Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By RXristos
RXristos έγραψε:Μετά από πολύ καιρό επέστρεψα Λαγό. Κάναμε με 2 φιλαράκια από κοιμητήριο Βούλας μέχρι σχεδόν πάνω από το Κορωπί και πίσω περίπου 2:30 ώρες. Άντεχα αρκετά περισσότερο αλλά ο ένας της παρέας ή θα άφηνε τα πνευμόνια του ή θα έτρωγε παντόφλα.
Καταπληκτική διαδρομή μέσα στην Αττική.
Θέλω πολύ να πάρω τον ανηφορικό δρόμο, όχι αυτόν που πάει προς Κορωπί αλλά το άλλο που ανεβαίνει στην κορυφή του λόφου που έχει κάτι εκεί ένα στρογγυλό σαν κεραία. Και μετά άλλος στόχος από Τερψιθέα μέχρι κεραίες Υμηττός.

Όντως είναι πολύ όμορφη η διαδρομή που περιγράφεις και μπορεί να γίνει με πολλές παραλλαγές. Το βασικό σκέλος όμως είναι καλό, γιατί έχει ωραία χάραξη, βατό χωματόδρομο και λίγα υψομετρικά. Σου επιτρέπει να κρατάς σταθερό τέμπο.
Η ανηφόρα προς κεραίες είναι άχαρη ποδηλατικά. Συνεχής ανηφόρα σε κακό οδόστρωμα και μετά αβυσσαλέα κατηφόρα, όπου ή θα είσαι συνεχώς στα φρένα ή θα ρισκάρεις να διαλύσεις ό,τι υπάρχει και δεν υπάρχει.
Εν κατακλείδι, η ανάβαση προς τις κεραίες αξίζει ως επίτευγμα (να ανέβεις για να πεις ότι το κατάφερες κι αυτό) κι ως θέα.
Υπάρχει κι άλλη εναλλακτική, να αρχίσεις την πορεία προς Κορωπί και να συναντήσεις στο αριστερό σου χέρι την ανηφόρα που έκανε το Xterra του 2014. Ανεβαίνεις ακριβώς κάτω από τις κεραίες. Ή να ανέβεις στις κεραίες και να κατηφορίσεις από εκεί που σου λέω. Μέσα στο πράσινο και πιο ενδιαφέρον τεχνικά κομμάτι από τη χαοτική μεγάλη κατηφόρα.

Στην αρχή επειδή είχα καιρό να ανέβω Λαγό πήγαμε αριστερά στην διχάλα που αρχίζει αυτή η άχαρη ανηφόρα που λες για κεραίες... Μετά από λίγο κατάλαβα ότι κάτι δεν πάει καλά, τρελή ανηφόρα με κοτρόνες παντού! :metalo: Φυσικά κάναμε μεταβολή και πήγαμε στο γνωστό δρόμο προς Κορωπί. Την άλλη διχάλα που λες δεν την έχω υπ'οψη μου... :hmmm:

Και μια φωτο με την διαδρομή...

Εικόνα

mod: σου σιγύρισα λίγο το λινκ
Άβαταρ μέλους
By RXristos
#247810 Όχι, μην σε ξεγελάει η διαδρομή από το 21 έως το 24... ξέχασα να τερματίσω το runtastic και αυτό το κομμάτι έγινε με το αμάξι.
Οπότε μου τα γ@@@σε λίγο τα στατιστικά μου. :lol:

Στο νεκροταφείο ήταν η αφετηρία απλά στην επιστροφή δεν κατεβήκαμε από την άσφαλτο αλλά από ένα άλλο χωμάτινο κομμάτι που καταλήγει πάλι στο νεκροταφείο.
Άβαταρ μέλους
By gianik
#247870 Διαπίστωσα σημερα στο πίσω λάστιχο την φθορά που φαίνεται στις φώτο. Πάω για αλλαγή προφανώς εεε;
Εικόνα

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By gianik
#247898 Dim αυτά είναι της μάνας του. Δεν θέλω να βάλω τελείως καραφλά

.
Άβαταρ μέλους
By gianik
#247900 Σκέφτομαι είτε για continental
Εικόνα

Είτε για schwalbe
Εικόνα

Τι λες;
Άβαταρ μέλους
By gianik
#247912 Για στείλε κανένα. Τα πιο καραφλα δεν παθαίνουν και πιο συχνά φουιτ;

.
Άβαταρ μέλους
By ArrowsFA1
#247914 Όχι κατ' ανάγκη, αν έχουν ενίσχυση από μέσα.
Έχω τα Continental Gatorskin και σε 3+ χρόνια έχω πάθει μόνο 1 φούιτ. Και κάνω αρκετά χιλιόμετρα...
Άβαταρ μέλους
By sknipper
RXristos έγραψε:... ξέχασα να τερματίσω το runtastic και αυτό το κομμάτι έγινε με το αμάξι.
Οπότε μου τα γ@@@σε λίγο τα στατιστικά μου. :lol:
Σε άλλο πρόγραμμα αντίστοιχο (Strava) μπορείς να κάνεις crop οπότε κόβεις το τελευταίο κομμάτι. Μήπως να ψάξεις αν μπορείς και στο δικό σου;
Άβαταρ μέλους
By xenos
#248520 Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Να ρωτήσω κάτι άλλο; Αξίζει να βάλω καρεκλάκι για τον μικρό (2 χρονών και κάτι, 14.5 κιλά); Έχετε δοκιμάσει κάποιο; :hmmm: Μην κάνει πιο πολύ από το ποδήλατο. :lipsealed:
Άβαταρ μέλους
By JBT
JBT έγραψε:Επειδή καμιά φορά τούς πιάνει η μούρλα και δε θέλουν να ποδηλατίσουν, "αναγκαζόμαστε" να τα παίρνουμε μαζί μας...

Ε είπα να βρω μια λύση μιας και το σίδερο είναι σχετικά λεπτό, άσε που έπρεπε να στέκονται πλάγια για να έχουν μεγαλύτερη επιφάνεια.

Έτσι επισκεφθήκαμε το μπάου χάουζ και μετά από πολλή υπομονή καταφέραμε να κάνουμε αυτό :s_crazy

Αύριο θα γίνει η 1η δοκιμή!

egine i 1i dokimi!!!

EPOS!! :superman: :superman: :superman:

boi8aei bebaia kai o xamilos skeletos tou spastou, aurio 8a pame megaaaali bolta sti limni epitelous :s_roses mexri twra pigainame oso antexan ta antrakia me ta mikra rodakia.
Άβαταρ μέλους
By g8777
xenos έγραψε:Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Να ρωτήσω κάτι άλλο; Αξίζει να βάλω καρεκλάκι για τον μικρό (2 χρονών και κάτι, 14.5 κιλά); Έχετε δοκιμάσει κάποιο; :hmmm: Μην κάνει πιο πολύ από το ποδήλατο. :lipsealed:

Κατηγορηματικα οχι. ΟΧΙ.ΟΧΙ.ΟΧΙ. Το κοιταζα και γω πριν καμποσο καιρο και απορριφθηκε ασυζητητι.

- Ακομα και τα καλυτερα (πχ Belleli) εχουν ως μεγιστο βαρος περι τα 22 kg. Δηλαδη θα το χρησιμοποιησεις μια χρονια και την επομενη θα ειναι αχρηστο.Η απο τα κιλα ή απο το μεγεθος του παιδιου (το πιθανοτερο αν κρινω απο αυτα που γραφεις μαλλον και τα δυο).

- Για ποιο λογο να παλουκωσεις το παιδι σε ενα καθισμα αντι να ξεκινησει μονο του με ενα παιδικο ποδηλατακι; Θα το χαρει περισσοτερο απο το να δυσκολευει τη ζωη σου και τη δικη του πανω στο ποδηλατο (για οτιδηποτε θελει πχ. πειναει, διψαει βαρεθηκε, κατι του μπηκε στο ματι, θα πρεπει να σταματησεις για να το φροντισεις. )Το ελεγχεις πολυ καλυτερα σε δικο του ποδηλατακι.