Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By gakost
#91381 Σου έβαλε θερμοστάτη με το ίδιο μήκος; Στον τοποθέτησε ίσια; Στο λέω γιατί αν είναι πολύ κοντά στην αντίσταση τότε θα διαβάσει λανθασμένα λάθος θερμοκρασία εφόσον το νερό κοντά στην αντίσταση είναι πιο ζεστό. Πολύ πιθανό αν συμβαίνει αυτό να βλέπεις να κάνει πολλές διακοπές, δηλαδή δίνει η αντίσταση κόβει ο θερμοστάτης μετά από πολύ λίγα λεπτά, κλείνει για λίγα λεπτά και όταν εξισορροπήσει η θερμοκρασία ανοίγει ξανά. Πολλούς δηλαδή σύντομους κύκλους άνοιξε κλείσε. Πάντως σωστά σου λένε να αλλάξεις αντίσταση και πιο γρήγορα θα έχεις ζεστό νερό και πιο λίγο ρεύμα θα καταναλώνεις.
Άβαταρ μέλους
By Pitt
NIGA έγραψε:Ερώτηση μήπως κάποιος μπορεί να με φωτίσει: Χάλασε ο θερμοστάτης του θερμοσίφωνα και φώναξα ένα ηλεκτρολόγο και τον άλλαξε.

Μπορεί πράγματι να είχε χαλάσει ο θερμοστάτης και να ήθελε αλλαγή, αλλά εγώ στην θέση σου δεν θα ήμουν τόσο σίγουρος. Το πιθανότερο είναι να είχε ενεργοποιηθεί η θερμική του ασφάλεια επειδή τον είχες σε υψηλή θερμοκρασία. Στην περίπτωση αυτή ένα πατημα ήθελε με ένα κατσαβιδάκι και όλα καλά.

Αν δεν τον πέταξες, μπορείς να τον δοκιμάσεις με ένα πολύμετρο.
Άβαταρ μέλους
By dimitrisB
#91409 Πάντως, απο πληροφορίες με πιθανές λύσεις σαν αυτές που σωστά αναφέρθηκαν από όλους και που καλό θα είναι ο κάθε "ενδιαφερόμενος" να γνωρίζει πρίν φωνάξει μάστορα για να είναι ενημερωμένος, είμαστε πρώτοι !!! :metalo: :thumbsup:
Άβαταρ μέλους
By Pitt
#91412 :s_yes :s_thumbsup
Άβαταρ μέλους
By NIGA
#91483 Δεν ξέρω αν μου έβαλε θερμοστάτη ίδιου μήκους και δυστυχώς τον παλιό τον πέταξα. Πάντως θα έρθει τώρα να μου τον αλλάξει πάλι με άλλης εταιρείας χωρίς χρέωση. Και είδωμεν!
Άβαταρ μέλους
By NIGA
NIGA έγραψε:Πάντως θα έρθει τώρα να μου τον αλλάξει πάλι με άλλης εταιρείας χωρίς χρέωση. Και είδωμεν!

Αλλάχτηκε ο θερμοστάτης και ...καμία σχέση με τον προηγούμενο! Ήρθαμε στα ίσια μας, παρόλο που τον βάλαμε στον 70 βαθμούς μόνο!
Άβαταρ μέλους
By mjacob
#91757 πάντως δεν είναι και καμιά σπουδαία δουλειά να αλλάξεις θερμοστάτη μόνος σου :oops:
Άβαταρ μέλους
By manosky
#91804 Γνωρίζοντας περίπτωση ανθρώπου που λόγω κακής εργασίας από τεχνικό σε θερμοσίφωνα έπαθε μετά από έκρηξη σοβαρότατα εγκαύματα που του άφησαν σημάδια ισοβίως, άσε καλύτερα.
Άβαταρ μέλους
By Pitt
#92226 Άλλο η εγκατάσταση και σύνδεση θερμοσίφωνα και άλλο το ξεβίδωμα 2 βιδών, βγάλσιμο του θερμοστάτη, τοποθέτηση νέου και ξαναβίδωμα των 2 βιδών.

Σχεδόν όλες οι οικιακές συσκευές ή τα εργαλεία μπορούν να προκαλέσουν τραυματισμούς ακόμη και μόνιμες βλάβες, αλλά τα χρησιμοποιούμε.

Επίσης ένας θερμοσίφωνας μάλλον είναι πιο ασφαλής από μια χύτρα ταχύτητας. Ο θερμοσίφωνας έχει τουλάχιστον τρείς ασφαλιστικές δικλίδες, ενώ η χύτρα ταχύτητας μόνο δύο.

Φυσικά υπάρχουν κάποιοι (όπως ο κουμπάρος μου) που δεν αλλάζουν ούτε λάμπα στο σπίτι μόνοι τους...
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
#100263 Ερώτηση αντρίκια, ξεχειλίζει από τεστοστερόνη: ψάχνω καθαριστικό για inox επιφάνειες από σκουριές-άλατα κλπ.

Ξέρω πχ η Franke βγάζει μια κρέμα για νεροχύτες.

http://www.simplymodernhome.gr/franke-% ... CE%BD-inox

Αν γνωρίζετε προϊόν εμπορίου ή επαγγελματικό, πιο δυνατό από viakal, azax κλπ
Άβαταρ μέλους
By gianik
Cosmonaut21 έγραψε:Προτάσεις για πλυντήριο 6κιλών & 1200 στροφών; To Βrandt που έχουμε τα έφτυσε μετά από 10 χρόνια.

Γιατί δεν πας σε λίγο μεγαλυτερο;
Άβαταρ μέλους
By trident1971
EDDIE_147 έγραψε:Ερώτηση αντρίκια, ξεχειλίζει από τεστοστερόνη: ψάχνω καθαριστικό για inox επιφάνειες από σκουριές-άλατα κλπ.

Ξέρω πχ η Franke βγάζει μια κρέμα για νεροχύτες.

http://www.simplymodernhome.gr/franke-% ... CE%BD-inox

Αν γνωρίζετε προϊόν εμπορίου ή επαγγελματικό, πιο δυνατό από viakal, azax κλπ

inox επιφανεια με σκουριες? :protest:

Τι ακριβως θελεις να καθαρισεις? Ειναι δυνατον καινουριος νεροχυτης (αν μιλαμε για τετοιο) να εχει σκουριες?
Άβαταρ μέλους
By ArrowsFA1
#100381 Γίνεται. Δεν είναι όλα τα ανοξείδωτα πράγματα 100% ανοξείδωτα, υπάρχουν διάφορες ποιότητες.....
Μερικοί ίσως το έχουν παρατηρήσει σε μαχαίρια (ιδίως αν πλένονται σε πλυντήριο πιάτων και σε περιοχές με σχετικά σκληρό νερό), άλλοι σε σχαράκια ή νεροχύτες...