RXristos έγραψε:Μετά από πολύ καιρό επέστρεψα Λαγό. Κάναμε με 2 φιλαράκια από κοιμητήριο Βούλας μέχρι σχεδόν πάνω από το Κορωπί και πίσω περίπου 2:30 ώρες. Άντεχα αρκετά περισσότερο αλλά ο ένας της παρέας ή θα άφηνε τα πνευμόνια του ή θα έτρωγε παντόφλα.
Καταπληκτική διαδρομή μέσα στην Αττική.
Θέλω πολύ να πάρω τον ανηφορικό δρόμο, όχι αυτόν που πάει προς Κορωπί αλλά το άλλο που ανεβαίνει στην κορυφή του λόφου που έχει κάτι εκεί ένα στρογγυλό σαν κεραία. Και μετά άλλος στόχος από Τερψιθέα μέχρι κεραίες Υμηττός.
Όντως είναι πολύ όμορφη η διαδρομή που περιγράφεις και μπορεί να γίνει με πολλές παραλλαγές. Το βασικό σκέλος όμως είναι καλό, γιατί έχει ωραία χάραξη, βατό χωματόδρομο και λίγα υψομετρικά. Σου επιτρέπει να κρατάς σταθερό τέμπο.
Η ανηφόρα προς κεραίες είναι άχαρη ποδηλατικά. Συνεχής ανηφόρα σε κακό οδόστρωμα και μετά αβυσσαλέα κατηφόρα, όπου ή θα είσαι συνεχώς στα φρένα ή θα ρισκάρεις να διαλύσεις ό,τι υπάρχει και δεν υπάρχει.
Εν κατακλείδι, η ανάβαση προς τις κεραίες αξίζει ως επίτευγμα (να ανέβεις για να πεις ότι το κατάφερες κι αυτό) κι ως θέα.
Υπάρχει κι άλλη εναλλακτική, να αρχίσεις την πορεία προς Κορωπί και να συναντήσεις στο αριστερό σου χέρι την ανηφόρα που έκανε το Xterra του 2014. Ανεβαίνεις ακριβώς κάτω από τις κεραίες. Ή να ανέβεις στις κεραίες και να κατηφορίσεις από εκεί που σου λέω. Μέσα στο πράσινο και πιο ενδιαφέρον τεχνικά κομμάτι από τη χαοτική μεγάλη κατηφόρα.
Στην αρχή επειδή είχα καιρό να ανέβω Λαγό πήγαμε αριστερά στην διχάλα που αρχίζει αυτή η άχαρη ανηφόρα που λες για κεραίες... Μετά από λίγο κατάλαβα ότι κάτι δεν πάει καλά, τρελή ανηφόρα με κοτρόνες παντού!
Φυσικά κάναμε μεταβολή και πήγαμε στο γνωστό δρόμο προς Κορωπί. Την άλλη διχάλα που λες δεν την έχω υπ'οψη μου...
Και μια φωτο με την διαδρομή...

mod: σου σιγύρισα λίγο το λινκ

mexri twra pigainame oso antexan ta antrakia me ta mikra rodakia.