Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#346503 Υπάρχει βίδα με κινούμενο κεφάλι δεξιά-αριστερά ;
Θέλω δηλαδή κάτι που να βιδώνει (έστω και μη αυτόνομα) και να έχει ένα στρογγυλό κεφάλι που να μετακινείται εώς 10-20mm
Σκοπός είναι να περνάω την άκρη μιας αλυσίδας στο κεφάλι και να μπορώ να το κινώ τόσο ώστε να σφίξει ή να λασκάρει.
Ελπίζω να έγινα κατανοητός :s_dunno
Άβαταρ μέλους
By sknipper
Dimitris_P έγραψε:Υπάρχει βίδα με κινούμενο κεφάλι δεξιά-αριστερά ;
Θέλω δηλαδή κάτι που να βιδώνει (έστω και μη αυτόνομα) και να έχει ένα στρογγυλό κεφάλι που να μετακινείται εώς 10-20mm
Σκοπός είναι να περνάω την άκρη μιας αλυσίδας στο κεφάλι και να μπορώ να το κινώ τόσο ώστε να σφίξει ή να λασκάρει.
:lol: Καθόλου! Πιστεύω είναι η περίπτωση όπου μια εικόνα είναι 1000 λέξεις.
Αλλά πιο πολύ πραγματικά προσπαθώ να σκεφτώ τι μπορεί να εννοείς με το αυτόνομο ή μη αυτόνομο βίδωμα. :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By Pitt
Serf έγραψε:Θέλω σε μπάνιο να προσθέσω προσωρινά* (για κανά εξάμηνο) έξτρα φωτιστικό σε ύψος 1,5-2μ, ιδανικά στηριζόμενο στα πλακάκια του τοίχου. Θέλω πολλά;

* => θέλουμε να αποφύγουμε τρύπες/κτλ

Απ΄ ότι ξέρω δεν υπάρχουν φωτιστικά με βεντούζες και καλώς δεν υπάρχουν. Οι βεντούζες δεν πιάνουν σταθερά στο πλακάκι, κάποια στιγμή θα ξεκολλήσουν. Για να κρεμάσεις πετσέτα άντε να βάλεις βεντούζα, αλλά για φωτιστικό είναι επικίνδυνο.

Πάντως στα ερωτήματα καλό θα ήταν να είστε λεπτομερείς ώστε να παίρνετε και σωστές απαντήσεις. Ίσως αν ήξερα τι φωτιστικά έχει το μπάνιο, για ποιο λόγο χρειάζεται ο πρόσθετος φωτισμός (για να βλέπει κανείς καλύτερα στον καθρέφτη, ή για καλύτερο φωτισμό όλου το χώρου) κλπ θα μπορούσα να δώσω κάποια απάντηση. Μια λύση για παράδειγμα θα μπορούσε να ήταν η αντικατάσταση των υφιστάμενων λαμπτήρων με ισχυρότερες (εφόσον το επιτρέπουν τα υφιστάμενα ντούι) αλλά δεν ξέρω αν έχεις λαμπτήρες απλές, καθρέπτου, LED, φθορισμού ή κάτι άλλο.

Δώσε προσοχή στην παρατήρηση του quatra. Να έχεις επίσης υπόψη σου ότι ο ΚΕΗΕ χωρίζει τους χώρους των μπάνιων σε 4 περιοχές και υπάρχουν συγκεκριμένα πράγματα που επιτρέπεται να κάνεις σε κάθε περιοχή.

Ούτε εγώ κατάλαβα. Τι είδους μετακίνηση θέλεις να μπορεί να κάνει το κεφάλι; Να κινείται προς τα πού; :dizzy:
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P

οκ ξεχάστε την βίδα
Θέλω ένα μικρό σε διάσταση σύστημα που να μπορώ να κινώ δεξιά-αριστερά (μπρος πίσω αν αυτό είναι πιο κατανοητό) μέσω μιας λαβής (κεφαλής). Η άκρη της αλυσίδας θα πιάνει σ'αυτή τη κεφαλή και θα σφίγγει ή θα λασκάρει ανάλογα την μετατόπιση που της δίνω. Σαν σύρτης δηλαδή
Αυτό το σύστημα εννοείται ότι θα πρέπει να στερεώνεται με κάποια βίδα
Άβαταρ μέλους
By melos86
#346552 Ψαχνει μια βιδα με παρακεντρο κεφαλι... Δεν εχω δει κατι τετοιο ποτε!
Ισως με ενα γαντζο να κανεις την δουλεια σου αλλιως ισως αξιζει να προσπαθησεις να λυγισεις οπως θελεις με βιδα σε καμια μορσα!
Άβαταρ μέλους
By Pitt
melos86 έγραψε:Ψαχνει μια βιδα με παρακεντρο κεφαλι... Δεν εχω δει κατι τετοιο ποτε!

Αν θέλει κάτι τέτοιο, θα μπορούσε να φτιάξει εύκολα, αλλά δεν νομίζω να είναι αυτό που ζητάει.
Μάλλον κάποιον σύρτη πολλαπλών θέσεων έχει στο μυαλό του. :s_dunno
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#346559 Ξεχάστε την βίδα, μόνο μπέρδεμα προκάλεσε.

Ούτε γάντζο θέλω, εννοείται θα ξεχαρβαλωθεί αμέσως.

Θέλω κάτι σαν ένα σύρτη, πχ

Εικόνα

όπου η αλυσίδα θα πιάνει πάνω στο κεφάλι του (υποτιθέμενου) σύρτη και θα μπορώ να τον μετακινώ δεξιά-αριστερά και να είναι πιο σκληρός στη μετακίνηση απ΄ότι ένας απλός σύρτης. Αν γίνεται και να βιδώνει η κεφαλή προς το σύρτη για σφίξιμο ακόμα καλύτερα

Απλώς επειδή η μετακίνηση που θέλω είναι για καμια 10mm έλεγα μήπως υπάρχει τέτοιο σύστημα πάνω σε βίδα για να μην βάζω γκουμούτσες
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#346578 όχι, πιο κοντά σε αυτό που θέλω είναι :
σ124 4ο τρικ τρακ συρτάκι αλλά με μικρότερο κεφάλι γιατί νομίζω δεν θα χωράει η αλυσίδα εκεί να περάσει
ή 6ο (συρτάκι ντουλάπας )
ή σ127 1ο σύρτης στενός αλλά είναι πολύ μακρύς, θέλω το μισό
Άβαταρ μέλους
By Cosmonaut21
#347390 Θέλω να βάλω στην αυλή λάστιχο ποτίσματος 15 μέτρα αλλά να μην τσακίζει μαζί με πιστόλι νερού μπροστά που να είναι όμως αρκετά δυνατό για να πλένω και το αυτοκίνητο.
Έχουμε κάποια πρόταση;
Σκεφτόμουν κάτι σαν :
http://www.praktiker.gr/p/lastixo-gardena-flex-1-2-13mm-20m-36986
+
http://www.praktiker.gr/p/pistoli-ektokseysis-nerou-gardena-classic-69064.
Επίσης,συνδέοντας πάνω το πιστόλι,έχω ανοιχτή τη βρύση και χρησιμοποιώ τη σκανδάλη ή δουλεύει διαφορετικά;
Από πάντα απλό λάστιχο είχα αλλά λέω να βάλω κάτι πιο βολικό.
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#347392 Είναι πολύ βολικό αλλά τo κακό με αυτό είναι ότι, δε λέω μπορεί αλλά ότι σίγουρα θα ξεχάσεις να κλείσεις τη βρύση και μπορεί να σου προκύψει πλημμύρα... παθών...
Προσπάθησε να έχεις σύστημα το να αποσυνδέεις το λάστιχο από τη βάνα ώστε να μην σου συμβεί.
Άβαταρ μέλους
By saxon_747
#347393 Ακόμα πιο βολικό είναι το λάστιχο σπιράλ. Το πιστόλι δουλεύει έτσι όπως λες, αλλά καλό είναι να κλείνεις τη βρύση όταν δε το χρησιμοποιείς. Έχε υπόψη πως το πιστόλι δεν έχει τόση πίεση όση απαιτείται για άνετο πλύσιμο αυτοκινητου.
Άβαταρ μέλους
By bill33
#347398 Πάντα θα κλείνεις και την βρύση.Πολλά μπορουν να συμβούν με το πιστόλι/ταχυσύνδεσμους/λάστιχο όταν θα λείπεις.
http://www.praktiker.gr/p/pistoli-ektok ... rden-62789
http://www.praktiker.gr/p/pistoli-ektok ... esmous-767
ποιο πολλές επιλογές εκτόξευσης.