Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By sknipper
pro έγραψε:Αν θέλεις 2 προπονήσεις για να καλύψεις μια που έχασες η κάτι κάνεις λάθος, η (το πιο πιθανό) έχεις πάθει ψυχαναγκασμο. Το παθαίνει πολύς κόσμος ανεξαρτήτως σπορ, βάρη τρέξιμο τα πιο συνηθισμένα, νομίζουν αν χάσουν μια προπόνηση η δύο θα καταστραφεί ο κόσμος και από Άρνολντ θα γίνουν Στάθης Ψάλτης.
Αν το λες για μένα το λέω μόνο κοιτάζοντας ποσοτικές μετρήσεις, σκόρ (fitness γενικό από το elevate και την αυτόματη μέτρηση VO2max και FTP που κάνει το Garmin). Όταν λέει ότι το fitness πέφτει τόσο ή ότι ανεβαίνει τόσο κάνοντας απλές παρατηρήσεις βλέπω ότι χρειάζομαι περισσότερο χρόνο (προσπάθεια) για να κερδίσω κάτι από όσο για να το χάσω (θεωρώντας ότι η ποσότητα-ποιότητα της άσκησης είναι παρόμοια). Αριθμοί είναι μόνοι τους υπολογίζονται πέφτουν ανεβαίνουν, εγώ απλά τους παρατηρώ.
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
sknipper έγραψε:...βλέπω ότι χρειάζομαι περισσότερο χρόνο (προσπάθεια) για να κερδίσω κάτι από όσο για να το χάσω ...

Εγω παλι ειμαι στο αλλο ακρο Σκνιππερ μου...

Κερδιζω τα κιλα χαλαρα και πρεπει να ξεσκιστω στην πεινα για να χασω μερικα γραμμαρια :shifty:
Άβαταρ μέλους
By sknipper
George_Prix έγραψε:
sknipper έγραψε:...βλέπω ότι χρειάζομαι περισσότερο χρόνο (προσπάθεια) για να κερδίσω κάτι από όσο για να το χάσω ...

Εγω παλι ειμαι στο αλλο ακρο Σκνιππερ μου...

Κερδιζω τα κιλα χαλαρα και πρεπει να ξεσκιστω στην πεινα για να χασω μερικα γραμμαρια :shifty:
Χαχα, ακριβώς το ίδιο πράμα είναι, εύκολο να χειροτερέψεις, δύσκολο να βελτιωθείς. :lol:
Άβαταρ μέλους
By pro
sknipper έγραψε:
pro έγραψε:Αν θέλεις 2 προπονήσεις για να καλύψεις μια που έχασες η κάτι κάνεις λάθος, η (το πιο πιθανό) έχεις πάθει ψυχαναγκασμο. Το παθαίνει πολύς κόσμος ανεξαρτήτως σπορ, βάρη τρέξιμο τα πιο συνηθισμένα, νομίζουν αν χάσουν μια προπόνηση η δύο θα καταστραφεί ο κόσμος και από Άρνολντ θα γίνουν Στάθης Ψάλτης.
Αν το λες για μένα το λέω μόνο κοιτάζοντας ποσοτικές μετρήσεις, σκόρ (fitness γενικό από το elevate και την αυτόματη μέτρηση VO2max και FTP που κάνει το Garmin). Όταν λέει ότι το fitness πέφτει τόσο ή ότι ανεβαίνει τόσο κάνοντας απλές παρατηρήσεις βλέπω ότι χρειάζομαι περισσότερο χρόνο (προσπάθεια) για να κερδίσω κάτι από όσο για να το χάσω (θεωρώντας ότι η ποσότητα-ποιότητα της άσκησης είναι παρόμοια). Αριθμοί είναι μόνοι τους υπολογίζονται πέφτουν ανεβαίνουν, εγώ απλά τους παρατηρώ.
Στον σοκρατες απαντούσα, σόρυ. Σ αυτά που λες περί recovery συμφωνώ.

.
Άβαταρ μέλους
By socratesn

.

Ίσως δε διατύπωσα ορθά τη σκέψη μου.Είπα πως από ένα διάστημα αποχής και μετά η αναλογία επαναφοράς που εντοπίζω εγώ είναι αυτή. Δεν είπα πως αν χάσω μία μόνο μέρα χρειάζομαι 2 για να επανέλθω, απλώς πως αν χάσω 20 σερί, η επαναφορά σε ανάσες και δύναμη τις πρώτες εβδομάδες δείχνει να μου κοστίζει διπλά σε χρόνο.
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#846867 Λόγω χειρουργείου στην κοιλιά συνιστάται αποφυγή αύξησης της ενδοκοιλιακής πίεσης προς αποφυγή δημιουργίας μετεγχειρητικής κήλης. Μου είπαν μόνο περπάτημα για 4-6 εβδομάδες (αν και υπολογίζω στις 2-3 εβδομάδες να δοκιμάσω λίγο χαλαρό ποδήλατο). Οπότε ναι μεν θα πέσει αρκετό περπάτημα το οποίο αν το κάνεις με ρυθμό και ζωηρά κι αυτό απαιτεί κάποιο σφίξιμο των κοιλιακών μυών/κορμού αλλά δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα χάσω σημαντικό ποσοστό της φυσικής μου κατάστασης. Αφενός δεν θα πιάσω τους στόχους που είχα θέσει για την χρονιά (σε χλμ) και αφετέρου θα χρειαστώ αρκετό καιρό και χλμ για να επανέλθω. Γκρρρ :x Τουλάχιστον είμαι καλά και έχω χάσει και βάρος. Πως θα γίνει μόνο να μην το ξαναπάρω αν δεν ασκούμαι...
Άβαταρ μέλους
By bujinkan
sknipper έγραψε:. Πως θα γίνει μόνο να μην το ξαναπάρω αν δεν ασκούμαι...

Με σωστή διατροφή

< >
Άβαταρ μέλους
By sknipper
bujinkan έγραψε:
sknipper έγραψε:. Πως θα γίνει μόνο να μην το ξαναπάρω αν δεν ασκούμαι...

Με σωστή διατροφή
Χαχα, η ερώτηση ήταν ρητορικού χαρακτήρα...
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#851583 Επαναφέρω το θέμα του HRV (heart rate variation). Που πλέον χρησιμοποιείται όλο και περισσότερο για να δείξει πόσο έτοιμος είναι ο οργανισμός για άσκηση ή αν επίκειται αστοχία και συνιστάται αποκατάσταση. Εδώ και λίγες μέρες έβαλα τη ζώνη στήθους στο μπάνιο και το μετράω με εφαρμογή Elite HRV στο τηλέφωνο κάθε πρωί. Μου βγάζει κάποια συμπεράσματα αλλά δεν ξέρω τι να πιστέψω. Γιατί αυτό μου λέει προχώρα είσαι ωραίος και έτοιμος για άσκηση αλλά μετρήσεις αλλού σε fitness-fatigue-form με βγάζουν ετοιμόρροπο, στο χείλος του γκρεμού από υπερφόρτωση (μετά από 4-5 εβδομάδες αποχής λόγω χειρουργείου έχω πέσει με τα μούτρα και φαίνεται να το έχω παρακάνει). Αλλά μήπως σημαίνει ότι παρά την υπερφόρτωση το σύστημα είναι κανόνι και ακόμα δεν μασάει;
KiloMeater τον Ιανουάριο 2021 έγραψε:Εχω ζώνη στήθους της garmin και παρακολουθώ το HRV αρκετά...Εχω αγοράσει και το HRV4training ...
Έχεις νεότερα. Τι έγινε, το χρησιμοποιείς ακόμα και σε τι συμπεράσματα έχεις καταλήξει; Το βρήκες βοηθητικό; Πώς αξιολογείς τις διάφορες μετρήσεις; Ή απλά βλέπεις τι σου λέει η εφαρμογή;
Άβαταρ μέλους
By diplomat
#852427 Κάθομαι και χαζεύω λίγο το Μίστερ Ο '23. :(

Το όπεν έχει καταφέρει να είναι λιγότερο ενδιαφέρον από το κλάσικ φιζίκ, και το λέω αυτό ενώ δε μ' αρέσει ο Μπάμστεντ. Κρίμα για το "σπορ". Από τον Κέβιν Λεβρόνι (προσωπικά αγαπημένος έβερ) στον Λάνσφορντ... :( :(
Άβαταρ μέλους
By bujinkan
#852435 Πρώτη φορά που θα βγω εξωτερικό για σκι εντελώς αγυμναστος και χωρίς προετοιμασία
Αυτό συν το ότι δεν είμαι πια παιδαρελι προβλέπω πολύ λίγο σκι και πολλές στάσεις στα σαλέ της Ιταλίας

< >