Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By g8777
#80893 Οπως μπορουν να σε διαβεβαιωσουν αρκετοι συμφορουμιτες δεν αστειευομαι ΠΟΤΕ με ο,τι εχει σχεση με αλκοολ. :x
Άβαταρ μέλους
By otso
#80901 εγω εχω κοψει το τσιγαρο που λατρευα και το λατρευω (μεγαλωσαμε με αλαιν ντελον τσαρλς μπρονσον , στηβ μακ κουιν , κλιντ ηστγουντ μαρλον μπραντο , ολους τους θυμαμαι με ενα τσιγαρο στο στομα) τα παιδια μου με ρωτανε τι θα ηθελα να μου φερνουν απο τα ταξιδια τους η οταν θα μενουν σε αλλες χωρες , και λεω καπνο τσιγαρα πουρα , μα μου λενε δεν καπνιζεις , ε τοτε θα καπνιζω , μετα τα 75 θα το ξαναρχισω μαζι και το χορτο βεβαια.
καφε δεν πινω εκτος δω κει κανα ελληνικο , οποτε εχει μεινει το τσιμπολογημα με τσιπουρο , ακομα και με την βοτκα τσιμπολογαω (την λατρευω με φαγητο μιση μιση με νερο οπως οι ρωσοι)
απλως σε εντασεις στεναχωριες πινω , θα ηθελα να το ξεπερναω χωρισ να πιω , η οταν ειναι κατι σημαντικο να μην πιανω το μπουκαλι . αυτη η αναγκη και συνηθεια με ανησυχει , να πιω μεν οποτε θελω και οσο θελω αλλα οχι να το εχω αναγκη με το παραμικρο ζορι.
α και η αλλη κακη συνηθεια ειναι η πεπσι μαξ .
Άβαταρ μέλους
By pipinos1976
#81789 Πριν κάτι χρόνια συζητούσα με μία φίλη που ο άντρας της ήταν αλκοολικός σε βαριά μορφή. Επειδή ήξερε ότι βγαίναμε με έναν φίλο και πίναμε τα πάντα κάναμε μια κουβέντα σχετικά με αλκοολισμό (με θεωρούσε ειδικό). Της είχαν δώσει ένα φυλλάδιο σχετικό γιατί ο άντρας της προσπάθησε να κάνει απεξάρτηση. Στο φυλλάδιο αυτό έγραφε για διάφορα στάδια αλκοολισμού. Έτσι, λοιπόν, χοντρικά τα λέω γιατί δεν τα θυμάμαι καλά, υπάρχει ο βαρύς αλκοολικός που πίνει και είναι τύφλα όλη μέρα, αλλά αλκοολισμός θεωρείται και η επιθυμία που έχεις μια συγκεκριμένη ημέρα να πιεις ή το να πίνεις με την παρέα κάθε φορά που θα βρεις ευκαιρία.

Τέλος πάντων, επειδή δεν ανήκα σε κανένα από αυτά τα στάδια, αφού έπινα μόνο όταν έβγαινα έξω με συγκεκριμένη παρέα και σε συγκεκριμένα μαγαζιά (που ήξερα ότι το ποτό ήταν καθαρό), δεν το έψαξα παραπάνω, αν και το ότι κάποιες φορές που είμαι με παρέα θέλω να πιω 1-2 ποτήρια μπύρα ή κρασί μπορεί να ανήκει σε κάποια τάση / ροπή προς το αλκοόλ. Μετά, ήρθε ο διορισμός, τα γυμναστήρια, η οικογένεια κτλ, οπότε σήμερα δεν πίνω σχεδόν καθόλου (ίσως 2-3 ποτήρια κρασί το μήνα σε καμιά γιορτή), άρα δεν με απασχολεί το θέμα. Όποιος, όμως, βλέπει ότι το αναζητά ή είναι συστηματικός κοινωνικός πότης, ας το κοιτάξει καλύτερα για να αποφύγει τα χειρότερα στο μέλλον.

Δείτε αυτό:

http://medicalblogger.pblogs.gr/2010/01/573048.html

Το μόνο που έχω δει σε εμένα ήταν η ανοχή. Μετά από 1 μπουκάλι ουίσκι δεν καταλάβαινα τίποτε κάποια εποχή. Ένιωθα ότι κάτι γινόταν στο 1,5 μπουκάλι (+ τα σφηνάκια πάντα), ενώ για κρασί το 1-1,5kg ήταν για πλάκα και μπορούσα να δώσω και εξετάσεις στη Σχολή μετά από τέτοια οινοποσία. Οι παρενέργειες, όμως, έρχονται εκεί που δεν το περιμένεις, οπότε άλλαξα διαβίωση πριν να είναι αργά (ελπίζω τουλάχιστον).

Ευχαριστώ.
Άβαταρ μέλους
By Mercyful_Fate
#81797 Πάντως εγώ πλέον το έχω σχεδόν καθημερινό ένα ποτό. Είτε μια μπύρα, είτε κάποιο spirit. Συνήθως το περιορίζω στο 1 όμως, σπάνια 2, και όταν βγαίνω κανα σ/κ έξω συνήθως δεν πίνω πάνω από 3 ποτά. Οπότε θεωρώ ότι η κατανάλωση αυτή είναι κάτι παραπάνω από ανεκτή (από άποψη υγείας).

Σε γενικές γραμμές θεωρείται (από τον Γούγλη) low risk τα 1-4 ποτά την ημέρα, αλλά όχι περισσότερα από 14 ποτά την εβδομάδα συνολικά.
Άβαταρ μέλους
By g8777
pipinos1976 έγραψε:Το μόνο που έχω δει σε εμένα ήταν η ανοχή. Μετά από 1 μπουκάλι ουίσκι δεν καταλάβαινα τίποτε κάποια εποχή. Ένιωθα ότι κάτι γινόταν στο 1,5 μπουκάλι (+ τα σφηνάκια πάντα), ενώ για κρασί το 1-1,5kg ήταν για πλάκα και μπορούσα να δώσω και εξετάσεις στη Σχολή μετά από τέτοια οινοποσία.

Ευχαριστώ.

Λυπάμαι αλλά αν δεν δω αποδείξεις από το μπαρ με ευδιακριτη την ημερομηνία και την ώρα αυτά που γράφεις είναι αποτέλεσμα παραμονής σε λιβανισμενο χώρο για πάνω από ώρα.
Άβαταρ μέλους
By pipinos1976
Mercyful_Fate έγραψε:Πάντως εγώ πλέον το έχω σχεδόν καθημερινό ένα ποτό. Είτε μια μπύρα, είτε κάποιο spirit. Συνήθως το περιορίζω στο 1 όμως, σπάνια 2, και όταν βγαίνω κανα σ/κ έξω συνήθως δεν πίνω πάνω από 3 ποτά. Οπότε θεωρώ ότι η κατανάλωση αυτή είναι κάτι παραπάνω από ανεκτή (από άποψη υγείας).

Σε γενικές γραμμές θεωρείται (από τον Γούγλη) low risk τα 1-4 ποτά την ημέρα, αλλά όχι περισσότερα από 14 ποτά την εβδομάδα συνολικά.

Τον Αύγουστο του 2004, όταν ήμουν οδηγός στους Ο.Α. και είχα κάτσει εδώ όλο τον Αύγουστο είχα μόνιμη ταρίφα 12 ποτά / ημέρα (8 δικά μου, 4 κερασμένα) + 4 σφηνάκια Jack. Ξόδεψα περίπου 3.000€ μέσα σε ένα μήνα και από όλο τον μήνα μία ημέρα ήμουν χωρίς αλκοόλ και τράκαρα έναν καθηγητή στο Παν/μιο που ο άνθρωπος μου κόρναρε για να με χαιρετήσει. Έβγαινα από θέση στάθμευσης, έβαζα την πρόσοψη στο ράδιο και αυτός που ήρθε από πίσω μου κόρναρε. Νόμιζα ότι κόρναρε ένας φίλος που είχε παρκάρει δίπλα για να μου πει να βγω γιατί δεν έρχεται κανείς. Του έριξα, λοιπόν, μία με τη γωνία του προφυλακτήρα στην πίσω δεξιά πόρτα και την έβαλα όλη μέσα (το Astra πέρα από ένα σημάδι που βγήκε με αλοιφή σε 2min τίποτε).

Πάντως, όπως και να έχει, αυτό που διάβασες το έχω διαβάσει κι εγώ, αλλά, πλέον, θεωρώ πως 2 ποτά την εβδομάδα είναι αρκετά. Κρασί, ειδικά κόκκινο, αν θες πίνε και 1 ποτήρι κάθε μεσημέρι ή βράδυ με το φαγητό, αλλά ποτό είναι σχεδόν άχρηστο για το σώμα, οπότε δεν έχει νόημα.

g8777 έγραψε:Λυπάμαι αλλά αν δεν δω αποδείξεις από το μπαρ με ευδιακριτη την ημερομηνία και την ώρα αυτά που γράφεις είναι αποτέλεσμα παραμονής σε λιβανισμενο χώρο για πάνω από ώρα.

Σε αντίθεση με τα διόδια, αν μου δείξεις ένα μαγαζί που θα κεράσει ποτά και θα σου κόψει μετά απόδειξη να μου το δείξεις να πάω (υπό την προϋπόθεση ότι έχει καθαρά ποτά). Αν θες πάντως, μπορώ να σε πάω στο μαγαζί που πήγαινα και θα καταλάβεις από αυτά που θα ακούσεις τι γινόταν εκείνα τα χρόνια.

Ευχαριστώ.
Άβαταρ μέλους
By gianik
#82264 Αύριο θα έχουμε ένα μικρό χειρουργείο στον μικρό (αφαίρεση κρεατάκια------> ολική αναισθησία) και μου έχει πάει το σκατό στην κάλτσα.. :(
Πρέπει να δείχνω γενναίος και στην :inlove: , αντε να δω πως θα κρατηθώ την ώρα που θα τον παίρνουν οι γιατροί.. ,ενώ λόγω αντιβίωσης που πίνω δεν μπορώ να πιω κιόλας σήμερα το βράδυ να με χαλαρωσει λίγο .. :( :( :(
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
#82273 σε αυτή την επέμβαση δε γίνεται με τοπική; :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By gianik
#82279 οχι ρε συ , μια χαρά ολική αναισθησία.. :(
Άβαταρ μέλους
By 21 quadra
giannik1977 έγραψε:οχι ρε συ , μια χαρά ολική αναισθησία.. :(

Όλα καλά να πάνε από καρδιάς.
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 3
#82286 Ολα μια χαρα θα πανε βρε Γιαννη.

< 3
Άβαταρ μέλους
By gianik
#82289 ευχαριστώ ρε σεις , όσο να ναι όταν πρόκειται για μικρο παιδί δεν είμαι καθόλου γενναίος... :(
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
giannik1977 έγραψε:οχι ρε συ , μια χαρά ολική αναισθησία.. :(

δε ξέρω ρωτάω, αλλά αφού πρόκειται για μικρό παιδί γενικά καλύτερα η ολική

επέμβαση ρουτίνας είναι αυτή, μην ανησυχείς, καλά θα πάει
Άβαταρ μέλους
By Billopoulos
#82303 Ισχυει το επεμβαση ρουτινας.

Οπως επισης ισχυει πως αν πιεις κατι ενω πινεις αντιβιωση θα γινει κατι κοσμοϊστορικο ειναι ουρμπαν λετζεντ :s_wacko
Άβαταρ μέλους
By panos2171
#82305 Με το στομάχι θα χεις θέμα για το οποίο υπάρχουν χάπια μετά.