Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By nass
#48664 Εχουν δημοσιευτεί εδώ απόψεις επαγγελματιών νομικών, χώρια τα αντίστοιχα μέλη του Forum.
Και ό,τι έχω διαβάσει στον τύπο είναι προς αυτή την κατεύθυνση.
Αντιθέτως δεν έχω δει ούτε μία νομική άποψη ότι πρέπει να του δοθεί άδεια. Βέβαια μπορεί να κάνω και λάθος, οπότε θα μας κάνεις τη χάρη να παραθέσεις κάποιο σχετικό link, που να λέει κάτι τέτοιο ? :)
Άβαταρ μέλους
By trident1971
liostemi έγραψε:
EDDIE_147 έγραψε:Δεν έχει καταδικαστεί για τρομοκρατία και όμως όλες του οι δηλώσεις και η στάση δείχνει άτομο έτοιμο να ρίξει ρουκέτα.

...κι αφού κατά τη γνώμη σου δείχνει άτομο "έτοιμο να ρίξει ρουκέτα", γιατί δεν ήταν "έτοιμο" να κάνει χρήση του καλάσνικοφ αλλά έκατσε και τον τσίμπησαν?.. (ρητορικό το ερώτημα, μην μπείς στον κόπο να απαντήσεις...).

[τεντωμενο χερι]
Εγω κυριε, εγω κυριε!! :lol:

Το οτι δεν πυροβολησε την ωρα της συλληψης ή πριν και γιατι, ειναι ΑΣΧΕΤΟ με την οποια συζητηση. Βοηθαει οταν ψαχνεις εναγωνιως να βρεις κατι να στηριξεις μια σαθρη υπερασπιση, (γιατι δεν εχει και πολλα να στηριχτεις) αλλα μεχρι εκει.

Δε θα μαθουμε ποτε γιατι ΔΕΝ πυροβολησε. Ισως:
- να μην ειχε τα κάκαλα,
- να κολλησε το μυαλο του,
- να μην ήθελε να παει το θεμα σε αλλο επιπεδο,
- ισως και να μην ήθελε να πυροβολησει εξ' αρχης, απλα το οπλο να υπηρχε για να γινει η δουλεια και μονο

Ο όποιος λογος ΔΕΝ το εκανε, ΔΕΝ μας αφορα, εφόσον δικαστηκε, καταδικαστηκε και φυλακιστηκε για αλλα αδικηματα. Η μονη φαση να μας απασχολουσε θα ηταν αν πυροβολουσε τελικα και ηταν μεσα στη δικογραφια.

Αμα ειναι ετσι, να θεωρησουμε σημαντικο γεγονος οτι δεν πηρανε παρτουζα τον όμηρο μεσα στο βαν κατα την ωρα της διαφυγης. Θα μπορουσαν ετσι δεν ειναι?

[Μανος Κατρακης mode on]
- "Αλλα, κυριε εισαγγελευ, (παυση, κοντινο στον Κατρακη, pan στο δικαστηριο), κυριοι δικασται, κυριοι ενορκοι, δεν τον πηδηξαν τον ανθρωπο τελικα. Δεν του παραβίασαν το γκρόβερ. Δεν του έκαναν την κρεάτινη ένεση. Δεν τον έκαναν κουμπαρά για φλοκια. Μπορουσαν, και δεν το εκαναν. Δεν ειναι αυτο - σας ερωτω - αποδειξη των ταπεινων των κινητρων? Δεν ειναι, σεβαστο ακροατηριο, σοβαρη ενδειξη ευγένειας ψυχης? Δεν ειναι, ο θριαμβος της ανθρωπιας, εναντι των γενετησιων ορμων μιας ομαδας 20χρονων?
Σαν καλω ολους, κυριοι, να αναγνωρισετε την πραξη τους αυτη και να κρινετε αναλογα. Σανς θυμιζω οτι δε δικαζουμε 4 ληστες, αλλα 4 αθώες ψυχες, 4 ψυχες συνεπαρμενες απο τη νιότη που ολοι μας σε αυτη την ηλικια πια, ξεχναμε."
[Μανος Κατρακης mode off, χειροκροτηματα απο το ακροατηριο, "ησυχια" απο τον προεδρο, αθωωτικη αποφαση, δακρυα χαρας][/size]

Το αν ειναι "ετοιμος να ριξει ρουκετα" (ευφημισμος της "τελεσης νεων αδικηματων") το φανερωνουν τα γραπτα/ομιλιες του, δεν το κατεβασε κανεις μας απο τη γκλαβα του. Εφοσον εχει αποδειχτει μια φορα βλάκας (ληστεια/απαγωγη/βομβες), και συνεχιζει ο στόμας του να λεει ο,τι λεει, το δικαστηριο δε θα μπει στη διαδικασια να ριξει κορωνα γραμματα για το αν εχει τα κακαλα να το ξανακανει, εχει πειστει ηδη.
Φχαριστω.
Άβαταρ μέλους
By trident1971
αεροζολ έγραψε:
nass έγραψε: ... τη στιγμή που όλες οι νομικές ερμηνείες και εδώ και παντού δείχνουν σαφώς ότι η εν λόγω απόφαση έχει μια χαρά νομική βάση (σαν συνδυασμός "υπόδικος για κακουργήματα", "ύποπτος φυγής", "ύποπτος τέλεσης νέων εγκλημάτων") και το μόνο που ασχοληθήκαμε 10 σελίδες εδώ είναι αν (που) είχε άδικο ο Τζήμερος για το "1/5 της ποινής" :lol:

Καπου διαβαζα μια αποψη που ελεγε οτι ο Ρωμανος δεν ειναι προσωρινα κρατουμενος, αλλα εκτιει ποινη . Κατα συνεπεια η αποψη του Συμβουλιου που πεταει το μπαλακι στον εισαγγελεα ειναι μαλλον λαθος και αρα και η απορριψη της αιτησης ειναι "ακυρη" (το βαζω σε εισαγωγικα γιατι δεν θυμαμαι τον ακριβη ορο).

Εχω διαβασει καποιες νομικες αποψεις που τοποθετουνται (υπερ ή κατα) για την απορριψη της αιτησης. Οι περισσοτερες καταληγουν στο οτι η αποψη τους ειναι αυτη αλλα διατηρουν επιφυλαξεις γιατι ειναι πιθανο να μη ξερουν κρισιμα στοιχεια . Πληρη εικονα εχει ο δικηγορος του Ρωμανου και οι δικαστικες αρχες που ασχολουνται με το θεμα. Οι ερασιτεχνες "νομικοι του φορουμ" , βεβαιως, ξερουν. Αναρωτιεμαι απο που πηγαζει αυτη η σιγουρια ως προς την νομικη πλευρα.

Ασε μας ρε αεροσολ που θα το παιξεις και ουδετερος παρατηρητη και θα ειρωνευτεις κιολας.
Αν το θες και αλλιως "οι δικαστικες αρχες" που επικαλεισαι, του ειπαν "τον πουλο" εδω και μερες, και μας εχεις φαει εδω και και σελιδες για "το δικιο του φοιτητη" που ειναι το αναποδο. Οσο ασχολουμαστε εμεις τοσο και εσυ.
Άβαταρ μέλους
By αεροζολ
nass έγραψε:Εχουν δημοσιευτεί εδώ απόψεις επαγγελματιών νομικών, χώρια τα αντίστοιχα μέλη του Forum.
Και ό,τι έχω διαβάσει στον τύπο είναι προς αυτή την κατεύθυνση.
Αντιθέτως δεν έχω δει ούτε μία νομική άποψη ότι πρέπει να του δοθεί άδεια. Βέβαια μπορεί να κάνω και λάθος, οπότε θα μας κάνεις τη χάρη να παραθέσεις κάποιο σχετικό link, που να λέει κάτι τέτοιο ? :)

Δεν εχω να παραθεσω τιποτα και χαρες δεν κανω . :) Αυτο που λεω ειναι απλο. Πως ειστε σιγουροι ως προς την νομικη πλευρα του θεματος , οντας ασχετοι απο νομικα και μη εχοντας πληρη εικονα. Δηλαδης την αποψη σου πες την , αλλα η σιγουρια πως προκυπτει ?
Άβαταρ μέλους
By liostemi
Χρήστος Λάππας έγραψε:Τώρα στα σοβαρά, έχουμε μια περίπτωση στην οποία κάποιος συλλαμβάνεται ουσιαστικά επ' αυτοφώρω να έχει προσπαθήσει να ληστέψει τράπεζα με ομήρους κραδαίνοντας καλάσνικοφ, αντιστέκεται λυσσαλέα στην σύλληψη του, δηλώνει left right and centre αμετανόητος και απόλυτα έτοιμος να συνεχίσει τα ίδια με την πρώτη ευκαιρία και κάθεστε και δίνετε σημασία σε αυτά που γράφει ο... drifter? :lol:

Αν ο πρωθυπουργός είχε λίγη τσίπα πάνω του, δεν θα έπρεπε να ασχοληθεί, αφήνοντας την δικαιοσύνη να κάνει την δουλειά της.

Αυτά που γράφεις παραπάνω, σύμφωνα με τον εισαγγελέα Πεπόνη δεν στέκουν (εκτός αν "κατέχεις" το θέμα καλύτερα...).
Συγκεκριμένα ο Πεπόνης στην αγόρευσή του επισήμανε:
« «Δεν θα γίνω μπαλωματής και γεφυροποιός ώστε να θεραπεύσω τα κενά και τις πλημμέλειες της προδικασίας, αστυνομικής και ανάκρισης... Πρώτη φορά βλέπω ληστεία που να αφήνουν τους ομήρους ελεύθερους, κατά δε την καταδίωξη, ενώ είχαν το επάνω χέρι διαθέτοντας βαρύ οπλισμό, ούτε πυροβόλησαν τους αστυνομικούς που τους καταδίωκαν ούτε χρησιμοποίησαν τον όμηρο σαν ασπίδα για να διαφύγουν...». Στη συνέχεια δήλωσε πως «από κανένα στοιχείο δεν μου προκύπτει ότι αποδεικνύεται η κατηγορία για συγκρότηση και ένταξη σε τρομοκρατική ομάδα».

...στο θέμα της μεσολάβησης του πρωθυπουργού, συμφωνώ μαζί σου...
http://www.tovima.gr/society/article/?aid=631192
Άβαταρ μέλους
By αεροζολ
#48674 @τριδεντ

Να σου πω για το ποσα ποστ εχεις κανει εσυ (για το συγκεκριμενο θεμα) και ποσα εγω ? Εχεις κανει τουλαχιστον 5πλασια απο οσα εγω.
Να σου πω τι εχεις γραψει εσυ και τι εγω ? Δεν θα χασω τον χρονο μου . Απλως θα σου πω οτι εχεις φτασει μεχρι και να γραψεις οτι η οικογενεια του Ρωμανου εχει φραγκα διοτι γινονται πολλοι γαμοι στο κτημα νασιουτζικ :svivhaha:
Άβαταρ μέλους
By trident1971
αεροζολ έγραψε:@τριδεντ

Να σου πω για το ποσα ποστ εχεις κανει εσυ (για το συγκεκριμενο θεμα) και ποσα εγω ? Εχεις κανει τουλαχιστον 5πλασια απο οσα εγω.
Να σου πω τι εχεις γραψει εσυ και τι εγω ? Δεν θα χασω τον χρονο μου . Απλως θα σου πω οτι εχεις φτασει μεχρι και να γραψεις οτι η οικογενεια του Ρωμανου εχει φραγκα διοτι γινονται πολλοι γαμοι στο κτημα νασιουτζικ :svivhaha:

τι σημασια εχει ποσα ποστ εχω κανει? υπαρχει καποιο οριο?
Δεν ηξερα οτι γινονται τσαμπα οι γαμοι εκει, σορρυ :(

Στην τελικη εχω θεση στο θεμα, και την υπερασπιζω με επιχειρηματα. Να δουμε και τη δικια σου. Αν ειναι απλα να μας σερβιρεις οτι διαβαζεις (χωρις λινκ) δε σε χρειαζομαστε, τα διαβαζουμε και μονοι μας.
Τελευταία επεξεργασία από trident1971 και 07 Δεκ 2014, 14:14, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By dimik
mjacob έγραψε:
dimik έγραψε:Όπως διάβασα και κάπου εδώ μέσα το να πάρει ένα όπλο και να σκοτώσει αστυνομικό για να εκδικηθεί τον φίλο του έχει πολύ σωστοτερη βάση από το γίνομαι ενοπλος αναρχικος επαναστάτης στα 19. Πολύ απλά δεν έχει τα προσόντα.

Σωστότερη από πια πιθανή άποψη;

Τι προσόντα χρειάζονται για να γίνεις αναρχικός επαναστάτης; :lol:

Σωστοτερη βάση έγραψα, εκδίκηση νεαρού που είδε τον φίλο του να πεθαίνει μπροστά του, κάποιος ίσως θα μπορούσε να τον δικαιολογησει.

Θέλει φαντάζομαι ιδεολογικο υπόβαθρο, εντρυφηση στην ιδεολογία και γενικά μια ενασχόληση με το αντικείμενο για να πεις ότι ξεκινάω ενοπλο αγώνα ενάντια στο σύστημα έχοντας επίγνωση των πράξεων μου και συγκεκριμένο σκοπό
Άβαταρ μέλους
By Serf
αεροζολ έγραψε:
nass έγραψε: ... τη στιγμή που όλες οι νομικές ερμηνείες και εδώ και παντού δείχνουν σαφώς ότι η εν λόγω απόφαση έχει μια χαρά νομική βάση (σαν συνδυασμός "υπόδικος για κακουργήματα", "ύποπτος φυγής", "ύποπτος τέλεσης νέων εγκλημάτων") και το μόνο που ασχοληθήκαμε 10 σελίδες εδώ είναι αν (που) είχε άδικο ο Τζήμερος για το "1/5 της ποινής" :lol:

Καπου διαβαζα μια αποψη που ελεγε οτι ο Ρωμανος δεν ειναι προσωρινα κρατουμενος, αλλα εκτιει ποινη . Κατα συνεπεια η αποψη του Συμβουλιου που πεταει το μπαλακι στον εισαγγελεα ειναι μαλλον λαθος και αρα και η απορριψη της αιτησης ειναι "ακυρη" (το βαζω σε εισαγωγικα γιατι δεν θυμαμαι τον ακριβη ορο).

Εχω διαβασει καποιες νομικες αποψεις που τοποθετουνται (υπερ ή κατα) για την απορριψη της αιτησης. Οι περισσοτερες καταληγουν στο οτι η αποψη τους ειναι αυτη αλλα διατηρουν επιφυλαξεις γιατι ειναι πιθανο να μη ξερουν κρισιμα στοιχεια . Πληρη εικονα εχει ο δικηγορος του Ρωμανου και οι δικαστικες αρχες που ασχολουνται με το θεμα. Οι ερασιτεχνες "νομικοι του φορουμ" , βεβαιως, ξερουν. Αναρωτιεμαι απο που πηγαζει αυτη η σιγουρια ως προς την νομικη πλευρα.

Ο Ρωμανός ταυτόχρονα εκτίει κάθειρξη για τη ληστεία και είναι προφυλακισμένος για άλλα αδικήματα. Οπότε αρκεί να μην πληροί μία από τις προϋποθέσεις για άδεια είτε του φυλακισμένου είτε του προφυλακισμένου για να του την αρνηθούν.
Άβαταρ μέλους
By trident1971
#48681 Ειδικα για το θεμα του "ξεψυχησε στα χερια του", αλλη μια ιστορια για αρκουδες.
Δεν υπηρχαν και αλλα παιδακια εκει παροντες? Ολοκληρη παρεα ηταν, εχω την εντυπωση, και οχι ΜΟΝΟΙ οι δυο τους.

Τα αλλα παιδακια ποια τραπεζα ληστεψαν αραγε? :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By liostemi
trident1971 έγραψε:[τεντωμενο χερι]

...τρίντεντ όταν "σηκώνεις χέρι", να περιμένεις να σου δοθεί και η άδεια... :lol:
...τεσπα... όλα αυτά που δεν βαρέθηκες να κάτσεις να γράψεις, είναι διασκεδαστικά αλλά δεν έχουν σχέση μ' ό,τι έγραψα...
...για μένα το θέμα είναι ξεκάθαρο: ότι έκανε ήταν δική του επιλογή και θα υποστεί τις συνέπειες της επιλογής του... (σύμφωνα με την απόφαση του δικαστήριου)... τέλος.
Όλα τ' άλλα, "εκτιμήσεις", "εικασίες", απόψεις"... είναι... ναχαμεναλεγαμε!.. :shifty:
Άβαταρ μέλους
By trident1971
liostemi έγραψε:
trident1971 έγραψε:[τεντωμενο χερι]

...τρίντεντ όταν "σηκώνεις χέρι", να περιμένεις να σου δοθεί και η άδεια... :lol:
...τεσπα... όλα αυτά που δεν βαρέθηκες να κάτσεις να γράψεις, είναι διασκεδαστικά αλλά δεν έχουν σχέση μ' ό,τι έγραψα...
...για μένα το θέμα είναι ξεκάθαρο: ότι έκανε ήταν δική του επιλογή και θα υποστεί τις συνέπειες της επιλογής του... (σύμφωνα με την απόφαση του δικαστήριου)... τέλος.
Όλα τ' άλλα, "εκτιμήσεις", "εικασίες", απόψεις"... είναι... ναχαμεναλεγαμε!.. :shifty:

Μαλιστα κυριε!!! :lol:

Δε διαφωνουμε στα υπολοιπα. Ειδικα στο "δικη του επιλογη", nail in the head, οπως στρωνεις κοιμασαι.
Άβαταρ μέλους
By Χρήστος Λάππας
liostemi έγραψε:Αυτά που γράφεις παραπάνω, σύμφωνα με τον εισαγγελέα Πεπόνη δεν στέκουν (εκτός αν "κατέχεις" το θέμα καλύτερα...).
Συγκεκριμένα ο Πεπόνης στην αγόρευσή του επισήμανε:
« «Δεν θα γίνω μπαλωματής και γεφυροποιός ώστε να θεραπεύσω τα κενά και τις πλημμέλειες της προδικασίας, αστυνομικής και ανάκρισης... Πρώτη φορά βλέπω ληστεία που να αφήνουν τους ομήρους ελεύθερους, κατά δε την καταδίωξη, ενώ είχαν το επάνω χέρι διαθέτοντας βαρύ οπλισμό, ούτε πυροβόλησαν τους αστυνομικούς που τους καταδίωκαν ούτε χρησιμοποίησαν τον όμηρο σαν ασπίδα για να διαφύγουν...». Στη συνέχεια δήλωσε πως «από κανένα στοιχείο δεν μου προκύπτει ότι αποδεικνύεται η κατηγορία για συγκρότηση και ένταξη σε τρομοκρατική ομάδα».

Συγνώμη, αλλά άλλα λες εσύ, άλλα λέω εγώ.

Ναι, δεν πυροβόλησε κανέναν και πολύ καλά έκανε. Ο εισαγγελέας του το αναγνώρισε αυτό, όπως και έπρεπε. ΌΜΩΣ, δεν μπορούμε να παραβλέψουμε ότι συνελήφθη επ' αυτοφώρω για ένοπλη ληστεία για την οποία έφερε βαρύ στρατιωτικό οπλισμό. Δικάστηκε, κρίθηκε ένοχος από την δικαιοσύνη και καταδικάστηκε σε 15 χρόνια φυλακή. Αν δεν κάνω λάθος εις βάρος του εκκρεμούν και άλλες υποθέσεις.

Το νομικό σύστημα προβλέπει διευκολύνσεις μόνο για όσους έχουν δείξει έμπρακτη μεταμέλεια και -το κυριότερο απ' όλα- δεν είναι ύποπτοι φυγής. Ο συγκεκριμένος αντίθετα διατρανώνει ότι θα συνεχίσει τον "αγώνα του" (=αντάρτικο, ληστείες τραπεζών κλπ) με την πρώτη ευκαιρία.
(Δεν το λέω εγώ, το λέει από μόνος του, το διαφημίζει, είναι υπερήφανος για αυτό).

Και κομμάτι της κοινωνίας αναρωτιέται και εξανίσταται γιατί το συμβούλιο του έδωσε τον πούλο όταν ζήτησε "εκπαιδευτική" άδεια. :s_crazy
Άβαταρ μέλους
By dstou
#48685 Radio Boot από χθεσινή παρέα 5 δικηγόρων που βρεθήκαμε λόγω ονομαστικής εορτής κάποιου : θα πάρει τελικά την άδεια με ειδική ρύθμιση. Σε στυλ να πηγαίνει με το όργανο στη σχολή και να παρακολουθεί το μάθημα με το όργανο απέξω από την τάξη ή το εργαστήριο, και μετά πάλι μέσα. Για να δούμε αν θα βγει αληθινή. :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By trident1971
dstou έγραψε:Radio Boot από χθεσινή παρέα 5 δικηγόρων που βρεθήκαμε λόγω ονομαστικής εορτής κάποιου : θα πάρει τελικά την άδεια με ειδική ρύθμιση. Σε στυλ να πηγαίνει με το όργανο στη σχολή και να παρακολουθεί το μάθημα με το όργανο απέξω από την τάξη ή το εργαστήριο, και μετά πάλι μέσα. Για να δούμε αν θα βγει αληθινή. :hmmm:

Αμα γινει τετοιο πραγμα, θα ειναι η μεγαλυτερη ξεφτιλα κυβερνησης απο καταβολης κοσμου. :rtfm:
Ποιος θα μας εξασφαλισει οτι δε θα το κανουν και αλλοι? Πχ Ο Κωσταρης της 17Ν που επαιρνε αδειες κανονικα?
Το δικαστικο προηγουμενο που θα δημιουργηθει???

Στο πιο πρακτικο μερος, αν την πεσουν στο οργανο καμποσα συντροφια, τι θα κανει ? "Αχ μας εφυγε" φαση θα ειναι παλι?