Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Lippi
#11674 Διαβάζω ένα review του iphone6. Δεν πρέπει να έχω ξαναδιαβάσει μεγαλύτερη παπάτζα από αυτή:

The phone can easily last me a day and a half, from one morning to the next afternoon, no matter how much I use it.

Δλδ, θα μπορόυσε να κάνει όλα τα παρακάτω και να αντέξει: είδε μια ταινιά FHD, αντάλλαξε καμιά 200αριά mails και 200 iMesages, είδε καμιά 20αριά video στο youtube, έκανε websurf στο διαδίκτυο κανένα 8ώρο (aka: large screen) και αφού μίλησε και κάμποση ώρα (thank God, AT&T for no limit call time and data usage), του περίσεψε και λίγη μπαταρία να κάνει και καμιά 20αριά αγορές με NFC και φυσικά να παίξει και κανένα heavy rendering game. *

Ο reviewer είναι γενικά πολύ ενθουσιώδης με την συσκευή, αλλά ρε παιδί μου... είπαμε.... μη το χοντραίνουμε.

http://www.theverge.com/2014/9/16/6154975/iphone-6-review

* εν τω μεταξύ σε κάποιο παράλληλο σύμπαν:
And this is where the Plus truly shines. In my usage tests, I do a little bit of everything on the phone: calls, games, email, social networking, e-book reading, the works. After all that, I got through a full 17-hour workday with just 3 or 4 percent battery life remaining. On the 6, I managed to squeak out around 13 hours. With moderate to light usage, you should expect to see the Plus get roughly a day and a half, if not more
.

από εδώ:
http://www.engadget.com/2014/09/16/iphone-6-and-6-plus-review/
Άβαταρ μέλους
By The Ace
Lippi έγραψε:Διαβάζω ένα review του iphone6. Δεν πρέπει να έχω ξαναδιαβάσει μεγαλύτερη παπάτζα από αυτή:

The phone can easily last me a day and a half, from one morning to the next afternoon, no matter how much I use it.

Δλδ, θα μπορόυσε να κάνει όλα τα παρακάτω και να αντέξει: είδε μια ταινιά FHD, αντάλλαξε καμιά 200αριά mails και 200 iMesages, είδε καμιά 20αριά video στο youtube, έκανε websurf στο διαδίκτυο κανένα 8ώρο (aka: large screen) και αφού μίλησε και κάμποση ώρα (thank God, AT&T for no limit call time and data usage), του περίσεψε και λίγη μπαταρία να κάνει και καμιά 20αριά αγορές με NFC και φυσικά να παίξει και κανένα heavy rendering game. *

Ο reviewer είναι γενικά πολύ ενθουσιώδης με την συσκευή, αλλά ρε παιδί μου... είπαμε.... μη το χοντραίνουμε.

http://www.theverge.com/2014/9/16/6154975/iphone-6-review

Απλό, paid infomercial προφανώς, αυτά που λέει δεν στέκουν (do nοt compute που λένε και στο χωριό μου)

Lippi έγραψε:* εν τω μεταξύ σε κάποιο παράλληλο σύμπαν:
And this is where the Plus truly shines. In my usage tests, I do a little bit of everything on the phone: calls, games, email, social networking, e-book reading, the works. After all that, I got through a full 17-hour workday with just 3 or 4 percent battery life remaining. On the 6, I managed to squeak out around 13 hours. With moderate to light usage, you should expect to see the Plus get roughly a day and a half, if not more
.

από εδώ:
http://www.engadget.com/2014/09/16/iphone-6-and-6-plus-review/

Πολύ πιο κοντά στην πραγματικότητα, light-moderate use θα πρέπει να βγάζει -επιτέλους- μια μέρα το "απλό" και 1,5 μέρα περιπου το Plus. Άντε στο μέλλον θα φτάσουν και τις δύο μέρες που βγάζουν τα android :s_biggrin
Άβαταρ μέλους
By red_monster
Χρήστος Λάππας έγραψε:
Νίκος Παππάς έγραψε:Χρηστο μια ενσταση, εμενα που δεν με ενδιαφερουν τα προιοντα της Apple γιατι να διαβαζω στο τοπικο των Ανδροιντ την κριτικη τους ?
Πιο λογικο ειναι σε καθε τοπικο η καλη η κακη κριτικη για τα προιοντα, παρα να γεμιζει το θεμα με οφ τοπικ.

Το πρόβλημα είναι ότι μέσα στα δεκάδες μηνύματα των haters χάνονται αυτά που όντως έχουν να προσφέρουν κάτι σε όσους ενδιαφέρονται να αγοράσουν, ή να ανταλλάξουν γνώμες, συμβουλές, ειδήσεις κλπ. Έχω σχεδόν σταματήσει να το παρακολουθώ, ακριβώς γιατί ξέρω ότι 3/4 μηνύματα θα είναι τέτοια:

fubar.gr έγραψε:
Τα σχόλια εναντίον της Apple είναι αναμενόμενα γιατι:

1) για όποιον είχε χρησιμοποιήσει μεγαλύτερο κινητό ήταν ξεκάθαρα τα πλεονεκτήματα
2) Η apple (και κάποιοι οπαδοί της) προσπαθούσε να μας πείσει με το ζόρι οτι τα μεγάλα κινητά είναι δύσχρηστα ενώ η πράξη έλεγε αλλιώς.
3) Δεδομένης της αυξανόμενης ζήτησης για κινητά με μεγάλες οθόνες ήταν σίγουρο οτι αργά ή γρήγορα και η apple θα αναγκαζόταν να βγάλει μεγάλο κινητό.

Και βέβαια δέν σχολιάζουμε το γεγονός οτι μέχρι τώρα έβγαζε μικρά κινητά. Αυτό είναι το προιόν, take it or leave it. Ας τα έκανε και ακόμα μικρότερα αν ήθελε και κανείς δέν θα τον ένοιαζε. Αυτό που σχολιάζουμε είναι οτι τόσο καιρό προσπαθούσε να μας πείσει οτι το δικό της form factor είναι το σωστό και όλοι οι άλλοι είναι λάθος.

Οπότε μιλάμε για κωλοτούμπα επικών διαστάσεων.

Ποιοι είναι οι χειτερς?? Αν θωρείς οτι μια συσκευή κινητής τηλεφωνίας είναι τόσο σημαντική για την προσωπικότητα σου που μπορεί και να σε χαρακτηρίσει, πάσο...

Στην τελική, αν δεν κάνω λάθος έχεις μείνει σε ιπαδ 2 και 3τζιες, όποτε μάλλον είσαι περισσότερο χειτερ από εμένα :yahoo:
Άβαταρ μέλους
By cabala10
#11722 Και να ειμαστε χατερς οταν ακους οτι το nfc θα ειναι αποκλειστικα κλειδωμενο(μεχρι να σπασει..) στο apple play με σκοπο να μπει παντου και η apple Να πιεσει για μειωση στα τελη για να παρει ακομη μεγαλυτερα ποσοστα τι ακριβως λεει για τους κατοχους τους?
Άβαταρ μέλους
By mjacob
cabala10 έγραψε:Και να ειμαστε χατερς οταν ακους οτι το nfc θα ειναι αποκλειστικα κλειδωμενο(μεχρι να σπασει..) στο apple play με σκοπο να μπει παντου και η apple Να πιεσει για μειωση στα τελη για να παρει ακομη μεγαλυτερα ποσοστα τι ακριβως λεει για τους κατοχους τους?

Τι λέει, αλήθεια;

ΕΕΠ με το "Να πιεσει για μειωση στα τελη για να παρει ακομη μεγαλυτερα ποσοστα" τι ακριβώς εννοείς;

[apple play φαντάζομαι εννοείς apple pay]
Άβαταρ μέλους
By Χρήστος Λάππας
red_monster έγραψε:
Ποιοι είναι οι χειτερς?? Αν θωρείς οτι μια συσκευή κινητής τηλεφωνίας είναι τόσο σημαντική για την προσωπικότητα σου που μπορεί και να σε χαρακτηρίσει, πάσο...

Στην τελική, αν δεν κάνω λάθος έχεις μείνει σε ιπαδ 2 και 3τζιες, όποτε μάλλον είσαι περισσότερο χειτερ από εμένα :yahoo:

Η συσκευή δεν μπορεί να σε χαρακτηρίσει φυσικά. Αυτό το κάνουν τα κείμενα που δημοσιεύεις.

Anyway, αν πιστεύετε ότι προέχει η δυνατότητα του θαψίματος, να μην ενοχλώ στο νήμα. :s_yes
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 1
#11810 Θεωρώ ότι αυτό που ψάχνεις είναι εδώ:

http://www.iphonehellas.gr/forum/

Διαφορετικά να είσαι προετοιμασμένος να διαβάζεις διάφορα. Σχόλια, θάψιμο, χέιτερς, φανμπόις κοκ.
Άβαταρ μέλους
By Chris
#11821 ΧΛ, δεν είναι δυνατόν στο θέμα απλ να γράφουμε τα θετικά των iphones και τα αρνητικα στο android. Αντιστοιχα θα συμφωνουσες να εγραφαν εδω τα αρνητικα των android? :s_crazy

doenst make sense

Ούτε είναι λύση τα 4 θέματα (θετικά απλ/αρνητικά απλ, θετικά android/αρνητικά android - καλά, το τελευταίο θα είναι μία μόνο δημοσίευση, για το κουμπί %). Άρα κράζετε εδώ ελεύθερα :s_biggrin
Άβαταρ μέλους
By drdino
#11828 Ο ΧΛ νομίζω πως -κακώς- θεωρεί πως όσοι κρίνουν αρνητικά τα iπροϊόντα είναι fan των android συσκευών.

Το να λέγεται δε ότι ο red monster είναι Apple hater και android fanboy είναι αντίστοιχο του να θεωρούμε τον trident κομμουνιστή.
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 1
#11832 Απλά νομίζω ότι αν μπει ένα τέτοιο άρθρο τότε είναι θάψιμο. Πράγμα που φυσικά δεν ισχύει γιατί πάνω απ' όλα είμαστε καταναλωτές πέρα από μάρκες και καφριλίκια και καλό είναι να αναφέρονται τα κακώς κείμενα του κάθε κατασκευαστή (λίγο πολύ αυτό γίνεται βασικά σ' αυτό το τόπιξ).

Απ' την άλλη έχει ένα δίκιο. Θα μπορούσε πχ να υπάρχει κάνα λινκ που και που και να λεει πως κάνεις root :shifty: ένα Apple device και όχι να συνεχίζεται ένας αέναος διάλογος περί του target group και τα κριτήρια επιλογής τους.
Άβαταρ μέλους
By GTS
#11835 Λιγο αδιαφορο αν εξεχει η καμερα σε ενα τοσο λεπτο τηλεφωνο. Αυτο που μας ενδιαφερει ειναι αν δουλευει σωστα.

Παντως οσο το βλεπω δεν με εχει εντυπωσιασει με την σχεδιαση αλλα το καλο με τα προιοντα Απλ ειναι οτι απο κοντα φαινονται καλοφτιαγμενα.
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 1
#11837 You are missing the point. Για να το κρύβει επιμελώς η Apple δεν θα είναι και τόσο αδιάφορο όσο νομίζεις...
Άβαταρ μέλους
By mjacob
#11839 ναι, μλκία να προεξέχει κάτι. Δεν έχει να κάνει με το συνολικό πάχος, αλλά με το "streamlining" της φάσης.
Άβαταρ μέλους
By GTS
#11844 Προτιμω να προεξεχει η καμερα και ειναι καλη παρα να ειναι πολυ μικρη και να ειναι μετρια. Θυμηθειτε τα διαφορα Νοκια αλλα και τα περισσοτερα τηλ της Σαμσουνγκ, HTC κλπ
Άβαταρ μέλους
By Χρήστος Λάππας
drdino έγραψε:Ο ΧΛ νομίζω πως -κακώς- θεωρεί πως όσοι κρίνουν αρνητικά τα iπροϊόντα είναι fan των android συσκευών.

Το να λέγεται δε ότι ο red monster είναι Apple hater και android fanboy είναι αντίστοιχο του να θεωρούμε τον trident κομμουνιστή.

Δεν με ενδιαφέρει ποιανού λειτουργικού είναι fan οποιοσδήποτε. Με ενδιαφέρει να μπορώ να μπω στο νήμα και να μάθω 3 πράγματα για τις συσκευές που μου αρέσουν, χωρίς να είναι χαμένα ανάμεσα σε 200 μηνύματα του στυλ "άλλοι το έχουν καλύτερο/πιο μεγάλο/πιο σύγχρονο/το ακέφτηκαν πρώτοι/είναι πιο φτηνοί/δεν κάνουν κωλοτούμπες" κλπ

Δεν υπάρχει λόγος να χαλάμε τις καρδιές μας όμως.