Επειδή με ενδιαφέρει και εμένα το θέμα , αν έχεις νεότερα γράψε..
Dimitris_P έγραψε:Ναι αλλά από €€; Είναι επίσης δυνατή η μετατροπή; Στην πλάτη του τζακιού περνάνε και οι καμινάδες των άλλων. Πώς θα βγει έξω; Κοιτάω όπου να'ναι ή έχουμε κάτι υπόψιν;
Απο ευρα δεν ξερω, υπαρχει το κοστος της κασετας και το κοστος της εγκαταστασης.
Συνηθως ερχονται και μεσα στην ημερα εχουν φυγει.
Οι σωληνες της καμιναδας μπαινουν μεσα στην υπαρχουσα και συνηθως δεν πανε μεχρι επανω εκτος αν εισαι στο τελευταιο οροφο.
Fiat Panda 7,6l/100km
stavrosg έγραψε:Εμένα για μετατροπή μεσαίου μεγέθους τζακιού σε ενεργειακό με κασέτα ζήτησαν 1500€ τελειωμένο. Δεν το προχωρήσαμε όμως γιατί είχαμε άλλες προτεραιότητες στο σπίτι.
σε μεζονέτα μπορούν να φέρουν τον ζεστό αέρα και στις πάνω συνοικίες?
gianik έγραψε:Δημήτρη προφανώς έρχονται σπίτι σου , κάνουν την μελέτη σου και σου προτείνουν λύσεις και αναλόγως και τιμές.
Επειδή με ενδιαφέρει και εμένα το θέμα , αν έχεις νεότερα γράψε..
ο φιλος μας ο ililias κανει αυτη την δουλεια , στελνει συνεργεια σε ολη την ελλαδα και ειναι και τοπ σε γνωσεις . παρτε τον κανα τηλεφωνο εχει και σαιτ http://zitamas.gr/
gianik έγραψε:stavrosg έγραψε:Εμένα για μετατροπή μεσαίου μεγέθους τζακιού σε ενεργειακό με κασέτα ζήτησαν 1500€ τελειωμένο. Δεν το προχωρήσαμε όμως γιατί είχαμε άλλες προτεραιότητες στο σπίτι.
σε μεζονέτα μπορούν να φέρουν τον ζεστό αέρα και στις πάνω συνοικίες?
Η τιμή ήταν μόνο για το τζάκι.
Για διαμοιρασμό της θέρμανσης στο υπόλοιπο σπίτι δεν ρωτήσαμε αν και πως γίνεται
Όλα εξαρτώνται κατ αρχην αν το θες για κυρια θερμανση ή για ομορφία
Αν ναι στο πρωτο και το σπιτι είναι δικο σου και θα μεινεις καιρό εκει προτιμομενη λυση δεν είναι η κασετα αλλα η ανακατασκευή του "πραγματος"
Μετα πρεπει να αποφασισεις αν θα κανεις τζακι φυσικής ή βεβιασμένης ροης ( που είναι και οι κασσετες)
το κάθε ένα εχει τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα του.
Κοστολογικά θελει και σηκωνει ψαξιμο.
Πχ το λεροι εχει ένα φυσικής ροης με 400 ευρω δοκιμασμένα αποτελεσματικό αν ο τζακας απλώς ακολουθησει τις προδιαγραφες του κατασκευαστη και δε κανει του κεφαλιου του.
Επεισεις.
Αν το θες για κυρια θερμανση θα πρεπει να ξερεις ότι απαιτούνται ξερα ξυλα ( ή μριγκετες ) χοντρικά δηλ αγορασμένα το καλοκαιρι και αποθηκευμενα (που είναι και πολύ καλυτερες οι τιμές) . Εχεις τοσο χωρο?
Ακομα πρεπει να υπολογισεις από κει που θα τα αποθηκευσεις ποσους ορόφους θα πρεπει να τα ανεβάζεις αν είναι το τζακι σε καποιο οροφο... Μετα από καποιο σημειο "κουράζεσαι"
Ακομα.
Αν εχεις οικογενεια ξερουν μπορουν να αναβουν και γενικώς "χειρίζονται" το τζακι εν τι απουσια σου? ή θα εισαι ο Γιουιλι ο μαυρος θερμαστης κι εκεινοι παγόβουνα μεχρι να ερθεις?
Αν το θες για ομορφια παρε το πολύ αυτά τα συστηματα με τους "σωλήνες" να αυξησεις καπως την αποδοτικότητα του και αυτό (να) είναι ολο...
υγ. Όπως πολύ σωστα ειπόθηκε το ενεργειακο τζακι είναι ένα τεραστιο θεμα με λυσεις εξατομικευμένες....
Πχ θα βαλεις ή δε θα βαλεις εναλλακτη να παιρνεις και ζεστη από την καμινάδα?
Με αεραγωγούς με ή χωρις μοτερ ή υδραυλικό?
η διαρυθμιση του σπιτιου βολευει στη μεταφορά του θερμου αερα στα αλλα δωματια?
21 quadra έγραψε:otso έγραψε:Η 190Α μεχρι τι ηλεκτροδιο να σηκωνει;
4.0mm
ευχαριστω παναγιωτη . Εγω εχω Μηλιωνη 130Α τις εφτιαχνε μονος του ειχε και μαγαζι στην αχαρνων , τον ηξερες;
καποιοι φιλοι πηγαιναν πειραια και επαιρναν μεταχειρες καραβισιες δεν θυμαμαι το μαγαζι.
Δοκιμασα inverter και μου φαινεται πολυ καλυτερη απ την γριουλα μου , αλλα ειναι ακριβη.
otso έγραψε:21 quadra έγραψε:otso έγραψε:Η 190Α μεχρι τι ηλεκτροδιο να σηκωνει;
4.0mm
ευχαριστω παναγιωτη . Εγω εχω Μηλιωνη 130Α τις εφτιαχνε μονος του ειχε και μαγαζι στην αχαρνων , τον ηξερες;
καποιοι φιλοι πηγαιναν πειραια και επαιρναν μεταχειρες καραβισιες δεν θυμαμαι το μαγαζι.
Δοκιμασα inverter και μου φαινεται πολυ καλυτερη απ την γριουλα μου , αλλα ειναι ακριβη.
Κολλάς καλύτερα με DC ρεύμα που έχουν οι inverter, του Μηλιώνει ήταν με τυλίγματα από χαλκό γιαυτό ήταν και βαρειές.
Λίγα ακόμα για τις μηχανές συγκόλλησης.
Έχω μια Telwin |TIG που κολλάω σίδερα, ανοξείδωτα και αλουμίνια, είναι AC / DC, αγορά το 2010 5,500 €, η διαφορά για να κολλάει αλουμίνια είναι ότι μεταπηδά από το AC στο DC σπάζοντας τον φλοιό της αλουμίνας κάνοντας ουσιαστικά ηλεκτρονική αμμοβολή ( καταχρηστικός ο όρος ) η διαδικασία αυτή λέγεται balance και ρυθμίζεται με ποσοστά επί τις 100% ανάλογα το πάχος και το κράμα του αλουμινίου, επίσης χρειάζεται ρύθμιση και στους HZ, η δική μου ρυθμίζει μέχρι 200, οι ακριβότερες μέχρι 400.
Το ανοξείδωτο και το αλουμίνιο θέλουν αέριο αργόν, το σίδερο κολλάει καλύτερα με μίγμα αερίων, κολλάει και με ηλεκτρόδιο.
Έχω και μια Telwin MIG που κολλάει με σύρμα, την πήρα και αυτή το 2010 1.000 €, το σύρμα έχει το πλεονέκτημα ότι μπορείς να κολλάς συνέχεια και ειδικά για λεπτά σίδερα όπως οι λαμαρίνες και δεν τραβάει το κόλλημα ( παραμορφώνει ) τόσο όσο με την ηλεκτροκόλληση ή ακόμα χειρότερο με την TIG που ζεσταίνει όταν κολλάει όλη την περιοχή, ευτυχώς που το αλουμίνιο δεν στραβώνει κακθόλου με τα κολλήματα σε αντίθεση με το ανοξείδωτο που στραβώνει πάρα πολύ.
Μαστορα μπορει να παρει αυτη 4αρι ηλεκτροδιο οπως γραφουν; χλωμο το βλεπω. http://www.ergaliomihaniki.gr/index.php ... &order=ASC
otso έγραψε:μορε θα πηγαιναμε αν ειχε χρονο αλλα πνιγεται , οποτε τον ταλαιπωρούμε εδω μεσα ζητωντας συμβουλες και βαζοντας τον να γραφει αντι να δουλευει .
Μαστορα μπορει να παρει αυτη 4αρι ηλεκτροδιο οπως γραφουν; χλωμο το βλεπω. http://www.ergaliomihaniki.gr/index.php ... &order=ASC
Πολύ χαμηλή απόδοση,20%?
Αν θυμάμαι καλά ,δεν μπορώ να βρω που το διάβασα,όσο πιο χαμηλη η απόδοση τόσο πιο μεγάλα διαλείμματα πρέπει να κάνεις.(σωστό;λάθος; διορθώστε ελεύθερα)