Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By nass
#318568 Ερώτησις και ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις όποιες απαντήσεις: έχω ντουλάπα πρώην εσωτερικού χώρου, κατασκευασμένη από MDF, η οποία περίσσεψε από ανακαίνηση. Θέλω να τη μετατρέψω σε ντουλάπα μπαλκονιού, όχι άμεσα εκτεθειμένη σε βροχή ή ήλιο αλλά όσο να 'ναι αέρας, διαφορές θερμοκρασίας, κάποιες ψεκάδες σε δυνατή βροχή θα τις τρώει. Τι πρέπει να κάνω για να μη διαλυθεί πάνω στον χρόνο ? Σκεφτόμουν κάποιο βάψιμο (πάνω σε MDF ?) ή κάποια μεμβράνη.
Άβαταρ μέλους
By Pitt
nass έγραψε:Ερώτησις και ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις όποιες απαντήσεις: έχω ντουλάπα πρώην εσωτερικού χώρου, κατασκευασμένη από MDF, η οποία περίσσεψε από ανακαίνηση. Θέλω να τη μετατρέψω σε ντουλάπα μπαλκονιού, όχι άμεσα εκτεθειμένη σε βροχή ή ήλιο αλλά όσο να 'ναι αέρας, διαφορές θερμοκρασίας, κάποιες ψεκάδες σε δυνατή βροχή θα τις τρώει. Τι πρέπει να κάνω για να μη διαλυθεί πάνω στον χρόνο ? Σκεφτόμουν κάποιο βάψιμο (πάνω σε MDF ?) ή κάποια μεμβράνη.

1. Αν δεν έχει ήδη, θα βάλεις οπωσδήποτε ποδαράκια inox ή πλαστικά για να σηκωθεί και να μην ακουμπάει στο πάτωμα.
2. Βάψιμο με vitosin. Πέρασέ την 2-3 χέρια με ρολό, πινέλο ή πιστόλι και τελείωσες! Ιδιαίτερη προσοχή στο καλό βάψιμο των σόκορων.
Άβαταρ μέλους
By Pitt
#318707 Μήπως μπερδεύτηκες; :lol:
Είπε ότι η ντουλάπα είναι από MDF όχι από σίδερο!!! Θα βάλει μίνιο στην ινοσανίδα και μάλιστα 2 χέρια; :slap:
...και μετά θα το περάσει και με θαλασσί χρώμα για μπετόν; :dizzy:
Άβαταρ μέλους
By otso
#318711 αδιαβαστος το μινιο ειναι το ιδανικοτερο για να μην σαπισει ποτε το ξυλο . και γιατι οχι αμα πιανει στο μπετον δεν θα πιανει πανω απ το μινιο ; αδιαβροχοποιηση τελεια .
και ειπα να μην παμε σε θαλασσινες μπογιες , εκει εξπερ ειναι ο μαστροπαναγιωτης .
μιλαμε ξεμπερδευεις μια ζωη.
Άβαταρ μέλους
By nass
#318808 @Pitt
Εχει ήδη ποδαράκια, οπότε το βάψιμο θα πρέπει να αρκεί. Ομως πιάνει αυτό το αστάρι σε MDF ?

@otso
Μην υπερβάλλουμε για την αδιαβροχοποίηση (χρώμα για πισίνες ? :s_omg δεν είναι στο ύπαιθρο η ντουλάπα αλλά σε στεγασμένο μπαλκόνι) αλλά το δεύτερο που πρότεινες φαίνεται ενδιαφέρον.
Άβαταρ μέλους
By Pitt
nass έγραψε:@Pitt
Εχει ήδη ποδαράκια, οπότε το βάψιμο θα πρέπει να αρκεί. Ομως πιάνει αυτό το αστάρι σε MDF ?.

Μια χαρά πιάνει. Επίσης έχει πολύ καλή καλυπτικότητα και δεν θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσεις άλλο χρώμα από επάνω. Δεν είναι απλό αστάρι δηλαδή.

___
... tapatalk
Άβαταρ μέλους
By kovathe
#318898 Το μπάνιο της γκαρσονιέρας της πεθεράς έχει ενα θεματακι.
Επειδή δεν έχει παράθυρο αλλά μονο εξαερισμό αδειάζει δύσκολα απο υγρασία - υδρατμούς μετα το ντους.
Έτσι σκάει το χρωμα στο ταβάνι του ντους.
Εικόνα
Πουθενά αλλου δεν υπάρχει αυτό το πρόβλημα και είναι κρίμα να χαλάει την εικόνα το σκάσιμο.

Τι θα προτείνατε για να ξεπεραστεί?
Υπάρχει κάποιο ειδικό χρωμα, ώστε να βαφτεί αφού ξυστει το παλιό,, που να αντέχει στην υγρασία και να μη σκάει?
Άβαταρ μέλους
By kovathe
#318903 Να σου πω το σκέφτηκα οτι ταιριάζει και στη δικιά μου περιπτωση! :d
Άβαταρ μέλους
By ArrowsFA1
#318936 Είναι πλαστικό ή υδρόχρωμα;
Υπάρχουν χρώματα ειδικά για εσωτερικούς χώρους με αυξημένη υγρασία.
Αλλιώς η έσχατη και υπερβολική λύση είναι να βάψεις με χρώμα εξωτερικού χώρου ανθεκτικό στις καιρικές συνθήκες. Ή με το χρώμα πισίνας που λέει ο otso!
Αν τώρα είναι βαμμένο με υδρόχρωμα θα χρειαστεί να περάσεις ένα χέρι αστάρι πριν βάψεις με το καινούριο χρώμα.
Άβαταρ μέλους
By JBT
#318940 Είχαμε τέτοιο μπάνιο στην Γερμανία και ο προηγούμενος ιδιοκτήτης είχε βάψει με παρόμοιο τρόπο που λέτε το μπάνιο και δεν έπιασε ποτέ τίποτε. Οπότε σίγουρα υπάρχει λύση.

σε αλλά σημεία βέβαια του σπιτιού που είχε απλή βαφή έπιανε μούχλα... :rant:
Άβαταρ μέλους
By kovathe
#318942 Μακάρι να 'ξερα με τι το εβαψαν.
Μπογιατζής θα το κανει, απλα ήθελα να είμαστε ενημερωμένοι όσο γίνεται να του το ζητήσουμε.
Καλό ξύσιμο, στοκαρισμα, ασταρωμα και υδροχρωμα σκεφτόμουν.
Αλλά αν ηταν ηδη τέτοιο μήπως ξανά σκάσει?
Άβαταρ μέλους
By 21 quadra
kovathe έγραψε:Μακάρι να 'ξερα με τι το εβαψαν.
Μπογιατζής θα το κανει, απλα ήθελα να είμαστε ενημερωμένοι όσο γίνεται να του το ζητήσουμε.

Παλιά τα ταβάνια στα μπάνια και εγώ στο δικό μου όπως και το ταβάνι της κουζίνας που έχει υδρατμούς τα βάφανε με ασβέστη και κόλλα που απορροφά τις υγρασίες, οι παλιοί μαστόροι κάτι παραπάνω ήξεραν.
Άβαταρ μέλους
By ArrowsFA1
kovathe έγραψε:Μακάρι να 'ξερα με τι το εβαψαν.

Αν είναι ήδη βαμμένο με υδρόχρωμα δε χρειάζεται αστάρι, αλλά αν το υδρόχρωμα δεν έκανε καλή δουλειά ήδη μια φορά, το πιθανότερο να ξαναέχεις πρόβλημα, εκτός αν πρόκειται για πραγματικά κάκιστης ποιότητας χρώμα ή δεν εφαρμόστηκε σωστά.
Μπορείς να καταλάβεις με τι είναι βαμμένο αν πάρεις ένα βρεγμένο σφουγγαράκι και τρίψεις λίγο. Αν φεύγει-διαλύεται η μπογιά=υδρόχρωμα.