Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
#100383 Κάτι χαζοσκουριές εννοώ που δεν φεύγουν με τη μια με τα προϊόντα που ανέφερα και δεν θα ήθελα να τα τρίψω.
Δεν αναφέρομαι σε νεροχύτη αλλά σε ένα κάρο inox επιφάνειες (από ντουζιέρα μέχρι και λαβή στο τζάκι) που μου έχουν ζαλίσει τα @@ με άλατα-μικροσκουριές.
Άβαταρ μέλους
By trident1971
EDDIE_147 έγραψε:Κάτι χαζοσκουριές εννοώ που δεν φεύγουν με τη μια με τα προϊόντα που ανέφερα και δεν θα ήθελα να τα τρίψω.
Δεν αναφέρομαι σε νεροχύτη αλλά σε ένα κάρο inox επιφάνειες (από ντουζιέρα μέχρι και λαβή στο τζάκι) που μου έχουν ζαλίσει τα @@ με άλατα-μικροσκουριές.

Δεν ξερω αλλο τροπο περα απο το τριψιμο, το οποιο λογικα θα σου χαλασει την οψη ομως. :(
Άβαταρ μέλους
By manosky
#100392 Υπάρχουν κάποια. Είχα πάρει ένα υγρό, ΝΟΜΙΖΩ από Praktiker, που με ένα τρίψιμο με πανί κάνει το inox σαν καινούριο. Σε ψυγείο συγκεκριμένα.
ΟΧΙ ΤΡΙΨΙΜΟ ΜΕ ΣΦΟΥΓΓΑΡΙ, ΕΙΔΙΚΑ ΣΚΛΗΡΟ. Το έχω κάνει :tomato: / πάθει, αφήνει σημάδια.
Άβαταρ μέλους
By glf
#100408 Άλλο άλατα, άλλο σκουριά και τολμώ να πω άλλο τα καθαριστικά προϊόντα για inox.
Εγώ έχω συχνά μάχες με άλατα και η λύση είναι το ξύδι και για πιο γρήγορα το 'ξινό', νομίζω κιτρικό οξύ είναι.
inox με κάτι μικρές σκουριές πέτυχα και γω προχθές που έλυσα μια επαγγελματική παγομηχανή. Είχαν αφήσει το προστατευτικό αυτοκόλλητο στις επιφάνειες όμως σε σημεία είχε ανοίξει και μπορούσε να κάθεται μια σταγόνα νερού... εκεί το επαγγελματικό καθαριστικό για inox δεν κάνει κάτι αλλά μπορείς να το.. τρίψεις τοπικά με προσοχή. Αν είναι όλο κανονικό inox και όχι.. επικάλυψη.
Άβαταρ μέλους
By travelman
#109215 Να τι παθαίνεις άμα πήξεις μερικούς μήνες με υποχρεώσεις και αφήσεις ένα φόρουμ, έχει μετονομαστεί και αναγκάζεσαι να το ψάχνεις! Ευτυχώς ισχύει ο λογαριασμός που είχα φτιάξει στην αρχή 4τφιουτζίτιβς. Τελικά η μεταμόσχευση φαίνεται να πέτυχε και ο ασθενής ζει και βασιλεύει!!

Λοιπόν τέρμα οι συναισθηματισμοί, στο ψητό για ...το ψητό!!

Ψάχνω μη εντοιχιζόμενη κουζίνα με κύρια κριτήρια την ενεργειακή κλάση, την τιμή και να ψήνει με αέρα. Το θέμα είναι ότι στο σκρουτζ για το ίδιο μοντέλο το κάθε μαγαζι δίνει διαφορετικές ενεργειακές κλάσεις (!!). Την ίδια στιγμή ψάχνω στα σάιτ των κατασκευαστών (Πίτσος, αεγκέ, ζανούσι) και λίγο πολύ βλέπω ότι όλοι τις δίνουν Α σκέτο, και ότι μάλλον δεν ισχύουν τα Α+ και Α++ λένε για τα μοντέλα τους στα σάιτ των πωλητών

Έχει ψάξει κανείς το θέμα??
Άβαταρ μέλους
By Pitt
#109459 Οι ταξινόμηση αυτή αφορά την ενεργειακή απόδοση των συσκευών και δεν έχει πολύ νόημα σε συσκευές που λειτουργούν με αντιστάσεις, αφού όλες οι αντιστάσεις έχουν την ίδια σχεδόν απόδοση.

Ίσως κάποια μικρή διαφορά να υπάρχει σε κάποιον φούρνο λόγω καλύτερης εξωτερικής μόνωσης, αλλά και αυτή θα είναι αμελητέα.

Sent Through Tapatalk
Άβαταρ μέλους
By travelman
#109835 Ναι είναι θέμα μόνωσης αλλά και αυτό το 10% ή 20% δεν είναι αμελητέο. Αυτοκινητιστικά π.χ. 8λτ/100 χλμ με 10λτ/ 100 χλμ είναι μεγάλη διαφορά

Απλά επειδή είδα ότι μόνο σε ελάχιστες εντοιχιζόμενες δίνει ο κατασκευαστής Α+ μήπως υπάρχει καμία ανεξάρτητη σε νορμάλ τιμή που να την δίνει ο κατασκευαστής Α+...
Άβαταρ μέλους
By Dodger
#112549 Κάτι ηλεκτρικές σκούπες ρομπότ, που βλέπω σε Media Markt, αξίζουν; Τι λένε οι γνώστες; Ή να τα σκάσω καλύτερα για μια ηλεκτρική σκούπα που καθαρίζει υγρά, σκόνες κτλ;
Άβαταρ μέλους
By gakost
Dodger έγραψε:Κάτι ηλεκτρικές σκούπες ρομπότ, που βλέπω σε Media Markt, αξίζουν; Τι λένε οι γνώστες; Ή να τα σκάσω καλύτερα για μια ηλεκτρική σκούπα που καθαρίζει υγρά, σκόνες κτλ;

Έχω την roomba 630 και την κλασική ηλεκτρική την έχω ξεχάσει και δεν ξαναγυρίζω πίσω. Μαζεύει χαλαρά πολύ περισσότερα σκουπίδια. Να ξέρεις όμως
Κάνει για περιπου 60μ^2 χώρο παραπάνω και δεν φτάνει η μπαταρία και μπερδεύεται περίπου μια ώρα κάνει να καθαρίσει, ίσως χρειαστείς να το κάνεις σε 2 δόσεις αν έχεις μεγάλο σπίτι.

Είναι αρκετά θορυβώδης ιδίως πάνω σε πλακάκι. Εγώ την βάζω και φεύγω, δεν την μπορώ να σκουπίζει όταν είμαι σπίτι

Κάθε 3,4 σκουπίσματα θέλει καλή καθαριότητα στα βουρτσάκια κλπ = κανένα τέταρτο δουλειά

Θα σου μαζεύει καλώδια από το πάτωμα και μάλλον θα κολλήσει οπότε πρέπει να τα έχεις μαζεμένα. Ψιλά 'οπως πχ φορτιστές πολύ πιθανό να στα κόψει.

Αν σε ενδιαφέρει να περνάει κάτω από έπιπλα πχ καναπέδες πρέπει να έχουν το κατάλληλο ύψος από το πάτωμα. Αν όχι μπορείς να τα ψηλώσεις με ποδαράκια.

Αν θα ξαναγόραζα θα πήγαινα στη σειρά 7 μόνο και μόνο λόγο του φίλτρου Hepa
Άβαταρ μέλους
By Pitt
#112601 Τα είπε σχεδόν όλα ο gakost.

Να προσθέσω μόνο ότι δεν κάνει για σπίτι με χαλιά (τουλάχιστον το μοντέλο που έχω εγώ) ιδίως αν αυτά έχουν και κρόσσια. Αυτό έχει σαν συνέπεια να την χρησιμοποιούμε από Απρίλιο έως Οκτώβριο και τους υπόλοιπους μήνες να παραμένει στο ντουλάπι.

Επειδή ρωτάς για ρομπότ ή ηλεκτρική σκούπα, να έχεις υπόψη σου ότι προορίζονται για διαφορετικές χρήσεις και η μία δεν υποκαθιστά την άλλη. Αν δεν έχεις ηλεκτρική σκούπα, θα πρέπει να αγοράσεις μία.
Άβαταρ μέλους
By Dodger
#112804 Κατ'αρχάς ευχαριστώ και τους 2 σας. Έχω ηλεκτρική σκούπα αλλά σκεφτόμουν να πάω σε κάποια καλή επώνυμη που κάνει τα πάντα όλα ή να κρατήσω αυτή που έχω και να πάρει και ένα ρομποτάκι, για το σαλόνι τουλάχιστον. Μάρμαρο έχω κάτω, δεν παίζουν καλώδια κτλ, πλην των επίπλων.
Ευχαριστώ και πάλι
Άβαταρ μέλους
By babakos
#113440 Ωρα για αλλαγή πλυντηρίου ρούχων...
Προϋποθέσεις που έχει θέσει η συμβία είναι : αξιοπιστία, αθόρυβο κατά το δυνατόν, 9άρι και (λεμε) στα 500-530 Ευρώ max

Κοιτάζω το παρακάτω

http://www.kotsovolos.gr/site/household ... cc=skroutz

κυριως λογω χαρακτηριστικών και after sales support της LG , αλλά αν υπάρχει καποια εναλλακτική θα την άκουγα ευχαρίστως..
Άβαταρ μέλους
By dimitrisB
#113463 Μείνε στο LG και αν βάλεις ... νερό στο κρασί σου στο θέμα "κιλά", πήγαινε σε 8άρι με -170€.
Το έχω, άριστο! :metalo:
Άβαταρ μέλους
By NickTG
#113487 Σε κάτι πιο φθηνό αυτό:

http://www.kotsovolos.gr/site/household ... lg-f10c3qd

Πώς το βλέπετε?
Μας χάλασε ξαφνικά το πλυντήριο και θέλουμε κάτι οικονομικό στα 7 κιλά τουλάχιστον.