Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#347401 Θυμάμαι το πιστόλι που είχα ήταν μεταλλικό και μια χαρά έπλενα το αμάξι. Έχει να κάνει και με την πίεση του δικτύου και το πάχος του σωλήνα.
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#347404 για να μηνστριβει το λαστιχο ποτισματος,θα διαλέξεις καποιο που να εχει ΠΟΛΛΕΣ στρωσεις πλεγματος.Θα το πληρωσεις παραπανω,αλλα θα αντεξει τα διπλασια χρονια,και δεν θα στριβει.
Οι ανωτερες στρωσεις πλεξης που μπορεις να βρεις είναι συνηθως 5-6.
και όπως σου ειπαν,μολις πλυνεις το αυτοκινητο,βγαζεις το πιστολι,και κλεινεις ΠΑΝΤΑ την βρυση.
Ποτε πιστολι πανω στο λαστιχο με ανοιχτη βρυση.Ολοι την εχουμε πατησει.

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By saxon_747
sknipper έγραψε:Θυμάμαι το πιστόλι που είχα ήταν μεταλλικό και μια χαρά έπλενα το αμάξι. Έχει να κάνει και με την πίεση του δικτύου και το πάχος του σωλήνα.

Το μια χαρά είναι σχετικό. Εγώ το πλένω με πιεστικό και πάλι δεν είναι άνετο το πλύσιμο.
Άβαταρ μέλους
By Cosmonaut21
#347415 Εννοείται ότι θα κλείνω πάντα και τη βρύση.Με το λάστιχο την έχω πατήσει πολλές φορές και θέλω επιτέλους να μην τσακίζει.Από αυτά του praktiker ή του leroy έχουμε κάτι δοκιμασμένο;
Να δω κάτι απ'έξω;
Κοίταξα και τα σπιράλ που λέτε αλλά μου φαίνεται ότι έχουν πολύ λεπτό λάστιχο τα περισσότερα και άρα δε θα έχουν δυνατή ροή.Εκτός και αν πάω σε κάτι τέτοιο http://www.praktiker.gr/p/lastixo-spiral-gardena-10m-me-taxysyndesmous-pistoli-ektokseysis-nerou-1825 αλλά χρειάζομαι 15 μέτρα.
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#347422 το σπιραλ ενώ βολεβει στο μαζεμα σε σχεση με τα κλασικα,απο την άλλη όταν ερχεσαι γύρω-γύρω από το αυτοκινητο για να πλυνειςθελουν προσοχή σε σκαλωματα πισω από ροδες,καθως και σε γρατζουνιες στο αυτοκινητο.
Θα προτιμουσα κλασικο για πλυσιμο αυτοκινητου.
Άβαταρ μέλους
By ArrowsFA1
#347569 Έχω πάρει λάστιχα Gardena από praktiker/leroy και είμαι πολύ ευχαριστημένος, έχουν ενίσχυση, δε συστρέφονται και αντέχουν στην ηλιακή ακτινοβολία.
Άβαταρ μέλους
By 21 quadra
#347587 Gardena λάστιχο 15μ και πιστόλι πάνω από 10 χρόνια, το πιστόλι τα έπαιξε το καλοκαίρι, το λάστιχο σαν είναι σαν την 1η ημέρα, ότι καλύτερο έχω χρησιμοποιήσει σε λάστιχο κήπου.
Άβαταρ μέλους
By Pitt
#347607 Στα 3 μπαλκόνια έχω λάστιχα Claber από το 1992. Άψογα!

Εικόνα

Πιστόλια έχω δοκιμάσει άπειρα. Gardena, Claber, φτηνά, ακριβά, πλαστικά, μεταλλικά, απλά και με πολλές επιλογές δέσμης κλπ. Όλα μα όλα μετά από μερικές σεζόν κάτι παθαίνουν. Το ένα στάζει, το άλλο μπουκώνει και δεν υπάρχει δυνατότητα να ανοίξει για να καθαριστεί, το άλλο έσπασε.

Τα Claber (αυτό και αυτό) είναι αυτά που μου άντεξαν περισσότερο και ανοίγουν εύκολα για καθαρισμό.
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#347635 και η claber και η gardena είναι κορυφαιες μαρκες στα εξαρτήματα κηπου/λάστιχα ποτισματος.
Στα λάστιχα απλα εχουν διαφορες ποιοτητες/στρωσεις,απλα μην παρετε από τις φθηνες.
Άβαταρ μέλους
By rx8_drifter
#348766 Κι εκεί που καθάριζα την μπανιέρα, ρίχνω ζεστό νερό απ το τηλέφωνο του ντους και ακούω ενα κρααααααακ

Εικόνα

:vava: :s_devil

Είδα κάτι βίντεο στο youtube για επισκευές, αλλά φαντάζομαι δεν εχει και πολύ ελπίδα.
Άβαταρ μέλους
By glf
#348977 πολυεστερική ; το θέμα είναι αν πέταξε μια φλούδα ή είναι τομή μέχρι μέσα. το κρααααακ βέβαια για τομή μου κάνει.
εμένα καινούργια που την πήρα μετά από κάνα μήνα έκανε μια μικρή τομή αλλά κατάλαβα ότι δεν έφτασε σε βάθος. πήρα ένα κιτ δύο συστατικών (εποξικό) για επισκευή πολυεστερικής μπανιέρας και το έκανα. θέλει και ελαφρύ τρίψιμο μετά για να έρθει στα ίσα της.
Άβαταρ μέλους
By mousatos
rx8_drifter έγραψε:Κι εκεί που καθάριζα την μπανιέρα,

Με τι την καθάριζες , aqua forte ? :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By Pitt
#349078 Για να έχει τέτοια τομή, μάλλον ακρυλική είναι. Οι πολυεστερικές επισκευάζονται εύκολα και σπάζουν δυσκολότερα, επειδή συνήθως έχουν και τις ενισχύσεις του "υφάσματος". Οι ακρυλικές είναι πολύ πιό ευαίσθητες.