Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By bibendum
QsisVTS έγραψε:
Ξαναλεω το πρόβλημα δεν είναι τι κάνω εγώ ή ο κάθε εγώ, αλλά το τι γίνεται γύρω μας

Τελοσπαντων ίσως κουράσαμε, ο,τι συμπέρασμα ήταν να βγουν νομίζω ότι έχουν βγεί

Το προβλημα ειναι οτι ωραιοποιουμε καταστασεις του τυπου δουλεψε 14 ωρες σημερα με 800 ευρω για να βγαλεις λεφτα σε 5-6 χρονια που οι ευθυνες που θα εχεις θα σε αναγκαζουν να δουλευεις 16 ωρες τοτε.

H ey εδιωξε 5-6 προχτες γιατι εγιναν αρκετα senior και δεν χωρουσαν :s_cool
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 1
#265397 Παρτε μια ιδεα τι παιρνουν ΣΗΜΕΡΑ Βοηθοι Λογιστων σε (ας πουμε) μεγαλη Ελληνικη Εταιρια. Μ.Ο. 1.654€. Η ερευνα της Hay που κοιταω δινει median 2015 1340€ γι αυτη τη θεση, οσο δηλαδη και η χθεσινη που ανεβασα.

Εικόνα

Θα παρατηρήσετε βέβαια ότι οι περισσότεροι είναι στην ίδια θέση κοντά 20 χρόνια. Αυτό είναι αλλουνού παπά ευαγγέλιο. Αν πάντως πηγαίναμε σήμερα να προσλάβουμε έναν ίδιο ο μισθός του θα έπαιζε εντός του range 1150-1600, ανάλογα την περιπτωση (προϋπηρεσία, μεταγραφή κτλ).

Και μην νομίζετε ξαναλέω ότι αυτά είναι στοιχεία κάποιας σούπερ ντούπερ εταιρίας. Μιλάμε για εταιρία που μετράει και το cent και με δανεισμό στα ύψη. Υπάρχουν και πολύ καλύτερα, όπως φυσικά και πολύ χειρότερα.

<+
Τελευταία επεξεργασία από Deleted user 1 και 09 Ιουν 2016, 11:45, έχει επεξεργασθεί 2 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
#265399 δουλεύουν και χρόνια αυτοί πάντως (από το entry;) :hmmm:

κωλοδουλειά στέφανε, κωλοδουλειά :thumbsdown:

αν και όσοι φίλοι δουλεύουν σε μεγάλες εταιρείες τους κράζουν γιατί πάνε νωρίς σπίτι τους και παίρνουν και επίδομα ισολογισμού :lol:
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 1
#265404 Μιλάμε για άτομα που είναι από επιλογή σταθερά σ' αυτές τις θέσεις. Με σπουδές που δεν επιτρέπουν υπογραφή και που χώθηκαν σε άλλες εποχές και συνεχίζουν απλά γιατί πρέπει να εργάζονται. Κατά τα άλλα είναι υπερευχαριστημένοι αν τους ρωτήσεις, δε θέλουν παραπάνω έννοιες και σκοτούρες και κάθε μερα 5 η ώρα φεύγουν με το λεωφορειάκι τους και πάνε στα παιδάκια τους.

Αυτοί οι εργαζόμενοι ας πούμε τι υπεραξία παράγουν για την εταιρία ώστε να δικαιούνται κάτι παραπάνω? 2000€ ένας βοηθός λογιστή σε οργανωμένο περιβάλλον? Άποψή μου είναι ότι οι μισθοί της κρίσης είναι πιο εξορθολογισμένοι. Το παράλογο και διαρκώς αυξανόμενο κόστος ζωής είναι αυτό που δημιουργεί το πρόβλημα.
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
Deleted User 1 έγραψε:Μιλάμε για άτομα που είναι από επιλογή σταθερά σ' αυτές τις θέσεις. Με σπουδές που δεν επιτρέπουν υπογραφή και που χώθηκαν σε άλλες εποχές και συνεχίζουν απλά γιατί πρέπει να εργάζονται. Κατά τα άλλα είναι υπερευχαριστημένοι αν τους ρωτήσεις, δε θέλουν παραπάνω έννοιες και σκοτούρες και κάθε μερα 5 η ώρα φεύγουν με το λεωφορειάκι τους και πάνε στα παιδάκια τους.

ναι είναι πολλοί που το σκέφτονται έτσι και θέλουν να είναι κάτω από μία "ομπρέλα" ή ζεστή "φτερούγα" :lol:

και είναι και πολλοί που θέλουν να γίνουν έτσι ειδικά από τη δική μου θέση (και ας έχουν δικαίωμα υπογραφής το οποίο εξασκούν και για δικούς τους πελάτες) , είναι το επόμενο καλύτερο πράγμα από το δημόσιο

όλα είναι σχετικά..
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
Deleted User 1 έγραψε:
Αυτοί οι εργαζόμενοι ας πούμε τι υπεραξία παράγουν για την εταιρία ώστε να δικαιούνται κάτι παραπάνω? 2000€ ένας βοηθός λογιστή σε οργανωμένο περιβάλλον? Άποψή μου είναι ότι οι μισθοί της κρίσης είναι πιο εξορθολογισμένοι. Το παράλογο και διαρκώς αυξανόμενο κόστος ζωής είναι αυτό που δημιουργεί το πρόβλημα.

δεν έχω ιδέα τι υπεραξία παράγουν οι συγκεκριμένοι
Άβαταρ μέλους
By nass
#265416 Deleted User 1 είσαι σίγουρος ότι έχεις σχέση με τη σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα, τους μισθούς, τις πρακτικές των εργοδοτών κτλ. κτλ. ? :lol:

Πιθανότατα βέβαια η αλήθεια είναι κάπου στη μέση, από τη μία οι μεγαλύτερες, πιο οργανωμένες, πολυεθνικές κτλ. κτλ. εταιρείες ή τέλος πάντων με μια πιο μοντέρνα / σωστή αντιμετώπιση των εργαζομένων, όπου τα πράγματα είναι κάπως ¨έτσι" και από την άλλη οι μικρότερες έως πολύ μικρές επιχειρήσεις ή μόνοι τους ΕΕ ή κλασσικοί μπαταχτζήδες έλληνες "επιχειρηματίες", που τα πράγματα είναι κάπως "αλλιώς".

Στο δικό μου κλάδο (τεχνολογία) οι (μικτοί, υποθέτω) μισθοί της έρευνας που παρουσιάστηκε παραπάνω μου φαίνονται σε γενικές γραμμές ρεαλιστικοί, ίσως οι κατώτεροι να είναι "φουσκωμένοι" κανά 10% ? μπορεί.
Τελευταία επεξεργασία από nass και 09 Ιουν 2016, 11:27, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
#265418 Το λογιστήριο και δη μιας μεγάλης εταιρείας είναι νευραλγικός χώρος όπου απαιτείται σταθερότητα.

Κάθε φορά που ερχόταν νέο άτομο στο λογιστήριο, υπήρχε μια δεδομένη περίοδο που είχαμε συνέχεια λάθη λιγότερο ή περισσότερο σοβαρά.
Αναμενόμενο μέχρι να εναρμονιστεί με τις διαδικασίες και τη φύση της δουλειάς.

Οπότε είναι λογικό να βλέπεις άτομα με πολλά χρόνια προϋπηρεσίας γιατί διαφορετικά η υπόλοιπη εταιρεία θα την έβγαζε με lexotanil.

Επίσης stefan αν το παραπάνω είναι printscreen από τον υπολογιστή της δουλειάς σου θα πρότεινα να το σβήσεις και να αντικαταστήσεις με "παράδειγμα 1", "παράδειγμα 2" κλπ.
Μικρός ο κόσμος, μεγάλο το forum.
Άβαταρ μέλους
By dimik
#265420 Πάντως είναι προτιμότερο να δώσουν κανένα φράγκο να βάλουν νέα Windows παρά να σκάνε 2χίλιαρα σε βοηθούς λογιστηρίου :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
#265423 μεταξύ των μικρών όμως υπάρχουν και πολύ καλοί εργοδότες, για να μη βλέπουμε μόνο τη μία όψη και δεν είναι όλοι μπαταχτζήδες..

όπως και στις μεγάλες εταιρείες μπορεί να υπάρχει μια παραπάνω οργάνωση και πολιτισμός (και σιγουριά σε αρκετές περιπτώσεις πολύ βασικό), αλλά δεν είναι και όλα ρόδινα

ρόδινα είναι μόνο στο δημόσιο :shifty:
Άβαταρ μέλους
By nass
QsisVTS έγραψε:μεταξύ των μικρών όμως υπάρχουν και πολύ καλοί εργοδότες, για να μη βλέπουμε μόνο τη μία όψη και δεν είναι όλοι μπαταχτζήδες..

όπως και στις μεγάλες εταιρείες μπορεί να υπάρχει μια παραπάνω οργάνωση και πολιτισμός (και σιγουριά σε αρκετές περιπτώσεις πολύ βασικό), αλλά δεν είναι και όλα ρόδινα

ρόδινα είναι μόνο στο δημόσιο :shifty:

Νομίζω έκανα σαφές ότι δεν είναι αποκλειστικά θέμα μεγέθουθς, παρέθεσα διάφορα κριτήρια πχ. οργάνωση, αντιμετώπιση (νοοτροπία αν θέλεις) κτλ.
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
#265434 καλά υπάρχουν και πολύ μεγάλες επιχειρήσεις που γίνεται ο,τι να΄ναι και πολύ μικρές που έχουν φοβερή οργάνωση

αυτό δεν έχει να κάνει απαραίτητα και με το πώς αντιμετωπίζεται ο υπάλληλος (ακόμα και στα όρια της νομιμότητας)

επίσης δε ξέρω καμία μεγάλη επιχείρηση (πλην εξαιρετικών περιπτώσεων) που να απασχολεί τα -πιο και καλά ανώτερα- στελέχη της από ένα επίπεδο και πάνω στο νόμιμο ωράριο ή δίνοντας τους αυτά που αναλογούν στις επιπλέον ώρες εργασίας

γνωστός μου πήρε όντως υπερωρίες (όντας κάποιο καιρό εκεί και ενώ ποτέ δε φεύγει στο δηλωμένο 7μμ) όταν χρειάστηκε για κάμποσες μέρες να φεύγει στις 3 (τα ξημερώματα) :roll:

πολιτισμός και σιγουριά (αφού βέβαια αφήσεις τα κόκαλά σου για να τελειώσει το τυχαίο project)
επίσης δεν επιτρέπεται να κάνουν ρατσιστικά σχόλια σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, γιατί είμαστε πολυπολιτισμικοί :tomato:
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 1
dimik έγραψε:Πάντως είναι προτιμότερο να δώσουν κανένα φράγκο να βάλουν νέα Windows παρά να σκάνε 2χίλιαρα σε βοηθούς λογιστηρίου :hmmm:

Πρώτα ρώτα αν οι υπολογιστές αντέχουν κάτι παραπάνω από XP. :lol:

Δυστυχώς αυτά είναι ψιλά γράμματα για ελληνικές εταιρίες. Αντι να προσθέτουμε εργαλεία παραγωγικότητας στο σύνολο των εργαζομένων (θέλω 20-30" για ένα save σε μεγάλο excel), κοιτάμε πως θα αρπάξουμε καμιά στελεχάρα από τον ανταγωνισμό για να έρθει να ψωλάρει καλύτερα στα δικά μας γραφεία.
Άβαταρ μέλους
By nass
QsisVTS έγραψε:καλά υπάρχουν και πολύ μεγάλες επιχειρήσεις που γίνεται ο,τι να΄ναι και πολύ μικρές που έχουν φοβερή οργάνωση

αυτό δεν έχει να κάνει απαραίτητα και με το πώς αντιμετωπίζεται ο υπάλληλος (ακόμα και στα όρια της νομιμότητας)

Ρε συ, κάνε τον κόπο να διαβάζεις καλύτερα. Γράφω για μέγεθος, οργάνωση, προέλευση, αντιμετώπιση, σχολιάζεις μόνο το μέγεθος, σου λέω "έγραψα και για τα άλλα", σχολιάζεις μόνο την οργάνωση :slap: :lol:

QsisVTS έγραψε:επίσης δε ξέρω καμία μεγάλη επιχείρηση (πλην εξαιρετικών περιπτώσεων) που να απασχολεί τα -πιο και καλά ανώτερα- στελέχη της από ένα επίπεδο και πάνω στο νόμιμο ωράριο ή δίνοντας τους αυτά που αναλογούν στις επιπλέον ώρες εργασίας

Αυτό ισχύει και ίσχυε πάντα, δεν είναι παιδί της κρίσης
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
#265444 ναι σωστά πάντα έτσι ήταν απλά πλέον λόγω κρίσης η αμοιβή για κάτι τέτοιο είναι σαφώς πιο μικρή (απλά σαφώς μεγαλύτερη από το βασικό, εδώ κολλάει το πώς ο βασικός ρυθμίζει καταστάσεις)

και υπάρχουν άνθρωποι που λένε (γιατί μπορούν) , σιγά μην πάω σπίτι μου στις 3 για ένα χιλιάρικο

και αυτούς τους ανθρώπους τους ξυπνάνε στις 3 για 2 χιλιάρικα :lol:

όλα είναι σχετικά, απλά σίγουρα δεν είναι πολύ καλά