τέτοιο
Άβαταρ μέλους
By markvag
#175174 Πάντως, προσωπικά έκανα ότι μπορούσα για ν' αποφύγω τη λογιστική... Μέχρι στιγμής τα έχω μισο-καταφέρει (συνολικά στα εργασιακά μου χρόνια).

Τη θεωρώ λίγο χαμηλότερα σε ενδιαφέρον από το να μελετάς εγκεφαλογράφημα μούμιας... :lol: :lol:

Χαρά στο κουράγιο σας πάντως...

Και από δουλειά... Αυτό που έλεγαν ότι πάντα θα έχει μεροκάματο (το έλεγε και ο πατέρας μου) δεν είναι και τόσο στάνταρ σήμερα... :(
Άβαταρ μέλους
By pierce21
#175192 Να το πιάσω από το τέλος.

Νομική:
Ξέρω , ότι κάτι παίζει με ένα ιδιωτικό πανεπιστήμιο στην Λευκωσία που κάνεις μεταφορές ECTS (πρέπει να είναι σχετική η σχολή, με οικονομικά δεν ξέρω αν γίνεται , το έχει κάνει φίλος από το πολιτικών επιστημών) και σε 2 χρόνια βγάζεις νομική. Πιο γρήγορα δεν νομίζω ότι γίνεται. Εκτός αν μιλάμε για master που δεν ξέρω τι παίζει.
http://law.unic-greece.gr/

Ναυτιλιακά:

Ναι οκ, έχει ψωμί. Αλλά ΠΟΙΟ department ? Αυτό που κάνει τις ναυλώσεις σίγουρα. Το να είσαι πχ στα ανταλλακτικά, δεν έχει καμία διαφορά από το να είσαι στην φχψ άλλη επιχείρηση. Kαι από όσο ξέρω δεν είναι και ο πιο εύκολος κλάδος να μπείς. Νομίζω ο ΖEUS δουλεύει στον κλάδο, οπότε θα ξέρει περισσότερα.

Αγγλικά:

Αν είσαι σε επίπεδο advanced, το 7 στο ielts με μισό μήνα δουλεία, δεν θα είναι δύσκολη υπόθεση. Αλλά δεν γίνεται να τα αφήσεις για καλοκαίρι... Εκτός αν δεν έχεις σκοπό να κάνεις το μάστερ το επόμενο ακαδημαϊκό έτος, αλλά το μεθεπόμενο.

Προϋπηρεσία:

Προφανώς και μετράει προσθετικά στην αίτηση σου.

Μanagement:

Mάστερ εδώ , καλύτερα μετά από κάποια χρόνια δουλειάς θεωρώ ,για να έχεις δεί και κάποια πράγματα. Εκτός αν έχεις σκοπό να κάνεις και κάποιο ΜΒΑ μετά, επιπλέον του μεταπτυχιακού.

Πρόταση μου, αν γίνεται , να δώσεις μερικά μαθήματα ακόμα μπας και πλησιάσεις το 7 στον ΜΟ μιας και τα περισσότερα καλούτσικα πανεπιστήμια το έχουν ως βάση. Λογικά για το Τίλμπουρχ δεν θα έχεις θέμα αν είσαι 6.7 πχ , στο Μπίζνες σκουλ του Ρότερνταμ , αν χτυπήσεις περί το 700 στο GMAT (νομίζω το έχουν απαιτούμενο) , κάπως το καλύπτεις το κενό στον ΜΟ. Σουηδοί (στοκχόλμη )επίσης θέλουν GRE/ GMAT. Έχουν εξαιρετική αποκατάσταση τα μάστερ του SSE.
Για το κόστος ζωής στο Ροτ θα σου πεί ο Τρίφτης, από ότι θυμάμαι πάντως μαζί με τα δίδακτρα μια 12αρα-14αρα το χρόνο την θες. Οι Σκανδιναβοί δεν έχουν δίδακτρα, αλλά με το χιλιάρικο θα είσαι τσίμα τσίμα και είναι 2ετή προγράμματα.

Για τραπεζικά/ΧΟ κατά 99% θα χρειαστείς GMAT/GRE ( αν σου λένε να διαλέξεις, προτίμησε το GRE , χτυπάς πιο εύκολα καλό βαθμό στο μαθηματικό κομμάτι που κοιτάνε τα πανεπιστήμια. Το γλωσσολογικό όμως είναι :lipsealed: ) , πράγμα θετικό για σένα , γιατί θα μπορέσεις να καλύψεις την τρύπα του ΜΟ. H |λογοκρισία| είναι εδώ, ότι οι ελβετοί έχουν αυξήσει τα δίδακτρα (περί τα 7500 ευρώ για 3 εξάμηνα) , βέβαια μετά παίζεις άλλη μπαλίτσα...
Eπίσης μπορείς να δεις το WU στην Βίεννη , που είναι αρκετά καλό και free επίσης από δίδακτρα και δεν το ανέφερα πριν.

@Μarkvag

Την ίδια ατάκα περί ψωμιού, μου είχε πετάξει και γνωστός πρωήν πασοκουπουργός ( hint, ήταν και στην υπηρεσιακή ) . Στάνταρ δεν είναι πλέον, σίγουρα όμως έχει καλύτερη τύχη από όποιον άλλο τομέα του ευρύτερου επαγγέλματος εγχώρια.
Άβαταρ μέλους
By socratesn
#175215 @Pierce21 Respect ,με βοηθαει πολυ να παιρνω μια ιδεα για το τι χρειαζεται να εχω λιγο πολυ για εξω :thumbsup:
Στα ναυτιλιακα,logistics ισως ή ναυτιλιακο δικαιο κουμπωμενο με το πτυχιο οικονομικων ?Κατι τετοιο ειχα στο μυαλο μου :hmmm:
Τα αγγλικα θα τα εντατικοποιησω να μαστε ως τα χριστουγεννα ετοιμοι σ αυτο το κομματι.

Μαθηματα δυστυχως δε μπορω να ξαναδωσω παρα πολλα,το πανω απο 7 ειναι πολυ δυσκολο.Πρακτικα χαρη μου κανει η γραμματεια που αν θελω μπορω να ξαναδωσω 2-3 επιλογης να βελτιωσω λιγο βαθμο.
Το θετικο ειναι οτι οι επιλογες απ οτι φαινεται ειναι παρα πολλες,αρα τι σκατα καπου θα τα παω καλα να με δεχτουν,αν τελικα ασχοληθω σοβαρα με το θεμα εξωτερικο :hmmm:

Περι λογιστικης , στα πλαισια ενος κοινου λογιστικου γραφειου στην Ελλαδα παιζει να ναι απο τα πιο βαρετα αντικειμενα.Βεβαια οικονομικα δεν ειναι νεκρο εντελως οπως αλλοι κλαδοι,αλλα ως γνησιο ελευθερο επαγγελμα και δη επαγγελμα παροχης υπηρεσιων αν θες να σαι 100% νομιμος σε ολα,ενα 75% του εισοδηματος το χαριζεις στο κρατος(Γαμω τον ΟΑΕΕ :rant: ).Και χτυπας 15ωρα δουλειας πολλες φορες.Για μενα αν και μεγαλωσα με χρηματα απο αυτο το επαγγελμα,στην ελληνικη αγορα ειναι ενα ατελειωτο παλουκι και μελλοντικα αν εχω την επιλογη δε θα το επιλεξω.Ειναι ενα στανταρακι απλα με μια δεδομενη πελατεια if all else fails.
Άβαταρ μέλους
By pierce21
#175233 Τίποτα.

Επειδή ξέρω σε τι ανοικτές θάλασσες πετιέσαι ξαφνικά με όλα αυτά ,μιας που την έχω τη γνώση , χαρά μου είναι να βοηθάω.
Δώσε ό,τι μάθημα μπορείς , μην το σκέφτεσαι καν.

Nαυτικό δίκαιο ξέρω έχει το Όσλο ένα συμπαθητικό πρόγραμμα, που έχει πάει μια γνωστή μου.
Logistics στο Τίλμπουργκ πρέπει να είχε κάνει ο babs αν θυμάμαι καλά.

@ντρίφτερ

Απλά το μάστερ που έχει το RSM για τα ναυτιλιακά , κάνει 24 χήνες σε αντίθεση με όλα τα άλλα που είναι στα 2.... και είναι για executives.

ΕΝΤΙΤ: Κατά κύριο λόγο το μάστερ να το κάνεις σε όποια χώρα θες να ζήσεις μετά και να δουλέψεις. Δες το περισσότερο σαν εισιτήριο για να μπείς στην αγορά εργασίας.
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 1
#175241 Λοιπόν όντας μέρος της δουλειάς μου να έχω εικόνα της αγοράς εργασίας στη χώρα μας, έχω να παρατηρήσω/προτείνω τα εξής για κάποιον που τελειώνει τώρα οικονομικές σπουδές και ψάχνει το επόμενο βήμα. (πάντα με δεδομένη την ανώμαλη κατάσταση που επικρατεί)

Κατ' εμέ οι επιλογές με κάποιο διαφαινόμενο μέλλον είναι οι εξής ΜΙΑ: λογιστική. Και όταν λέω λογιστική εννοώ και τα παρακλάδια της. Και εξηγούμαι...

1) Ακολουθείς τον κλασσικό δρόμο του λογιστή, είτε σε εταιρία, είτε σε γραφείο, με δυνατότητα να εμπλουτίσεις λίγο το αντικείμενό σου με ειδίκευση σε συγκεκριμένα πρότυπα ή σε συγκεκριμένους κλάδους με ιδιαιτερότητες όπως πχ τα ναυτιλίακα που προαναφέρθηκαν.

2) Το γυρνάς σε ορκωτός, auditor ή financial analyst. Εκεί υπάρχει σίγουρος δρόμος με τα διάφορα επαγγελματικά certificates τύπου ACCA, CFA κτλ κτλ. Ακολουθείς την πεπατημένη και στοχεύεις πλέον στις γνωστές consulting εταιρίες με προοπτική σε κάποια χρόνια να μετακινηθείς, εξαργυρώνοντας το μανίκι που θα χεις φάει εκεί.

Τα δύο παραπάνω έχουν ακόμα μία κάποια ζήτηση στην αγορά εργασίας και δεν τα θεωρώ κορεσμένα. Επίσης φαίνεται να είναι τομείς με μεγάλο turnover και αυτό βοηθάει ακόμα περισσότερο την κατάσταση για νεοεισελθόντες στην αγορά.

Προσωπικά αν ήμουν σ' αυτή τη θέση τώρα δεν θα επέλεγα τίποτα "θεωρητικό" στον τομέα των οικονομικών. Marketing, HR κτλ είναι κορεσμένα και είναι τελευταία στη λίστα των επενδύσεων των εταιριών. Επίσης είναι αντικείμενα που καλό χρυσό το χαρτί, αλλά μπορείς και πολύ εύκολα να τα μάθεις on the job (ειδικά το HR) άρα αμέσως χάνεις το όποιο συγκριτικό πλεονέκτημα σου δίνει ένα μεταπτυχιακό σε αυτά.
Άβαταρ μέλους
By markvag
#175270 Βασικά, έχοντας εμπειρία από τον κλάδο (Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Πα.Μακ. και ΜΒΑ στο ίδιο πανεπιστήμιο) θα πρότεινα στον καθένα να ΜΗΝ ασχοληθεί με τον κλάδο αν είναι να μείνει Ελλάδα...

Μόνο εξωτερικό σε κάποια σοβαρή χώρα έχεις προοπτικές αυτή τη στιγμή (εκτός εξαιρέσεων, λίγων)...

Οπότε για εμένα, δες που θέλεις να πας και διάλεξε ένα μεταπτυχιακό εκεί. Και ένα μεταπτυχιακό σε κάτι που βρίσκεις ενδιαφέρον. Αν είναι να ασχολείσαι για χρόνια με κάτι που βρίσκεις βαρετό, θα σιχαθείς τη ζωή σου... :iconcool: Το έκανα για ένα διάστημα με λογιστική (χωρίς να το επιδιώξω... περιστάσεις...) και σιχάθηκα το σύμπαν... Σηκώθηκα και έφυγα από τον όμιλο που βρισκόμουν, κάτι που ακόμα και σήμερα (5 χρόνια μετά) δεν έχω αποφασίσει αν ήταν καλό... :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
#175289 Από τη στιγμή που έχει δική του στρωμένη δουλειά είναι βλακεία να πάει να γίνει υπάλληλος, αυτό είναι λάθος που κάνουν πολλοί..

Θα πάει να φάει μανίκι να κάνει μεταπτυχιακό και acca για να παίρνει τρεις κι εξήντα δουλεύοντας 10ωρα+ με τη προοπτική ότι κάποια στιγμή θα γίνει όπως μερικοί από τους προϊσταμένους του; Ή θεωρείτε ότι αυτή η δουλειά έχει περισσότερο ενδιαφέρον από την απλή λογιστική; Ή περισσότερη σιγουριά;

Όσο για τις ναυτιλιακές.. Στις ναυτιλιακές δε θες σπουδές για να δουλέψεις, θες κονε να μπεις μέσα, δεν απαιτούν κάποια ιδιαίτερα πτυχία ή προσόντα και πολλοι που δουλεύουν στη ναυτιλία είναι του λυκείου.
Καλό είναι ένα σχετικό μεταπτυχιακό να γίνει αφού ήδη δουλεύεις πάνω στο τομέα και μάλιστα σε ιδιωτικο κολλέγιο να τελειώνεις στο χρόνο.
Τα λογιστικά τους αν και είναι εύκολα, όντως θεωρούνται ιδιαίτερα οπότε να ξέρεις να τις δουλεύεις συμφέρει γιατί πληρώνουν καλά για λίγη αναλογικά δουλειά.
Αλλά θες και ακρες για να έχεις τέτοιους πελάτες
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 1
#175313 Καλά δεν το συζητώ ότι αν υπάρχει κάτι "έτοιμο-στρωμένο" που προκαλεί το παραμικρό ενδιαφέρον, τότε είναι χαζομάρα να ακολουθήσει κάποιο άλλο δρόμο.

Εγώ αναφέρθηκα σε πεπατημένη κτλ σε ότι αφορά τη διαδικασία και τις σπουδές. Όχι ότι είναι απλό ή κερδοφόρο.
Άβαταρ μέλους
By The Ace
#175317 Ζήτησα και παρέλαβα την βεβαίωση ισοτιμίας από το ΕΜΠ. Τα ΦΕΚ που αναφέρει κάνουν αναφορά στις 300 ώρες διδασκαλίας, τις οποίες "περνάει" ως ECTS, και άρα εξισώνει το δίπλωμα με το Master λόγω αυτών. Ψάχνοντας βρήκα και την ερώτηση του Κεγκέρογλου, ο οποίος ρωτάει γιατί το ΕΜΠ "και άλλα ιδρύματα" :roll: βγάζουν "αυθαίρετα πιστοποιητικά", παραμελώντας βέβαια να πει ότι επί ΠΑΣΟΚαρίας δεν είχε κάνει (αυτός ή κάποιος άλλος) τίποτα για αυτό το πάγιο αίτημα εδώ και δεκαετίες....

Τεςπα, ένα χαρτί για το φάκελλο, ας είναι εκεί μέσα και ας μην το χρειαστώ ποτέ....
Άβαταρ μέλους
By KiloMeater
#175318 Δες λίγο τι θες να κάνεις στο μελλον και χωρίσε το σε κομμάτια, δες τι σου χρειάζεται απο σπουδές και εμπειρία και πήγαινε μάζεψε τα μερικά χρόνια ακόμα και αν φαίνονται άσχετα μεταξύ τους. Αν δεν είναι κατανοητό πες να δώσω παράδειγμα
Άβαταρ μέλους
By trident1971
QsisVTS έγραψε:Από τη στιγμή που έχει δική του στρωμένη δουλειά είναι βλακεία να πάει να γίνει υπάλληλος, αυτό είναι λάθος που κάνουν πολλοί..

Εδω κανεις λαθος κατα τη γνωμη μου, αν του αρεσει αυτο που κανει, δεν θα "κουραστει" ποτε και ας μην κερδιζει τοσα...
Αν δεν του αρεσει μπορει να μην "πεινασει" ποτε μεν, αλλα θα ειναι παντα με την ΧΠ στο στομα.
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
#175340 Επιμενω ότι είναι βλακεία, άλλωστε και όλα αυτά τα οποία σκέφτεται είναι εξίσου βαρετα στη πραγματικότητα

Πάντως ανέκαθεν έλεγα σε συμφοιτητές μου που φουσκωναν τα μυαλά τους (κλασικό σύνδρομο των πανεπιστημίων) ότι θα έκαναν μεγάλο λάθος αν δε συνέχιζαν στη δουλειά των γονιών τους.

Οι περισσότεροι βέβαια γύρισαν εκεί τελικά ακόμα και αφού "έζησαν το όνειρο"