Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#827434 Σας ευχαριστώ. H σκάφη όμως δεν επικοινωνεί με τον ανεμιστήρα. Το στάξιμο όντως είναι θέμα απορροής και το είχα τσεκαρει την προηγούμενη μέρα, έβγαλε κάμποσο νερό, το πιτσίλισμα όμως όχι. Το νερό ήταν πάνω στις ψυκτρες από όπου το έπιανε ο ανεμιστήρας.
Βρήκα όμως ότι διαθέτει cleaning mode που στεγνώνει τη συσκευή όταν έχει μαζέψει πολλή υγρασία από λειτουργία σε κρύο ή σε λειτουργία αφαίρεσης υγρασίας. Μοιάζει να έκανε δουλειά και δεν πιτσιλάει πια.
Άβαταρ μέλους
By St.Devote
#827755 Εχει κανείς "ταχυ θερμοσίφωνα" ... τον είχε το διαμέρισμα που είχα στις διακοπές μου και μου έκανε τρομερή εντύπωση.

Εχεις άμεσα ζεστο νερό , δεν ανάβεις άσκωπους θερμοσίφωνες κτλ

Από ότι κατάλαβα η ισχύς του ( και η άνεση να δώσει ζεστό νερό ) έχει να κάνει με το μονοφασικο/τριφασικό ρεύμα. Σε περίπτωση μονοφασικού ρεύματος τα kW πρέπει να είναι λιγα και ενδεχομένως να δίνει 100 % ζεστο νερο ( ή κάτι τέτοιο , δεν πολυ κατάλαβα ) .

Εχει κανείς άποψη ?
Άβαταρ μέλους
By PeterPan
St.Devote έγραψε:Εχει κανείς "ταχυ θερμοσίφωνα" ... τον είχε το διαμέρισμα που είχα στις διακοπές μου και μου έκανε τρομερή εντύπωση.

Εχεις άμεσα ζεστο νερό , δεν ανάβεις άσκωπους θερμοσίφωνες κτλ

Από ότι κατάλαβα η ισχύς του ( και η άνεση να δώσει ζεστό νερό ) έχει να κάνει με το μονοφασικο/τριφασικό ρεύμα. Σε περίπτωση μονοφασικού ρεύματος τα kW πρέπει να είναι λιγα και ενδεχομένως να δίνει 100 % ζεστο νερο ( ή κάτι τέτοιο , δεν πολυ κατάλαβα ) .

Εχει κανείς άποψη ?
Είχα σε ένα σπίτι που νοίκιαζα στη Γερμανία παλιά, ωραίο συστηματάκι. Ουσιαστικά είναι το ίδιο πράγμα με το ζεστό νερό από το αέριο, απλώς εδώ είναι με ρεύμα και πιο εύκολη εγκατάσταση.

Μπορείς να ρυθμίσεις πόσο ζεστό να βγαίνει το νερό αν θυμάμαι καλά.
Άβαταρ μέλους
By JarnoT
#827798 Κι εγώ κάποτε νοίκιαζα, Αντώνη, σπίτι με ταχυθερμοσιφωνα για ζεστό νερό στην κουζίνα.
Ωραία φάση, πολύ βολικό, αλλά δε θυμάμαι ισχύ, κατανάλωση, κλπ. Μικρούλι ήταν, αλλά έκανε δουλίτσα.
Άβαταρ μέλους
By St.Devote
#827817 Δεν θεωρώ τυχαίο ότι η οικογένεια που μου νοίκιασε το διαμέρισμα ήταν έλληνες μετανάστες στη Γερμανία. Προφανώς εκεί είναι κάτι συνηθισμένο ( ίσως συμβάλει και το γεγονός της χαμηλής ( ? ) ηλιοφάνειας που ίσως ( ? ) καθιστά τους ηλιακούς θερμοσίφωνες όχι πλήρως αποτελεσματικούς ) αλλά δεν κρύβω ότι ήταν η πρώτη φορά που το συνάντησα εδώ.

Θυμάμαι που μου ανέφερε πως στην γερμανία μια φάση ( από το τριφασικό ) είναι συνδεδεμένη με αυτό το μηχανηματάκι ενώ εδώ ( στο μονοφασικό εξοχικό ) έχει ( προφανώς από τον θερμο-υδραυλικό / ηλεκτρολόγο ? ) κάνει μια ρύθμιση που δεν αποδίδει το μέγιστο των δυνατοτήτων του ( λόγο μονής φάσης ).

Επίσης που είπαν ( εάν θυμάμαι καλά ) ότι η μονή φάση είναι δεσμευτική και για τα kW ( "καβέ" που λένε και αυτοί ) της συσκευής .
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#827827 O ταχυθερμοσίφωνας, είναι μια δυνατή ηλεκτρική αντίσταση π -ου μπαίνει πάνω στο κύκλωμα του ζεστού. Θέλει χοντρό καλώδιο για παροχή, γιατί χρειάζεται τουλάχιστον 3000 watt (ενώ φτάνει και για πάνω από 6000 watt) για να λειτουργήσει, (πάνω κάτω όσο και ο κανονικός θερμοσίφωνας). Δεν ξέρω/δεν έχω δοκιμάσει αν μπορείς να κάνεις μπάνιο με κάτι τέτοιο, δηλαδή δεν ξέρω αν μπορεί να λειτουργεί συνεχώς για 10-15 λεπτά χωρίς πρόβλημα ή πτώση απόδοσης.
https://www.hydrotherm.gr/shop/index.ph ... ductId=366
Εννοείται, απαιτείται περίσσια ρεύματος για να λειτουργήσει, άρα σε ένα σπίτι με απλή μονοφασική παροχή, δεν ενδείκνυται.
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#827839 Μας είχε βάλει στη βρύση της κουζίνας παλιού σπιτιού στο χωριό ένα τέτοιο γείτονας μάστορας πριν πολλά πολλά χρόνια. (ο θερμοσίφωνας ήταν πολύ μακριά και δεν υπήρχε περίπτωση να φτάσει). Λειτουργούσε και εκτός από κάτι μικρά προβλήματα διαρροών στη σύνδεσή του δεν θυμάμαι να είχαμε θέματα.
Νομίζω φτάνουν μέχρι και τα 7-8KW που είναι πολύ ρεύμα (επίπεδο κουζίνας με μάτια). Καλό είναι να το έχεις προβλέψει στο σχεδιασμό του ηλεκτρικού κυκλώματος και να έχει ξεχωριστή παροχή με κατάλληλα καλώδια και ασφάλεια.
Και βέβαια υπάρχουν πιο φτηνά (κινεζιές) και πολύ πιο ακριβά. Θα έχει να κάνει με την εξωτερική ποιότητα υλικών συναρμογής, αδιαβροχοποίησης, με εσωτερική σχεδίαση εναλλάκτη-ποσότητας νερού (σημαντική διαφορά) που προλαβαίνει να ζεστάνει και πόσο γρήγορα το κάνει, με τα κυκλώματα ασφαλείας-ελέγχου υπερθέρμανση, ελέγχου θερμοκρασίας νερού κλπ.
Καλό είναι να έχεις έλεγχο θερμοκρασίας νερού ώστε κάθε φορά που το ανάβεις σβήνεις να μην πρέπει να περιμένεις (ελάχιστα δευτερόλεπτα αλλά είναι σπαστικό) να ζεστάνει-καείς-επαναρρυθμίσεις....
Βέβαια προσφέρει μια εύκολη λύση που δεν τρώει καθόλου χώρο και καίει μόνο όταν χρειάζεται, δεν το ξεχνάς, δεν χρειάζεται να το θυμηθείς.
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#827863 Ποιό είναι το ιδανικό μήκος σωληνώσεων για εγκατάσταση AC; Όσο το δυνατόν μικρότερο ή +-3μ ;
Άβαταρ μέλους
By saxon_747
Dimitris_P έγραψε:Ποιό είναι το ιδανικό μήκος σωληνώσεων για εγκατάσταση AC; Όσο το δυνατόν μικρότερο ή +-3μ ;
Αναγράφεται στο manual, όπως και η ποσότητα ψυκτικού που ίσως χρειαστεί συμπλήρωμα ανάλογα με το μήκος σωληνώσεων. Όσες λιγότερες γωνίες τόσο το καλύτερο.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
Dimitris_P έγραψε:Ποιό είναι το ιδανικό μήκος σωληνώσεων για εγκατάσταση AC; Όσο το δυνατόν μικρότερο ή +-3μ ;

Χρειάζεται ένα ελάχιστο μήκος, ενώ το κάθε κλιματιστικό υποστηρίζει ένα μέγιστο μήκος επίσης. Υπάρχουν κάποια που μπορούν να φτάσουν σε 20, 30 ή ακόμη και 50 μέτρα οι σωληνώσεις τους.
Άβαταρ μέλους
By g8777
#827877 Βεβαια το ιδανικο ( και αυτο που πανω του στηριζονται οι εργοστασιακες ανακοινωσης αποδοσης) ειναι η μηδενικη υπαρξη σωληνωσεων. Ντιμιτσπανιε αν η εσωτερικη με την εξωτερικη μοναδα ειναι μεσοτοιχια ζητησε απο τον εγκαταστατη σου να ΜΗΝ χρησιμοποιησει χαλκοσωληνες, οι περισσοτεροι δεν το λενε λογω πολυ υψηλου περιθωριου κερδους. :thumbsdown:
Άβαταρ μέλους
By sknipper
sknipper έγραψε:Γιατί μπορεί να στάζει ένα κλιματιστικό. Μιλάμε όχι να στάζει ακριβώς όπως όταν έχει κάποιος πειράξει το σωληνάκι της αποχέτευσης αλλά να πετάει σταγονίτσες έξω μακριά ο ανεμιστήρας. (LG inverter 9άρι πιθανόν 8-9 ετών...
Προς ολοκλήρωση του θέματος. Ήρθε ψυκτικός να τσεκάρει τα 2 LG (που το ένα πιτσιλάει) και βρέθηκε η εξήγηση. Φαίνεται πως έχει ρωγμή (μη ορατή) στο σασί του (πλαστικό) και νερό από τις ψύκτρες που κανονικά θα οδηγείτο προς την απορροή διαρρέει προς το χώρο του ανεμιστήρα και έτσι πετιέται και πιτσιλάει. Δύσκολο και ασύμφορο να φτιαχτεί/αντικατασταθεί καλύτερα αλλαγή (και κράτα το για ανταλλακτικά για το άλλο ίδιο). Ο ψυκτικός είπε όχι σε LG κλιματιστικό, έχουν βγάλει πολλά θέματα. Και ήταν και made in Korea παρακαλώ...
Το θετικό, το χειμώνα που θα είναι σε λειτουργία θέρμανσης δεν θα το κάνει! Και τότε θα είναι και πιο κατάλληλη περίοδος για ανανέωση (πιο πολλά μοντέλα διαθέσιμα, καλύτερες τιμές, μάστορες διαθέσιμοι).