Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Hellenic tifosi
#777979 Εγώ θα πήγαινα για την κλασική πρωινή μπουγάτσα στα λιοντάρια και μετά κατευθείαν για μπάνιο στο βουλισμα. Ευκαιρία να το πετύχεις χωρίς καθόλου κόσμο! Μετά μια βολτουλα Κριτσά ισως;

Για να μην οδηγάς και με βαρύ στομάχι, μπορείς να φας στο Διασκαρι, ακριβώς δίπλα στο μακρύ γιαλο(που είναι μάλλον η καλύτερη ταβέρνα της περιοχής), και τσουπ, τη σκότωσες την ώρα.
Άβαταρ μέλους
By 224v
#777983 Ναι! σε όλα τα έχω δει. Ειδικά στον Γιωργο στο Διασκαρι είμαι μόνιμος κάθε δυο μερες, και στα Λιοντάρια στο Ηράκλειο μόλις φτάσουμε... ίσως πάμε από Βιάνο που έχει μεζεδάκια και τσίπουρο εκλεκτό που παραδέχεται η παρέα.

.
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
#777986 Τσίπουρο δεν έχει στην Κρήτη. Ρακί έχει.

Καλά να περάσετε και προσοχή στο δρόμο. Είναι μια κατηγορία μόνοι τους οι ντόπιοι.

.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#777988 Ρακι, Τσικουδιά ή Τσίπουρο, είναι το ίδιο πράγμα ουσιαστικά, μόνον που τα κρητικά συνήθως είναι πολύ πιο νερωμένα για να τα πίνουν μονορούφι.
Άβαταρ μέλους
By Scotch
Νίκος Παππάς έγραψε:Τσίπουρο δεν έχει στην Κρήτη. Ρακί έχει.

Ούτε ρακί έχει. Ρακή μόνο

< >
Άβαταρ μέλους
By Geralt
Giuseppe Busso έγραψε:
Geralt έγραψε:Οι παραλίες του Ιονίου είναι οι καλύτερες παγκοσμίως
Change my mind

Χαιρετίσματα από Ελαφόνησο

Εικόνα

Εικόνα

ΥΓ: Αρχείου 2017
Πωπω πισίναρες!
Όντως κι αυτή ζηλευτή παραλία, σου μένει ανεξίτηλη
Είχα πάει πριν χρόνια, είχα κοπανησει το τίμιο Auris σε κροκαλα κρητική σκληρή όσο η καρδιά της γυναίκας και δεν έπαθε τίποτα ο απέθαντος Ιάπωνας, απλά συνέχισε. Βασικά αυτό το τεστ endurance θα έπρεπε να υιοθετήσουν στην Τογιοταρα, κοπανημα σε κρητικές κροκαλες και όποιος αντέξει, κρας τεστ και παπαριες

@corsair
Κάποτε τα έλεγα κι εγώ (με σπίτι στο Πευκοχωρι) κάτι τέτοια, μετά σταμάτησα να πηγαίνω Αύγουστο λόγω σλαβικων ορδων, ώσπου "ανακάλυψα" το Ιόνιο

Εγκρεμνοι κύριοι, συνδυαστικά με σαλαμακι Λευκάδας δεν περιγράφω άλλο.

Πήγαμε και στις εξωτικές Ασιες και στους ταχαμου παραδείσους επί γης, τέτοιο πράγμα δεν έχω ξανασυναντησει
Βέβαια 1,5χλμ αναβαση/κατάβαση και 400 σκαλιά, ειδικά στην ανάβαση μπορεί και να μείνεις στον τόπο, αλλά totally worth it

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By 224v
#778000 Παραδοσιακό καφεδάκι με λουκουμάκι!!!! Στη γνωστή κρινη με τα Λιοντάρια. Οι κρητικές διακοπές αρχίζουν!!!
Οι δρόμοι δεν με φοβιζουν ΝΠ, έχω μισή καταγωγή από εδώ!!!Εικόνα

.
Άβαταρ μέλους
By Geralt
#778002 Πάντως, ίσως μπαρμπαδιαζω αλλά πλέον οι διακοπές μου όλο και περισσότερο εξαρτώνται από το αν θα είναι άνετο το κρεβάτι το βράδυ χαχα

Έχω μείνει σε πανέμορφα μέρη που όμως καταγράφηκαν σαν μέτρια στην μνήμη μου,επειδή το κρεβάτι στα δωμάτια/ξενοδοχείο ήταν γτπκ. Κάποτε πήγαινα και για κάμπινγκ, το γράφω τώρα και ανατριχιάζω
Άβαταρ μέλους
By TheBull
#778032 @Scotch

Εντελώς στεγνός! Και τις τέσσερις ημέρες. Επίσης στεγνά ήταν και Μάντσεστερ (2 ημ.) και Λονδίνο (3 ημ.). Χιονίστρες έβγαλα από τις ώρες περπατήματος στον κρύο και ξηρό αέρα. Ο συνταξιδιώτης πατέρας μου – “επαγγελματίας” ερασιτέχνης φωτογράφος – που γρκίνιαζε ότι θα μας φάει η βροχή και ότι δε θα μπορεί να φωτογραφήσει, δε μπορούσε να το πιστέψει (ήθελε - άθελά του - να ζήσει bristish summer ο έρμος :lol: ). Από τότε είμαι κάτι σαν γκουρού μετεωρολογίας του βρετανικού καιρού στα μάτια του.

Y.V έγραψε:Οχι! Εκτος απ τους αλκοολικους βαθμους το τσιπουρο ειναι διπλης αποσταξης.

Όχι στην Ήπειρο. Είναι και μονής. Ακόμη και για οινοποιεία-αποσταγματοποιεία. Κατά την γνώμη μου χρειάζεται εξαιρετικό σταφύλι και πολύ δουλειά για να βγάλεις πιο πλούσιο ή έστω αξιόλογο γευστικά διπλής απόσταξης (χωρίς χρήση ξύλου :iconcool: ).
Τ’ από πάνω δοθέντος ότι γράφω αυστηρά για τα τσίπουρα τα κανονικά. Δίχως γλυκάνισο δηλαδή. :rtfm:

Geralt έγραψε:
[...]
Κάποτε τα έλεγα κι εγώ (με σπίτι στο Πευκοχωρι) κάτι τέτοια, μετά σταμάτησα να πηγαίνω Αύγουστο λόγω σλαβικων ορδων, ώσπου "ανακάλυψα" το Ιόνιο

Εγκρεμνοι κύριοι, συνδυαστικά με σαλαμακι Λευκάδας δεν περιγράφω άλλο.

Πήγαμε και στις εξωτικές Ασιες και στους ταχαμου παραδείσους επί γης, τέτοιο πράγμα δεν έχω ξανασυναντησει
Βέβαια 1,5χλμ αναβαση/κατάβαση και 400 σκαλιά, ειδικά στην ανάβαση μπορεί και να μείνεις στον τόπο, αλλά totally worth it

:inlove:
Τελευταία επεξεργασία από TheBull και 20 Αύγ 2022, 14:02, έχει επεξεργασθεί 2 φορά/ες συνολικά