Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By bebes
otso έγραψε:Επειδη εμεις οι χωριατες ζουμε στο παρελθον εποχη δεη , το ρευμα και το αεριο το πληρωνετε με τον μηνα η το διμηνο;

και ολα τα προγραμματα απ οτι βλεπω ειναι συμβαση διετιας ; και αν ξενοικιασεις μπροστυτερα τι χανεις την εγγυηση;

Ο λογαριασμος ρευματος ερχεται κάθε δίμηνο αν εχεις ΔΕΗ και καθε μήνα στους άλλους παρόχους. Η μετρηση γίνεται ανα μηνο, ενω και η ΔΕΗ μπορει να σο στελνει καθε μηνα αν το ητησεις.

Τα συμβολαια ρευματος δεν εχουν δέσμευση, ενω του ΦΑ ειναι 24μηνα.
Αν διακόψεις πριν τους 24 μηνες πληρωνεις ενα ποσό (ρήτρα) ανάλογα με τον μήνα

Στις περισσότερες εταιρίες, αν πληρώνεις με παγια εντολή δεν εχουν εγγύηση
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
#840515 Πλέον και η ΔΕΗ στέλνει λογαριασμό κάθε μήνα αν θες ή αν έχεις e-bill.

.
Άβαταρ μέλους
By otso
Serf έγραψε:Τι "λάκκο έχει φάβα" και έχει τέτοια διαφορά η Elpedison από τον επόμενο;

Εικόνα

ναι ρε παιδια και μενα βγαζει προτεργια, και οσο πας πιο κατω οι διαφορες γινονται χαωδεις , δεν μπορει απο 267 να εχει 500 ο ηρων . τι στο διαολο οι αλλοι το χαριζουν; και στο ρευμα ελπεδισον 216 με τελευταια βατ +βολτ 2738
πραγματικα επειδη πρωτη φορα ασχολουμαι με ποναει το κεφαλι μου , γιατι δεν καταλαβαινω και δεν μπορω να συγκρινω οτι μαλακιες σκεφτονται οι δικηγοροι τους στα ψιλα γραμματα.
Άβαταρ μέλους
By mousatos
#840591 εγώ θα κάτσω στα αυγά μου και θα αποφασίσω μετά τον Ιανουάριο που θα'χει αλλαγές στην τιμολόγηση .
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#840620 Όλες οι τιμές που βλέπετε αλλάζουν κάθε μήνα περίπου. Και δεν είμαι και σίγουρος πως η σύγκριση γίνεται σωστά.
Δεν βγάζεις άκρη, θέλει να έχεις κάνει διδακτορικό σε ανώτερα μαθηματικά.
Αλλά μην ξεχνάμε πόσο καλύτερα είμαστε τώρα που δεν έχουμε μονοπώλια.
Άβαταρ μέλους
By markvag
Anonymous Founder έγραψε:Όλες οι τιμές που βλέπετε αλλάζουν κάθε μήνα περίπου. Και δεν είμαι και σίγουρος πως η σύγκριση γίνεται σωστά.
Δεν βγάζεις άκρη, θέλει να έχεις κάνει διδακτορικό σε ανώτερα μαθηματικά.
Αλλά μην ξεχνάμε πόσο καλύτερα είμαστε τώρα που δεν έχουμε μονοπώλια.

Ναι, και δεν δίνουμε τοστάκια στον Φωτόπουλο, που ούτε καν γραβάτα φοράει! :rtfm:
Άβαταρ μέλους
By bebes
bebes έγραψε:
bebes έγραψε:Αυτή τη στιγμή είμαι στη Ζενιθ με οχι και πολυ καλους ορους.
ΦΑ εχω σταθερη τιμή στα 0,099€/kwh +5€ παγιο /μηνα

Στο ρευμα βλεπω τιμες απο 0,169 εως 0,189€/kWh για τους μηνες του καλοκαιριου - 0,015€ κρατικη επιδότηση. +2,5€ παγιο

Μου εκαναν πρόταση απο Watt & Volt:
ΦΑ 0,03€/kWh 0 παγιο (προγραμμα zero gas)
ρευμα 0,079€/kwh (- 0,015€ κρατικη επιδότηση),+2,5€ παγιο /μηνα (προγραμμα value +)

Ρευμα και ΦΑ εχουν κυμαινομενη τιμη χωρις ρητρα αναπροσαρμογης.

Φαίνεται πολυ καλο το ντιλ αν δεν εχει δράκο, εχει κανεις αποψη απο Watt & Volt;
Να πω επισης οτι στη δευτερη περιπτωση δεν ζητανε παγιες εντολες και έγκαιρες εξοφλησεις για τις τιμες αυτες

Μάλλον έφτασαν τα μαντάτα στη Zenith και με πηραν τηλεφωνο για αντιπροσφορά.
(Ρευμα 0,079€/kwh και αεριο 0,049€/kwh χωρις παγιο)
Τους τη ζήτησα γραπτή.
Βγαίνουν σχεδόν στα ιδια χρήματα με Watt & volt.

Στους νεους πελατες δινουν τις καλες προσφορες, τους παλιους τους αφήνουν στα προγραμματα που εχουν, αυτο της είπα οταν με ρωτησε "γιατι δεν ζήτησα κατι καλύτερο απο τη Ζενίθ"

Η Zenith έβγαλε μόλις πρόγραμμα για ΦΑ με 0,049€/kwh σταθερό για 12 μήνες
Η τιμή είναι για πελάτες που εχουν και το ρεύμα στην εταιρία και πληρώνουν στην ώρα τους. Αλλιώς βγαίνει στα 0,058€/kwh
(Την ιδια τιμη μου εδωσαν η W&V και η Ζενίθ αλλά με κυμαινόμενο).
Προφανώς και το προτίμησα, οπότε μενω σ'αυτούς.
Ρεύμα 0,064 ημερήσιο και 0,054 νυχτερινο (τιμες Οκτωβρίου που εχει αφαιρεθει η κρατική επιδότηση) και αέριο τα ^
Και τα δυο εχουν απο 5€ παγιο - 3 παγια δωρο στο ρευμα
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#840707 Πολύ δυνατή προσφορά, αλλά δυστυχώς φοβάμαι μην στο φέρουν με το ρεύμα, σε λίγους μήνες. Γιατί τότε, ουσιαστικά το παιχνίδι αλλάζει πλήρως. Δείτε εδώ αναμπουμπούλα που γίνεται για το ρεύμα:
https://www.euro2day.gr/news/economy/ar ... -kata.html
Μαζική επιστροφή στα κυμαινόμενα τιμολόγια
Οι ιδιώτες προμηθευτές, όπως ανέφεραν πηγές της αγοράς, συντασσόμενοι με τις ρυθμιστικές αποφάσεις της ΡΑΑΕΥ, θα ενημερώσουν ως την 1η Νοεμβρίου τους πελάτες τους ότι από την 1η Ιανουαρίου 2024 θα επιστρέψουν, στη συντριπτική πλειοψηφία τους, στα κυμαινόμενα τιμολόγια που είχαν πριν τα έκτακτα μέτρα, με βάση το συμβόλαιο που είχαν υπογράψει και το οποίο έχει ανασταλεί, εξαιτίας του συστήματος τιμολόγησης που επιβλήθηκε ελέω ενεργειακής κρίσης.

Όποιος πελάτης δεν συναινέσει, θα έχει το δικαίωμα επιλογής από μια «βεντάλια» τιμολογίων του παρόχου του, στο πνεύμα της απόφασης της ΡΑΑΕΥ. Κι αν δεν δεχθεί ούτε αυτό, θα έχει το δικαίωμα να αναζητήσει άλλο προμηθευτή.

Στην περίπτωση της ΔΕH, τα πράγματα δυσκολεύουν εξαιτίας του γεγονότος ότι δεν έχει υπογεγραμμένα συμβόλαια. Προφανώς, όπως είπαν πηγές, αυτό επιχειρεί να θεραπεύσει η επικείμενη ρύθμιση του ΥΠΕΝ. Να υπάρχει η δυνατότητα ένταξης όλων αυτών των καταναλωτών στο νέο τιμολόγιο, χωρίς την υποχρέωση υπογραφής νέου συμβολαίου, που θα συνεπαγόταν τεράστιο όγκο δουλειάς για την Επιχείρηση.

Ενδιαφέρον έχει και το εξής: Η απόφαση της ΡΑΑΕΥ προβλέπει ότι όποιος καταναλωτής δεν συναινέσει με τους νέους όρους προμήθειας του παρόχου του και δεν αποφασίσει να αλλάξει προμηθευτή ως τα τέλη του έτους, υπογράφοντας νέα σύμβαση, τότε μεταπίπτει αυτόματα στην Καθολική Υπηρεσία. Δεν αποκλείεται, έλεγαν άλλες πηγές, η σχεδιαζόμενη «λύση» του ΥΠΕΝ να αποσκοπεί στην αποτροπή διόγκωσης της Υπηρεσίας αυτής. Γιατί δίνει την προσωρινή δυνατότητα, για ένα χρόνο, σε εκατομμύρια καταναλωτές της ΔΕH να μεταπέσουν αυτόματα στο νέο τιμολόγιο, στην περίπτωση που δεν διαλέξουν άλλο τύπο τιμολογίου. Έτσι, ειπώθηκε, προστατεύεται και η ΔΕH από μαζική διαρροή πελατών.

Σε κάθε περίπτωση, επειδή θεωρείται ότι υπάρχουν αρκετές ασάφειες σε όσα διέρρευσαν για το νέο τιμολόγιο, ο Ελληνικός Σύνδεσμος Προμηθευτών Ενέργειας (ΕΣΠΕΝ), που έχει στη στέγη του τους μεγαλύτερους εναλλακτικούς παρόχους, προτίθεται, όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το Euro2day.gr, να ζητήσει συνάντηση με τον κ. Σκυλακάκη, προκειμένου να δοθούν οι αναγκαίες διευκρινίσεις.

Σούπερ φάση το σταθερό ΦΑ, αλλά επειδή σε κρατάνε και στο ρεύμα πελάτη, ό,τι χάνουν από το ένα, θα το κερδίζουν στο άλλο. Εκεί είναι το τυράκι και η παγίδα.
Εγώ δεν κάνω τίποτε προς το παρόν, και περιμένω να δω που θα καταλήξει η μπίλια. Τότε, θα μπορείς ή ν'αλλάξεις συμβόλαιο στον πάροχό σου, ή να φύγεις.
Εγώ μπορώ να φύγω και στο ΦΑ και στο ρεύμα, αν δω πως το Φυσικό Αέριο Ελλάδος δεν συμφέρει.
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
Anonymous Founder έγραψε:Εγώ μπορώ να φύγω και στο ΦΑ και στο ρεύμα, αν δω πως το Φυσικό Αέριο Ελλάδος δεν συμφέρει.

Κανονισε να πεις καμια κουβεντα την ιδια μερα που θα φυγεις, γιατι αλλιως θα σε κανω μπαν :adminpower:

Σε κατι τετοια ψαξιματα εισαι ο ανθρωπος μου :s_roses

Δηλαδη μεγαλη αλεπουδιαρα :shifty:
Άβαταρ μέλους
By bebes
#845627 Για συμπληρωματική θέρμανση σε ενα δωματιο, τι θα προτείνατε;

Θελςι η μικρη κατι να τη ζεσταίνει εκει που διαβαζει.
Ειχα ενα καλοριφερ λαδιου, αλλά μάλλον εχει βραχυκυκλώσει μια αντίσταση του γιατι μου ριχνει κατευθείαν την ασφάλεια.
Αερόθερμο το εχω απορρίψει, θέλω κατι να "σιγοκαίει" ισα ισα να της δίνει μια επιπλεον ζεστασιά.
Σκεφτομαι να παρω παλι ενα μικρο καλοριφερ λαδιου (9 φετες δυο αντιστασεις μαχ 2000W), καποιον θερμοπομπό ή και κάποιον κονβεκτορα.

Με ενδιαφερει βασικα να εχει κλιμακωτη σκάλα κατανάλωσης γιατι παιζει να δουλευει πολλές ωρες. Η θερμανση θα ειναι συμπληρωματική μιας και εχει καλοριφερ το δωματιο.
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#845636 Ακόμα και να σου περισσεύουν να βάλεις 24ρια παντού, ΔΕΝ θα δουλέψει σωστά, ειδικά σ'ένα μικρό δωμάτιο. Θα μαζεύεται ο ζεστός αέρας πολύ γρήγορα πάνω και θα δίνει λανθασμένη ένδειξη στον αισθητήρα οπότε θα είναι συνέχεια σταμάτα ξεκίνα.
Άβαταρ μέλους
By g8777
#845639 Το point βεβαια ειναι οτι ακομα και ενα κλιματιστικο των 3 χιλιαδων ευρω ειναι πιο συμφερουσα αγορα απο σομπα λαδιου.