Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By saxon_747
kovathe έγραψε:E αυτό δεν είναι θέμα ποιότητας?.

Κανείς δεν αμφισβητεί ότι το μητρικό γάλα είναι ανώτερο. Αυτό δε σημαίνει όμως ότι το γάλα σε σκόνη είναι και επικίνδυνο.

Δεν κατάλαβα που διαφωνείτε με τον mirage... Διαφωτίστε με pls
Άβαταρ μέλους
By kovathe
#355425 Σκόνη δε δίνουν μονο αντί μητρικού στα βρέφη, αλλά και πιο μετα σε νήπια... 2ης ηλικιας κλπ.
Αντί για φρέσκο....
Εξαρτάται επίσης τι εννοούμε επικίνδυνο. Εντάξει, δεν είπαμε οτι έχει και υδράργυρο πχ (αν και τπτ δε θα με εξέπληττε) και οτι θα δηλητηριαστεί το παιδι.
Εγω πάντως δε θα το έδινα στο παιδι μου ποτε. Όπως δεν θα του έδινα κρέμες σε σκόνη στυλ φαριν λακτε, νουτριτσια κλπ.
Άλλοι βέβαια δίνουν στα 6 μηνών βρέφη μπισκότα Μιράντα ξερωγω.
Ο καθένας κανει οτι καταλαβαίνει.
Άβαταρ μέλους
By markvag
kovathe έγραψε:Εγω πάντως δε θα το έδινα στο παιδι μου ποτε.

Δηλαδή θέλεις να μας πεις πως αν υπήρχε σοβαρό πρόβλημα με τη μαμά (ελπίζω και εύχομαι ποτέ φυσικά) θα το θύλαζες εσύ το παιδί σου;;; :innocent: :lol: :lol: :twisted:

Καλό είναι να μην υπερβάλλουμε... :s_wink
Άβαταρ μέλους
By kyr80
kovathe έγραψε:Εγω πάντως δε θα το έδινα στο παιδι μου ποτε. Όπως δεν θα του έδινα κρέμες σε σκόνη στυλ φαριν λακτε, νουτριτσια κλπ.

Φίλη μου που ζει Αγγλία με τον 8μηνών γιο της, λέει ότι δεν υπάρχουν τέτοιες εκεί. Δεν μπορώ να επιβεβαιώσω, αλλά και στη Γερμανία δε θυμάμαι να έχω δει. Πιο πολύ αυτά τα έτοιμα γεύματα σε βαζάκια παρατηρώ.

Περί θηλασμού, γιατί εγώ το ξεκίνησα το χαμό πολλές σελίδες πριν. Προφανώς και αν υπάρχει θέμα υγείας της μητέρας, θα πάμε σε σκεύασμα. Το ίδιο και αν το γάλα δεν φτάνει ή αν η μητέρα δουλεύει άτσαλα ωράρια. Τότε θα παίξει συνδυασμός και των δυο. Το "πρόβλημά" μου, είναι οι αρκετές νέες μάνες στον περίγυρό μου, που δεν θηλάζουν για άλλους λόγους. Όπως η φυσική ταλαιπωρία του οργανισμού τους. Ή ακόμα χειρότερα για τις βόλτες και τις εκδρομές. Και δε μιλάμε να θήλασαν και να μην την πάλεψαν. Μιλάμε, ότι δεν έδωσαν σταγόνα μητρικό.
Δεν ξέρω πιο είναι καλύτερο ή χειρότερο. Πάντως μου κάνει ενάντια στην μητρότητα.
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
#355461 H σύζυγος με δίδυμα πάντως δε τη πάλεψε με τίποτα και δε κατάφερε να θηλάσει πέρα από 2 εβδομάδες.

Όμως τα παιδιά έπιναν μητρικό γάλα για 1-2 μήνες.
Άβαταρ μέλους
By kyr80
#355463 Νίκο εμείς ξεκινάμε με τη λογική ότι θα θηλάσει. Αν γίνεται αποκλειστικά. Αν δεν φτάνει(λόγο διδύμων) δε θα ξενερώσω. 2017 είμαστε και υπάρχουν λύσεις. Αλλά δε θα δουλεύει, θα πάρω βοήθεια για το σπίτι, και για 10 μήνες τουλάχιστον θα είναι η μοναδική ασχολία της γυναίκας μου.
Άβαταρ μέλους
By kovathe
#355465 Αλλη μια φορά, δεν υπάρχει "δε φτανει το γάλα".
Όταν δεν του φτανει το μωρο θηλάζει περισσότερο και η παραγωγη αυξάνει.
Το στήθος προσαρμόζεται στη ζήτηση. Όμοια και για τα δίδυμα.
Καταλαβαίνω το να μην την παλεψε η μαμά, γιατί είναι γαμησι φαντάζομαι, την κούραση , το ψυχολογικό ζόρι, κλπ κλπ, αλλά το δεν έφτανε το γάλα απλα δεν ισχυει.
Άβαταρ μέλους
By PeterPan
kyr80 έγραψε:Νίκο εμείς ξεκινάμε με τη λογική ότι θα θηλάσει. Αν γίνεται αποκλειστικά. Αν δεν φτάνει(λόγο διδύμων) δε θα ξενερώσω. 2017 είμαστε και υπάρχουν λύσεις. Αλλά δε θα δουλεύει, θα πάρω βοήθεια για το σπίτι, και για 10 μήνες τουλάχιστον θα είναι η μοναδική ασχολία της γυναίκας μου.

είναι πολύ δύσκολο ο θηλασμός στα δίδυμα όπως λέει ο νίκος. στην αρχή κάθε παιδί θέλει να φάει κάθε 2 ώρες, στον κάθε μαστό κάθεται 20 λεπτά, δλδ 40 λεπτά το παιδί σε stp συνθήκες. οπότε πάμε στη 1,5 ώρα με 2 παιδία. Και μετά από 1,5 ώρα πάλι το ίδιο τροπάριο... και αυτό για 1,5-2 μήνες, γιατί από τότε κ μετά μεγαλώνει κάπως το στομάχι κ θηλάζει ανά 3 ώρες κτλ...

βάλε ξεσκάτωμα ενδιάμεσα σε κάθε θηλασμό κτλ...

όσον αφορά τις κρέμες, έχει άπειρες κρέμες κ στη γερμανία, είναι γεμάτα τα σούπερ μάρκετ και τα dm. Μέχρι κ κρέμα στρατσιατέλλα έχουν βγάλει :vava:

https://www.dm.de/baby-und-kind/babynahrung/brei/

Βαζάκια δεν παίζουν πολλά στην Ελλάδα, εμείς παίρνουμε τα ελβετικά που βρίσκουμε σε βιολογικά καταστήματα. Γενικά είμαστε πολύ πίσω στο θέμα αυτό στην Ελλάδα. Αν είχα την αντιπροσωπία της Hipp και της DM στην Ελλάδα θα ήμουν βασιλιάς... :lol: Απορώ τί κάνουν τόσο καιρό... Γιατί ο Έλληνας ξοδεύει πολλά για το παιδί του.

Εμείς του δίνουμε βιολογική βρώμη αλεσμένη μαζί με μους από φρούτα, ανακατεμένα με γάλα... Ο καθένας κάνει ό,τι θέλει, δίνει γάλα όσο μπορεί κτλ. Βασικά εμείς του δίνουμε ό,τι γράφουν τα βιβλία που πήραμε αφού το φιλτράρουμε μέσω γιατρού κτλ...

Να ξέρεις ότι η διατροφή του παιδιού ξεκινά από την εγκυμοσύνη. Η σύζυγος δεν πρέπει να τρώει πράσινες σαλάτες, προσέξτε κατοικίδια κτλ...
Άβαταρ μέλους
By mjacob
#355509 2 ωρες; Μπορεί να θέλει και κάθε 1 ώρα.

Αυτό είναι ένα από τα "προβλήματα" του θηλασμού. Το παιδί τρώει όσο και όποτε γουστάρει, και κάθε παιδί είναι διαφορετικό.
Βάλε και ότι επειδή στο θηλασμό η σύσταση του γάλακτος δεν είναι σταθερή κατά τη διάρκεια ενός "γεύματος" (στην αρχή είναι πολύ πιο υδαρό, και αργότερα προστίθενται τα λιπαρά συστατικά), αυτός είναι ένας μηχανισμός που εκμεταλλεύονται τα βρέφη και μπορούν να χρησιμοποιήσουν το θηλασμό και για να ξεδιψάσουν. Κάτι που δεν μπορούν να κάνουν ούτε με τη φόρμουλα, ούτε με το μητρικό από μπιμπερό (γιατί έχει ομογενοποιηθεί όλη η ποσότητα). Αυτό φυσικά καταλήγει σε ακόμα πιο συχνούς θηλασμούς.

Ναι στους πρώτους μήνες μπορεί να είναι μόνο θηλασμός-ρέψιμο-χέσιμο-άλλαγμα-θηλασμός.
Και αυτό δεν είναι το χειρότερο. Σε πολλές (αν όχι τις περισσότερες) ο θηλασμός δεν είναι κάποια φυσική εκ γενετής γνώση και ικανότητα. Ούτε το μωρό ξέρει, ούτε η μάνα να το κατευθύνει σωστά στη θηλή, με αποτέλεσμα πόνο. Πολύ πόνο. Και αυτό φυσικά μπορεί να οδηγήσει είτε σε μωρά που δεν τρέφονται αρκετά (αφού η μάνα δεν μπορεί να κάτσει όσο και όσο συχά χρειάζεται), είτε και σε καθόλου θηλασμό. Υπάρχουν σύμβουλοι και επαγγελματίες που βοηθούν πολύ όμως. Αρκεί να είναι διατεθειμένος κάποιος να αναζητήσει τη βοήθειά τους.

Αλλά εντάξει, σε κάθε περίπτωση, το μωρό από το στήθος δεν πρόκεται ποτέ να φάει μονοκοπανιά όσο θα του δώσεις από το μπιμπερό, το μητρικό γάλα δεν πρόκειται ποτέ να είναι τόσο "βαρύ" όσο το ξένο, οπότε είναι βέβαιο ότι θα κοιμάται λιγότερο συνεχόμενα, και θα γκρινιάζει για φαγητό/ξεδίψασμα πιο συχνά. Οπότε μπορεί και να είναι χειρότερα :roll: :roll:
Άβαταρ μέλους
By mjacob
kyr80 έγραψε: Ή ακόμα χειρότερα για τις βόλτες και τις εκδρομές.

Για τις βόλτες και κυρίως για τις εκδρομές, ο θηλασμός είναι μακράν βολικότερος.
Δεν χρειάζεσαι τίποτα μαζί σου, πέρα από ένα "σεντόνι".
Ούτε μπιμπερό, ούτε αποστειρωτές, ούτε θερμαντήρες, τίποτα. Όπου και αν είσαι, μέσα, έξω, 800χλμ από τον πολιτισμό, έχεις ό,τι χρειάζεσαι "πάνω σου".
Άβαταρ μέλους
By kostis20
kovathe έγραψε:Αλλη μια φορά, δεν υπάρχει "δε φτανει το γάλα".
Όταν δεν του φτανει το μωρο θηλάζει περισσότερο και η παραγωγη αυξάνει.
Το στήθος προσαρμόζεται στη ζήτηση. Όμοια και για τα δίδυμα.
Καταλαβαίνω το να μην την παλεψε η μαμά, γιατί είναι γαμησι φαντάζομαι, την κούραση , το ψυχολογικό ζόρι, κλπ κλπ, αλλά το δεν έφτανε το γάλα απλα δεν ισχυει.

Και τι είναι μηχανή να βγάζει οσο γάλα παραγγέλνεις? :lol:
Φυσικά και γίνετε να μη φτάνει το γάλα.
Άβαταρ μέλους
By kovathe
#355522 http://pediatros-thes.gr/θηλασμός/οδηγίες-θηλασμού/δεν-έχω-γάλα-είναι-έτσι/

Αν δεν υπάρχει κάποιο παθολογικό αίτιο (πολύ σπάνιο) απλα δε γίνεται να μη φτανει το γάλα.
Άβαταρ μέλους
By kovathe
#355527 Ακριβως όπως τα λέει ο mjacob.
Εμας ο μικρός τις πρωτες 2-3 μέρες θήλαζε σχεδόν συνέχεια.
Μετά ξεκίνησε να κοιμάται 3ωρα - 4ωρα και συνέχισε έτσι για τους πρωτους μηνες.

Όσο για τις διακοπές (καλοκαίρι ηταν 5 μηνών περίπου) ηταν πανευκολο, θήλαζε αποκλειστικά, δεν κουβαλούσαμε τίποτα.
Άβαταρ μέλους
By kostis20
#355529 Σε εμάς συναίβει και δεν υπήρχε παθολογικό αίτιο.
Και όχι μόνο σε εμάς.Εχω τεράστιο δείγμα.
Άβαταρ μέλους
By markvag
mjacob έγραψε:2 ωρες; Μπορεί να θέλει και κάθε 1 ώρα.

Και ΟΛΟ ΤΟ 24ωρο... Για σκεφτείτε επί μήνες να είστε ΠΡΩΙ ΒΡΑΔΥ κάθε 1-2 ώρες επί 20-30 λεπτά μ' ένα μωρό στην αγκαλιά... Στις 8 το πρωί, στις 4 το μεσημέρι, στις 3 τα μεσάνυχτα... :oops: Επί 2 μήνες, ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ;;;; Πολύ εύκολα καταδικάζουμε... Έχω περίπτωση φίλης μου που ήταν έτσι για αρκετό διάστημα (πάνω από 2 μήνες). :lipsealed:

Αν κάτσει και καμιά επιλόχεια κατάθλιψη, μετά να συζητήσουμε το πόσο εύκολο είναι... :oops: :help:

mjacob έγραψε:
kyr80 έγραψε: Ή ακόμα χειρότερα για τις βόλτες και τις εκδρομές.

Για τις βόλτες και κυρίως για τις εκδρομές, ο θηλασμός είναι μακράν βολικότερος.
Δεν χρειάζεσαι τίποτα μαζί σου, πέρα από ένα "σεντόνι".
Ούτε μπιμπερό, ούτε αποστειρωτές, ούτε θερμαντήρες, τίποτα. Όπου και αν είσαι, μέσα, έξω, 800χλμ από τον πολιτισμό, έχεις ό,τι χρειάζεσαι "πάνω σου".

Ακριβώς! Επειδή εμείς δεν μπορέσαμε να θηλάσουμε για λόγους υγείας (φαρμακευτική αγωγή), το έχω ζήσει πολύ καλά... Με το 206 να έχει πράγματα παντού, εκτός από τη θέση του οδηγού και 1,5 θέσεις πίσω (στη 1 το καθισματάκι, στη μισή η μαμά... :vava: )... Ένας πολύ βασικός λόγος που πήραμε τη Νίτσα, μιας και θέλαμε και 2ο παιδί και περιμέναμε επανάληψη σε μερικά χρόνια του ίδιου σκηνικού... :oops: