Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By axel12p
kostis20 έγραψε:Παιδιά υπάρχει λάμπα βιδωτη για απλο φωτιστικο που να έχει και αισθητηρα φωτός και κίνησης?

Είχε φέρει κάποια στιγμή το Lidl τέτοιες λάμπες LED με τιμή γύρω στα 8€.
Εικόνα

Θα βρεις και από το eBay κινέζικες, οι οποίες κάνουν μια χαρά την δουλειά τους.
Εικόνα

Τις έχω 3 χρόνια, δεν έχουν πάθει το παραμικρό και δουλεύουν άψογα.
Άβαταρ μέλους
By Pitt
#320415 Μη περιμένεις να δεις φως με τον διακόπτη στο Off... :lol:
Άβαταρ μέλους
By JBT
#320488 :lol: :lol:

Εντός κι αν αγοράσεις έναν πραγματικό κινέζο μαζί να κάνει αυτήν τη δουλειά :s_sarcastic
Άβαταρ μέλους
By fubar.gr
#324741 Μια ερώτηση σχετικά με τζάκια. Πρίν κανα δυο χρόνια χρησιμοποιούσαμε πολύ το τζάκι χωρίς πρόβλημα.

Ξαφνικά* όμως άρχισε να καπνίζει απίστευτα. Του έβαλα στην καμινάδα ένα περιστρεφόμενο καπέλο, και ενώ όταν δουλεύει το τζακι γυρνάει φούλ, παρόλα αυτά ο καπνός μέσα στο σπίτι συνεχίζεται.

Ο καπνός φαίνεται με το μάτι οτι κάνει ένα στροβιλισμό στο πάνω μέρος του ανοίγματος του τζακιού και ένα μέρος πάει πάνω στην καμινάδα, ενώ ένα μέρος βγαίνει εκτός τζακιού και μέσα στο σπίτι.

Μπορεί αυτό το κάπνισμα να διορθωθεί με καθαρισμό καμιναδας? Απ όσο γνωρίζω δέν έχει καθαριστεί ποτέ. Τί άλλο μπορώ να κάνω.

*Αρχικα το σπίτι είχε πρόβλημα με τα κουφώματα με αποτέλεσμα να μπάζουν όλα πολύ, λές και τα είχες ανοιχτά μια χαραμάδα.

Στη συνέχεια τα επισκευάσαμε και απ ότι φαίνεται το σπίτι σφράγισε τόσο που μετά αρχίσαμε να έχουμε προβλημα υγρασίας στις γωνίες των τοιχων.

Έχω την εντύπωση οτι το πρόβλημα με το τζάκι ξεκίνησε με το που επισκευάσαμε τα κουφώματα, αλλά πάλι δέν είμαι και 100% σίγουρος, νομίζω οτι το είχαμε δουλέψει κανα δυο φορές με τα καινούρια κουφώματα χωρίς πρόβλημα....
Άβαταρ μέλους
By g8777
#324750 Πιθανοτατα χρειαζεσαι καθαρισμο καμιναδας. Αν μου λες οτι δεν εχει καθαριστει ποτε.. Ψηνετε στο τζακι;
Άβαταρ μέλους
By axel12p
#324760 Περσίδα για να τραβάει αέρα από έξω έχει το τζάκι σας; Αν δεν έχει, τότε προφανώς με την αλλαγή των κουφωμάτων δεν έχει από που να τραβήξει αέρα και για αυτό δεν τραβάει σωστά.

Καθαρισμός στην καμινάδα πρέπει να γίνεται έτσι και αλλιώς για λόγους ασφαλείας, ειδικά στην περίπτωση που ψήνεται.

ΥΓ. Το θέμα ταιριάζει περισσότερο νομίζω στο "Περί οικιακής θέρμανσης"
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#324768 την ωρα που καπνιζει,εαν ανοίξεις πορτα/παραθυρο τι κανει,εξακολουθει να καπνιζει μεσα στο σπιτι?
Άβαταρ μέλους
By axel12p
#324775 Αυτή η ωραία στιγμή που ανάβεις το τζάκι μια κρύα νύχτα του χειμώνα για να νιώσεις θαλπωρή, ζεστασιά και να κάνεις ατμόσφαιρα και καταλήγεις ξεπαγιασμένος με ντουμάνι μέσα στο σπίτι και τις πόρτες ανοιχτές για να τραβήξει το τζάκι και να φύγει η κάπνα.

Been there, done that :thumbsdown:
Άβαταρ μέλους
By fubar.gr
#324779 Δέν ψήνουμε, αλλά μέχρι πέρσι το χρησιμοποιούσαμε πάρα πολύ γιατι η θέρμανση μας ήταν πάντα ΓΤΠ. Απο τότε που άρχισε να καπνίζει σταματήσαμε να το χρησιμοποιούμε.

Περσίδα δέν πρέπει να έχει.

Νομίζω οτι όταν ανοίγω κάποιο παράθυρο μειώνεται σε πολύ μεγάλο βαθμό ο καπνός, αλλά δέν εξαφανίζεται εντελώς.
Άβαταρ μέλους
By axel12p
#324782 Στην εξωτερική πλευρά του τζακιού (σε εμάς ήταν χαμηλά στο μπαλκόνι) πρέπει να υπάρχει περσίδα από όπου τραβάει το τζάκι αέρα από το εξωτερικό περιβάλλον, ώστε να γίνει σωστά η καύση.

Σε εμάς υπήρχε περσίδα, αλλά όταν την άνοιξα διαπίστωσα απλά ότι ο "μάστορας" είχε κάνει απλά κάποιες τρύπες στον τοίχο με τρυπάνι, οι οποίες δεν έφταναν μέχρι το τζάκι. Το αποτέλεσμα ήταν να ντουμανιάζει ο τόπος όποτε το ανάβαμε.
Άβαταρ μέλους
By glf
#324789 Εγώ έχω βάλει μέχρι και ταμπερ στην είσοδο του φρέσκου αέρα καύσης για να μη μένει πάντα ανοιχτή η περσίδα και βαζει κρύο.
Και γω εχω καλά κουφώματα και ειναι απαραίτητη η εισαγωγη αερα.
Ακόμα κι έτσι δε πρέπει να ανάψουμε τον απορροφητήρα στην κουζίνα.... (Οκ ανοίγουμε παράθυρο εκεί)

Εγώ με κλειστό τζάκι με θερμοθάλαμο φυσικής ροής
Άβαταρ μέλους
By Xaris
fubar.gr έγραψε:Οκ, οπότε πρέπει να φωνάξω ένα τζακά για καθαρισμό και εγκατάσταση περσίδας.....

Ενημερωσε εαν θες για το κοστος γιατί κάτι ανάλογο πρεπει να κάνω και εγω
Άβαταρ μέλους
By JimClark
fubar.gr έγραψε:Μια ερώτηση σχετικά με τζάκια.

bear in mind για τους Νοτιάδες. Κ γω μια τέτοια περίπτωση μόνο έμπαζα καπνό. Αλλαξα πάνω το καπέλο από φιξ σε στριφογυριστό και έσιαξε πολύ η κατάσταση.