- 11 Νοέμ 2016, 19:22
Μια ερώτηση σχετικά με τζάκια. Πρίν κανα δυο χρόνια χρησιμοποιούσαμε πολύ το τζάκι χωρίς πρόβλημα.
Ξαφνικά* όμως άρχισε να καπνίζει απίστευτα. Του έβαλα στην καμινάδα ένα περιστρεφόμενο καπέλο, και ενώ όταν δουλεύει το τζακι γυρνάει φούλ, παρόλα αυτά ο καπνός μέσα στο σπίτι συνεχίζεται.
Ο καπνός φαίνεται με το μάτι οτι κάνει ένα στροβιλισμό στο πάνω μέρος του ανοίγματος του τζακιού και ένα μέρος πάει πάνω στην καμινάδα, ενώ ένα μέρος βγαίνει εκτός τζακιού και μέσα στο σπίτι.
Μπορεί αυτό το κάπνισμα να διορθωθεί με καθαρισμό καμιναδας? Απ όσο γνωρίζω δέν έχει καθαριστεί ποτέ. Τί άλλο μπορώ να κάνω.
*Αρχικα το σπίτι είχε πρόβλημα με τα κουφώματα με αποτέλεσμα να μπάζουν όλα πολύ, λές και τα είχες ανοιχτά μια χαραμάδα.
Στη συνέχεια τα επισκευάσαμε και απ ότι φαίνεται το σπίτι σφράγισε τόσο που μετά αρχίσαμε να έχουμε προβλημα υγρασίας στις γωνίες των τοιχων.
Έχω την εντύπωση οτι το πρόβλημα με το τζάκι ξεκίνησε με το που επισκευάσαμε τα κουφώματα, αλλά πάλι δέν είμαι και 100% σίγουρος, νομίζω οτι το είχαμε δουλέψει κανα δυο φορές με τα καινούρια κουφώματα χωρίς πρόβλημα....