- 18 Ιαν 2016, 15:17
@ Geof1, Μη σε παιρνει απο κατω, αν θελεις να αδυνατισεις μπορεις, αρκει να το παρεις αποφαση και να εχεις τη σωστη καθοδηγηση. Σε διαιτολογο εχεις παει?? Που να βγαζει σοβαρα προγραμματα βεβαια, οχι του στιλ "θα τρως μονο φυκια για 1 μηνα"
Που λες, εγω με 1,78 υψος ειχα φτασει σε καποια φαση 95 κιλα. Σταθεροποιηθηκαν στα 93 για κανα χρονο μεχρι που αποφασισα να παω διαιτολογο. Μου εβγαλε ισορροπημενο προγραμμα, με γευματα ανα 3 ωρες, χωρις στερησεις, απλα ολα μετρημενα (πχ μπριζολα 400γρ) συγκεκριμενες φορες ανα εβδομαδα, και γαλακτοκομικα κλπ μονο "light". Μεχρι και 2 σειρες σοκολατα καθε μερα και 1 γλυκο την εβδομαδα μου ειχε δωσει, που βοηθησε να "αντεξω".
Απο γυμναστικη εκανα μονος μου 3 φορες την εβδομαδα 10 λεπτα περπατημα και 20 τρεξιμο, ενω απο βαρη πολυ χαλαρα 4 σετ των 10 επαναληψεων σε καθε μυικη ομαδα που τις μοιραζα στις 3 μερες για να μη μου πεσουν ολα μαζι και κοιλιακους ραχιαιους καθε φορα. Πανω απο 1 ωρα τη φορα δε χρειαζομουν για ολα αυτα. Χαλαρο προγραμμα με πολυ λιγα κιλα, αλλα τοσο μπορουσα ισα ισα για να ενισχυσω οσο γινοταν το μεταβολισμο χωρις να βαριεμαι αφορητα.
Με αυτα και μ'αυτα εφτασα μεσα σε 4 μηνες στα 81 κιλα και μπορω να πω οτι αξιζε η προσπαθεια, κυριως γιατι εμαθα να τρωω σωστα, και στο τελος καταλαβα οτι τα παραπανω που συνηθιζα να τρωω δεν τα ειχα αναγκη. Βραδινο γευμα ας πουμε δεν εχω ξαναφαει, με ενα τοστ κι ενα γιαουρτι ειμαι οκ. Ή αν εχω καποια γιορτη και θα φαω σιγουρα βραδυ, το μεσημερι τη βγαζω με το προαναφερθεν "βραδινο". Καταλαβα ποσο καλο κανουν τα λαχανικα κλπ 1-2 φορες την εβδομαδα, νιωθω ευεξια με την καταναλωση τους. Η ζαχαρη στον καφε εχει κοπει απο τοτε (τσαμπα θερμιδες) και πλεον νιωθω οτι μου χαλαει τη γευση μαλιστα!
Για μενα προσπαθησε να πας σε διαιτολογο, να μπεις σε ενα σωστο προγραμμα διατροφης χωρις ακροτητες και χωρις να περιμενεις να χασεις ενα σωρο κιλα αμεσως, μπορει να παρει κι ενα χρονο να φτασεις εκει που θες, δεν πειραζει, το θεμα ειναι να μπεις σε σταθερα καθοδικη πορεια και μετα να σου γινουν κτημα καποιες καλες συνηθειες, ωστε να μεινεις σταθερα στο επιθυμητο βαρος
ΥΓ τελειος κανεις δεν ειναι, προφανως σε ο,τι κι αν κανεις θα υπαρξουν παρασπονδιες, ολοι μας τις κανουμε! το θεμα ειναι αυτες να αποτελουν την εξαιρεση κι οχι τον κανονα.