Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By markvag
αεροζολ έγραψε:Η εταιρεια «BIOSAR» (ομιλος«ΕΛΛΑΚΤΩΡ») απελυσε εργαζομενη οταν αυτη αρνηθηκε να υπογραψει νεα ατομικη συμβαση εργασιας.

Συμφωνα με το Σωματειο Μισθωτων Τεχνικων μεταξυ των ορων της συμβασης ειναι και οι
1. οι εργαζόμενοι δεν θα πληρώνονται σε περίπτωση απουσίας λόγω ασθένειας ή τραυματισμού.
2. Όποιος αρρωσταίνει για αθροιστικά πάνω από 15 μέρες/ετος απολύεται. Δίνουν την «εναλλακτική» στον ασθενή εργαζόμενο να διορίσει έναν αναπληρωτή για να κρατήσει ανοικτή τη θέση εργασίας του στον όμιλο μέχρι να επιστρέψει στη δουλειά.
3. Ζητά από τους εργαζόμενους να υπογράψουν ότι εφόσον χρειαστεί να ταξιδέψουν στο εξωτερικό για δουλειά της εταιρείας θα αναλάβουν τα έξοδα για ασφάλιση Υγείας, εμβολιασμούς και μεταναστευτικές απαιτήσεις
4. Υποχρεώνει τον εργαζόμενο να συνάψει συμβόλαιο με Ασφαλιστική εταιρεία για ασφάλιση της μελετητικής του δουλειάς ώστε να αποζημιώσει την ΕΛΛΑΚΤΩΡ για οποιαδήποτε «απώλεια, ευθύνη, έξοδα (συμπεριλαμβανομένων των εύλογων δικαστικών εξόδων), ζημίες ή δαπάνες που προκύπτουν» κατά την άσκηση των εργασιακών καθηκόντων του. Ουσιαστικά επιδιώκει να εκμηδενίσει το επιχειρηματικό της ρίσκο καλύπτοντας όποιες πιθανές αστικές ευθύνες της με χρήματα των υπαλλήλων της.
5. ως εφαρμοστέο δίκαιο ορίζεται το αγγλικό και κατά συνέπεια για οποιαδήποτε διαφορά ανακύψει από τη σύμβαση αποκλειστική δωσιδικία θα έχουν τα αγγλικά δικαστήρια
6. Ζηταει από τον μισθωτό τεχνικό να υπογράψει ρητή «δήλωση» ότι δε θεωρεί τον εαυτό του υπάλληλο του ομίλου.

Ο ομιλος «ΕΛΛΑΚΤΩΡ» πρωτοπορος [ενας τυπος σχεσης με την (υποτιθεται μισθωτη/εξαρτημενη) εργασια που δειχνει τον δρομο για το μελλον που (υποθετω οτι) οραματιζονται] και στις συμβασεις εργασιας. :yahoo:

Οι συγκεκριμένοι όροι αντιτίθενται στο Ελληνικό δίκαιο και άρα, ακόμα και αν τους υπογράψεις, στην πρώτη "φασαρία" ο όμιλος θα πάρει από τον τρίτο τον μακρύτερο. Όσο καλούς δικηγόρους κι αν έχει. + -

Ο νόμος αναγνωρίζει ότι ο εργαζόμενος δεν έχει συχνά τη δύναμη να αντιδράσει σε τέτοιους όρους και αναγκάζεται να τους δεχτεί. Αλλά όρος ΣΕ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ συμβόλαιο αντίκειται στο Ελληνικό δίκαιο, είναι ΑΚΥΡΟΣ. + -

Το μόνο που δεν γνωρίζω είναι για το αγγλικό δίκαιο και κατά πόσον μπορεί ο εργοδότης να σε κάνει να δεχτείς το εργατικό δίκαιο μίας άλλης χώρας. Αλλά δύσκολο μου φαίνεται να δεχτεί το ελληνικό δημόσιο τέτοιο όρο...

nass έγραψε:
kacey έγραψε:τεσσερεις ειστε

Δεν ξέρω αν με υπολογίζεις στους 4 αλλά δεν παίρνω κάποιου την πλευρά πέραν του προφανούς, ότι δεν κερδίζεις τίποτα, και ρισκάρεις αρκετά, με το να δώσεις αρνητική συστατική σε κάποιον. Δεν δίνεις τίποτα, αν για τον επόμενο εργοδότη έχει σημασία η συστατική, το πέρασες το μήνυμα που ήθελες.

Καλά, kacey, αν του δώσεις κάτι γραπτό με τέτοιους χαρακτηρισμούς, ετοιμάσου για μεγάλα ποσά σε τυχόν δικαστήριο... :iconcool: Η καλύτερη ενός δικηγόρου... :lol: :lol: Αν δεν τον γουστάρεις δεν δίνεις τίποτα και σε τυχόν επαφή από άλλον εργοδότη, δεν λες κάτι συγκεκριμένο, παρά μόνο γεγονότα που αποδεικνύονται εύκολα και δεν επιδέχονται αμφισβήτησης (πχ αν πεις αυτό το επιχείρημα ότι εσύ έκανες το δρομολόγιο σε 30 λεπτά με αυτοκίνητο και αυτός σε 35 με μηχανάκι, ο άλλος μπορεί να ισχυριστεί ότι εσύ οδηγάς σαν παλαβός, πας ανάποδα σε μονόδρομους, παραβιάζεις φανάρια, κοκ, ενώ αυτός ήταν νόμιμος... :iconcool: ). Τέτοια γεγονότα είναι μία τυχόν απόλυση ή αν είχες κάρτα κατά την προσέλευση και ο τύπος καθυστερούσε πάντα, τα αρχεία αυτά ή κάτι παρόμοιο.

Βέβαια, η συζήτηση είναι φιλολογική, καθώς δύσκολο κάποιος να ζητήσει συστατική επιστολή από κάπου που τον απέλυσαν και στον επόμενο θα γυρίσει και θα πει κάτι σαν "ο προηγούμενος εργοδότης μου ήταν χ, ψ, ζ, δεν με άφηνε να δουλέψω όπως έπρεπε και γι' αυτό έφυγα", οπότε δεν παίζει να γίνει το τηλεφώνημα...
Άβαταρ μέλους
By mjacob
markvag έγραψε:Αν δεν τον γουστάρεις δεν δίνεις τίποτα και σε τυχόν επαφή από άλλον εργοδότη, δεν λες κάτι συγκεκριμένο, παρά μόνο γεγονότα που αποδεικνύονται εύκολα και δεν επιδέχονται αμφισβήτησης

Δίνεις, πως δεν δίνεις:
"Η κυρία g8777 εργάστηκε στην εταιρεία μας από τον Σεπτέμβριο του 1913 μέχρι τις 10 Οκτωβρίου του 1917"

Αν για κάποιο λόγο αισθάνεσαι ότι πιέζεσαι, πετάς και ένα "πολιτική της εταιρείας μας είναι να δίδεται μόνο το παραπάνω" (το οποίο μάλιστα νομίζω ότι ισχύει σε διάφορες μεγάλες, ακριβώς για τους λόγους που δεν πιστεύει o kacey)
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
kacey έγραψε:εγω γουσταρω να τη στειλω. Το γιατι αυτο θα μου δημιουργησει νομικα προβληματα κ πιθανως θα πληρωνω δεκαχιλιαρα, που με υφακι καθεσαι κ γραφεις, δεν το στηριξες με τιποτα απολυτως. κατι γενικολογιες που δεν στεκουν περι οικονομικης ζημιας εγραψες, κατι για δυσφημηση που "δεν με νοιαζει τι λεει ο ποινικος κωδικας" εγραψες, αυτα.

Απο μονος σου δεν θα στειλεις τιποτα, θα πρεπει πρωτα να σου την ζητησει, το οποιο δεν θα κανει αν τον απελυσες μετα απο χοντρη διαφωνια/τσακωμο. Γιατι; Θα ηταν βλακας αν στην ζηταγε.

Αν παλι ο πρωην εργαζομενος σου πει οτι σφαχτηκατε για διαφορετικες αντιληψεις πανω στην δουλεια η οτι του φορτωνες παρα πολυ δουλεια και τα βροντηξε, παλι δεν θα σε παρει κανεις τηλεφωνο για να μαθει τι υπαλληλος ηταν. Γιατι; Ειναι προφανες οτι δεν θα ελεγες τα καλυτερα.
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#243307 Ουφ παιδιά πολύ το κουράσατε. [mod]

Προφανώς αυτή η εταιρεία θέλει να σε προσλάβει σαν συνεργάτη και όχι σαν υπάλληλο για να μειώσει τα έξοδά της και ό,τι άλλο έχουν δει ότι τους συμφέρει.
Το αν μπορεί να επικαλεστεί το αγγλικό δίκαιο δεν το ξέρω και από ό,τι φαίνεται ούτε εσείς. Μακάρι να βρεθεί κάποιος που ξέρει να μας εξηγήσει.
Το πως μπορεί να απαιτήσει από ήδη υπάλληλο να το υπογράψει επίσης είναι άλλη ιστορία που θα πρέπει να δούμε αν στέκει.

Φυσικά και θα δώσεις συστατική με την άποψή σου που θα στηρίξεις με όσα ξέρεις και όσα έχεις αντιληφθεί, δεν έχεις κάνει και 3 ΕΔΕ για να τα διαπιστώσεις. Και βέβαια το καλύτερο που μπορείς να κάνεις σε κάποιον που θα πρέπει να θάψεις είναι να του πεις ότι καλύτερα να μην πει να του ζητήσουν στατιστική και αν πρέπει απλά λες ότι ο τάδε εργάστηκε τότε και πχ αντιλαμβάνομαι ότι σκοπεύει να ασχοληθεί με το τάδε πράμα. Χωρίς καμία κακία αλλά το μήνυμα έχει περάσει.
Βασικά αν πάει και λέει κακά για τον εργοδότη του είναι αρνητικό για αυτόν. Δεν θα προσλάβεις εύκολα κάποιον που πιθανότατα θα κακολογήσει εσένα.

Επειδή τα λέτε και τα πιστεύετε αυτά που λέτε η έννοια της αξιολόγησης στην Ελλάδα συνεχίζει να είναι ανύπαρκτη και έτσι καταργείται κάθε έννοια αξιοκρατίας. Και έτσι άχρηστοι άνθρωποι έχουν δουλειά ενώ άλλοι είναι άνεργοι ενώ θα έπρεπε οι χρήσιμοι, οι εργατικοί να έχουν τη δουλειά και οι τεμπέληδες να είναι στο ταμείο ανεργίας. Εφόσον δεν μπορούν να δουλέψουν όλοι έχει κάποιος κάποια καλύτερη πρόταση/κριτήρια για το ποιος θα πρέπει να προσλαμβάνεται;
Άβαταρ μέλους
By g8777
#243308 Kacey μετά και από αυτά που σου έγραψαν και άλλοι θα ήθελα να μου ζητήσεις μια δημόσια συγγνώμη για την εικόνα νωρίτερα. :)
Άβαταρ μέλους
By kacey
#243314 @g877
περιμενε, καθομαι κ ζωγραφιζω μια εικονα γιατι δεν βρισκω ευκαιρη στο νετ αυτη που δειχνει τι εχω να σου απαντησω...και τα :) κ το ευγενικο υφακι, αλλου.

markvag έγραψε:Καλά, kacey, αν του δώσεις κάτι γραπτό με τέτοιους χαρακτηρισμούς, ετοιμάσου για μεγάλα ποσά σε τυχόν δικαστήριο... :iconcool: Η καλύτερη ενός δικηγόρου... :lol: :lol: Αν δεν τον γουστάρεις δεν δίνεις τίποτα και σε τυχόν επαφή από άλλον εργοδότη, δεν λες κάτι συγκεκριμένο, παρά μόνο γεγονότα που αποδεικνύονται εύκολα και δεν επιδέχονται αμφισβήτησης (πχ αν πεις αυτό το επιχείρημα ότι εσύ έκανες το δρομολόγιο σε 30 λεπτά με αυτοκίνητο και αυτός σε 35 με μηχανάκι, ο άλλος μπορεί να ισχυριστεί ότι εσύ οδηγάς σαν παλαβός, πας ανάποδα σε μονόδρομους, παραβιάζεις φανάρια, κοκ, ενώ αυτός ήταν νόμιμος... :iconcool: ). Τέτοια γεγονότα είναι μία τυχόν απόλυση ή αν είχες κάρτα κατά την προσέλευση και ο τύπος καθυστερούσε πάντα, τα αρχεία αυτά ή κάτι παρόμοιο.

α) τι χαρακτηρισμους νομιζεις οτι θα γραψω μωρε? οτι ειναι μαλακας αχρηστος?
β) δηλαδη μια χαρα μπορω να γραψω "ειχε αυτες τις ικανοτητες, πετυχε τα ταδε, εδειξε ζηλο, ειχε τις ταδε επιτυχιες" κλπ κλπ, αλλα δεν δικαουμαι να γραφω "δεν ηταν ικανος στο δεινα, δεν εδειχνε ζηλο τοτε/σε αυτο το καθηκον/επειδη {λογος}, ειχε τη ταδε αποτυχια στο ταδε καθηκον που του ανατεθηκε", κ αμα τα γραψω θα κληθω να τα αποδειξω (με τεκμηριο ενοχης μαλιστα) επειδη ο "αντιπαλος" σε μια κατασταση "λογος σου εναντιον λογου μου" λεει τα ακριβως αντιθετα, που τον συμφερουν.

ενταξει, αφηστε με να πληρωνω.
Τελευταία επεξεργασία από kacey και 08 Απρ 2016, 20:06, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By αεροζολ
markvag έγραψε:
αεροζολ έγραψε:Η εταιρεια «BIOSAR» (ομιλος«ΕΛΛΑΚΤΩΡ») απελυσε εργαζομενη οταν αυτη αρνηθηκε να υπογραψει νεα ατομικη συμβαση εργασιας.

Συμφωνα με το Σωματειο Μισθωτων Τεχνικων μεταξυ των ορων της συμβασης ειναι και οι
1. οι εργαζόμενοι δεν θα πληρώνονται σε περίπτωση απουσίας λόγω ασθένειας ή τραυματισμού.
2. Όποιος αρρωσταίνει για αθροιστικά πάνω από 15 μέρες/ετος απολύεται. Δίνουν την «εναλλακτική» στον ασθενή εργαζόμενο να διορίσει έναν αναπληρωτή για να κρατήσει ανοικτή τη θέση εργασίας του στον όμιλο μέχρι να επιστρέψει στη δουλειά.
3. Ζητά από τους εργαζόμενους να υπογράψουν ότι εφόσον χρειαστεί να ταξιδέψουν στο εξωτερικό για δουλειά της εταιρείας θα αναλάβουν τα έξοδα για ασφάλιση Υγείας, εμβολιασμούς και μεταναστευτικές απαιτήσεις
4. Υποχρεώνει τον εργαζόμενο να συνάψει συμβόλαιο με Ασφαλιστική εταιρεία για ασφάλιση της μελετητικής του δουλειάς ώστε να αποζημιώσει την ΕΛΛΑΚΤΩΡ για οποιαδήποτε «απώλεια, ευθύνη, έξοδα (συμπεριλαμβανομένων των εύλογων δικαστικών εξόδων), ζημίες ή δαπάνες που προκύπτουν» κατά την άσκηση των εργασιακών καθηκόντων του. Ουσιαστικά επιδιώκει να εκμηδενίσει το επιχειρηματικό της ρίσκο καλύπτοντας όποιες πιθανές αστικές ευθύνες της με χρήματα των υπαλλήλων της.
5. ως εφαρμοστέο δίκαιο ορίζεται το αγγλικό και κατά συνέπεια για οποιαδήποτε διαφορά ανακύψει από τη σύμβαση αποκλειστική δωσιδικία θα έχουν τα αγγλικά δικαστήρια
6. Ζηταει από τον μισθωτό τεχνικό να υπογράψει ρητή «δήλωση» ότι δε θεωρεί τον εαυτό του υπάλληλο του ομίλου.

Ο ομιλος «ΕΛΛΑΚΤΩΡ» πρωτοπορος [ενας τυπος σχεσης με την (υποτιθεται μισθωτη/εξαρτημενη) εργασια που δειχνει τον δρομο για το μελλον που (υποθετω οτι) οραματιζονται] και στις συμβασεις εργασιας. :yahoo:

Οι συγκεκριμένοι όροι αντιτίθενται στο Ελληνικό δίκαιο και άρα, ακόμα και αν τους υπογράψεις, στην πρώτη "φασαρία" ο όμιλος θα πάρει από τον τρίτο τον μακρύτερο. Όσο καλούς δικηγόρους κι αν έχει. + -

Ο νόμος αναγνωρίζει ότι ο εργαζόμενος δεν έχει συχνά τη δύναμη να αντιδράσει σε τέτοιους όρους και αναγκάζεται να τους δεχτεί. Αλλά όρος ΣΕ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ συμβόλαιο αντίκειται στο Ελληνικό δίκαιο, είναι ΑΚΥΡΟΣ. + -

Το μόνο που δεν γνωρίζω είναι για το αγγλικό δίκαιο και κατά πόσον μπορεί ο εργοδότης να σε κάνει να δεχτείς το εργατικό δίκαιο μίας άλλης χώρας. Αλλά δύσκολο μου φαίνεται να δεχτεί το ελληνικό δημόσιο τέτοιο όρο...

Απο την πιο κατω απαντηση μου , τι δεν καταλαβες ?

αεροζολ έγραψε:
QsisVTS έγραψε:
...

αυτές οι παπαριές γίνεται να στέκουν νομικά; :hmmm: ελληνικό δικαστήριο θα έβγαζε άκυρη τη σύμβαση λέτε;

Yποθετω οτι (αν oχι ολοι) οι περισσοτεροι απο τους ορους της συμβασης εργασιας θα κρινονταν απο τα ελληνικα δικαστηρια ως καταχρηστικοι και θα απορριπτονταν. Επισης υποθετω οτι ο ομιλος «ΕΛΛΑΚΤΩΡ» εχει πολυ καλους νομικους .
Απλως καποιες εργοδοσιες δειχνουν καθαρα την κατευθυνση που θελουν να εχει η σχεση με την εργασια στο μελλον και προσπαθουν να κανουν αυτο το μελλον πιο γρηγορα παρον. Παντα καποιοι ειναι μπροστα απο την εποχη τους , πρωτοποροι .
Άβαταρ μέλους
By KiloMeater

Ξέρουμε που αναφέρεται αυτό ακριβώς; Γιατί εμένα μου κάνει για συμβόλαιο contractor από 3rd party που απλά δίνει υπηρεσίες στην συγκεκριμένη εταιρεία, γι'αυτό και οι όροι είναι έτσι. Σε αυτές τις περιπτώσεις δε θεωρείσαι υπάλληλος.
Άβαταρ μέλους
By trident1971
QsisVTS έγραψε:τις προάλλες θα μπορούσα να πιαστώ στα χέρια συνομιλώντας με βολεμένο συνδικαλιστή του δημοσίου που δε θυμήθηκε το κίνημα και τους αγώνες όταν φιλούσε κατουρημένες ποδιές να διοριστεί εκεί που είναι που από τη μία με έλεγε βολεμένο και όταν το επιχείρημα κατέπεσε, μετά πήγε να με βγάλει τσιράκι της εργοδοσίας και όταν και αυτό το επιχείρημα κατέπεσε επίσης πήγε απλά να βγάλει άχρηστη την όποια ατομική μου προσπάθεια για να βρω το δίκιο μου από τη στιγμή που δε γίνεται μέσω συλλογικών οργάνων και αγώνων κτλ κτλ

τι λες ρε μεγάλε που θα βγω εγώ στους δρόμους για να τα ξύνετε εσείς στο δημόσιο και να κάνω μάγκες τους δήθεν εργατοπατέρες :dizzy:

Τι διαολο ξημεροβραδιαζεσαι στο τατάμι, ριχτου κανα δυο να τσιμπησει καμμια αναρρωτικη, ετσι και αλλιως τσαμπα τον πληρωνουμε.

@kacey
Δεν χρειαζετι αν γραψεις τιποτα. Αν ερωτηθείς στο τηλεφωνο, που ειναι σύνηθες, μπορεις να πεις απλα "εγω δεν εμεινα ικανοποιημενος με την αποδοση του" και ασε να σου κανει μηνυση να γελαμε 10 χρόνια :lol:
Άβαταρ μέλους
By αεροζολ
KiloMeater έγραψε:
αεροζολ έγραψε:...

Ξέρουμε που αναφέρεται αυτό ακριβώς; Γιατί εμένα μου κάνει για συμβόλαιο contractor από 3rd party που απλά δίνει υπηρεσίες στην συγκεκριμένη εταιρεία, γι'αυτό και οι όροι είναι έτσι. Σε αυτές τις περιπτώσεις δε θεωρείσαι υπάλληλος.

Εχει γινει κουοτ πολλες φορες (ξερουμε το περιεχομενο) , οποτε το αντικατεστησα με τελειτσες (για να μη ειναι μεγαλο το ποστ).

Ποιοι να ξερουΜΕ ? Εγω ξερω αυτα που λεει η ανακοινωση στο λινκ. Αναφερεται σε εργαζομενους με εξαρτημενη σχεση εργασιας.

Δεν ξερω για τι σου κανει εσενα , αλλα υπαρχει απλος τροπος για να διαπιστωθει αν πισω απο το ΔΠΥ κρυβεται συμβαση εξαρτημενης εργασιας. Το αν ασκειται στον εργαζομενο διευθυντικο δικαιωμα και πληρης ελεγχος της εργασιας (δηλαδης αν υποκειται σε εντολες και δεσμευσεις ως προς την ωρα προσελευσης, το ωραριο , την εκτελεση εργασιων , καιταλοιπα-καιταλοιπα).

Εργαζομενοι με εξαρτημενη σχεση εργασιας στους οποιους δεν αναγνωριζεται η μισθωτη σχεση εργασιας και αρα ο,τι προκυπτει απο αυτην. Προστατευτικο πλαισιο, καλυψη εισφορων, αδειες, αποζημιωσεις, καιταλοιπα-καιταλοιπα. Και επιπλεον οι εργαζομενοι αναλαμβανουν μερος (μαλλον μεγαλο) του επιχειρηματικου κινδυνου και κοστους. Μονο να βαλουν υποθηκη την οποια περιουσια τους για πιθανες αστικες ευθυνες δεν εχουν ζητησει ακομη.

@mjacob

Το ειδες. Το επαιξες ? Νταξει δεν εκατσε το φαβορι , εκατσαν τα αουτσαϊντερ.
Τελευταία επεξεργασία από αεροζολ και 08 Απρ 2016, 20:41, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By dimik
#243335 Παρακαλώ οι δεξιοί να μην κάνουν hijack το νήμα, οι απαντήσεις σας είναι ήδη γνωστές και σκοπό έχουν να λοιδορήσουν τον αγώνα :rtfm:
Η κατάσταση είναι ατόφια όπως ακριβώς την περιέγραψαν οι αγωνιστές στην ανακοίνωση τους, δεν χωράει αμφισβήτηση :innocent: :shifty:

ΝΤΡΟΠΗ :rtfm:

markvag εσένα λέω :lol:
Άβαταρ μέλους
By KiloMeater
#243343 Οκ, μπορεί να είναι τόσο απλό όσο φαίνεται και να είναι μια μ@λακια σύμβαση εκμετάλλευσης.
Μπορεί όμως και Όχι, το σενάριο που έγραψα πιο πάνω παίζει. Εμείς στον ΟΗΕ πχ έχουμε πολλούς developers contractors οι οποίοι δε θεωρούνται staff και δεν έχουν κανένα δικαίωμα, πληρώνονται με την ώρα που είναι εκεί, αν πάρουν άδεια λεφτά τίποτα, αν λείψουν αδικαιολόγητα μέρες μπορούμε να τους στείλουμε πίσω, ασφαλίζονται μόνοι τους, έχουν υπογράψει κάργα NDA ( αν και έχουν ελάχιστη πρόσβαση σε οτιδήποτε σοβαρό, δουλειά μόνο με scrambled data), δεν έχουν πρόσβαση στα περισσότερα κτήρια και πολλά άλλα.
Ξηγημενα από την αρχή, αλλά δέχονται και είναι και χαρούμενοι.
Άβαταρ μέλους
By markvag
kacey έγραψε:
markvag έγραψε:Καλά, kacey, αν του δώσεις κάτι γραπτό με τέτοιους χαρακτηρισμούς, ετοιμάσου για μεγάλα ποσά σε τυχόν δικαστήριο... :iconcool: Η καλύτερη ενός δικηγόρου... :lol: :lol: Αν δεν τον γουστάρεις δεν δίνεις τίποτα και σε τυχόν επαφή από άλλον εργοδότη, δεν λες κάτι συγκεκριμένο, παρά μόνο γεγονότα που αποδεικνύονται εύκολα και δεν επιδέχονται αμφισβήτησης (πχ αν πεις αυτό το επιχείρημα ότι εσύ έκανες το δρομολόγιο σε 30 λεπτά με αυτοκίνητο και αυτός σε 35 με μηχανάκι, ο άλλος μπορεί να ισχυριστεί ότι εσύ οδηγάς σαν παλαβός, πας ανάποδα σε μονόδρομους, παραβιάζεις φανάρια, κοκ, ενώ αυτός ήταν νόμιμος... :iconcool: ). Τέτοια γεγονότα είναι μία τυχόν απόλυση ή αν είχες κάρτα κατά την προσέλευση και ο τύπος καθυστερούσε πάντα, τα αρχεία αυτά ή κάτι παρόμοιο.

α) τι χαρακτηρισμους νομιζεις οτι θα γραψω μωρε? οτι ειναι μαλακας αχρηστος?

To να γράψεις ότι είναι τεμπέλης για παράδειγμα είναι κάτι που θα πρέπει να αποφύγεις... :innocent:

kacey έγραψε:β) δηλαδη μια χαρα μπορω να γραψω "ειχε αυτες τις ικανοτητες, πετυχε τα ταδε, εδειξε ζηλο, ειχε τις ταδε επιτυχιες" κλπ κλπ, αλλα δεν δικαουμαι να γραφω "δεν ηταν ικανος στο δεινα, δεν εδειχνε ζηλο τοτε/σε αυτο το καθηκον/επειδη {λογος}, ειχε τη ταδε αποτυχια στο ταδε καθηκον που του ανατεθηκε", κ αμα τα γραψω θα κληθω να τα αποδειξω (με τεκμηριο ενοχης μαλιστα) επειδη ο "αντιπαλος" σε μια κατασταση "λογος σου εναντιον λογου μου" λεει τα ακριβως αντιθετα, που τον συμφερουν.

ενταξει, αφηστε με να πληρωνω.

Γενικά, νομίζω πως καταλαβαίνεις ότι ένας αρνητικός χαρακτηρισμός που μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα σε κάποιον, ενδέχεται να σου γυρίσει μπούμερανγκ. Ένας θετικός χαρακτηρισμός προφανώς και δεν θα σε βάλει σε μπελάδες, αφενός γιατί δεν έχω ακούσει πολλούς να κάνουν μήνυση σε κάποιον που τους παινεύει και αφετέρου και ο επόμενος εργοδότης δεν μπορεί να σου πει τίποτα, γιατί εσύ θα του απαντήσεις "έτσι ήταν εδώ, δεν ξέρω τι κάνει σ' εσένα"... :iconcool:

Από τη στιγμή που κάποιος θα υποστεί ζημιά από κάποιο σχόλιό σου και αποφασίσει να σε πάει σε δικαστήριο, θα πρέπει να κληθείς να αποδείξεις τα λεγόμενά σου. :iconcool: Το "δεν έδειχνε ζήλο" για παράδειγμα δεν αποδεικνύεται εύκολα... είναι ο λόγος σου εναντίον του λόγου του. :iconcool: και σε τέτοιες καταστάσεις, φαντάζομαι να καταλαβαίνεις ότι δεν θέλεις να πας στο δικαστήριο... :iconcool:

αεροζολ έγραψε:
Απο την πιο κατω απαντηση μου , τι δεν καταλαβες ?

Το που διαφωνούμε;;;; :lol: :lol:

Δεν σχολίασα εσένα, την είδηση σχολίασα. :)

trident1971 έγραψε:
@kacey
Δεν χρειαζετι αν γραψεις τιποτα. Αν ερωτηθείς στο τηλεφωνο, που ειναι σύνηθες, μπορεις να πεις απλα "εγω δεν εμεινα ικανοποιημενος με την αποδοση του" και ασε να σου κανει μηνυση να γελαμε 10 χρόνια :lol:

Αυτό είναι ένα σωστό παράδειγμα που δεν αφήνει περιθώρια για μηνύσεις. :iconcool: Και κάπου εκεί μπαίνει τελεία και δεν το συνεχίζεις. :iconcool:
Άβαταρ μέλους
By kacey
#243411 α) δεν θα γραφω "ηταν τεμπελης" ρε συ, ελεος.
β) δεν μπορω να δεχτω οτι ακριβως οπως ειναι θεμιτο (κ ζητουμενο απο τον υπαλληλο) να εκφρασω τη θετικη μου αποψη για εκεινον, δεν ειναι θεμιτο κ δεν ειναι επιτρεπτο να εκφρασω την αρνητικη μου αποψη για εκεινον, εφ'οσον μου ζητηθηκε. Για ζημιες κ τετοια, απαντησα παραπανω.